Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán jobb emberként jön vissza Rómából 2011. május 1. vasárnap 8:49 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán jobb emberként jön vissza Rómából

Róma, Budapest – A magyar miniszterelnök kezdő politikusként még távolról sem volt annyira hívő, mint amilyennek most látszik. Sőt, valójában egyáltalán nem volt az, a korabeli parlamenti jegyzőkönyvek szerint a kilencvenes évek elején fiatal demokrata társaival együtt rendszeresen “Csuhások” és “Térdre, csuhások!” bekiabálással fogadták az akkori KDNP képviselőinek felszólalásait. Idővel azonban buzgó hívővé vált – már-már pápább a pápánál.

A kormányfő, aki a hivatalos magyar kormánydelegáció élén részt vesz a római Szent Péter téri szertartáson, azt mondta, a néhai II. János Pál pápa érkezése elrendelésszerű volt. Szerinte ezt onnan lehet tudni, hogy az az üzenet, amit hozott, a “Ne féljetek!”, “ott és akkor” fontos, lényeges, történelemváltoztató erejű volt. Orbán Viktor szerint nem is lehetett volna ennél biztatóbbat mondani a rab nemzetek számára, a vasfüggöny keleti oldalán élő népeknek.

A “Ne féljetek!” egyszerre jelenti azt, hogy ne féljetek az emberi gyarlóság és a megkísértés legnehezebb pillanataiban sem, ne féljetek a politikai elnyomástól se, ne féljetek önmagatoktól se, engedjétek magatokhoz Krisztust – mondta a miniszterelnök, aki úgy fogalmazott, II. János Pál a “Ne féljetek!” ige pápájaként vonul be Közép-Európa és a kereszténység történetébe.

Azért volt fontos – folytatta –, hogy ezt az üzenetet éppen ő mondja, mert “a félelemről csak olyan ember tud igazán hitelesen beszélni a magunkfajta egyszerű emberek számára, aki tudja, hogy jó okunk van a félelemre, aki átélte azt, aki maga is elszenvedte. És egy Lengyelországból érkező pápa pontosan tudta, hogy nekünk jó okunk van a félelemre, és mégis arra biztatott bennünket, hogy ezt győzzük le.”

Orbán Viktor szerint II. János Pál az utóbbi évtizedek egyszerre legszelídebb és legerősebb pápája volt. Arra a kérdésre, miért tartja fontosnak, hogy ott legyen a boldoggá avatáson, azt válaszolta: ott volt a temetésen is, ami a bűnbocsánat érzésével azonos erővel hatott rá. “Valami hasonlóra készülök most is. Abban bízom, hogy valamivel jobb emberként jövök vissza, mint ahogy elmegyek erre a boldoggá avatási szertartásra” – zárta szavait a kormányfő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Orbán jobb emberként jön vissza Rómából, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Hallottam valakiről, akiről egy római “javulási” túra után a következők derültek ki: jászolban született, barmok között nyugszik és milliók várják a mennybemenetelét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Hanna,én nem választottam meg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos