Ronai and Ronai
AMERIKAI

Esztergomban megszűnt a jogállam 2011. május 2. hétfő 17:34 Forrás: Tétényi Éva blogja

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Esztergomban megszűnt a jogállam

Esztergom – Tétényi Éva, Esztergom kétharmados többséggel megválasztott független polgármestere a blogjában “Egy hónap” címmel számolt be a városában áprilisban történt törvénysértésekről. Meggyes Tamás leváltott polgármester és fideszes önkormányzati képviselőtársai semmilyen törvénytelenségtől sem riadnak vissza. A fideszes önkényuralom részletei.

Egy hónapja indultam útnak, hogy meglátogassam német testvérvárosainkat. Útközben kaptuk a hírt, hogy a polgármesteri hivatalból az önkéntes segítőket megalázó módon kitoloncolták. Később zárat cseréltek az alpolgármesteri irodán, a számítógépek adattárolóját lefoglalták és feljelentést tettek a rendőrségen „idegenek” ellen. Az alpolgármesteri irodából közvetlenül vezet egy ajtó a polgármesteri irodába. S bár titkolnivalóm sehol nincs, azt tudni kell, hogy több rendőrségi kihallgatáson jelentem már meg. A feljelentők (előző polgármester, frakcióvezető) az ismeretlen tettesről feltételezik, hogy visszaélést követett el nem közérdekű adatokkal. Ráadásul az ebben az irodában levő páncélszekrényben bukkantak rá az ottfelejtett feketelistára is. Az akcióban a jegyző, az aljegyző, a hivatalban ott tartott expolgármester kabinetfőnöke és egy fotós vett részt. Nem, ez nem egy film, hanem a valóság Esztergomban.

Az előző városvezetés a hatalom átmentéséért semmiféle eszköztől nem riad vissza. A lelki és fizikai hadviselés egyre durvább eszközeihez nyúl, és a jogszabályellenesen megválasztott jegyző asszisztál az eseményekhez. Mára csak egy „hivatalos” munkatársam maradt. Személyi titkáromat, a nyilvánosságért felelős munkatársamat és a jogi iroda fiatal jogásznőjét indoklás nélkül, azonnali hatállyal rúgták ki a próbaidő lejárta előtt pár nappal. A hivatalban teljes a káosz. A parancsokat osztogató Meggyes és élettársa irányítják a hű hivatalnokokat. A kettős vezetésben sokan megbetegszenek vagy elmennek máshová, ha tehetik. Az ügyintézés áll, sőt az év végéig még 40 köztisztviselő elbocsátását hagyta jóvá a testületi többség. Javasolni fogom a hivatal átnevezését Polgármesteri Hivatalról jegyzői hivatallá.

A Fideszes képviselők mindenáron diktálni szeretnének. Már odáig jutottak, hogy önmagukat hívták össze, levezető elnököt választottak és testületi ülést játszottak az aljegyző segédletével. Az így született rendeleteket a jegyző kihirdette. Az már csak külön érdekesség, hogy a jegyző asszony a kihirdetések napjain igazolatlan távolléten volt. Persze később majd bemutat egy orvosi igazolást. A megyei kormányhivatal bár elismerte, hogy nem lehetett volna mindezeket megtenni, de az így hozott rendelkezéseket csak az Alkotmánybíróság semmisítheti meg. A két sarkalatos rendelet pedig nem más, mint az SZMSZ módosítása, mely szerint a frakcióvezető is levezetheti az üléseket, valamint az a reorganizációs terv, ami Esztergom város jövőjét határozza meg. Ebben rendelkeznek számos intézmény megszüntetéséről, összevonásáról, létszámleépítésekről, 34 évre szóló megvonásokról. Ennek végrehajtását adták ki köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak. Azoknak, akik arra tettek esküt, hogy a törvényességet betartsák és betartassák, és a saját egzisztenciájukkal felelnek, ha igent, ha nemet mondanak. Esztergomban megszűnt a jogállam.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 13 szavazatból)
Esztergomban megszűnt a jogállam, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Tovább kell küzdeni az új választások kiirására!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Igen! Éva, tovább kell küzdenie, mert nem tart sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. Tisztelt Tétényi Éva Úrhölgy!
    Tudom nem vigasz, az esztergomiaknak, de ez MAGYARORSZÁGRA igaz!
    Már elindult az ÚTON, kérem haladjon!
    Tisztelettel!
    Egy követője!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. én sokakkal együtt, akik megválasztották, hiszek Tétényi Évának és miközben csodálom a kitartását, elkeseredve látom, hogy mennyi energia, idő veszik kárba ebben a színvonaltalan, megalázó csatározásban.
    a hónapok óta zajló és csak károkat okozó küzdelemnek a jog és a szabályok szellemében már régen elejét lehetett volna venni, ha a kormány és a parlament ezt meg kívánta volna tenni.
    nemcsak Esztergomban szűnt meg a jogállam…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Ha az esztergomiak nem értenek egyet a fideszes képviselők ámokfutásával, akkor holnaptól minden este fél órás demonstrációt tartanak a hivatal előtt mindaddig, amíg a fideszes képviselők le nem mondnak mandátumukról, amelyre méltatlanná váltak. Minden este fél héttől hétig minél többen. Ennyi szabadidőt kell tudni áldozni az igazságért. Nem kell mást tenni, csak ott lenni. Ha valaki érdeklődne, mit keresnek ott, meg kell mondani, hogy a polgármestert jöttek köszönteni. Minden este legyenek egy kicsivel többen, mint előző este.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Előre boritékolom, hogy hosszú küzdelem lesz. A (még) Magyar Köztársaság nem jogállam többé. ezorbanisztán viktatúra. Az Állam orbán viktor! Itt szabad arablás.
    Szintén önkormányzati eset Zuglóban Olyan igazi fidesz módi A Zuglói Szociális űellátóm Szolgálat igazgatói posztjára választást írtak ki A posztra pályázott a régi igazgató, aki sok éve vezette a Szolgálatot, és a képviselőtestület egyik fideszes képviselőjének felesége is. amikor szavazásra került sor papcsák polgármester, vita nélkül a képviselő feleségét jelölte, amit a fideszes többség alázatosan megszavazott. Az új igazgató előzőleg legfeljebb a kutyáját vezette. Itt pedig közel ember munkáját kell irányítani. Hozzátartozik még a dologhoz, hogy kpviselői javaslat volt a titkos szavazásról, de ezt a jegyző szükségtelennek nyilvánította. Ez orbanisztánbam a rend. Egyébként meg kell jegyezni, hogy ez a papcsák az a papcsák. Aki leszámolási korménybiztos volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Bocs. ezer ember munkáját kell irányitani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Esztergom a magyar katolicizmus fellegvára. Ott székel maga a Prímás Érsek is. Az a csodás klasszicista épűlet – a bazilika – jelképesen is és méreteinél fogva szinte rá terpeszkedik és nehezkedik a környékre. Félek, hogy a konzervatív erők – köztük az egyház is – nem képesek beletörődni a polgármesteri státusz ilyen alakulásába. Mindent elkövetnek azért, hogy ezt a hős asszonyt lehetetlenné tegyék ( magyarul: kinyírják). Esztergom szellemi élete e körül mozog. Legutóbb Bayer Zsoltot óriási ovációval fogadta az Esztergomi Ferences Gimnázium tanári kara, és diáksága.
    Ez tehát a tét, hogy a város lakossága eltűri e a konzervatív túlsúlyt és az, Hogy Tétényi Éva meddig bírja szusszal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Újabb pofon az esztergomiaknak (MTI hír):

    Az esztergomi Városházán a jegyző előzetes egyeztetés nélkül lezáratta a 10 éve használt bejáratokat; az épületbe csak olyan be- és kilépési nyilatkozattal lehet bejutni, amelyen a belépő neve mellett a személyi igazolvány számát is fel kell tüntetni, ami jogosulatlan adatkezelést jelent – közölte a város független polgármestere.

    “Az igazolványszám személyes adatnak számít, megadását csak önkéntes alapon lehet kérni, vagy törvénnyel, illetve rendelettel szabályzott módon. Nem jogszerű, hogy egy közhivatalba csak az igazolványszám megadása után lehessen bejutni, ezért az eljárásra felhívom az adatvédelmi biztos figyelmét” – tette hozzá Tétényi Éva.

    A jegyző, Laczó Bernadett Éva az MTI birtokába került utasításában az ügyfélfogadási rend betarthatatlanságára és a városházán “sorozatosan engedély nélkül tartózkodó illetéktelen személyek” jelenlétére hivatkozott. A hivatal vezetője titkárnője útján közölte, hogy az MTI kérdéseire nem kíván válaszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. sk
    remélem, Esztergom szellemi élete nem azonos a kolduló barátok talpnyalásával, amit abban a gimnáziumi tornateremben produkáltak a Madách-díjas udvari tollnok és megbízója tömjénezésével.
    nem akad egyetlen nyomorult csuhás sem, aki a szószékről nyugalmat, megbékélést, szeretetet prédikálna a hívőknek? vagyis isteni igét, és nem ördögi gyűlölködést?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kunczének igaza volt! Tolvajbanda! Nem csak pénzt de az emberek békéjét, nyugalmát, jogait és jövőjét is ellopják! Behozhatatlan hátrányba taszítják az országot amit évtizedekig szenvedhet az ország!
    Ez a hazaárulás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. TÉTÉNYIT a Parlamentbe !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. attila 19:04
    Zuglóban (vagyonkezelő) is ősz óta így lehet bejutni.
    Na, méltatlankodtam is.
    -melyik csókos ifju titánnak csináltak munkahelyet?
    Ugyanis, a lift elött a placcon 1 íróasztalnál bonyolódott a bejutás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ma elmentem Esztergomba, régen jártam arra.
    Megdöbbentően elhanyagolt a Városháza épülete és a mellette lévő utca burkolata! Elgondolkoztam, hogy Meggyes vajon hányszorosan költötte magára és a haverjaira azt a pénzt amiből rendbe lehetett volna tenni az épületet és a környékét!
    Csak egy dolog volt újszerű állapotban, a hungarista zászló az erkélyen!
    A fidesz igazi arca!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. álamfö a Magyar nyelv felkent öre

    Sajnálom, hogy Esztergomban már nem csak éledezik a rákosista csőcselék.
    A választóik vajon (már nem a birkák, hanem a gondolkodni képes emberek) miért nem lépnek fel ellenük? Tényleg nem lehet szétkergetni ezeket a gazembereket törvényes eszközökkel?


    Éva meg szerintem hülyeséget csinált azzal, hogy ilyen körülmények közt németországi körútra ment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. álamfö a Magyar nyelv felkent öre

    Bocs, ha ismétlés (vagy valahol elakadt amit írtam, vagy nem ismerem eléggé az oldal működését)
    Sajnálom, hogy Esztergomban már nem csak éledezik a rákosista csőcselék.
    A választóik vajon (már nem a birkák, hanem a gondolkodni képes emberek) miért nem lépnek fel ellenük? Tényleg nem lehet szétkergetni ezeket a gazembereket törvényes eszközökkel?


    Éva meg szerintem hülyeséget csinált azzal, hogy ilyen körülmények közt németországi körútra ment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. ez ellen csak a fidesz módszere a gyógyir. a hajánál fogva kell kirángatni az összes olyan képviselőt aki akadályozza a város működését.kellenek a szélsőséges elemek. hisz a viktor is a háttérben velük csináltatott zűrzavart.őket használta fel érdekeinek eléréséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Nem tudom,hogy Tétényi Éva a /mielőbbi/ választáson indul-e ,de rá szavazok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Tétényi Éva: hamarosan elfogy Esztergom pénze 2012. szeptember 7. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos