Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alföldi parlamenti felszólalásokból idézett 2011. május 25. szerda 23:50 | AN Forrás: stop.hu

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alföldi parlamenti felszólalásokból idézett

Budapest – A mai napon rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója, nem véletlenül – a csütörtöki miniszteri vizitet előzve.

Mint ismert, Pörzse Sándor jobbikos képviselő hétfőn a Parlamentben az azonnali kérdések órájában felidézte, hogy Alföldi Róbert egy múlt heti sajtótájékoztatón az őt kritizáló újságírónak (aki nem mellesleg a Jobbik-közeli Nemzeti 1 TV munkatársa) “orális szexet” kívánt egész hátralévő életére. Pörzse arra várt választ a nemzeti erőforrás miniszterétől, hogy meddig tűrik még Alföldi Róbert “ámokfutását”, ha már “Eperjes Károly sem jó önöknek”. Réthelyi Miklós miniszter papírból olvasott válaszában elmondta: ha méltatlan előadások vannak a Nemzetiben, akkor le fogja váltani Alföldi Róbertet. Alföldi sajtótájékoztatójáról a sajtóból értesült, és ha igazak az ott történtek, „az megengedhetetlen egy közszereplőtől, és ezzel méltatlanná vált egy kiemelt közintézmény vezetésére” – fogalmazott Réthelyi. A Fidesz és a Jobbik is megtapsolta Réthelyi mondatait. Pörzse Sándor “megemelte nem létező kalapját” és megköszönte a választ.

Csütörtöki  miniszteri meghallgatását megelőző, mai  rendkívüli sajtótájékoztatóját Alföldi főigazgató azzal kezdte, hogy tegnap a Nemzeti Színháznak ítélték az idei Superbrands-díjat, amit kiemelkedő sikereket elérő cégek nyerhetnek el. E szakmai visszajelzés okán is megjegyezve, hogy nincs mitől félnie a holnapi meghallgatás miatt, még akkor sem, ha szemlátomást bizonyos politikai erők kulturális szabadságharcot folytatnak ellene.

Alföldi ezután szó szerint idézve felolvasta az ominózus sajtótájékoztatóról készült jegyzőkönyvet, amelyben állítólag élete végéig orális szexet kívánt a botrányt provokáló nemzeti újságírónőnek, és ami a csütörtöki miniszteri meghallgatásnak is megágyazott. Majd ismertette Madách instrukcióit Az ember tragédiája elhíresült római színéhez, amelyben a szerző dőzsölő kéjenceket és kéjhölgyeket, vég nélküli öleléseket, csapongásokat kívánt láttatni a művéből készült előadáson. Alföldi hozzátette, hogy sem az említett darabban, sem más nemzetis produkciókban nincs szexuális aktus ábrázolva, és nem szerepelnek meztelen színészek az előadásokon. Mint mondta, abban tévedett, hogy 12 éves gyerek is megnézheti a darabot, mert a Tragédia szórólapján 14 éven felülieknek ajánlják az előadást. “Megnézheti a 12 éves is, csak nem értene belőle egy büdös szót sem” – tette hozzá. A Tragédia egyébként is középiskolai tananyag, vagyis 14 éves kortól kötelező.

“Nem tudom, az orális mióta trágár kifejezés, én csupán az ezt a szót használó újságíró felvetésére reagáltam élccel” – folytatta a direktor. Majd szemelvényeket idézett az elmúlt hét hónap őt és színházát érintő megnyilvánulásaiból, előre elnézést kérve a nyomdafestéket nem tűrő kijelentések citálása miatt. A főleg jobb- és szélsőjobboldali médiumokból és a parlamenti jegyzőkönyvből vett idézetek között gyakran felbukkant Alföldi Roberta említése, a homoszexuális, buzi, köcsög, pedofil, zsidó, komcsi, beteges, keresztény- és nemzetellenes, narkós, balfasz szó, valamint olyan neki címzett mondatok, mint “rohadtál volna meg anyádban”. A főigazgató nem kommentálta az általa idézetteket.

Végül Pálffy István KDNP-s képviselő észrevételeire reagálva ismertette a színház repertoárját, miszerint történelmi és kortárs magyar, világirodalmi szerzők művei mellett kísérleti és közönségcsalogatóan látványos produkciók is megfelelő arányban és szép számmal szerepelnek a Nemzeti Színház kínálatában.

“Az igazságérzetem hozott ide, most szólnom kell” – vette át a szót Alfölditől Blaskó Péter, a társulat Kossuth-díjas művésze. A színész elmondta, hogy sok mindenben nem ért egyet direktorával, de jó vele együtt dolgozni, a telt házas előadások Alföldit igazolják. Blaskó megvédte a színház által játszott Tragédiát, és arra kérte Réthelyi Miklós minisztert, hogy fontolja meg Alföldit érintő holnapi döntését, hogy “mondvacsinált ürügyek ne adjanak okot mások tönkretételére”.

A színművész felszólalását taps kísérte. Folytatás csütörtökön.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Alföldi parlamenti felszólalásokból idézett, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Üdv a fedélzeten!
    Nos van ez a Pörse – nés a Nemzet seggén, a Sanya. Ez se állt sorba mikor a tisztességet, no meg az észt osztották. Magyarországon sajnos a jobboldalra az ilyenek a jellemzők. Milyenek is lennének? A Fidesz és Jobbik egy tőről fakad. A tő pedig a Zor – bán. Akkor miről is beszélünk? Ilyenkor szoktam mondani, hogy nálunk Overdose is okosabb mint a jobboldal, az nem vette el a SÁTÁN kezéből az almát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Magyarországon a „vélemény szabad”.
    Különösen a jobboldal véleménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. A kormánypártok “polgárőr” témában egyértelműen összefeküdtek már a szélsőséggel.
    Miért lenne most ebben az esetbenmásként?
    Mégcsak szavazat maximalizálással sem kell az elemzőknek magyarázni, hiszen műveltségben, kultüráltságban, modorban egy tőről fakadnak.
    Alföldit a levelező művész védelme miatt sajnálom csak, nem szorul rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Fasizmusban nincs helye a haladó szemléletű művészetnek.
    Elő a szentfazekekkal meg az (ál)erkölcs nénikékkel !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Pörzse egy /büdös szájú/ “VÉRBUNKÓ KARRIERISTA BAROM” és mi csinálunk belőle politikust,ha reagálunk a megnyilvánulásaira mint most “jómagam”is.Ha most KISZ lenne a trendi akkor a mi jobb@-unk városi vagy kerületi” kisztitkár” lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Egy nagyon “blikkfangos” összehasonlítás jutott az eszembe én és Pörzse-nés hazafi úr gondolkozásom közti különbség megfogalmazására:
    Én Alföldi Róbertet a művészi tehetsége, tisztessége miatt (és a liberális beállítottsága miatt !!!), elismerem és ezért NEM érdekel, hogy hetero- vagy homoszexuális beállítottságú-e?

    Pörzse-nés hazafi úrat, mivel AR liberálsi gondolkozású és állítólag (!!!) homoszexuális, már semmi más emberi minősége egyáltalán nem érdekli. Nem számít, hogy egyébként milyen képességű, becsületes, tisztességes, udvarias, kedves ember-e?
    Szomorú, hogy napjainkban ilyen emberek ülnek a Parlamentben… :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Nagy nagy nagy nagy nagy nagy … kár, hogy mostanában a tévék nem vetítik a
    ˘`
    Mefisztó, a Hannibál tanár úr és a Kabaré
    `
    című filmeket. Ezek a művészi alkotások mindenki számára világos és érthető eszközökkel mutatják be a fasizmus előestéjét és hétköznapi gyakorlatát. Tükröt tarthatnak a mai magyarság elé is. – Talán éppen ezért nem viszik műsorra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Hajrá Robi! Drukkolunk Neked!
    Sajtkukaccal egyet értek. Aktuálisak lennének most ezek a művek. És tuti piszkálná a szélsőjobb csőrét ha ezeket leadnák. Bár erre csak egy kereskedelmi csatornán kerülhet sor szerintem… ATV, RTL Klub… vagy valamelyik művész mozi leadhatná őket egy antifasiszta filmnapok keretében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Ez a nettó-hülye Pörzse a magyar parlamentarizmus legalja, szégyene!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Nagy baj, ha Orbán és csürhéje a nép ellen folytat szabadságharcot. Nagyon nagy baj!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Nem vagyok Alföldi Róbert rajongója. De: objektíven elismerem, hogy nagytudású, igen tehetséges színész és rendező, akinek kijár a “Művész Úr” megnevezés, Akik támadják, elmondhatják magukról, hogy ők is urak?
    Elég szomorú, ha odajutunk, hogy az Eperjes “Szamóca” Károlyok, meg Stohl “Buci” Andrások többet érnek nála.
    A szexuális beállítottságról pedig annyit, hogy – aki olyan öreg, mint én, emlékezhet – régen is mondták néhány egészen kiemelkedő színészünkre (csak néhány név, akiről ez a hír járta: Márkus, Mensáros, Gobbi),
    hogy ő “más”, mint a többi – ettől még hatalmas teljesítményt, a néző számára élményt nyújtottak színpadon, filmvásznon, képernyőn egyaránt, Nekem pedig – tőlük – ez számított.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Szánalmas, hogy egy művésznek a szexuális orientációján csámcsognak…Semmi közük hozzá. Ez az ő magánélete. Különben is, az ők házuk táján sem mindenki heteroszexuális? Vagy egy fityeszes meleg az jó meleg? Hogy van ez? A fityesz-jobbik körök béli melegek meg szépen csendben eltűrik a “buzizást” ha nem róluk van szó?
    Egyébként meg nem is értem azokat a homoszexuálisokat vagy leszbikusokat akik ilyen pártot támogatnak. Hogyan képesek ilyen homofób parasztokkal összeállni? Olyanokkal akik megkérdőjelezik emberi mivoltukat, akik ellenük uszítanak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. G:Telekesi!
    Pontosan! Messzemenően egyet értek veled.
    Hirtelenjében még Csonka Pici, meg más területről ismert Ferencsik János, vagy Friderikus Sándor jut eszembe, akik teljesítményét senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni…
    Ízlések és pofonok különbözőek. Azon senki nem botránkozik meg, ha valaki nem szereti a káposztás, csak a túrós vagy mákos rétest. Miért pont ez lenne más? Azon senki nem akad föl, hogy van aki a lapos, van a ki a bögyös nőkre, van aki kifejezetten a nagy, van aki a fokhagyma ülepű nőkre bukik, van aki a kopaszra nyírt, van aki a dús sörényű, szőrös férfiakat szereti.
    Mivel jobb egy ronda, buta másik nemhez tartozó partnerrel ágyba bújni, mint egy azonos neművel? Ha nekik az jól esik, hát tegyék. Csak ne velem akarja, és ne hivalkodva, másként gondolkozókat provokálva, megbotránkoztatva csinálják, ne hivalkodjanak vele. Ha ezt megteszi, akkor engem csak a szakmai tevékenysége, emberi viselkedése érdekel, az alapján ítélem meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Már bocsánat uraim ! Az Önök által névszerint megemlített urakkal tán együtt töltöttek egy langyosan meleg délutánt? ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. Szomorú, hogy a politikusaink ilyen jól elszórakoznak olyan dolgokon amelyeknek semmi keresnivalójuk nincs a parlamentben. Az ilyen és ehhez hasonló szenzációkkal valamikor a Filmszinház Muzsika c. kulturális folyóirat foglalkozott. Azt sem értem, hogy ha valaki színházba megy mért nem tudja otthon hagyni a politikai meggyőződését. Hogy egy darab jó vagy rossz, kielégítette e per pillanat az emberek kulturális és emocionális igényeit kifejezetten a zsöjék székeinek foglaltságán lehet lemérni. Minden más bablázás lényegtelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. simplemind a tájékozattlanság baklövéseket szül.
    http://www.tyukvagytojas.hu/reszletek.php?kerazo=27924

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  17. kedves álnaiv, elolvastam. Véleményem nem változott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. siplemind és az mi volt?
    A szexualitásukat felvállalókkal volt e valamelyik kommentelőnek kapcsolata?
    Magyarul buzik vagyunk?
    Akkor így magunk közt: Ön?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Alföldit akkor kellett voln meneszteni, amikor a Nemzetit odaadta volna Erdély romániához csatolásának megünneplésére. Az ok. Viszont nagyon hamar belátta, hogy ezzel mennyi magyar érzését sértené meg, és visszavonta a bérbeadást.
    Alföldi erősen zsenigyanús, kiemelkedő képességű ember, színész, rendező, igazgató. Saját jogán népszerű, de sosem volt népszerűséget hajhászó !Ez az amivel képtelen megbírkózni akár politikusokról, akár újságírókról van szó.
    És, hát ráadásnak még jóképű, sziporkázó humora van, és minden nő sajnálja, hogy a saját neméhez vonzódik:-))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. simplemind!
    Tanulj meg magyarul olvasni, ha értelmezési gondod van, segítek. Idézet az általam írt kommentből:”…régen is mondták néhány egészen kiemelkedő színészünkre..akiről ez a hír járta….” – ebből melyik szót nem értetted? Vagy egyiket sem? A “mondták” ugyanis azt jelenti, hogy nem én, hanem valakik. Én ez ügyben nem formálok véleményt, mert személyesen egyiket sem ismertem.
    Amúgy, ha érdekel, heteroszexualitásomat 6, azaz hat törvényes feleséggel s 5, azaz öt – csak neked részletezem, négy fiú, egy lány, a legidősebb 31, a legkisebb 10 éves – genetikusan tőlem eredő gyerekkel tudom igazolni. A barátnőim száma, remélem, nem érdekel.
    Ezt üzenem álnaivnak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Ó, elnézést Telekesi úr, ha így értette, de siplemind ugye fenntartotta a véleményét, ami egy kérdés volt általános alannyal az előtte szóló férfiak felé.
    Saját szövegértésem szerint a másságot csak akkor lehet elfogadni ténynek, ha azt megéltük simplemind szerint.
    Mellesleg, ha választani kell a másságukat vállalók és a fenti “tartom a véleményemet” szólók közt, akkor inkább más vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. A hazai szinházi életben Alföldi művészete kiemelkedő,akár szinészi vagy rendezői tevékenységét nézzük. Persze tehetségével nincs egyedül. Művészi kvalitásainak semmi köze származásához, világnézetéhez, szexuális identitásához vagy politikai nézeteihez. Gakorlatilag nem is erről szól ez a történet, hanem a magyar kultúra irányváltási szándékáról.
    Erről kellene a kommentekben is beszélni és nem a művész és a kommentelők vélt vagy valós másságról . Az itt nem lényeges.
    A szélsőjobb és szíve mélyén a magát nem oda soroló fülkeforradalmárok is a Nemzeti Szinház falain kívül szeretnék látni ezt a kiváló embert. Azért, mert autonom személyiség, nem egy mameluk. Alföldinek nem lehet a pártközpontból – ami jelenleg a Parlament korábban reprezentatív célokra használt Nándorfehérvári teremében működik – utasítást adni, hogy milyen szellemiségű darabot vegyen fel a szinház programjába. Ha ezt viszont mégis megtenné, az utasítást adók nem lehetnének biztosan abban, hogy a rendezés során milyen értelmet kap majd előírt darab előadása.
    Itt a művészi szabadság elleni szabadságharc folyik, fülkeforradalmi és szélsőjobb módra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Simplemind, fel a fejjel, lesz ez még így se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Novák Előd tragédiája 2011. május 27. péntek

Gyurcsány-hívek: az MSZP összejátszik a Fidesszel 2011. május 26. csütörtök | AN

Iskolabezárási moratóriumot javasol az LMP 2011. május 26. csütörtök

Földosztás csókosoknak 2011. május 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos