Ronai and Ronai
AMERIKAI

Róma is bombázna 2011. április 26. kedd 9:15 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Róma is bombázna

Róma – Silvio Berlusconi is rendelkezésre bocsátaná országa légierejét a Líbia elleni hadműveletekhez.

Berlusconi ezt nagyjából akkor jelentette be, mikor a szövetséges légierő Tripolit, azon belül is Kadhafi egyik főhadiszállását bombázta. Az akcióban az ezredes irodája is megsemmisült. Azt nem tudni, hogy Kadhafi hol tartózkodott a bombázás idején. Moussza Ibrahim, a líbiai kormány szóvivője szerint a vezető biztonságos helyen van.

Az olasz kormányfő által kibocsátott közlemény szerint a döntést megelőzően telefonon beszélt Barack Obamával és több európai döntéshozóval is.

Nagy-Britannia már régóta keményebb fellépést szorgalmaz, ahogyan Párizs is, ám ehhez új felhatalmazásra lenne szükség az ENSZ-től. Ezt viszont Oroszország biztosan nem szavazná meg. Moszkva hétfőn ismételten kijelentette: a szárazföldi beavatkozás polgárháborúk sorát indíthatná meg a térségben.

Olaszország Franciaországgal és Nagy-Britanniával együtt a múlt héten jelentette be, hogy kis létszámú katonai és egyéb szakértői csoportokat küldenek Bengáziba, hogy ezzel is segítsék a lázadókat. Az Egyesült Államok pedig a hétvégén kezdte meg azt a hadműveletét Líbiában, amelyben Predator típusú pilóta nélküli repülőgépeket vetnek be.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Zöld jelzés a Brenner-bázisalagútnak 2011. április 25. hétfő

Be is avatkoztunk, meg nem is 2011. április 24. vasárnap | AN

Kadhafi serege kivonul Miszrátából 2011. április 23. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos