Ronai and Ronai
AMERIKAI

Négy iskolát zárat be a Fidesz Nyíregyházán 2011. május 20. péntek 7:42 Forrás: Független Hírügynökség

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Négy iskolát zárat be a Fidesz Nyíregyházán

Nyíregyháza – Nem igaz, hogy az előző önkormányzat nem követte a csökkenő gyereklétszámot, hiszen 4 iskolát, 4 tagiskolát záratott be – közölte csütörtökön Nyíregyháza korábbi polgármestere, Csabai Lászlóné. Ezzel reagált Kovács Ferenc jelenlegi városvezető bírálatára, miszerint 5 éve elodázott döntéseket most kell meghozni, s ezért kell 4 iskolát bezárni.

Csabainé szerint a szocialisták további lépéseket is terveztek, de – mint fogalmazott -, Őszöd után elfogyott körülöttük a levegő, a politikai döntéshez nem volt elég erejük és támogatottságuk. Nem vitatják, hogy kisebb a gyereklétszám. 2007-ben egy nagyon komoly alternatív javaslatot le is tettek a képviselők asztalára, de hangsúlyozta, nem a rendelkezésre álló határidő előtt két héttel, mint a jelenlegi városvezetés, hanem januárban és februárban.

A jelenlegi ellenzék is tudta, hogy folyik az intézmények átvilágítása. De arra számítottak, hogy a döntést – mint korábban hangoztatta – a Fidesz társadalmi egyeztetés, érdekegyeztetés után, nem pedig anélkül hozza meg. A volt polgármester szerint is elkerülhetetlen az átalakítás Nyíregyházán, ki kell venni intézményt a rendszerből, de a döntéshez jó lenne, ha a polgármester partnerként kezelné az intézményvezetőket. Mint fogalmazott: “nem lehet csak félelemkeltéssel és fenyegetőzéssel várost irányítani”.

Csabainé elmondta: tavaly októberben, az átadáskor javasolta Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármesternek, hogy azonnal indítsák el az intézmények átvilágítását, mert elkerülhetetlen a racionalizálás. “Ő viszont azzal kezdte, hogy azt kutatta, hol csaltunk, vagy loptunk” – fogalmazott. Csabainé szerint, a pesti cég, amely az intézmények átvilágítását végezte, meg sem kérdezte azok vezetőit, nem is ismerik őket, azt sem tudják, melyik iskola hol van.

A szocialistáknak nincsenek illúzióik, tudják, a fideszes többségű testület meg fogja szavazni az iskolabezárásról szóló előterjesztést. De azt szeretnék, ha ez a lehető legkisebb érdeksérelemmel járna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Mi a fenének annyi iskola? Pont azokon a helyeken, ahol több a kisebbségi.
    Nesze neked roma felzárkóztatás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Az iskolakerülőknek ez örömhír és kiépülhet egy új /Fideszes/ szavazóbázis…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Csabainé egy igen normális, hozzáértő, kulturált polgármester volt.

    Egyék meg a nyíregyháziak, amit főztek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Ti nem tudtok semmit!!
    Azért kell bezárni az iskolákat,mert az mégsem megengedhető,hogy a lakosság okosodjék.Még mit nem!Majd a végén még annyi eszük lesz a zembereknek,hogy feleszmélnek,kinyílik a szemük,és kinyílik a bicska is a zsebükben.
    “Zsírhülye”embereket lehet csak fideszes hazugságokkal megvezetni,meredt kómában tartani,és ezek a barmok még büszkék is a “nemzeti” elkötelezettségükre.
    ÉBRESZTŐ MAGYAROK!!!!!
    Jaaa’ és éljen a köztársaság!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A bírákat is fenyegeti a Fidesz 2011. május 21. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos