Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán kamu leveleire van pénz 2011. május 13. péntek 18:20 Forrás: hvg.hu

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán kamu leveleire van pénz

Budapest – Az Orbán-kormány intézkedésit nem megszorításnak, hanem sanyargatásnak lehet nevezni, amelyek nem szolgálják a pazarló, költséges elosztórendszerek reformját, hanem kizárólag a “pénzt bárhonnan, mindenáron” elve alapján nyomorgatja a lakosságot, amely még semmiféle kitörési lehetőséget nem kapott a nemzeti ügyek kormányától. Ugyanakkor milliárdokat költenek Orbán Viktor eszement levelezéseire, amelyekben álkérdésekkel próbálnak társadalmi támogatást hazudni az intézkedéseikhez. A hvg.hu számításai szerint eddig 1,7 milliárd forintot dobtak ki az ablakon az adófizetők pénzéből ezekre a levelekre. Azt még nem lehet tudni, hogy ezekből a pénzekből ki és mennyit profitál.

Mintegy 1,7 milliárd forintba kerülnek azok a levelek, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök nevében küldtek ki az állampolgároknak – összesítette a hvg.hu. A postai küldeményeket a kormány az általa meghozott egyes döntések alátámasztására használta fel, míg az ellenzék felesleges pénzkidobásnak minősítette, hangsúlyozva, hogy a pénzt más, ennél sokkal hasznosabb célokra is fordíthatnák.

Tavaly ősszel, még az önkormányzati választások előtt Orbán Viktor meghirdette a nyugdíjasokkal folytatandó párbeszédet. Ennek módja pedig levelek kiküldése volt, még pedig azért, hogy – mint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője is bejelentette – a kormány intézkedéseit megismertessék a szépkorúakkal, hogy így jelezzék feléjük: problémáik megoldására nagy figyelmet fordítanak. Az 1,7 millió nyugdíjasháztartásba postázott küldeményekben válaszborítékról is gondoskodtak, hogy a visszaérkező válaszokból ismerjék meg az emberek véleményt. Szijjártó a költségekkel kapcsolatban azt közölte, hogy azt a Fidesz fizeti, s kalkulációjuk alapján egy levél elkészítése tíz forintba került.

A Miniszterelnökség részéről viszont a május 10-én a hvg.hu-nak küldött tájékoztatásában azt közölték, hogy a leveleket – amelyek száma 2,9 millió volt – „az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) készítette el és postázta ki összesen 222 millió 273 ezer forintért.”

A következő leveleket negyedévvel később kapták kézhez az emberek. A kormány egyrészt a szabad nyugdíjpénztár-választással összefüggő jogszabály-változásokról szóló információkat osztotta meg az állampolgárokkal. A 3 millió 150 ezer példányszámban kiküldött levelek költsége 236 millió 353 ezer forint volt, ezt szintén az ONYF állta. Másrészt a miniszterelnök immár arról tájékoztatta az időseket, hogy a kormány biztonságba helyezte a nyugdíjakat. Ez a korábban kipostázott levelekre volt a válasz, Szijjártó Péter szerint ugyanis a visszakapott levelekből ez az igény tűnt ki legerősebben. A rezsiszámlák kifizetése nem veszélyeztetheti az idős emberek megélhetését, ezért a kormány ”a miniszterelnök személyes utasítására” úgy döntött, hogy a kis fogyasztású háztartások számára nem emelkedhet a gáz ára – fogalmaztak akkor.

Az újabb levélküldési akció idén februárban folytatódotta Nemzeti Konzultációs Testület kérdéseinek postázásával. Az alkotmányozással kapcsolatos kérdéseket felvető levelet az ellenzék teljesen feleslegesnek tartotta, mondván, az alaptörvény megváltoztatásához nincs szükség ilyen postai konzultációra. Ahhoz a törvény szerint az országgyűlési képviselők kétharmadának a szavazata szükséges. Az állampolgárok válaszai egyébként később értek vissza, mint ahogy a Fidesz benyújtotta a parlamentben az Alkotmány módosítását tartalmazó javaslatait.

A Miniszterelnökség erről az alkotmányozással kapcsolatos, a Közlönynyomdában előállított levelekről azt közölte, hogy azok 487 millió forintba kerültek. Hangsúlyozták: ez az összeg kevesebb, mint tíz százalékát teszi ki egy népszavazás költségének. A nyolcmillió embertől visszakapott 920 ezer választ egy diákszövetkezet révén dolgozták fel 6,13 millió forintért, a kifejtős kérdésre érkezett reflexiókat kismamamák távmunkájában értékelték ki, amelyért 22,6 millió forintot fizettek ki.

A levelek révén történő kormányzati tájékoztatási szándék továbbra sem hagyott alább. Két hónappal ezelőtt minden egyes rendőr, vagyis pontosan 33 ezren kaptak kézhez levelet a miniszterelnöktől és belügyminiszterétől, Pintér Sándortól. Ezzel akarták biztosítani a hivatásosokat, hogy a testület tagjai körében felháborodást kiváltó semmisségi törvény után is kiemelt támogatásukat élvezik.

A levelet – mint arról a Belügyminisztérium sajtóosztálya beszámolt – az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatósága sokszorosította. „A rendőrség belső futárszolgálata a rendes munkamenete során jutatta el azokat az egyes rendőrkapitányságokra. Az anyagköltség 194 250 forint volt.”

A rendőrök támogatását megcélzó levél után Orbán Viktor újabb kérdésekkel – mint a védett kor intézményének bevezetésével, a munkanélküliek munkalehetőséggel való segítésével vagy az oktatás átszervezésével – bombázza a lakosságot. Ezt maga a miniszterelnök jelentette be a Facebook közösségi portálon egy videóüzenetben. „Kézhez fognak kapni egy levelet, amely egy kérdőívet is tartalmaz, és arra kérem önöket, ezt gondosan olvassák el, töltsék ki, és küldjék vissza” – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor az állampolgároknak küldött levelében tíz kérdést tesz fel, amelyek – mint mondta – a mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak.

Ennek, a minden 16. életévét betöltött állampolgárnak postázandó levélnek a költségeivel kapcsolatban a Miniszterelnökség részéről nem kaptunk tájékoztatást. A médiában megjelent információk szerint a kormány erre nyolcszázmillió forintot tervez költeni.

A megkapott adatok alapján az összes elküldött levél költsége mintegy 1,7 milliárd forintra rúg. Úgy, hogy nem adott a Miniszterelnökség külön tájékoztatást arról, hogy a tavaly decemberben a nyugdíjasoknak kipostázott, a megnyugtatásukat szolgáló levelek költsége az adófizető állampolgárok számára mennyibe került. Cikkünkben egyébként nem tértünk ki a kormány által az iszap-katasztrófa kapcsán kiküldött, adományok gyűjtésére felhívó levelére, mert az jótékonysági célokat szolgált.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Orbán kamu leveleire van pénz, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Persze, hogy van ezekre a kamu levelekre pénz, muszáj, mert ezeknek egy jó nagy töredéke fideszközeli cégeknél landol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Ma delutan betelefonalt valaki a Klubradioba, aki mar megkapta csaladjaval egyutt a legujabb miniszterelnoki levelet a tiz kerdessel. Pontosan megcimezve. Az elozoektol abban kulonbozott, hogy ezen a ketoldalas levelen VONALKOD is volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. az orbán levelek a szemétdombon landolnak. Több millió kiküldött levélből állítólag kilencszázezer érkrezett vissza. Atöbbi ment a szemétbe. Most már jön az újabb levéldömping, amit még kevesebben küldenek vissza. megcélozta a 16 éven felüli kiskorúakat is. Eddig csak pedofil papok akarták őket megrontani, most már orbán is beszáll. Mindez több milliárd forintunkba kerül. Ennek a pszihotikus őrültnek semmi nem drága? A leveleiben kamu kérdéseket tesz fel nekünk. Én sértőnek tartom, hogy egy ilyen hitvány alaak hülyének néz és levelezni akar velem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Erre van pénz? Újabb felesleges látszatintézkedésre? A válaszok meg mennek a zúzdába. Mert sem a TASZ, sem más demokratikus szervezet nem ellenőrizheti a feldolgozást. Megkérdezünk mindenkit, mert úgy gondolják levelező szakon islehet az országot vezetni? Ebből, s belölük elég!

    8 évig volt idejük a kormányzásra felkészülni. Sokszor mondták, hogy azonnal képesek átvenni az ország vezetését. 1 év alatt kiderült, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére. Most ötleteket várnak? Ha nem tudják mi a teendő, akkor az én javaslatom az, hogy mondjanak le! Most igaz amit a fizetett ügynökeik cselekedtek, s mondtak, csak OV-vel! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Takarodj! A politikai életből, az ország vezetéséből! Remélem Rómában megtisztultál, s ha nem, itt az alkalom, hogy megtérj magadéihoz. És hagyd békén az országunkat, a Magyar Köztársaságot!
    Nem kérek a levelező tagozatos kormányzati munkából!
    / megjegyzésem: a fenti soraimat ma postás kétszer csenget alatt is jegyeztem. Megismétlem. Annyiszor, ahányszor kell, mert ez volt a a és az Ö stílusok is. Ismételni, amíg nem tudatosul. Csak a különbség, hogy amit OV és bandája mantrázott, az az ország és vezetése ellen volt.A fenti sorok, pedig a véleményem szerint igazak. Keserűen, fájdalmasan mondom, de sajnos még nem mondjuk elegen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. Hogy mire van itt pénz és mire nincs, azt csak ők, Orbán Viktor tudja.Csak emlékeztetek OV kijelentésére “van itt pénz csak a szocialisták ellopják” Na? akkor most hol a pénz? Azt hallottam, hogy Orbán Viktor úgy hetente egyszer meglátogatja bástya szerű házában Simicska Lajost. “Bisniss as usuel.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Kedves Kollegak, nem ertitek a vonalkodot? Azonositasra szolgal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Emberek….ami otthon van olyan sehol a világban nincsen!!!!Ausztriában élek és
    sokszor tapasztalom,hogy röhögnek rajtunk magyarokon!Na pont az ilyen akciók
    miatt talán mint ez a cikk…vagy amikor alagutat fúrtunk a löszfalba az M6-os
    Szekszárdhoz közeli szakaszán…:D….egy vicc!!!Én kuncogni ezen nem tudok,
    csak sírni,hogy azt kell látnom,hogy a barátaim,rokonaim,ismerőseim eljönnek
    otthonról külföldre dolgozni,mert nincs más ha tisztességesen meg akarsz élni!!
    :-((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. mire ezeknek a mocskoknak a mandátuma lejár,az ország éhen döglik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Engem mar az taszitott, amikor valasztasok idejen gepi telefonhivasokkal zaklattak a szavazokat, most pedig levelezgetesek szamolatlan penzekert, nem csak a penz, de a modszer idegesito, gyermeteg, duhito es felesleges.
    Meg mindig csak jatszadoznak es kozben veresen komolyan intezkednek a szinfalak mogott!!!!! amibe aztan soha senkinek nem lesz beleszolasa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Mucus! Te mindig ilyen koran kelsz? vagy nem otthon elsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  11. A kezdetektől világosan látható volt,hogy őket soha nem érdekelte az ország,az emberek sorsa. A vagyon szerzés a harácsolás az élet elemük.2002-ben adósok maradtak a postának,mert győzelemre számtva hitelbe tejesztették nekik a propaganda anyagaikat. Én emlékszem ra, nem ezt akarják kamatostól törleszteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Értjük a vonalkódot. Ha netán valaki “képregényt” küldene, azt majd beazonosíthassák.
    Ez is a diktatúra diszkrét bája.
    Azért ez kezelhető, ez nem akadály.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. A kamu levelekre van pénz,de a tűzoltók nem leveleznek,hanem cselekednek…

    Erre nincs keret.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Eberti.
    Valóban erre nincs keret, hiszen az éhenhalásra elég a fizetésük, nem a mi zsebünkre apellálnak. Viszont azt hiszem, hogy a szolidaritásunk sokkal többet ér, amivel segítjük őket, mellettük vagyunk (minden rendvédelmis mellett).
    Érezzék azt, hogy nincsenek egyedül, hiszen az elkeseredettség már minden ágazatot érint. Ezt a söpredék kormányt csak teljes összefogással lehet eltávolítani, visszaszerezni a demokráciánkat, szabadságunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. A Nagy Áprilisi Fülkeforradalom Kérdőíves Kormánya semmilyen összeget nem sajnál az állampolgárok további kábítását célzó levelezésre. Sajnos még mindig sokan vannak, akik bedölnek ennek a Nagy Átverés Show-nak.
    a NYENYI-ben meghírdették, hogy aki akar csatlakozik ls együttműködik. Velül. Nem ők másokkal. Ez a Nemzeti Együttmőködési Rendszer alapelve.
    A Show finanszírozásához szükséges források egy tollvonással előteremthetők, csak azt kell eldönteni, melyik társadalmi réteg legyen a következő áldozat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Ezekből a kidobott milliókból hány éhező gyermek problémáját lehetne megoldani ?…-és még sok más értelmes dologra lehetne költeni ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. “Mindig és mindenütt vannak uralomra törő elemek… A ki nem elégült étvágy és a megalázott dölyf a felforgató tevékenység biztos segítőtársa. A legmaflább propagandista kezében is ott vannak a hazafias frázisok… és mindig könnyű megfelelő fickókat találni, akik boldogan beveszik ezeket a frázisokat. Az ilyen szétbomlasztás, csupán szervezési és pénzkérdés. …Nagy eredményeket érhet el az ember, ha ahol van kihasználja a fanatikusokat. A sport, a vallási szenvedély, mindenféle bolondéria és hóbort elősegítheti a rodhasztást… Mindezt fel lehet használni a közvélemény megzavarására. Mert a közvélemény a demokráciák feltétlen ura, a mi leghatalmasabb segítőtársunk.”
    { Hermann Rauschning: Hitler bizalmasa voltam / Zrinyi 1970./ }

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Bocsánat, most látom, “bisniss”-t írtam. Ilyen szó nincs, magyarul akartam írni és angolul folytattam, így lett a keveréke biznisz és business szónak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Orbán András Lajos

    Idióta ,,ember,, idióta megnyilvánulásai a levelek, érni semmit nem érnek, hasznuk nincs csak a pénzt dobálják ki az ablakon, eddig se válaszoltam ezután se fogok, ezzel a hazug, aljas, bandával semmiben nem tudok, nem akarok együtt megnyilvánulni!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Miért is kéne felháborodni?Vannak emberek, akiknek igen költséges hobbijaik vannak.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Sneider Fáni!
    Meg annak elkerülésére, hogy “ürülékkel szennyezett” kérdőívek csusszanjanak :-) be a válaszborítékba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Orbán ocsmány leveleit vissza kell a feladónak portósan küldeni,mert a “címzett ismeretlen!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Gugyerák!
    Ha kiszűri, hogy van e vastagbél rákom, én visszaküldöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos