Ronai and Ronai
AMERIKAI

A baloldaliak is kiadnák Gyurcsány mentelmi jogát 2011. május 23. hétfő 23:59 | AN Forrás: ATV

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A baloldaliak is kiadnák Gyurcsány mentelmi jogát

Budapest – A Századvég május közepén végzett közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a megkérdezettek többsége felfüggesztené Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mentelmi jogát, hogy a politikus tisztázhassa felelősségét az ügyészség előtt. A magukat baloldalinak valló és szocialista szavazók körében is többségben vannak a „kiadatás”-pártiak.

Mint ismeretes, 2011 áprilisában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök képviselői mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől a legfőbb ügyész. A mentelmi jog felfüggesztése a mai napig nem történt meg, mert a mentelmi bizottság még nem folytatta le azt az eljárást, ami az Országgyűlés döntéséhez szükséges. A bizottság az ügyészségtől a döntése megalapozásához további dokumentumok megküldését kérte. A választók nagy többsége, közel 86,9 százaléka hallott a mentelmi ügyről. Annak ismertsége kimagasló.

A közvéleménykutatás tanúsága szerint megkérdezettek 70,8 százaléka egyetért azzal, hogy a parlament függessze fel a volt kormányfő mentelmi jogát, hogy tisztázhassa magát a sukorói beruházás ügyében. A válaszadók 13,2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy felesleges a mentelmi jog felfüggesztése, hiszen Gyurcsány Ferenc biztosan nem lehet érintett a büntetőügyben.

A magukat „baloldalinak” valló választók körében is többségben vannak azok, akik a mentelmi jog felfüggesztése mellett állnak (51,6 százalék). Ebben a körben a megkérdezettek 36,6 százaléka tartaná feleslegesnek a felfüggesztést. Hasonló eredményre jutunk, ha a pártpreferencia szerint vizsgáljuk a kérdést. Ez esetben az MSZP szavazók 56,5 százaléka „adná ki” az ügyészségnek Gyurcsány Ferencet és 31,9 százalék tartaná szükségtelennek ezt.

A magukat jobboldalinak vagy középen állónak tekintő választópolgárok között még nagyobb fölényben vannak a felfüggesztés pártiak: az előbbi csoport 72,9%-a, az utóbbi 88,8 százaléka az ügyészség elé küldené a volt kormányfőt. A FIDESZ szavazók 88,6, a Jobbik szavazók 80,6, az LMP szavazók 68 százaléka tenné ugyanezt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Maga Gyurcsány is ezt kérte ! Hogy függesszék fel a mentelmi jogát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Ez az egesz mentelmi jog egy nagy hulyeseg. Aki szabalysertest buntettet kovet el igenis feleljen a tetteiert. Nem Gyurcsany Ferencnek hanem minden politikusnak meg kell szuntetni a mentelmi jogat, Kezdve az elhiresult esztergomi ex polgarmesterrel Medgyes Tamassal es a slepjevel. Ezeknek mar regen bortonben volna a helyuk, USA-ban es Kanadaban sot UK-ben is mar regen bortonbe emelgetnek a szappant. De ami kesik nem mulik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. Ez a Feri engem mindig megnevettet…elég ha csak a képét látom,sőt ha még beszélni is hallom akkor már szakadok is…:D!!!Lényeg a lényeg:börtönben a helye és még van jó pár VIKIng akinek ott a helye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -27 (33 szavazatból)
  4. Olah Zsuzsanna

    Kedves Dege!
    Feri engem is megnevettet, pl. amikor elhiteti velem, hogy van kiut ebbol a borzalombol ami most tortenik, nevet a lelkem mert latok egy okos, ertelmes egyenes embert!
    Lehet kicsit suta, es furcsa, de az egesz ember nyilt, okostekintetu, peldas eletu, csaladjaban es fejeben rend es szeretet uralkodik, tehat ha latom boldog vagyok es kacag a lelkem! Udv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  5. Kedves Dégé!
    Ha jól akarsz szórakozni van még hely a cellában.Kívánok neked hosszantartó (görcsös) röhögést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. Nem téveszt meg, hogy Gyurcsány maga is kérte a mentelmi jogának a felfüggesztését.
    Itt én más jelenséget, új elemet látok a közvéleménykutatásban és a közvélemény manipulálásában.
    - Miért volt fontos a Századvég számára e témában közvéleménykutatást végezni?
    - Miért fontos azt kiemelni, hogy a baloldaliak is felfüggesztenék Gyurcsány mentelmi jogát?
    - Nyomást akar gyakorolni a Századvég az országgyűlési képviselőkre? Megjegyzem, ezt nem hiszem.
    - A fülkeforradalmárok a közvélemény igazságérzetére való hivatkozását készítették elő? Ezt tartom valószínűnek.
    - A Századvég a koncepciós eljárás egyik előkészítőjének szerepét is felvállalva mutatja ki az nép előzetes egyetértését? Megjegyzem, több, mint kétharmados egyetértés kimutatásával teszi ezt.
    Gyurcsány nyaka körül mindenki szorosabbra húzza, a már egyébként sem laza hurkot. Véleményem szerint az ügy következő szakaszának kimenetele nem kétséges. Következik a mentelmi jog felfüggesztése, majd az előzetes letartóztatás kezdeményezése.
    Az MSZP ortodox magja pedig hála misét mondat majd a Vezénylő tábornok üdvéért, hogy segít eltakarítani az útjukból, ezt a pártjukban nem kívánatos, izgága alakot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Helyes! Ki kell adni Gyurcsányt! Ha valóban bűnös bűnhődjön. Ha nem, védje meg magát! A per mindenkéüpen politikai per lesz. Az orbán rettegne ettől, ha esze volna. Nincs szükségük egy Dimitrov perre. Teljes erkölcsi bukásukhoz vezetne. Nem fogják Gyurcsányt kiadni. Félnek tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    A ,,kutatást,, minősíti az hogy a fizetett hazudozó századvég végezte el, ennyire nem kellene görcsölni a csutiszörnynek Gyurcsány Ferenctől!!!!!!!! Bele akarják sulykolni a köztudatba, hogy bűnös……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Szeretem ezeket a kommenteket ! Különösen dege nyűgöz le.Nyilván sokkal jobban él mint az elmúlt 8 évben sőt számára ademokrácia is most teljesedett ki. Mégis élek a gyanuperrel hogy saját nyomorúságát sok máséval együtt jeleníti meg hozzászólásával. Igen sokan gondolják, hogy a bosszúszomj táplálja az életet. Boldogabbak ha gyűlölködhetnek hát csak rajta. Gyurcsány miniszterelnöknek nincs félni valója . A vád több mint nevetséges, hát rajta Orbán Viktor előre a demokratikus világ pofonjaiért. Szégyen hogy más dolga sincs a kormányzatnak mint sarcolni és lejáratni a magyar lakosságot. Igaza van BARTUS -nak. Miért-e gyávaság ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. Dégé!
    Jó nagy börtönt kéne építeni, mert a mostaniak az igazi bűnözők. Az előző kormány szinte csak gyerekcsinyt hajtottak végre a mostaniakhoz. Szeretném látni az arcodon a mosolyt, mikor a Viktor és társait tereli be a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. EdCarping 2011. május 24. kedd, 06:30
    Az öszödi beszéd óta rettegve félik GyF-et a mutyizó ortodox megélhetési politikus elvtársak. Úgy kell nekik a nyakukba, mint ablakos tótnak a hanyatt esés! Ezért aztán teljes mértékben egyetértek az utolsó bekezdésedben megfogalmazott véleményeddel. Puch László pártpénztárnok elvtárs még buszok sorát is hajlandó lesz bérelni a megvásárolt támogató szavazatok helyszínre szállításához.
    Nagy kérdés, hogy hogy sikerül a készülő újkori Dimitrov per? Őszintén itt is remélem, hogy visszanyal a fagyi. GyF-en nem fog múlni, mert (bár időnként harsány pózokban adja elő a mondandóját), tagadhatatlanul felkészült, remek vitázó és szónok. Nem véletlenül úgy retteg élőben szembesülni vele a csuti kiskondás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Változatlanul az a véleményem, hogy GYF mentelmi jogát nem fogják felfüggeszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Csakhogy senki sem látta a konkrét vádat, amire válaszul kell kiadni vagy nem kiadni GYF-t. Kivéve azt a pár képviselőt, aki megnézte. Nomármost, stikában el kell dönteniük, hogy indokolt-e a GYF kiadása. Mi dönt tehát ? A beszariság és az irigység, a nyers gyűlölet mellett. Nagyon szépen állunk ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Hajrá, hajrá. Alig várom, hogy politikai menekült státuszt ismét megadják a magyaroknak. Kell hozzá pár ilyen per….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. A századvég szerint, Polt főügyész úr Gőring szellemét is beidézteti a perre.
    +
    Egyébként ez a Századvég azonos azzal a független tudományos ezze-azzal, amelyi legutóbb egy kancelláriaminiszterből avanzsált alkotmánybírót adott a hazának.
    sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Gyurcsány imázsát jelentősen javítaná, ha nyilvános perben védhetné magát és bizonyíthatná ártatlanságát.
    Emiatt benne lehet a pakliban az is, hogy a Vezénylő tábornok visszavonulót fúj és a balhét a bizottsággal viteti el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Már mióta nem tudják eldönteni !
    Félnek, hogy kiderül az igazság, ami nem kedvezne nekik.
    Lehet, hogy inkább nem adják ki. Értelmes ember, zember ebből érteni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Gugyerák! Üdvözlöm!

    MAGÁNAK, IS!!!!!!!!!
    “Gyurcsányban nő az indulat a “beijedt” szocialistákkal szemben!
    Gyurcsány Ferenc az MSZP-ben küszöbön álló pártszavazás előtt egyre élesebben fogalmaz belső riválisaival szemben.
    Legújabb Facebookon közzétett írásában beijedt régi emberekről beszél.
    Olvasom a rólunk és rólam szóló szövegeket. (…)
    Fura ellentmondás, hogy miközben a legtöbb megszólaló megvetéssel szól a hatalmi politizálásról („a politikusokat semmi más nem érdekli, mint a személyes hatalom”), ők, az elemzők, a kommentelők, mintha maguk is csak a hatalmi elemet látnák a politikában.
    Törekvéseinkből, küzdelmeinkből mintha csak annyit értenének, hogy pénzt, nyilvánosságot, jobb autót szeretnénk. Ezért, ha kell, akár meg is ölnénk egymást, hiszik, de legalább is mondják, írják. Túl egyszerű gondolat, hogy igaz legyen.
    Biztosan vannak ilyen politikusok is. Van asztalos, aki utálja a fát, de nincs választása. Tanár, aki nem rajong a gyerekekért, de bezáródott az élete. Politikus, akinek semmit nem jelent a közjó, de már nem moccanhat, eljárt felette az élet, nincs még egy esélye. Van ilyen, vannak ilyenek. De vannak, akik azért lettek politikusok, mert hisznek a közjó általuk helyesnek vélt szolgálatában. Politikusok, akik nem a költségtérítésért, hanem az ország formálásáért választották ezt a pokolian szép és rút szakmát. A többség ilyen.

    Mi nem hatalmi meccset játszunk a Szocialista Pártban. Fordítva: ha van ilyen meccs, akkor azt nem mi játsszuk. Nem mi, hanem a beijedt régiek. Abbéli félelmükben, hogy a nagy túlélésnek egyszer vége lesz. Hogy lassan eljön a pillanat, amikor nemcsak a „főnök” megy, hanem ők is. Pedig ők még úgy kiszolgálnának pár főnököt. Csak hadd maradjanak még egy kicsit! Ők ott voltak Horn, Kovács, Medgyessy, Hiller, Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy mögött. Bárki mögött ott vannak.
    „Most mi velünk a baj? – kérdezik. Majd szerzünk egy másik főnököt, ha kell, mi tudjuk a módját – teszik hozzá. Szóval akkor mi a baj?”

    Ez a 17 év a baj. Ez. Mert azt hiszitek, hogy Ti vagytok a baloldal és Ti vagytok a párt. És azt mondjátok, hogy aki benneteket támad, az a pártegységet támadja. De ez nem igaz. Mi is pártegységet akarunk, de nem az általatok diktált tartalommal és módon. Új egységet akarunk: átláthatósággal, versennyel, beszámoltathatósággal, füstös szobák nélkül.

    Ezért akarunk pártszavazást. Hogy ne a túlélés legyen a cél, hanem a győzelem. Értitek?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Ki kell adni, különben nem tudja leleplezni az ügyészség politikai kötődését és a hazug orbáni politikát a világsajtó előtt.
    Lesz Ő még Táncsics!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. Miféle jog ill. igazságszolgáltatás az, amikor közhangulat alapján, közfelkiáltással és nem tények, bírósági ítéletek alapján minősítünk valakit bűnözőnek? Hogy lehet az, hogy Dégé nevű kommentelő társam minden különösebb bizonyíték nélkül, magától értedődően elítéli Gy. F.-et, de az már nem fáj neki, hogy az Orbán maffia lenyúlta akarom mondani megvédte a nyugdíjakat, és hosszan lehetne sorolni a többi disznóságot, amelynek közös jellemzője a hatalommal való nyílt és nyilvánvaló visszaélés. O.V.- hez és kormányához képest Gy. F. és kormánya elsőáldozós szüzleány volt. Mégis a Dégé-hez hasonlókat ez nem zavarja. Az, hogy a baloldaliak zöme is elfogadja a közszimpátia alapján, közfelkiáltással kimondott ítéleteket, azt mutatja, hogy ők is megfertőződtek már a cinikus populizmussal, amit az MSZP gyurcsányozása erőteljesen segít. Nem is kell ennek a maffia jobboldalnak semmit sem csinálni, a baloldal megsemmisíti önmagát, hisz elveszítette a józan ítélő képességét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Kedves OREGSZEDER, totalisan igazad van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. menyhertkazmer

    Azért én többet vártam az Amerikai Népszavától ! Odaát nem tudják , hogy a Századvég Közvélemény Kutató cég a Fideszhez tartozik és arra hivatott , hogy olyan közvélemény kutatási adatokat hozzon nyilvánosságra mely teljesen elferdíti a valóságot ! Az is köztudott , hogy saját listájuk van és annak alapján hívogatják telefonon a lojális Fideszes embereket ! Remélem , hogy az az újságíró aki jegyzi a cikket korrigálni fog és más megvilágításban újra írja a cikket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. menyhertkazmer ! Lehet, hogy igazad van ? Engem még soh’se kérdeztek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. menyhertkazmer ! Lehet, hogy igazad van, engem még so’se kérdeztek erről, pedig szinte naponta hivnak ilyen-olyan ajánlatokkal, tehát a telefonszámom valahogy “nyilvános” lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Azt hittem, bővithetem a hozzászólást, elküldtem, de még nem jelent meg.
    Most rólam is el lehet mondani:
    Istenem, Istenem,
    De bolond, de bolond,
    Hogy mindent, hogy mindent
    Kétszer mond, kétszer mond..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Abban sok igazság van, hogy Gyurcsányt szószékre engedni komoly veszélyt jelent. A cuclisták lépése kiszámítható. Ha kiadják, azzal 2 legyet ütnek egy csapásra. 1) Előadják a demokratikus politikust, 2) megszabadulni gondolják a mutyizó köreiket leginkább zavaró legfontosabb “belső ellenség”-től. Viszont ha a fityiszes honatyák védőpajzsot állítva a kis kondás elé NEM-mel szavaznak, azzal megmentik ugyan vityát a csúnya vereségtől, viszont nagyon átlátszó lenne: beleszaladt a gatyamadzag ormány bolseviktorba.
    Ezért szerintem lesz per, jól kiválasztott, a hűségét már eddig is bizonyított, kellően karrieréhes bíróval. Az eredmény tehát garantált. A sajtó nem fogja élesben közvetíteni a pert, csak az öszödi beszéddel kapcsolatban már jól bevált 1/2 perces, fél mondatos, jól megválogatott részeket. Szólnak majd a fityisz fanfárok 1000-el, és a zemberek tehát továbbra is teljesen félre lesznek vezetve. Főként meg ha még a Puch elvtárs féle cuclisták is beszállnak a fityisz mellett a pogromba…
    Ez a kutya komédia már az öszödi beszédnél is bejött… Miért lenne most másként? Hiszen szerintük a lakosság 2/3-a támogatja őket!
    Vagy mégsem?
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Husz János Puszita

    Szép szavak Gyurcsánytól, de az ország állapotán valahogy nem látszanak a közjóért tevékenykedő politikus hadak, ezért kételkedem benne. Azt is el tudom képzelni, mindenáron ráhúznak valamit, büntetett előélettel nem indulhat a következő választáson vagy tévedek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Megpróbáltam elképzelni, amint a balodali érzelmű. netán Mszp szavazó ezt beismeri a fidesses Századvég kérdezőbiztosának – és az Istennek sem sikerült!
    Ha pedig nem ez történt, akkor csak a Kubatov-lista maradt, mint forrás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Azért lessz most más mert most igen nagy az érdeklődés Gyurcsány körül.
    A PER ( ha lessz ) felfog érni egy NB I .-es bajnoksággal és a sajtó ugyancsak szellőzztetni fogja.Gondolom a külföldi is , azt meg nemtudják semmiképpen meghamisítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc: a régiek egységéről 2011. május 25. szerda | AN

Orbán is találkozott az Audi képviselőivel 2011. május 23. hétfő | AN

AN-olvasók: Koncepciós per készül Gyurcsány ellen 2011. május 19. csütörtök | AN

Mégsem köpték le Gyurcsányt Egerben 2011. május 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos