Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán lett Wolf Kati veszte 2011. május 16. hétfő 19:57 Forrás: AN, Blikk

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán lett Wolf Kati veszte

Düsseldorf – „Politikai okokból el kell utasítsuk. Orbán Viktor egyik kegyeltje” – fogalmazott röviden egy német újságíró Wolf Katiról, aki Magyarországot képviselte az eurovíziós dalfesztiválon.

Mint ismeretes, a magyar induló, Wolf Kati a 25 döntőbe jutott versenyző közül csupán a 22. helyen végzett az eurovíziós dalfesztiválon. Pedig a dal jó volt, az előadásban sem volt hiba. Csak hát ez egy ilyen verseny, itt valójában nem a dalok és az előadók vetélkednek, hanem egy ország iránt érzett szimpátiaszavazásról van szó. Mi magyarok könnyűnek találtattunk, ráadásul Wolf Kati esélyeinek az sem tett jót, hogy előzőleg Orbán Viktor a Facebookon üzent neki: szorít érte.

A Tageszeitung cikkírója, bár egy fél mondatban Jennifer Rush amerikai énekesnőhöz is hasonlította a magyar versenyzőt, a jelek szerint csípős megjegyzésével igyekezett rájátszani a politikai feszültségekre. A baloldali lap egyébként gyakran igen kritikus véleményen van az Orbán-kabinetről. Korábban hevesen támadták a médiatörvényt és az új alkotmányt is.

A Blikk felhívta a német szerkesztőséget, s megkereste a cikkírót. Azt tudakolták, honnan tudja, hogy Wolf Kati bármiféle „kegyelt” lenne.

- A forrásaimtól tudom – mondta magabiztosan Jan Feddersen.

A 25-ös döntőben 22. helyen végzett Katit egyébként szimpatikusnak, a produkciót pedig kifejezetten jónak találta a német kritikus.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Orbán lett Wolf Kati veszte, 3.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Kb erre tippeltünk mi is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. “A Tageszeitung cikkírója bár egy fél mondatban Jennifer Rush amerikai énekesnőhöz is hasonlította a magyar versenyzőt”
    Naná! Jennifer Rush polgári neve Heidi Stern.
    Born Heidi Stern, in Queens, New York, she spent her childhood in both New York and Bavaria. It was in Flensburg, Germany that she first discovered her passion for music. She recorded her first album Heidi Stern in 1979, but it did not get much attention.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Sajnos ezért a cikkért kár volt a németek részéről. Így már nyugodtan jöhet a kontár azzal, hogy “nem a kormányt támadják, hanem az országot”

    Attól, hogy ő mindenbe a politikát viszi, a demokratikus ellenzőinek, idehaza és külföldön se, nem kéne lesüllyedniük a szintjére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Hát igen ez már áldozat, szegény Kati!

    Orbán agyához ez fel nem ér!

    Csak egyszer élnénk meg hogy valamelyik repülőtéren vissza fordítják mint nem kívánatos személyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Ha valaki énekel, azt csinálja jól, ne kegyeltként tegye. Amúgy meghallgattam a YouTube-on, hát nem valami nagy szám… De hogy korrekt véleményt adjak, mindet meg kellett volna hallgatnom, ezt azonban már nem vállaltam…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (17 szavazatból)
  6. Erről az eurovíziós dal fesztiválról csak tömören ennyit mondok
    végig néztem és figyeltem főleg a szavazásokat, tanulságos volt.
    1. itt mindenki mindenkinek nyelvi vagy nemzetiségi rokona
    így a magyarok mindig árván indulnak ezen a versenyen mivel se kutyája se macskája nem vagyunk senkinek
    bizonyíték erre az egymásra szavazás
    2. a politika Azerbajdzsánban annyi feltáratlan olajmező van mint a rosseb
    jó indok lesz mért van ott annyi kufár
    3 már lassan semmilyen versenyen nem szabadna indulnunk
    mert nagyon nem kedvelnek minket
    csak az utolsó olimpiát véve és érdekes egy olyan országrendezhet olimpiát amely sárba tiporja az emberi jogokat meg szált egy országot le igázott több nemzetet (Tibet , Ungárok)
    4.mikor már előre eldöntik hogy a magyar vízilabdásaink nem nyerhetnek a Londoni olimpián
    DE AKKOR IS AZT MONDOM HAJRÁ MAGYAROK HAJRÁ FÖLDÖNKIVÜLIEK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. GusztávNagy!
    Kérésed úgy ahogy, de már megtörtént.
    Emlékezz rá, hogy hónapokkal ezelőtt NEM hívták meg az unió soros elnök urát, az őt majdan váltó lengyelt viszont IGEN, meghívták a líbiai helyzettel foglalkozó értekezletre.
    Ez még egy udvarias, diplomatikus változat volt. Csak idő kérdése hogy vele is megtegyék: Lukasenkóval egy sorba sorolva nemkívánatos személlyé nyilvánították az EU-ban.
    Csak hát egy baj van: ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk, ormány bolseviktor a schengeni határok rossz oldalán van és így nem lehet korlátozni a mozgását…
    De meghívni, vele kezet fogni, vele fotózkodni nem kötelező !!!
    Legalább átéli azt, amit Fekete János és Gyurcsány éltek át amikor madárelvtárs azzal “tisztelte” meg őket, hogy nem volt hajlandó kezet fogni velük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. Kedves Gugyerák!
    Ez igaz de azért valamelyik repülőtéren, csak fogadhatná a neki kijáró tiszteletadással az egyik csomagrakodó, vagy a helyi lángossütő, és valami karanténra hivatkozva, csak vissza kéne tanácsolni a gépre, itthon meg közben elintéznénk, hogy a gép ne kapjon leszállási engedélyt .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Rejtő Jenő Piszkos Fred kapitánya jut eszembe, mikor azt mondta, akihez én hozzászólok és pártfogásomba veszem, a többiek megutálják. Ne búsulj Kati a dal szép volt, jó volt előadva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Na.

    Bölcsvezér szeretete akár az alkohol :
    Ől butít nyomorbadönt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Drága Sanyám :
    Vérmagyarkodás helyett talán normális kapcsolatokat kéne építeni a környező országokkal !
    Semmit ne várj tőlük amíg félkegyelműek járnak ki hozzájuk méretes stilizált Trianon előtti Magyarországot formázó értelmetlen ország-jelzéssel az autóikon , pusztán provokációs célból !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. A legfrissebb magyar átok:

    Dicsérjen Téged az Orbán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Ha valaki hatranyba kerul a nemzetisege, az anyanyelve, vallasa , bor szine, etnikai hovatartozasa miatt, akkor rasszizmusrol beszelunk. Egyeltalan nem jogos, sot fehaborito hogy a szereploket nem a tiszta “tudasuk” alapjan hanem valami mas alapjan biraljak el. Meg ha maga Orban gyereke lett volna akkor sem lett volna szabad ezert az eloadast negativ modon megitelni. Ha tenyleg ez volt az igazi ok akkor kritikus egy rohadt nagy s@#$gfej.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  14. Ez a cikk egy baromság, nem méltó ennek a netes lapnak a szintjéhez.

    Az ilyen marhaságokat hagyjuk már meg a szennylapoknak, OK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. MEG AZ ORSZÁG!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. A német újságíró nagyon téved. Az európai országok polgárainak többsége biztosan nem tudja, ki az a felfuvalkodott fülkeforradalmár, aki a hazugságaival szerzett 2/3-os hatalmával megpuccsolta a magyar demokráciát.
    Az viszont tény, hogy a euroviziós dalfesztivál, jelenlegi formájában nem a dalok, hanem az azonos kultúrák, rokon államok és országszimpátiák versenye. Az a tény, hogy Magyarország a Nagy Áprilisi Fülkeforradalom győzelmének kikiáltaása óta folyamatosan sérti szomszédai önérzetét és Nagy-Magyarország rémképével fenyegeti őket, azt eredményezi, hogy egyáltalán nem szimpatizálnak vele. A szilárd demokráciák polgárai pedig nem fogadják el a fülkeforradalmi diktatúrát, az újfasizmus életrekeltését, s ez az országkép rendkívüli mértékben taszítja őket, amikor a magyar énekes nő teljesítményét kell értékelniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  17. Amikor Kokó ELSŐ ALKALOMMAL megakarta védeni a világbajnoki övét, és elterült a ringben mint a Nagy-Alföld, akkor is ott kísértett a nézők között Viktorka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. hamár a vérmagyarkodásrol beszélünk (speciel ezzel a nagy magyarország cimerrel nem értek egyet én sem)
    akkor a szlovákokat be lehetne perelni cimer másolásért
    a himnuszuk Bartók Béla egyik zene müvére épül
    de ne mondja senki sem hogy XIX:SZD: elött ilyen problémák lettek volna
    nemzetiségiekkel válvetve harcoltunk a szabadságért 1848 ban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Sajnálom szegény Wolf Katit, mert a politika áldozata lett. Nekem ugyan nem tetszett sem a száma, sem a ruhája, a táncosai meg szerintem elég bénák voltak, de az álmai nem ettől foszlottak szét. A dolog lényege az, hogy nem szeretnek bennünket. A média annyi negatív információt közvetit rólunk, hogy 56 meg a vasfüggöny lebontásának nimbusza lefoszlott rólunk. Különösen mióta a televiziókban olyan SA legényeket látnak, akiknek a ruházatán Nagy Magyarurszág körvonalai díszlenek, ezért hogy a szomszédos országokban állambiztonsági kockázatnak tekintik a magyar állampolgárságot felvett külhoni magyarokat, Mióta az a hírünk hogy EU elnökség ide, vaty oda, üldözzük a romákat. Az hogy európai államként Isten alkotmányos szerephez jutott nálunk, Hogy miniszterelnökünk a harmadik birodalommal veti egybe Németországot, és magát a magyar néppel azonosítja, és sok minden egyéb, nem tesz bennünket szerethetővé. Most, hogy Wolf Kati a dalverseny szimpátiaszavazásán így háttérbe szorult, a magyar média még rátesz erre egy lapáttal. Egyenesen Magyarország megsértésének interpretálják ezt a jelentéktelen malőrt. Sajnálom szegény Wolf Katit. A karrierjének talán jót tenne, ha megtagadná a közsséget ezekkel a balfácánokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Ahova Orbán Viktátor beteszi a lábát ott fű nem terem! Nyomában feljelentés, ármánykodás, veszekedés, törvénytelenségek, igazságtalanságok, megvesztegetés, megfigyelés és hasonló fasiszta gyűlöletes, és kommunista még gyűlöletesebb események jellemzők. Tevékenysége most már mindig gyanús, a kapcsolat vele kompromittáló, megbélyegző. Tisztességes ember nem hagyja hogy hírbe hozzák vele, de ez ellen nagyon nehéz bár mit is tenni, még akkor is, ha jókívánság az amivel sújtja a kiválasztottat.
    Kíváncsi vagyok, hogy mikor veszi észre ez a „felfújt” senki, hogy lassan a félrevezetett népének is kinyílik a szeme, és a végén megint jön a csúfos bukása. Majd csak rájön előbb utóbb, vagy megmagyarázza neki a pszichológusa vagy elmegyógyásza, hogy senkinek sem kell, és mindenhol mindenkinek árt!
    Pont olyan népszónok és lázító min Lenin vagy Sztálin volt annak idején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Wolf Kati “új” dala a Szerelem miért múlsz a Rádió 6-nak a megjelenés pillanatában gyanús volt a dal, amit Rakonczai Viktor és Rácz Gergő “szereztek” és Geszti Péter írt hozzá magyar szöveget! Csakhogy ez egy az egyben Jennifer Rush – I Come Undone című 1987-es dala!!
    Klamancsek Krisztián összemixelte a kettőt, hogy mindenki meggyőződhessen a hasonlóságról! Ilyen véletlenek nincsenek!
    http://www.youtube.com/watch?v=dhgyOU0I5EA
    Ez mekkora ciki. Inkább eltüntették a videót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Sajnalom Katit, mert ha nem itt elne, vilagsztar lehetne, hihetetlen jo adottsagai vannak! Az o szama is volt olyan jo, mint a nyertese.
    En attol kapok hanyingert, hogy ennek a felcsuti kondasnak muszaj mindenhova odapofatlankodnia?? Az nem jut az eszebe, hogy esetleg a csaj, koszi, de nem ker az o kegyebol?
    Hat meg is lett az eredmenye…
    Allitom, nagyban ennek koszonheto a 22. hely.
    Szintiszta politikai fosch..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Jesszus akkor milesz velünk a londoni olimpián
    odais ki orbánkodik majd

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Valaki.
    Akkor az ugyanúgy plagizálás, mint Oláh Ibolya Magyarország című dala? Annak is Geszti írta a szövegét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. A Magyarorszag cimu dal mellesleg a Circle du Soleil egyik dalanak adaptacioja, ami Allegria cimen fut, nem biztos hogy jol irtam le. Keressetek ra a youtube-on, ha nem atirat, akkor koppintas.
    Ilyenkor csak azt nem ertem, miert nem lehet megirni egy UJ dalt??
    Attol van mar herotom, hogy mindenhol, mindig ugyanazokat a szamokat hallom:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Igy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Tény: mindenfelé nagyon utálnak minket magyarokat = az OVis nélkül is, hát még azóta, hogy “harcol” mindenkivel! Tettünk eleget az utálatért és nem az egyedülálló nyelvünk miatt nem szeretnek! Erre utalni megint a szokásos = mi aztán nem tehetünk semmiről, hanem a gaz külföld, az az oka mindennek, nem mi magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Emlékszem, mikor Cseh Tamás meghalt, Orbán sietett kijelenteni, hogy “ő a mi katonánk volt”.

    Úgy hangzott ez a mondat a sivár jobboldali szellemi pusztaságon, mint valami riadó. Jobbos százezrek, akik addig maximum a tuc-tuc “zenét”, vagy a mulatós rockot hallgatták, hirtelen felfedezték, hogy ők mennyire szeretik Cseh Tamást – akiről a mondat előtt egy perccel azt sem tudták ki, azt sem tudták mit csinál és miket énekel. És ha valaki megmutatta volna nekik Cseh Tamás teljesen egyedi és utánozhatatlan művészetét, hát elhajtották volna, hogy ez hülyeség, ezt hallgasd meg, kisapám – és jött volna az éppen aktuális oláhozós, tótozós, cigányozós, zsidózós nemzeti rock, vagy az édes Erdélyországról szóló érzelgős nemzeti giccszene.

    De hát a főnök kimondta, hogy a mi katonánk volt a Tamás, tehát mostantól mi is kedveljük. Punktum.

    Orbánnak többek között ezt sem bocsátom meg. Hogy a szájára merte venni CsT-t, hogy még őt is csak a rohadt hatalmi játszmája részének tekintette.

    Belefolytam akkoriban pár topicba az Indexen, ami Cseh Tamásról szólt. Hát minden voltam, csak fehér ember nem, mikor voltam bátor elmondani, hogy a most hirtelen lángolók ágybavizelős szarosgyerekek voltak, mikor én már összevásároltam Cseh Tamás lemezeit. De egy rohadt nemzetáruló ballib csak ne szeresse Tamást, ő a miénk!

    Szegény Wolf Kati is jórészt ennek lett az áldozata – bár ez az eurovíziós izé igazán nem éri meg, hogy most nekibúsuljon a vereség miatt. Nagy humbug az egész, mert nem a zenei érték számít, hanem valami egészen más: nyájszellem, ellenségkép, ki kit utál vagy szeret.

    (Ha énekes lennék, én bizony messze elkerülném az ilyen rendezvényeket.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Neroka, én azért nem tapasztaltam ennyire egyértelműen, hogy utálnának bennünket. Eleve gyanús nekem mindenki, aki egy népet összességében utál. Egyes embert lehet szeretni, vagy nem szeretni, de egy népet?

    Az arab világban – legalábbis ahol én éltem/jártam – egyáltalán nem tapasztaltam magyarutálatot, sőt inkább az ellenkezőjét.

    Tavaly, még a felkelés kitörése előtt jártam Bengáziban, és az öreg taxisofőr, mikor megtudta, hogy magyar vagyok, AZONNAL mondta: Puszkasz, Hidegkuti.

    Na, ő biztos nem utált minket :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán leereszkedik a szakszervezetekhez 2011. május 19. csütörtök

Közösségi keresést indít a Google 2011. május 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos