Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sorkötelezni vagy hadkötelezni nem ugyanaz 2011. május 19. csütörtök 21:39 | AN Forrás: MTI/Klubrádió

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sorkötelezni vagy hadkötelezni nem ugyanaz

Budapest – Nem igaz, hogy sorozást tervezne a kormány, nem kell semmilyen kötelező jellegű katonai szolgálatot teljesíteni – mondta a minisztérium kabinetfőnöke.

A sorkötelezettséget és a hadkötelezettséget sokan összekeverik, pedig a kettő nem ugyanaz. Ez történhetett a közelmúltban is, amikor több hírügynökség arról számolt be, hogy a kormány a sorkötelezettség visszaállításán dolgozik – mondta a Klubrádiónak a honvédelmi minisztérium kabinetfőnöke.

A korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a 18 és 40 év közötti korosztálynál újra bevezetnék a fegyveres vagy fegyver nélküli szolgálatot. Mint most megtudtuk, a hatályos szabályokhoz képest semmi nem változik. A hadkötelezettség, ahogyan korábban, most is kizárólag háborús időben lép életbe – hangsúlyozta Szarka Gábor. Az elkészült törvénytervezetben a változás csak rendkívüli állapot idején lépne életbe, vagy ha támadás fenyegeti az országot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. “A hadkötelezettség, ahogyan korábban, most is kizárólag háborús időben lép életbe – hangsúlyozta Szarka Gábor. Az elkészült törvénytervezetben a változás csak rendkívüli állapot idején lépne életbe, vagy ha támadás fenyegeti az országot.” – a cikk alapján.
    *
    Tessék mondani, erre már a rendvédelmisek helyett lesz szükség???
    Hátsó szándékot vélek felfedezni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. “Nem igaz, hogy sorozást tervezne a kormány, nem kell semmilyen kötelező jellegű katonai szolgálatot teljesíteni, és..,
    MINDEN MÁS EGYÉB IS!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. A főcím jogos, engem például nagyon zavart, hogy szinonim fogalomként használta a média a had- illetve a sorkötelességet.
    A korábbi kommentem nem kívánom megismételni, de megjegyzem, hogy a profi hadseregek világában, a rendkívül felkészült, elkötelezett és begyakorlott hivatásosok között semmi kerenivalója egy testileg, szellemileg és lelkileg felkészületlen, haditechnikai kiképzést nem kapott katonának semmi keresnivalója nincs, még vészhelyzetben sem a hadseregben. Kivéve akkor, ha ismét a “Don-kanyarba” akarnak küldeni százezreket. Ez viszont újabb jobboldali merénylet lenne a magyarság ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Ez is csak a szokásos elterelés, bedobnak valamit aztán ha nagy a felháborodás, elkezdik a mismásolást, fityiszes módra!!!!!!!!!Én ugyan voltam katona, jó kiképzést is kaptam, sőt élesben is voltam ‘68ban de mi van azzal a korosztállyal akik fegyvert a vursliban láttak, esetleg fogtak, gőzük sincs a katonai életről, azok vajon hogyan fogják elviselni, egy árvízi védekezéskor hogy 2cm.habszivacson kell aludni egy iskolai tanteremben, a tökfejűek erre nem mondanak semmit, EZ JELLEMZŐ RÁJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ezer embert rúgnak ki a honvédségtől 2011. augusztus 26. péntek

Egykori államtitkár állást keres 2011. augusztus 2. kedd | AN

Háborúra készül az Orbán-kormány? 2011. május 17. kedd | AN

Ismét feljelentget a Fidesz 2011. április 22. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos