Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fokozódó erőszak Irakban 2011. április 30. szombat 14:47 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fokozódó erőszak Irakban

Bagdad – 11 ember halt meg a hétvégi lövöldözések és robbantások sorozatában Irak középső részén.

Miután csütörtökön 10 síita életét vesztette egy mecsetben elkövetett öngyilkos merényletben, ismét véres akciók kezdődtek. Bagdadban és a szomszédos Dijala tartományban is több robbantás és lövöldözés volt. Ezekben a támadásokban 11 ember halt meg.

Bagdadban egy síiták lakta negyedben robbant bomba ölt meg három rendőrt és egy civilt, míg több tucat ember megsérült. Mikor a helyszínelés és az áldozatok ellátása megkezdődött, egy újabb bomba robbant, ami további halottakat és sebesülteket követelt.

Dijalában, ami egy vegyes etnikumú és felekezetű tartomány, egy szunnita imám ellen követtek el merényletet. A vallási vezető egész családját kiirtotta a gyilkos, az imám 11 éves kislányával együtt. Szintén ebben az országrészben lőttek agyon négy 20 és 35 év közti szunnita testvért, rendőrségi uniformisba bújt merénylők. Mindannyian egy Al-Kaida ellenes fegyveres szervezet tagjai voltak.

Dijala az egyik leginkább instabil része Iraknak. Rendkívül színes társadalma teszi még forróbbá a helyzetet, hiszen élnek itt szunniták, síiták, türkmének és kurdok is. A térségben meglehetősen erős az Al-Kaida is.

Az amerikai erők azonban ez év végén elhagyják az országot, azután már csak kiképzési feladatokat teljesítenek. Kérdés, hogyan viseli ezt az elmúlt években instabillá vált ország.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Merénylet készült Schmitt ellen? 2011. május 18. szerda

Egy véres nap Afganisztánban 2011. május 18. szerda | AN

Terrorfenyegetés Londonban 2011. május 16. hétfő | AN

Tálib bosszú Pakisztánban 2011. május 13. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos