Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szanyi beszólt Gyurcsánynak 2011. május 7. szombat 11:57 Forrás: AN/hvg.hu

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szanyi beszólt Gyurcsánynak

Budapest – Szanyi Tibor szerint az MSZP-t nem rendítené meg Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök esetleges kiválása a pártból. Az MSZP elnökségi tagja erről a szombaton, más témában tartott sajtótájékoztatóján beszélt, kérdésekre válaszolva.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pénteken közölte, hogy új politikai mozgalmat alapít, ha kudarcot vall az MSZP átalakítására tett „utolsó erőfeszítése”. Szanyi Tibor erre reagálva nyilatkozta azt szombaton, hogy az MSZP nem foglalkozik ultimátumokkal, márpedig szerinte minden annak tekinthető, ami azzal egyenértékű, hogy „ha nem fogadják el az én véleményemet, akkor én kilépek”.

Hozzátette ugyanakkor, hogy továbbra is nyitottak minden „építő jellegű javaslatra” az alapszabály, illetve a program jelenleg is zajló egyeztetései során.

Korábban Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor vagy Szili Katalin kilépése sem rendítette meg a szocialista pártot, amely egy „másfél évszázados baloldali törzsfejlődés” során nyerte el mai, „mélyen a társadalomban gyökeredző” formáját – mondta Szanyi Tibor.

A Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett pártszavazásra kitérve azt mondta, a volt kormányfőnek biztosan sikerül majd összegyűjtenie a voksolás megtartásához szükséges háromezer aláírást. Az MSZP korábbi elnöke, Gyurcsány Ferenc hat kérdésről tartana pártszavazást, egyebek mellett arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit, valamint arról, hogy legyen-e jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségük a vezetőknek.

Szanyi Tibor időszerűtlen álkérdéseknek nevezte ezeket a felvetéseket. Szerinte pártszavazást csak ennél „átgondoltabb” esetekben lenne szabad tartani. Hozzátette: ilyen voksolásra legutóbb 2008 tavaszán került sor, amikor a párt tagjai a kormány reformjainak folytatásáról dönthettek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 7 szavazatból)
Szanyi beszólt Gyurcsánynak, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. amióta műtösként dolgozom a hiearchiában a nagyviziteken is csak leghátul kullogok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Azért jó lenne, ha Szanyi kevesebbet inna! GYF pedig legjobb, ha minél előbb önállósítaná magát az MSZP-től. Akkor világossá válik, hogy ki van vele, ki ellene. A mai MSZP-sek is ezt jól tudják, hogy nélüle semmire nem mennek, még több támogató elpártol tőlük. Kár kivárni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  3. Nagy idők tárgya

    Az máris napnál világosabb, hogy ki van Gyurcsány ellen. Közöttük van Szanyi is és azok a jelenlegi pártvezetők, akik “törzsfejlődésnek” mondják a mélyrepülést.Ezek az mszp-s politikusok majdnem annyira félnek Gyurcsánytól, mint Orbánék. Nem csoda: vége lesz a kényelmes, tespedt, felelősség nélküli életnek a maradék kis szemétdombon. Szanyi ráadásul nem tud különbséget tenni a köpönyegforgató Szűrös, a gusztustalan szájtépó Csintalan és a csekély értelmű áruló Szili valamint Gyurcsány között. Orbánék világosan látják a különbséget és a rájuk váró veszélyt. Azért szeretnék mielőbb legalább is két év meghallgatás nélküli előzetesben látni az egyetlen komoly ellenfelüket.
    Egyébként azt hiszem a pártszavazás után nem Gyurcsány és hívei lesznek azok, akiknek máshova kell menniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  4. -500 ezer szavazó az MSZP-nek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  5. :-) :-) :-) Jó, Nagyon jóóóó! :-) :-) :-) !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Ugyan Szanyi, az, hogy tudod ki mennyit lopott az MSZP-ben, még nem jelent számodra sem pozíciót sem hatalmat.
    Te egy(1) arapátcsík vagy önálló gondolat, elképzelés nélkül rendes piagőzben.
    Gyurcsánynak a táskáját sem vihetnéd, de mondhatom úgy is, hogy az MSZP elnökségével együtt sem.
    Nagy nullák vagytok Mesterházyitokkal együtt.
    Már rég nem beszélnénk MSZP-ről ha Gyurcsány nem lenne köztetek. Gyurcsány nélkül ti egyenlőek vagytok a nép megítélésében rablótársatokkal, az SZDSZ-el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  7. Inkább Kiss József névrokonának a száz évvel ez előtti verseit olvasnám, mint
    Ezt a fajta uszító dumát, amely inkább azoknak kedvez, akik legszívesebben az egész baloldal pusztulását látnák. Pláne Gyurcsányét…
    sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  8. Nemhogy nem rendítené meg a pártot Gyurcsány távozása, hanem EGYENESEN JÓT TENNE NEKI!
    Ha Gyurcsánynak lenne valós önkritikája, már régen egy ürgelukba bújt volna szégyenében!
    TÖNKRE TETTE A PÁRTOT, és most akarja osztani az észt?
    Addig, amíg pártelnök, meg miniszterelnök volt, nem volt tehetsége megreformálni – ha kellett volna – a pártot?
    Ki kéne zárni ezt a mocskot, nem ajnározni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -42 (50 szavazatból)
  9. Szanyi elmehetne nyugodtan Csintalanék és Szili után. Mindég keveri a sza-t,
    nem törődik azzal hogy ki szagolja a büdöset. Ebből a nyilatkozatból nem az
    következik, hogy összefogásra törekedne Szanyi, az ilyen megnyilvánulásokkal csak még jobban megosztja a pártot is és a szimpatizáns szavazókat is. Valószínű, hogy fogalma sics arról, milyen sok szimpazizáns orra alá is borsot törnek az ilyen megnyilvánulásokkal. Így nem lesz sikeres az MSZP és csak
    álmodozhat Orbán leváltásán. Megosztás egyenlő a vereséggel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  10. Nemcsak Szanyiról van szó!
    http://www.fn.hu/belfold/20110507/mesterhazynak_meglepetest_okozott_gyurcsany/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (11 szavazatból)
  11. Orbán András Lajos

    Az biztos ennek a Szanyinak nem szívesen fordítanék hátat egy málházkodásban, félnék hogy hátba támad………….Gyurcsánynak ott kell hagynia ezt a felfuvalkodott bagázst, ezek csak ballasztok………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. Nem olvasom a kommenteket addig, amíg nem reagáltam a cikkre, de az olyan Balogh Lajosok akik azt sem tudják, eszik-e vagy isszák ezt atémát, nem méltók
    e lap olvasására. A legyalázás csak a Fidesz stílusa, mint tették nyolc éven keresztül.Jó, hogy itt nem lehet sípolni meg tojást dobálni… Nem tudom, ki tud úgy sikeresen dolgozni, ha kezét-lábát megkötik jobbról és elgáncsolják balról.
    Ezért nem lehetett sikeresebb Gyurcsány és nem a kvalitása miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  13. Na az ilyen patkányoktól fordul fel az ember gyomra!

    Két eset van: vagy keveset vedelt, vagy sokat :( (((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  14. Felelőtlen és nagyképű, lekicsinylő nyilatkozataival Szanyi Tibor rengeteget árt az egész baloldalnak és a pártjának is. Szanyi azt hiszi, hogy a parlamenti választásokon szerzett győzelme minden és mindenki lekicsinylésére is felhatalmazná. Nyilatkozatai után az utóbbi időben egyre többször érzem azt, hogy ez az ember intelligencia-deficitben szenved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  15. Kedves Balogh Lajos, azért én emlékszem esetekre, mikor Gyurcsány igencsak meg akarta reformálni a pártot, de az nem hagyta magát… Lásd párfinanszírozás, képviselői költségtérítések.

    És mint tudjuk, a magyar korrupció egyik igen mély gyökere a megoldatlan pártfinanszírozás.

    Csak az MSZP nem az a párt, ahol a pártelnököt nem tudja megfúrni a legutolsó csinovnyik… alig mondott valamit Gyurcsány, fél óra múlva elvtársai már leadták a drótot a JOBBOLDALI sajtónak. Az meg röhögve tette közzé őket.

    Akkoriban még Budapest egyik legszínvonalasabb MSZP szervezetében voltam tag. És megdöbbenve kellett tapasztalnom, milyen ellenszél volt a párton belül vele. Ez a párt képtelen volt felismerni a történeli lehetőségét és felelősségét a 2006-os győzelem után. Az MSZP úgy akarta a valódi és mélyreható reformokat, mint üveges tót a hanyattesést. Ne történjen semmi, mindig egyezzünk ki mindenkivel, aki nagyon ordít, annak adjunk pénzt, hogy csendben maradjon, csak baj ne legyen, csak konfliktus ne legyen: ez volt az attitűd. És ma is ezt látom, bár a pártból nem utolsósorban emiatt 2008-ban már kiléptem.

    Ezért tartom Gyurcsány hibájának, hogy benne maradt a pártban. Emberi szempontból értem, hogy nem akarta az ajtót becsapni maga mögött és azonnal otthagyni, de politikailag ez szerintem hibás döntés volt. Ez a párt nem fordítható abba az irányba, ahová ő akarja. Ahhoz olyan szintű változás kéne az agyakban, amire csak keveseknek van késztetése.

    A magyar demokrácia egyik legnagyobb ígéretét cserben hagyta a pártja, cserben hagyta a balliberális média és értelmiség nagyobbik része, te meg lemocsokozod. Hát nem kéne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  16. Szerintem Cornelius tökéletesen látja a helyzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Kedves kommentelő kollégák!
    Jobban megy nektek a fröcsögés, mint a jobboldalnak! Vagy az érintett baloldali prominenseknek! Be kell látni, hogy túl széles spektrumon helyezkedik el a baloldal, nem tudja csak egy párt lefedni. Had csináljon a Fletó új pártot, a “gyurcsányisták” majd követik és csinálnak egy ballib polgári pártot. A maradék MSZP pedig nyithat balra, végre bevörösödhetne és igazi szocialista lehetne! Igaz, a kispéterektől akkor is meg kell válnia. Két különböző taktika, azonos stratégia. Nem egymással kell harcolni, hanem okosan összefogni! Arra ott az ellenfél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Szanyi úr azok közé tartozik, akiknek rendkívül jó szótehetsége v an. De csak ennyi. Politikai módszertanból annakidején megbuktattam volna. A szélhámosok közismerten rendkívül jól tudnak “dumálni”. Gyurcsány Ferencnek a lábujjáig sem ér fel. Sajnos, az egész MSZP bebizonyította, hogy tehetségtelen, jellemtelen politikai húzások ellehetlenítik a pártjukat. Nem elég pofázni, és jellemtelenség magára hagyni a vezetőjüket.
    A Szanyihoz hasonló politikusok nagy veszélyt jelentenek, mert emberek millióit tudják félrevezetni hangzatos dumával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  19. Még szerencse,hogy kevés ilyen “jellemes ember” van ebben a pártban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. “Szanyi Tibor időszerűtlen álkérdéseknek nevezte ezeket a felvetéseket. Szerinte pártszavazást csak ennél „átgondoltabb” esetekben lenne szabad tartani.”

    Hát ez a fő probléma.Arra sem hajlandóak hogy át gondolják Gyurcsány javaslatait a megújulási szándékot tekintve.
    Nem fogja fel hogy az Mszp el jutott a “másfél évszázados törzs fejlődés ” tekintetében az olyan hibás gének miatt mint például ő maga egy élet képtelen mutáns formába.
    Eddig ellene voltam én is hogy egy “új”pártot hozzon létre Gyurcsány úr,nem szerettem volna hogy tovább forgácsolódjon az amúgy is “viseltes” bal.De be kell látnom nincs más út. Arra életünk végéig várhatnánk hogy a kerék kötök félre álljanak,sosem fog be következni! Ezért igen is legyen egy új bal oldal. Egy olyan ami valóban a szociáldemokrata érték rendet képviseli. Ezek a “profik”meg egyék meg amit főztek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. Most látni csak igazán, hogy GyF-nek milyen nehéz volt valamit is elérnie a pártjában a tökfejek miatt. Ilyen elutasítás után nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy miért? Mert rögtön kiderülne, hogy nem is azok irányítják a pártot, akik a tisztségeket viselik, legyen az egyszerű képviselő vagy pártalkalmazott, hanem a mögöttük pénztárcájukkal felsorakozott háttéremberek? Van pofája Bajának erkölcstelenségről beszélni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Keddi!
    Szanyinak az orgánuma a jó. Kovács Lászlóval ellentétben elég erős a hangja ahhoz, hogy hasson. Mondhatnám: egy nagypofájú. Egyébként szócséplő és esze egy darab sincs.
    Tiszteletem corneliusnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Szanyi, menj te a 3,14chába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Kell egy ÚJ PÁRT! Ezt a mostani MSZP-t nem lehet megváltoztatni.Szanyi. Kiss Péter vagy Hillerek kimozdithatatlanok!!Így nem lehet megújítani a pártot.
    HAJRÁ Gyurcsány Ferenc !!! Minnél hamarabb. annál sikeresebb lesz !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Tiszteletem Cornelius! Egyetértek azzal amit fentebb leírtál, jól látod. Gyurcsánynak már minimum egy éve meg kellett volna csinálnia az új pártot = akkor már az MsSZP jó, ha túl tudná lépni az 5 %-ot, valahol az LMP szintjén fuldokolna. Persze a mostani vezetőinek még az is megfelelne, mert akkor is hozzájutnának még egy darabig a pénzeikhez. Rövidesen eltüntetik az MSZP-t, mint Ibolyka tette az MDF-fel. Előre Gyurcsány! Sokan fogunk követni, akkor is, ha 2014-ig nem tudunk elég erős pártot létrehozni, de 2018-ra biztos, hogy siker lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Jellemző, már megint veszélyt érez az országos elnökség (ld.pártszavazás): hát gyorsan állítsuk le, mielőtt még a változás elindulhatna, hát tulajdonképpen mit is akarnak ezek a párttagok, mikor itt vagyunk mi …
    Méghogy Gyurcsány tette tönkre ezt a pártot?! Aki ilyet mond az biztos, hogy nem látja mi zajlik az MSZP-ben. 30 kakas és némi tyúk kaparászik egy vakondtúrásnyi szemétdombon.
    Mesterházyék félnek, mert pontosan tudják, hogy ahogy 2004-ben, úgy most is a tagság döntő többsége Gyurcsány mellé áll! Hogy miért? Mert a párt rettenetes állapotban van, sikerült a jelenleg regnáló elnökségnek végképp tönkre tenni. A vidéki szervezetek romokban, a párttagság mozgathatatlan, az országos elnökség az események után kullog…Ha valóban olyan fontos lenne nekik az összefogás, akkor a Ferivel közösen a párt megtisztulásán dolgoznának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Amikor az mszp-s urak azt mondják, hogy “most sokkal fontosabb dolgok is vannak”, akkor vagy ennyire sötétek, vagy aljas disznók. Nem tudom eldönteni, hogy melyek. Ha nem az utóbbiak, akkor annyira agygyengék, hogy fel sem fogják, hogy a sok fontos dolgot csak megugatni tudják így, ilyen hiteltelenül. Igaza van GyF-nek: amíg meg nem tisztulnak, csaholhatnak reggeltől estig, le se sz@rják őket.

    És nem hiszem, hogy annak a pártnak a többségét képviselik a platformok vezetői! Ha pártot alapítana GyF, akkor a többség otthagyná az mszp-t, és az eltűnne a süllyesztőben.
    Így gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Latyapatya,
    igy legyen. Ámen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. A kis gerinctelen, a május elsejei “tömeg” előtt, akik mind Gyurcsány miatt mentek oda, nem mert volna ezzel előállni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Szanyi úr önöknek jó ez így ahogy van de közlöm önnel, -nekünk nem!
    Talán még emlékszik rá, az ország érdekét és ha nem ütközik a kettő, bennünket bal oldali gondolkodású embereket kellene képviselniük a politikában és a közéletben. Ha ezt nem teszik, akkor kiszolgáltatnak bennünket a politikai ellenfeleiknek akik ezzel visszaélve megnehezítik az egész ország életét! Ha valaki ki szeretné önöket kimozdítani ebből a tohonya állapotukból az a személy nem szellemes nyilatkozatokkal elhajtandó valaki hanem az önök lelkiismerete és a mi képviselőnk Szanyi úr! A szavain el kellene el gondolkozniuk és ha nem világos, hogy mit szeretnék mondom máshogy!
    Emeljék meg végre a hátsó felüket és kezdjenek el végre tisztességesen, becsülettel dolgozni az országért és értünk mert nagyon gyorsan és megérdemelten a szemétdombon találják magukat ha nem teszik! Önöket elháríthatatlan felelősség terheli az országban kialakult helyzetért és mi nem vagyunk hülyék, látjuk ezt! Ha önök nem így gondolják lépnünk kell, ha viszont belátják akkor mozduljanak végre! A Gyurcsány Ferenc előterjesztésére adott válaszáért pedig szégyellje magát! Ez lenne a minimum amit önként kellene vállalniuk, hogy bizonyítsák a tisztességüket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Két legnagyobb átka ,évek óta az MSZP – nek ,SZILI és SZANYI . // A többi sz@r keverő ,kevesebb vizet zavar .// Az egyiktől már sikeresen megszabadultak , de a maradék egyedül többet árt mint az ellenfelek összesen . A józan gondolkodású tagoknak el kéne gondolkodni , hogy a Szanyi féle ,mocskolódó ” politika ” , hova vezet .Talán példát kéne vennie a felsorolt elvtársakról és el kéne húznia a balfenéken .Szemembe ,egy nagyképű, semmit érő fazon ,tipikus megélhetési politikus .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Kedves Fater59″!
    Ha csak Szili és Szanyi lett volna az szocik két legfőbb BAJA (ugye?), akkor koránt sem állnának ilyen pocsékul. Egész csordák vándorolnak el a Fidesztől, de mivel nekik az MSZP sem vonzó, hát most inkább hontalanok (csak nehogy a Jobbik szippantsa be őket!).
    És e jelenségre mi a jelenlegi MSZP válasza? Tulajdonképpen semmi, csak a sokásos ezt “kell”, meg azt “kell” (milyen érdekes, hogy a politikusok ezt a szót általában akkor használják, amikor fogalmunk nincs, hogy mit kezdjenek az általuk is összehordott trágyahalommal!). Szanyi pedig gúnyolódik és Gyurcsányt Szűröshöz és Csintalanhoz hasonlítja … csak ki ne hűljön a dagonya, amiben olyan jól érzi magát … zsurki vodkát kortyolgatva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Na , hát éppen erről beszéltem. Ebben a pártban kik is Gy.F. szövetségesei? Mikor hallani a hangjukat? Mostmár én is úgy látom, hogy az MSZP-n belül nem tudja kiépíteni a tömegbázisát. Kár az időt a nem létrehozható belső béke létrehozására pocsékolni. Tiszta lappal el kell indulni. Akkor majd elválik, valóban tehetséges-e GY.F.? A karaktergyilkolászásra pedig a megfelelő tettekkel kell válaszolnia.
    Ami pedig Szanyi szájkarate mestert illeti, amikor utóljára valami hozzá hasonlót láttam, lehúztam a WC-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Túl öntöztem én is a virágot, el is rohadt a gyökere, kaptam is érte rendesen! Feladatot is!
    Tiszta cserép, friss föld, új hajtás, mostanra szépen zöldell, egyik dísze lett a szobának!
    Óvatosan bánok azóta is a vízzel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Kedves szendam !

    Írásoddal teljes mértékben egyet értek ,és megnyugtat hogy a helyzetet ,nem csak én , hanem többen is ,tragikusnak , sőt szomorúnak látjuk !
    Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. cornelius
    Igazad van! Évek óta ezt hajtom én is…Amivel még kiegészíteném, hogy nagyon sokan a pártból élnek meg,és buta fejjel nem gondolnak a jövőre. Azt hiszik ha el lébocolják az időt változik valami.
    Nagyon megérett az idő arra, hogy Gyurcsány lépjen!Nélküle az mszp megnézheti magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Kedves Fater59!

    Aki azt írod: “megnyugtat hogy a helyzetet ,nem csak én , hanem többen is ,tragikusnak , sőt szomorúnak látjuk !”
    Mindenki hozzon magával még két embert szomorkodni, s akkor talán megnyugtató lesz a helyzet.
    Ja, a parlament elé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Kedves Barátaim!
    Ezzel a “Gyurcsány alapítson új pártot”-témával magam is sokáig úgy voltam, ahogy pl. “sly”. A dolog ui. nagyon macerás, hiszen az új párttal együtt teljesen új szervezetet, azok vidéki hálózatát szükséges felépíteni, amit pedig működtetni is kell, ehhez pedig az, ami Montecuccoli szerint a háborúhoz: pénz! Tudom, most sokan arra gondoltok, éppen a pénz az, előbb-utóbb megront minden kezdeményezést és bizony lehet ott társadalmi munkában is dolgozni, de ez nem teljesen így van!
    Vegyétek csak az Amerikai Népszava esetét! Bartusnak hiában van sok önkéntes segítője, akik szabadidejükben szerkesztik/írják/működtetik a lapot, a számítógépek, a telefonok árammal működnek, a szervert bérelni kell! Ha Bartusnak nincs pénze, legfeljebb a Facebookon blogolhat! Ugye?
    Na, ugyanez a helyzet egy politikai mozgalommal is. Fizetni kell a rezsit és … igen, a médiát.
    Ebben a túlmediatizált világban rekámokra, plakátokra, szórólapokra, fizetett hírdetésekre van szükség ahhoz, hogy az üzenet eljusson azokhoz, akik ma Magyarországon a “politikai hazájukat” keresik!
    Jó, tudom: internet is van a világon. Van, csakhogy sokan azt nem ilyesmire használják, másrészt a vidéken élő és a Jobbiknak még áldozatul nem esett Jancsi néni és Juliska bácsi egyáltalán nem érhetőek el ilyen módon!
    Aztán ne feledkezzünk meg a magyar oligarchiáról, amely rá- és bele telepedett a politikába, a törvényhozásba, a végrehajtói hatalomba! Ki van zárva, hogy ezek ölbetett kézzel fogják végig nézni egy új, általuk nem ellenőrzött és nem ellenőrízhető mozgalom érvényre jutását. Be fogják indítani az ellengépezetet (a meg nem vesztegethető Gyurcsányt igaz, csak öt esztendő alatt, de kigolyózták!), amelynek csak egyik eszköze lesz a médiabeli “agyonhallgatás”! Mi hiába támogatjuk majd ilyen vagy olyan módon, Bartus hiába adja majd ehhez lapját (lásd fentebb!), mindez kevés!
    Pénz ellen sajnos csak pénzzel lehet harcolni, meg nagyon őszinte üzenetekkel!
    Éppen ezért ideje lenne Gyurcsánynak lassan előállnia a “tudásával”!
    Rettenetes balhé lesz belőle és az is lehet, hogy Gyurcsány ezt személyesen nem is úszhatja meg! De a magyar politikai tákolmányt csakis a kölcsönös félelem, az elhallgatás és a mutyizás (az államkasszából elsíbolt pénz) tartja össze!
    Lehet, hogy az egész gusztustalanság nyílvánosságra kerülése nem fog azonnal hatni!
    De akkor is!
    Az igazság felszabadít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Nem tisztem megvédeni Szanyit, de csak ő és Tóth József az aki nem listáról került be a Parlamentbe! Az angyalföldiek, akik rá szavaztak, akkor most szintén rohadékok? Honnan veszitek, hogy piás? Együtt isztok? A Hornról is állandóan ezt mondták… Nem értem ezt az acsarkodást, amit műveltek! Milyen baloldaliak vagytok?! Szégyen ami a pártban folyik, de Ti sem vagytok jobbak, mindenki azt kapja, amit megérdemel! Szegény Magyarország! Van egy szemét jobboldala, meg egy hülye bal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  40. Együtt iszunk! S hidd el , motofocker, hogy bárkit beszavazatott volna a XIII. kerület. Szanyi nem az érdemeiért jutott be, hanem mert ő indult pirosban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Kijazaszanyi? Akkor meg miért nem kussol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Gyurcsányt az öszödi beszéde után kellett volna kizárni a pártból, aztán játszhatta volna az eszét az új pártjával!
    Minél hamarabb alapít új pártot, annál hamarabb javul az MSZP helyzete.
    Szomorú, hogy vannak, akiknek elég, ha beszéde közben, jól rángatódzik valaki.
    Nem eminens tanuló szép beszédeire, hanem tettekre lenne szükség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  43. Az MSZP-t csak Gyurcsány vezetésével lehet jó irányba vinni. Pozitiv változást csak akkor érhetünk el ha azok akik a kormány elleni harc és az ország érdekére való hivatkozással megakadályoznának minden megújulási kisérletet ,háttérbe húzodnak,vagy elmennének Szili után. Vannak elegen kezdve a megyei elnök ök nagy részével,folytatva a mi hires régivágású öreg vezetőinkkel/nem évek számára gondolok/ . Sajnos, Mesterházy ezen úriemberek befolyása alá került,úgy táncol ahogy ők fütyülnek.Ami még szomorúbb,hogy az országos elnökség fiatalabb tagjait is lenyelik a puchok, szanyik,szekeresek…Tudomásul kell venni,Gyurcsány nélkül nincs megújulás,rá szüksége van a baloldalnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. No de Balogh Lajos! hiszen te magad is írod, hogy az Mszp-t nem szavakkal, hanem tettekkel lehetne előre vinni. Ehelyett mit tett a vezetőség? tátott szájjal várta a sült galambot, remélve, hogy a fidessről lepattanók automatice az Mszp bázisát fogják növelni. Közben nem mertek sarkosan fogalmazni, egyáltalán: kommunikálni (tényleg! hova tették az egyébként is agyonmoderált fórumot az MSZP.hu-ról?) – és nagyon-nagyon finoman fogalmazok, ha azt állítom, hogy ez “nem jött be”
    Gyurcsány legalább próbál ezen változtatni – és persze, hogy ez nem tetszik azoknak, akik a posványban dagonyázva szeretnék kibekkelni a nyugdíjig még hátra levő időt.
    Egyébként lehet, hogy az utóbbi hónapok történései azt igazolják, hogy Gyurcsány kezd felnőni, kezdi a politikát komolyan manipulálni. Fél éve még mindenki hörgött volna, hogy pártszakítási kísérletével “gyengíti” mert megosztja a baloldalt. Mostanra egyre többen úgy látják, hogy egy mozgalom, ami képes elszakadni az Mszp maradi részétől: csak erősítheti az ellenzéket.
    Viszont VALAMI igaza Szanyinak is van. Ha az Mszp nem akar kormányzati felelősséget vállalni, akkor elkezdhetné populista és demagóg módon bírálni Orbán egyébként szükséges és az ország érdekében való lépéseit is, válogatás nélkül. Erre a vörösödő pampogásra Szanyi igencsak alkalmas.
    A polgárosodó, Európához felzárkózni vágyó progresszívek meg tarthatnának Gyurcsánnyal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos