Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kimondták a boldogító igent 2011. április 29. péntek 9:39 Forrás: BBC/MTI/FH

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kimondták a boldogító igent

London – Vilmos herceg és Catherine Middleton kimondták a boldogító igent. Világszerte több mint kétmilliárd ember figyelte árgus szemekkel a ceremóniát.

Vilmost és Catherine-t – miután elmondták házassági fogadalmukat – Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán világegyház legfőbb vallási méltósága házastársakká nyilvánította.

A szertartás után Catherine testvére, James olvasott föl egy szöveget a Bibliából, majd a kórus John Rutter angol zeneszerző ez alkalomra komponált művét adta elő.

A frigy megkötése és az egyházi énekek, valamint a brit himnusz elhangzása után Vilmos és Katalin az apátság Hitvalló Eduárd sírját is őrző kis mellékkápolnájában, a világ figyelmétől elzárva aláírta a házassági anyakönyvet.

A házasság megkötésének pillanatától Vilmos trónörökös – az uralkodó pénteken bejelentett döntése alapján – a Cambridge hercege, felesége, Katalin pedig a Cambridge hercegnője címet viseli. Katalin hercegnőt férjéhez hasonlóan megilleti a “királyi fenség” megszólítás is.

Vilmos éppen tíz éve, 2001-ben ismerkedett meg Kate Middletonnal a skóciai St. Andrews egyetemén, és a házassági találgatások attól a pillanattól kezdve keringtek, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege. Az eljegyzést és az esküvő dátumát azonban csak tavaly novemberben jelentették be hivatalosan.

A trónörökösi esküvő időpontja több szempontból is szimbolikus jelentőségű. Az idén lenne 50 éves az 1997-ben, autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő, és ugyancsak idén lesz Diana és Károly herceg 30. házassági évfordulója. Az esküvő emellett születésnapi ajándéknak is tekinthető a vőlegény nagyszülei számára. Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királynő a múlt héten töltötte be 85. életévét, az uralkodó férje, Fülöp edinburghi herceg pedig hamarosan 90. születésnapját ünnepli.

A pénteki esküvői szertartásra 1900 vendég volt hivatalos, köztük négy tucatnyi külföldi koronás fő, a brit királyi család tagjai, a brit politikai élet vezetői és a celebvilág legnagyobb sztárjai. Jelen volt mások mellett Sir Elton John, a nemzetközi pop-rock szupersztárja és partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer. Megjelent David Beckham, az angol labdarúgás nem kevésbé ismert világsztárja és felesége, Victoria, a Spice Girls lány-popbanda egykori énekesnője is, aki mára nemzetközileg elismert divattervezővé és Katalin hercegnő ruháinak jövőbeni főtervezőjévé lépett elő.

Katalin esküvői fátyollal és uszállyal ellátott, csipkével díszített, elefántcsont-fehér színekben játszó ruháját azonban nem ő, hanem Sarah Burton, az Alexander McQueen divatház vezető divattervezője készítette. Az esküvő pillanatáig mind a ruha kinézetét, mind a tervező kilétét szigorú titok övezte.

Vilmos és felesége az esküvői szertartás után az 1902-ben gyártott, négylovas, nyitott királyi hintón, a State Landaun hajtatott az apátságból a brit királyi család fő londoni rezidenciájához, a Buckingham-palotához, az udvari lovasság díszegységének kíséretében, az útvonal mentén felsorakozott százezrek üdvrivalgása közepette.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. megnyugodtam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Mazel tov!!! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Bizony, Mazel tov! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Hajrá Vilmos!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Szépek és fiatalok. Sok boldogságot nekik.
    A Middleton familia pedig jól mutat a sok lóarcú Windsor között. Tévedés ne essék, anglomán vagyok és a royal family-t is kedvelem, de ez tény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Én már ne fogom látni, majd nézzétek meg 10 év múlva. Kopasz, kerek képű,.egy lomposra hízott, lógómellű kissé ráncosra diétázott asszony, a nem ők lennének a királyi pár, na de majd meglátjátok. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Gonoszka, látni fogod, ha én mondom! Irgum-burgum!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Gonoszka!

    Te túléled őket is, de tudd a királyi udvarban szigorú étrend van ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elszabadult egy ló a királyi esküvőn 2011. május 1. vasárnap | AN

Milliárdos kiesést okozott a királyi esküvő 2011. április 30. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos