Ronai and Ronai
AMERIKAI

Majdnem megdőlt a hidegrekord 2011. május 7. szombat 9:50 Forrás: FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Majdnem megdőlt a hidegrekord

Budapest – Bár nem dőlt meg szombat hajnalban a hidegrekord, de így is csupán egytized Celsius-fokkal volt magasabb a hőmérséklet az 1957-ben Kékestetőn, illetve az 1999-ben a borsodi Gagyvendégin mért mínusz 2,3 foknál.

Kurunczi Rita, az Időkép meteorológusa a Független Hírügynökségnek azt mondta: az idén korábban jöttek a fagyosszentek, a hagyományosan hideg Pongrác, Szervác, Boifác napján – május 12–13–14-én – már melegebbek lesznek a hajnalok.

A meteorológus közölte azt is: szombat hajnalban a leghidegebb az Időkép mérőállomásai közül Mihálygergen volt, itt mérték a mínusz 2,2 Celsiust. Szombaton napközben már sokkal melegebb lesz, a hőmérséklet az ország egyes részein elérheti akár a 22 fokot is. Bár vasárnap napközben kisebb hidegfront éri el az országot, hajnalban már nem hűl le olyan nagyon a levegő. Az Időkép előrejelzése szerint reggel plusz 2–7, napközben 17–21 fokra lehet számítani.

Kurunci Rita szerint a jövő héten már napról-napra melegebb lesz, és a mire eljönnek a fagyosszentek, már egész kellemes lesz az idő. A néphagyomány szerint májusban még egy nap van, amikor hidegre lehet számítani, ez Orbán napja, május 25-e. Erre a napra egyelőre nincs előrejelzés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A zemútnyócgól 2013. október 13. vasárnap

Akár napozni is lehet még 2012. szeptember 24. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos