Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leköpték egy képviselő gyerekét Nyíregyházán 2011. május 19. csütörtök 6:03 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leköpték egy képviselő gyerekét Nyíregyházán

Nyíregyháza – Durvul a közélet, szép képzavarral élve szárba szökkent és már gyümölcsöt is hozott a kormányzópárt stílusa. Nyíregyháza-Sóstóhegyen inzultálták az egyik Fidesz-KDNP-s helyi képviselő gyermekét, miután kiderült, hogy a városrész általános iskoláját a fenntartó önkormányzat be akarja zárni.

Mindezt a képviselő, Petneházy Attila mondta el szerda este azon a lakossági fórumon, ahol Nyíregyháza polgármestere találkozott az érintett szülőkkel és az iskola dolgozóival, tanulóival. A képviselő a Móricz Zsigmond Színház színésze, akit transzparensen szólítottak fel a lemondásra a fórumon, mert egy nappal korábban munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a szülők egyeztetésén.

Azt mondta, hogy az utcán inzultálták, leköpdösték valakik a gyermekét. Hozzátette ugyanakkor, hogy a történtek ellenére a szívére fog hallgatni az iskolabezárásról május 31-én döntő önkormányzati közgyűlésen és “nem fog igen gombot nyomni”.

A fórumon is elszabadultak az indulatok, bekiabálások, zúgolódások fogadták Kovács Ferenc Fidesz-KDNP-s polgármester beszédét, amelyben a gazdasági kényszerhelyzettel, az állami normatíva csökkenésével, az önkormányzat eladósodásával és a gyermeklétszám visszaesésével magyarázta az iskolabezárási tervet. Az elképzelés – amelynek tervét jövő hétfő estig véglegesítik – a sóstóhegyi mellett az orosi, a kistelekiszőlői városrész iskoláját, valamint a Kert közi Benczúr Gyula Általános Iskolát érintheti.

A lakossági fórum résztvevői – akik zsúfolásig megtöltötték a sóstóhegyi iskola tornatermét – bekiabálásaikon a Fidesz-KDNP oktatással kapcsolatos választási ígéreteit kérték számon. A felszólalók közül volt aki, azt mondta: “élő lánccal akadályozzák meg az iskolabezárást”.

Kovács Ferenc szerint tarthatatlan, hogy mindössze 48 százalékos kihasználtsággal működik a sóstóhegyi iskola, s a hétezer lakosú városrészből a többi iskoláskorú gyermek a belvárosi intézményekbe jár. Erre többen azt követelték, hogy az egymástól 200-300 méterre lévő belvárosi iskolákat zárja be az önkormányzat, hiszen ott is van 50 százalék körüli kihasználtságú.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Leköpték egy képviselő gyerekét Nyíregyházán, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. ELÍTÉLENDŐ!
    EGY GYERMEK NEM TEHET RÓLA, HOGY MILYENEK A SZÜLEI!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Virág elvtárs, a helyzet fokozódik! Ha az önkény átveszi a politika iránytását, a példa hatására a közállapotok is eldurvulnak. És ez még csak a kezdet. Ha a zemberek azt tapasztalják hogy érdeksérelmet kell elszenvedniük, válaszuk, ellenállásuk is egyre durvább formákat ölt, hiszen az elmult években erre szocializálták őket. Ez pedig a politikai elit érdeme. A fidesz jelenlegi ámokfutása pedig a legjobb ösztönzője az ilyen reakcióknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. Tisztelt Nyul György!
    Nagyon tetszett a véleménye, borzongatóan hűen értelmezi a mai helyzetet és félelmetes jövőképet vetít elénk. Sajnos igaza van, én szocialista önkormányzati képviselő vagyok Dunaújvárosban, nálunk sem jobb a helyzet. Azért bízzunk az ország demokratáiban (a szó igazi értelmében).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. …az apját kellet volna, nem a gyermeket.
    Egy biztos, a gyermek időben leckét kapott arról, hogy mivel jár, ha valaki a köz érdeke ellen cselekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Bármilyen okból, bármelyik oldal részéről történik, mélységesen megvetem azt (azokat), aki(k) egy GYEREKEN akarják megtorolni akár a valós, akár a vélt sérelmeket.
    Elkeserítő, hogy teljesen igaza van a cikk bevezetőjének: ezt a “politkai stílust” – feltéve, hogy ezt lehet stílusnak nevezni, szerintem szimplán bunkóság – 2002 óta a FIDESZ vezette be, erősítette folyamatosan és szoktatta hozzá a zembereket (akiket lehetett).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Biztos csak félrecsúszott az a köpés.nem hiszem el egy gyermeket legalábbis eddig még nem büntettek azért mert az apja nem követi a politikai élet történéseit.Ha most igen akkor ezért a jobboldali kormány a felelős a gyűlöletpolitikájával amit hosszú évek óta terjeszt.Sokakat átnevelt ezért nehéz lesz visszatérni a emberi viselkedéshez amit követni kellene.Sok munkánk lesz az elkövetkező időkben készüljünk fel rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Milyen emberek azok, akik egy ártatlan gyereket bevonva politizálnak, a gyerek rovására???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. A zsidókat is csak köpködték… Eleinte.
    A köpködés agresszió és gyávaság, mert igazából ütni szeretne, de nem mer.
    A magyar társadalomban exponenciálisan nő az elfojtott agresszió, egyenes arányban frusztráltságukkal, csalódottságukkal és fordított arányban a pénztárcájuk vastagságával.
    Az elfojtások következményeivel mindenki tisztában van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos