Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magukra hagyta a kormány a devizahiteleseket 2011. július 29. péntek 19:22 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magukra hagyta a kormány a devizahiteleseket

Budapest – Az MSZP a 240 forint közelében járó svájci frank miatt felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul cselekedjen a devizahiteles családok megmentése érdekében. A szocialisták szerint első lépésben az érintett társadalmi és pénzügyi szervezetekkel való párbeszédre lenne szükség.

Katona Tamás, az ellenzéki párt elnökségi tagjának pénteki közleményében emlékeztet arra, hogy mostanra 140 ezerre nőtt azon családok száma, akik 90 napnál hosszabb ideje tartoznak bankjuknak a hiteltörlesztő-részletekkel, és 150 ezerre azoké, akiknek egy hónapot meghaladó hátraléka van.

A Fidesz-KDNP-kormány csaknem 400 napja (egy éve és egy hónapja) ígéri a devizahitelesek problémáját megoldani hivatott Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállítását – áll a közleményben.

Az MSZP szerint a kormány eddigi lépései, így a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása vagy az, árfolyamrögzítés, csupán “pótcselekvés, a problémák szőnyeg alá söprése”.

Az MSZP aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kormány “nem keresi a párbeszédet az érintettekkel, vagyis a bajba jutott devizahitelesek ügyében éppúgy viselkedik, mint a munka világát, az oktatást, az egészségügyet, vagy a nyugdíjakat érintő megszorítások kapcsán” – olvasható a közleményben.

Pénteken kora délután ismét rekordszintre gyengült a forint a svájci frankkal szemben: 239 forint felett járt az árfolyam. Pénteken fél öt után nem sokkal korrigált valamennyit a forint, egy svájci frank akkor 237,41 forintot ért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Magukra hagyta a kormány a devizahiteleseket, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. A kormány nem keresi a párbeszédet… Ez nem újság, mert senkivel nem beszélnek. Küldenek levelet a konzultáció jegyében, és olyan eredményt hazudnak, amilyet csak akarnak!
    A devizahitelesek meg nem érdeklik őket! Ékes bizonyítéka ennek a nagy hallgatás… Úgy vannak vele mint az egyszeri ember. A jó isten majd megoldja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. A kormány még véletlenül sem akar segíteni a devizahiteleseknek sem,meg az összes többinek sem akik nem az ő bandájukhoz tartoznak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Hányszor fizettük már vissza az adósságainkat? Ezekkel a kamatokkal eleve reménytelen, mert az ország csak szűkül, fogy és sorvad így. Miből fizessünk? Lehet, hogy ELEVE ez volt a cél? Így foglalnak el minket. Orbán csak dumál a ‘gazdasági szabadságharcról’, hisz az egészben ellenérdekelt a bankfőnökökkel együtt. A bankárok miatt tört ki a válság, ám a bankok még ezen is kerestek és SEMMI következménye! Ha nem változik valami igen gyorsan, bazi nagy polgárháború várható. A kormánynak nem a lakossággal, mert az erőszakszerveinek erősítésével kellene az időt tölteni, hanem mondjuk elkezdeni egy VALÓDI érdemi lépssorozatot, mondjuk Svájccal való megbeszéléssel kezdve. Ugyanis ha itt kitör a balhé, Svájc sosem fogja viszontlátni a pénzét. Nem beszélve az izraeliekről, bár ők már degeszre keresték így is magukat rajtunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  4. Ennek a franknak úgy tudom, nincs köze Svájchoz…Ha lenne, ők már régen intézkedtek volna…
    Miköze az izraelieknek ehhez ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Psi Holo,

    Tessék szíves eltántorogni egy psi-holo-gushoz.
    Miről tetszik beszélni?
    A szövegből süt a tudatlanság és a sértett kisember tehetetlen gyűlölete.
    Mi a franc köze van Izraelnek az ügyhöz? Azt utálom egy bizonyos hazai
    rétegben,hogy ha bármi “sárkányos” dolog történik,ők azonnal tudják,hogy a zsidók keze van a dologban.Ez nem más,mint 21. századi boszorkányüldözés!
    Felháborító és igen primitív vélekedés, ami csak rossz irányba vezethet.
    Az ilyesféle gondolkodás tette lehetővé a jobbik életrehívását is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. T.
    Psi Holo
    2011. július 29. péntek
    20:15

    Elfelejtettem megkérdezni Öntől,hogy kik akarnak elfoglalni minket?
    Ne tessék már nevettetni,mert cserepes a szám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    Ez az egész katyvazt a bankok irányítják, szervezik, közben meg jól megszedik magukat az emberek nyomorúságán, meg a bankok tisztviselői is bőszen nyúlkálnak a bukszában………….Azt már meg se említem hogy a leány bankok Magyarországon az otthoni költségeknek, kamatoknak a többszörösét verik az itteni ügyfélre, és mindezt az emberbarát fityiszes kormány hathatós segítségével, azért ez már kiveri a biztit, lesz még ennek bőjtje………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. A Psi Holo tipusu figurak kepviselik a szavazati joggal rendelkezo, széleslatokörü, jol megfontolt valasztokat, akik biztositottak a 2/3-ot. Ha nincs jobb indok, akkor eloveszik az izraeli rablokat, akiknek mas nem jar az eszében, mint szegeny MO kiszipolyozasa. Rögös ut vezet ennek felszamolasahoz – sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Psi Holo én ismerek olyan “zsidó” (főleg alkalmazottak is zsidók., fizikai melósok, magyarok) céget hogy az általad minden áron legyen izraeli bankok , (még nem minden zsidó bank van francia, olasz érdekek stb és egyéb más országbéli pl Osztrák bank Burgenland bank és stb ) azért , kb 20 éve úgy éldegél a 12-14 KFt hogy mikor felvették a pénzeket már akkor röhögtek hogy nem fogják visszafizetni! , mezőbank kereskeldelmi hitelbank postabank stb be is dőltek, ezekba bankokba pumpáltak sok zsetont d emgis bedőltek, .. Ők is Magyarok ., ha általad izraeli banknak nevezett akkor a zsidó elvitte a zsidók pénzét ,.Ha jól értem ? D: Nah az a probléma hogy sokan nem fizetik vissz a BANK pénzét és igen Magyarok is vannak és más náció is akik nem fizetik vissza pénzt ,Napi szinten agyba főbe veszek fel a pénzeket olyan dolgokra amire lehet nincs is szükség , csúszik a bank csúszik az ország.

    A következő hitelek meg egyre drágábbak !

    Ez ausztriában miért nincs ?

    Mert a fizetési morál egészen más.

    Visszafizetik a hiteleket !

    A Morál a fő probléma minden téren . A rend szeretete már nem divat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Kedves
    Kibic,
    2011. július 29. péntek
    20:52

    Szívemből írtál.
    Mindig megdöbbenek,ha az általad említett,és ahhoz hasonló sületlenségeket olvasok,és úgy érzem tehetetlen vagyok az ilyen emberekkel szemben,mert impregnálva vannak a józan ész ellen.
    Képtelenség meggyőzni őket a valóságról,úgy ragaszkodnak
    ellenségképükhöz. Nehéz életükben ez az egyetlen biztos pont,egy kapaszkodó,amire mindig számíthatnak ha “nagy a baj”…Ilyenkor milyen jó egy kicsit megpihenni a gyűlölet szigetén ….
    Részemről ilyenkor inkább zenét hallgatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Psi Holo

    Honnan ismerős nekem ez a szöveg?
    Csak nem a jobbik ideológiája végett vagy ilyen letargikus állapotban, már ami az izraelieket illeti? Nem kéne nyilvánvalóvá tenni, hogy gyökeret vert benned ez a nézet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. A kormány lassan mindenkit magára hagy. Miért pont a devizahitelesek lennének kivételek.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. minél nagyobb a szegénység, annál inkább erősödik az antiszemitizmus.
    ezt lovagolja meg a jobbik is. habár életszerűbb lenne ha az orbánkormány tagjainak azon vagyonával ismertetnék meg a zembereket amit kormányzásuk ideje alatt harácsoltak össze. ez az én “sértettkisemberségemet” is rohadtul idegesíti. úgy is mint chf alapú adóst.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Ez tényleg TRAGÉDIA!
    Most veszünk egy lakást Pesten egy olyan embertől, aki pénzügyi vezető egy nagy cégnél.
    Jól látja, hogy hová futnak a trendek, ezért azonnal meg akar szabadulni az ingatlantól és elfelejteni az egészet.
    6 évvel ezelőtt felvett 14 000 000 Ft hitelt (CHF alapon!) és a pillanatnyi adóssága: 17 500 000 HUF. (!!!!)
    Rendben van, hogy senki nem kényszerítette pisztollyal a halántékán arra, VEDD FEL!, de az biztos, hogy a NAGYBETŰS ÁLLAMNAK itt lépnie kell, nem pedig DUMÁLNI.
    Üdv. Gábor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Pintér elvtárs már egy éve beígérte az éhség lázadást.
    Persze nem magának.
    Pár százezerrel több hajlékony az utcákon fel se fog tűnni.
    Legalább lesz kiket bírságolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Ha azt a pénzt amit a bankok megsegítésére adtak, a devizahitelesek megsegítésére költöték volna akkor mindenki jól jár. Igy csak a bankok:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  17. Ugyan már! Ki veszi azt komolyan, amit a Nagy Nemzeti Sallerszövetség ígér?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. ha valaki hitelt vesz fel és nem fizeti vissza akkor ugrik a fedezet. Egy kormány ezzel nem tud mit kezdeni. Orbán azért van bajban mert, beigérte, h kormányra kerülése esetén segit a bedőlt hiteleseknek. Ez azt eredményezte , h még többen nem fizették a részleteket. Ugye a gazdaság stagnál, a költségvetés- a nyugdij pénz lenyúlása nélkül -romokban, s Orbán rájött nem tud segiteni. nem tudja adott szavát tartani, mint ahogy más területen sem teljesülnek az igéretek. Lásd, egészségügy. Érdemes lenni kigyűjteni Orbán és társai igéreteit és szembesiteni őket azokkal. Mert a nép felejt, sajnos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Miért van az, ha magánszemély ad kölcsönt ilyen feltételekkel, az bűncselekmény?
    Ezalatt azt értem, hogy olyanok a feltételek, hogy soha vissza nem lehet fizetni a kölcsönt és tömegesen lehet családokat becsapni, tönkretenni jogászok segítségével. Nem az állam és a Nemzeti Bank feladata őrködni a Ft árfolyamán? Egyáltalán volt itt a folyamatban valaha is deviza vagy csak a nyilvántartásokat vezették abban, de valójában mindig is Ft mozgott? Mi az, hogy a kezelési költség az tulajdonképpen a bank eufemisztikusan kifejezett haszna? Akkor a kamat mi a jó fene? És a leg fontosabb és ami engem a legjobban felháborító viselkedés: miért mindenki csak azt hangoztatja, hogy a hitelfelvevők fejéhez nem fogtak stukkert, hogy eladósodjanak? Ki a jó fene gondolta, hogy az állam nem jól fog őrködni a Ft árfolyamán (Kósa, Szíjjártó)? Mennyi volt a frank és az üzemanyag tavaly a választásoknál? És most? Ki a fene gondolta, hogy ennyi ember kerül az utcára ( és ezek nem munkakerülő lógós “cigányok”), hogy lenyúlják a nyugdíjmegtakarításokat? Ki gondolta volna, hogy egy hosszú munkaviszony után járó végkielégítés jó részét majd visszamenőlegesen elveszi az állam? Akkor ki is nyomta a stukkert a hitelfelvevő fejéhez? Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos