Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ma megint tüntetnek a Janikovszky iskoláért 2011. május 6. péntek 8:03 Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ma megint tüntetnek a Janikovszky iskoláért

Budapest, Erzsébetváros – Pénteken folytatódik a fővárosi Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium bezárása ellen indított tüntetéssorozat. A tervek szerint megemlékezést tartanak annál a Bajza utcai háznál, ahol egykoron Janikovszky Éva élt.

Az önkormányzat áprilisban közölte az iskolával, hogy a tanulóit szeptembertől a Baross Gábor Általános Iskolába helyeznék át, a gimnáziumi oktatást pedig megszüntetnék majd. Csökken a tanulók létszáma, erre hivatkozva akarják összevonni a két intézményt.

A tantestület és a szülők szerint ez az érvelés nem megalapozott. Ők úgy tudják, hogy a Janikovszky épületébe a KDNP-s Pálffy Istvánhoz is köthető Facultas Alapítvány középiskoláját költöztetnék, a politikus azonban ezt tagadta. A szülők szerint a Baross iskolában az oktatás színvonala alacsonyabb, évről évre nő a magatartási nehézségekkel küzdő tanulók száma, és hely sincs elég a diákok átvételéhez.

Pénteken felolvasást rendeznek, beszédeket mondanak és koszorút helyeznek el a Janikovszky Éva házára tett emléktáblánál. Május 9-én hétfőn az iskola drámatermében tájékoztatják a szülőket a fejleményekről. Május 11-én szerdán szakmai kerekasztal-beszélgetést szerveznek az iskola ebédlőjében szakértők részvételével – az eseményre az önkormányzat tagjait is meghívták. Május 13-án pénteken “Ha én polgármester lennék” címmel rendeznek kerületi aszfaltrajzolást az önkormányzat épülete előtt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Ma megint tüntetnek a Janikovszky iskoláért, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Talán azért ilyen “bátor” a kulturális kormányzat, mert létezett egy kevésbé rokonszenves ember is, az írónőével megegyező “Janikovszky” névvel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Kedves fideszre szavazó , most tüntető emberek. Remélme legközelebb jó helyre teszik majd az X-et. Feltéve ha lesz legközelebb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Facultas hu:

    KÖZLEMÉNY

    A napokban meglepõdve tapasztaltuk, hogy az interneten egyre több portálon számolnak be arról, hogy a Janikovszky Általános Iskola tervezett bezárását követõen a Facultas Alapítvány fog beköltözni a Rottenbiller utcába. Sajnos ezzel kapcsolatban minket ezidáig még senki nem kérdezett meg, ezért itt vagyunk kénytelenek cáfolni a híreket. A Facultas Alapítvány nem folytatott és nem folytat Erzsébetváros Önkormányzatával tárgyalásokat esetleges Rottenbiller utcai költözéssel kapcsolatban. Alapítványunk hosszútávú bérleti szerzõdéssel rendelkezik a Hernád utcában. A Rottenbiller utcai épület fenntartásához szükséges bõvülést nem terveztünk, ráadásul a Baross Gábor Általános Iskolával majdnem 10 éves baráti együttmûködésben dolgozunk. Ezt nem kívánjuk módosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A földön ülő tüntetőkre lőttek Jemenben 2011. május 9. hétfő | AN

Tüntetnek a rendvédelmi dolgozók 2011. május 6. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos