Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hillary hűvös fogadtatása Pakisztánban 2011. május 29. vasárnap 4:32 Forrás: The Wall Street Journal

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hillary hűvös fogadtatása Pakisztánban

Iszlamabád – Hillary Clintont hűvösen fogadták egynapos pakisztáni látogatásán. Az utcai tüntetések Amerika-ellenességről tanúskodtak, de Clinton optimistán nyilatkozott a két ország együttműködéséről.

Hillary Clinton külügyminiszter villámlátogatásra érkezett Pakisztánba, hogy a bin Laden likvidálása miatt megviselt, mélyponton levő kapcsolatokat helyreállítsa. Pakisztán továbbra is fontos szerepet játszik a terrorizmus elleni harcban, és Clinton arra sürgette Asif Ali Zardari elnököt, hogy segítsen az Afganisztánban és Pakisztánban is aktív terrorista hálózatokat hatástalanítani.

Amerikai tisztségviselők már régóta azzal vádolták Pakisztánt, hogy kémhálózatuk, az ISI összejátszik az afgán felkelőkkel és pakisztáni militarista csoportokkal. Mikor kiderült, hogy bin Laden egy pakisztáni katonai akadémia szomszédságában bújkált, kézenfekvő volt arra gyanakodni, hogy a terrorista vezér a kormány legfelső embereinek tudomásával élt Abbotabádban. Pakisztáni tisztségviselők azonban felháborodottan tagadták, hogy tudtak volna Oszama rejtekhelyéről, és felsorolták a terrorizmus elleni erőfeszítéseiket. Állításuk szerint a pakisztáni hadsereg egy harmada a Talibán ellen harcol, és a küzdelemben már háromezer katona vesztette életét.

Iszlamabád az ország szuverénitásának megsértését látta a bin Laden elleni akcióban. Ennek ellenére, mint mondják, ők mindent megtesznek, amit csak az erős Amerika-ellenes közhangulatban megtehetnek. Hillary Clinton az amerikai nagykövetségen tett sajtótájékoztatón őszintének nevezte a megbeszéléseket, és hangsúlyozta, hogy a feszült kapcsolatok ellenére Pakisztán beleegyezett „bizonyos akciók végrehajtásába”, és hozzáférést biztosított a CIA-nak bin Laden rejtekhelyéhez.

A tárgyalások alatt az utcákon Amerika ellenes tüntetések folytak. Egy magas rangú pakisztáni tisztségviselő szerint a két ország viszonya bár feszült, de „legalább beszélnek egymással”.

Hillary Clinton látogatása és az amerikai jelenlét ellen tiltakozó pakisztániak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
Hillary hűvös fogadtatása Pakisztánban, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Az amerikai hülyeség teteje ennek a rothadó biológiai masszának bármit is adni.
    Nézzétek ennek a szennytömegnek a képét. Hányinger!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Én lezárnám az összes Pakisztáni határt, a világban szerte-szét tanuló diákokat, diplomatákat haza zavarnám, a vendégmunkásokat hajóra ültetném és hazapaterolnám valamennyit.
    Ha megjön az eszük, beszélhetnének a jövőről.
    Addig semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Korsós.
    Akkor megszűnne az ópium, a heroin kereskedelem. A nyugati világ elvonási tünetekben szenvedne. Pakisztánba irányított fegyver szállítmányok megszűnnének. A politikusok arról beszélnének, hogy ez miatt mennyi lett a munkanélküli. Megy itt a mutyi ezerrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Jaj már, hogy miket nem mondotok. Kábítószer, meg fegyver! Nahát, de rosszak vagytok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Hihetetlenül fertőzött az agyuk az Amerika ellenességgel. Mégis mit gondoltak, Amerikában is szent ember Bin Laden? Az egy háborús bűnös, jól tették, hogy kinyírták.A bírósági eljáráshoz is bizonyos mértékű civilizáció kell, az pedig ott nincs.Mást nem is tehettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Véres ostrom Pakisztánban 2011. május 23. hétfő | AN

Kerry: Clinton Pakisztánba megy 2011. május 16. hétfő | AN

Tálib bosszú Pakisztánban 2011. május 13. péntek | AN

Hogyan e-mailezett titkon Oszama? 2011. május 13. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos