Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megszűnik a Független Hírügynökség 2011. május 25. szerda 12:37 Forrás: Kreatív Online, MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megszűnik a Független Hírügynökség

Budapest – Jó jelként értékelték sokan, amikor néhány hónappal ezelőtt  tulajdonost cserélt a Független Hírügynökség. Azt lehetett gondolni, hogy a hírpiacon korábban főként bulvár híreivel jelenlévő társaság a szakmailag egyre vállalhatatlanabbá váló, a kormány iránti lojalitást sajátosan értelmező  Magyar Távirati Irodának valódi konkurensévé válik. Esterházy Péter regényének címe után akár kis magyar pornográfiának is nevezhetnénk, hogy a FH megszűnéséről épp az MTI adott hírt.

Működésének pénzügyi fenntarthatatlansága, a hírszolgáltatás iránti valós megrendelői érdeklődés hiányában a Független Hírügynökség működtetői, a Braun & Partners tulajdonosai a hírügynökség megszűntetését kezdeményezik – értesült a Kreatív Online.

A Független Hírügynökséget 2004-ben alapította több magánszemély. Elsődleges céljuk a kisebb hírigényű médiumok kiszolgálása volt, első megrendelői közé tartozott az RTL Klub és a Sláger Rádió is. A hírügynökség 2011 februárjában került új tulajdonoshoz, a Braun & Partnershez, és számos új pozícióra érkeztek szakemberek: az ügyvezetői feladatokra Breitner Miklóst kérték fel, a hír- és tartalomügynökség főszerkesztői posztjára Szörényi Péter került.

„A Független Hírügynökség által az elmúlt napokban kezdeményezett, és több médiavállalat által támogatásáról biztosított, a független hírszolgáltatás megőrzését célzó együttműködési folyamat sikertelenül zárult. A megbeszéléseken részt vevő médiavállalatok úgy döntöttek, a közös és önálló, független hírszolgáltatás fedezésének költségeit, együttműködésre épülő modell kidolgozását nem vállalják”- derül ki a Braun & Partners közleményéből. Az együttműködés azt jelentette volna, hogy a médiavállalatok előfizetés ellenében teljes ellenőrzést, irányítási jogokat és pénzügyi betekintést kaphattak volna.

A Független Hírügynökség tulajdonosváltása után másfél hónappal arra lehetett számítani, hogy április 1-jétől ingyenessé válik a Magyar Távirati Iroda szolgáltatása, amit Breitner Miklós nem talált veszélyesnek, azt gondolták, hogy a médiavállalatok az ezáltal felszabaduló pénzt éppen a Független Hírügynökségnél fogják elkölteni. Az MTI végül csak május 16-án lett ingyenes.

A Független Hírügynökség délután közleményben tájékoztatta előfizetőit:

Tisztelt Előfizetőink!

Mint értesülhettek, a Független Hírügynökség működtetői a hírügynökség megszűnését kezdeményezik. Az eljárás ideje alatt a Független Hírügynökség teljesíti megrendeléseit, folytatja hírszolgáltatását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Aha … most már értem, miért lett ingyenes az MTI. Ezzel az “árral” kétségtelenül nem versenyezhet olyan, aki mögött nem áll egy állam ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Ennél csak az lett volna átlátszóbb trükk, ha a fityisz a disszonáns hangok, a hivatalos sikertörténetbe nem illeszthető, zavarba ejtő (tárgyilagos hangvételű) megjegyzések kiiktatására az MTI nevében, állami pénzen fölvásárolta volna a nemkívánatos konkurenciát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Nagyon hiányzik a SzabadEurópa rádió mintájára valami országosan fogható független, igazmondó adó.
    A Kossuth már fogyaszthatatlan honi hírekkel nyomul, minden napra jut valami hazugság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Miért ne szűnne meg bármi, ami legalább a nevében “független”? Még néhány év, s ez a szó is olyan lesz, mint a “puzdra”: a műveltebbje azt mondja, olvastam már valaahol, de azt, hogy mit jelent, nem tudom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. És ezzel megszűnik az objektív hírszolgálat is.
    :oops:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Remélem arra a hírre se kel sokáig várni, hogy a Fidesz megbukott és meg szűnt.
    Nem vagyok vallásos, de erre a hírre Szent Antalnak adnék egy százast!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Szabad Europa Radio… “Happy days are here again..” Ha jol emlekszem a Forgoszinpad cimu musor bevezeto zeneje volt… Ma az Internet sokkal jobban helyettesitene a recsego, vartyogo 25, 31, 49 meteres rovidhullamot..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. És a 41 hol maradt?
    :roll:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Persze, az internet mindent helyettesít, de a buszon vagy pecázás közben hogy hallgatom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Ezt is benyelték…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Én ezt nem értem. A magyar gazdasági szektorban senkinek nem érdeke a független media?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Nem tudom mi van és mi lesz itt??! Lehet hogy véletlen , de órák óta elérhetetlen az ATV.hu , és a 168ora.hu !! Csak én már az ilyen véletlenekben nem nagyon tudok hinni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

Már az MTI sem fotózhatja Orbánt 2014. április 6. vasárnap

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Megint a Magyar Nemzethez került egy jegyzőkönyv 2014. március 13. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos