Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lecsapott az FBI az amerikai pókertermekre 2011. április 18. hétfő 13:12 | AN Forrás: Reuters/Póker Akadémia

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lecsapott az FBI az amerikai pókertermekre

Magyar idő szerint péntek este az FBI letiltotta a PokerStars, a Full Tilt Poker és az UB.com oldalak főbb honlapjait, a tulajdonosakat és a termek vezető menedzsereit pedig csalással, pénzmosással és illegális szerencsejáték-szervezéssel vádolják.

A három nagy amerikai terem ellen az eddigi legsúlyosabb eljárást indította el az FBI. Azon túl, hogy a tulajdonosakat és a menedzsereket súlyos vádakkal illetik, a termek főbb honlapjait is letiltották és azokon most az FBI figyelmeztetése olvasható.

Eszerint mindazok, akik fogadtak és játszottak az adott oldalakon, vagy elektronikus fizetéshez nyújtottak technikai segítséget, hallgatólagos beleegyezésüket adták az illegális internetes szerencse játékhoz és mint olyan, bűncselekményt követtek el.
Öt évig terjedő szabadságvesztést vagy akár 250,000 dolláros bírságot is vonhat maga után. Az eredeti vádirat itt olvasható.

A PokerStars.com, FullTiltPoker.com és UB.com webcímeken az FBI üzenete olvasható a világ minden részéről. Előfordulhat, hogy még az eredeti oldalak jönnek be, de néhány órán belül várhatóan mindenkinél a fenti üzenet lesz olvasható. A csúszás oka, hogy az FBI a domain nevekhez tartozó IP címeket változtatta meg a DNS szervereknél, és ennek teljes körű elterjedése némi időt vesz igénybe – olvasható a Póker Akadémia weboldalán.

Mindhárom póker oldal szoftvere elérhető Európában. Az USA-n kívüli játékosok gond nélkül játszhatnak, de a PokerStars máris tiltja az összes játékost az USA-ból.

A Póker Akadémia információi szerint ez az akció az európai játékosokat nem érinti, vagyis igen csekély a valószínűsége, hogy az érintett magyar játékosok pénze bent ragadhat a termeknél.

Azon játékosok pénze, akik a gyors pénzcserét biztosító speciális online pénztárcákra kértek ki pénzt, percek alatt megkapták a kikért összeget, valamint a magyar játékosok nem a tiltott amerikai övezethez tartoznak, hanem az EU pókeresei.
Például a PokerStars honlapja a PokerStars.eu oldalon elérhető a továbbiakban is, a terem biztosítja a játékosokat arról, hogy minden EU játékos pénze biztonságban van.

A Póker Akadémia honlapján olvasható a PokerScout első felmérése, miszerint az egyes oldalak forgalma a következőképpen csökkent a pénteki FBI akciót követően:
UB: 19% az előző héthez képest
Full Tilt: 21% az előző héthez képest
PokerStars: 37% az előző péntekhez képest

A Reuters hírügynökség jelentése szerint az európai szerencsejáték cégek részvényei emelkedni kezdtek miután az FBI lefoglalta az amerikai szervereket.

A Bwin Party Digital (BPTY.L) 35 százalékkal, a Playtech (PTEC.L) 11 százalékkal, a 888 (888.L) pedig 7 százalékkal emelkedett. Elemzők szerint az emelkedés oka, hogy a nagy játékosok, az affilok és az üzemeltetők biztonságosabb oldalakat keresnek.

A Liberum Capital elemzői úgy vélik, hogy a Bwin.party 76 millió euróval, a Playtech pedig 19 millió euróval tudja megnövelni bevételét.

Geetanjali Sharma, az Execution Noble elemzője szerint: „az amerikai üzemeltetők lehúzták az európai üzemeltetők profitképességét azzal, hogy sok nem-amerikai pókerjátékost vontak el az európai piacról.”

A legnagyobb versenytársak kiiktatása és az ellenük folyó törvényi eljárás mindenképpen az európai üzemeltetők malmára hajtja a vizet – írja a Reuters.

Az ügy hátterben valószínűleg egy ausztrál üzletember, Daniel Tzvetkoff állhat, aki korábban a termeknek a szigorú amerikai szabályozást megkerülő tranzakciókhoz kínált pénzügyi megoldásokat. Tzvetkoff napi 150 000 dollárt keresett, de a Full Tilt Poker és PokerStars vádjai szerint nagy összegeket sikkasztott tőlük. A két nagy cég beperelte Tzvetkoffot, és azzal vádolták, hogy több mint 100 millió dollárt lopott tőlük. Az ausztrált ekkor már az FBI is körözte.

A két online gaming multicég állítólag jelezte az FBI-nak, hogy Tzvetkoff mikor látogat az Egyesült Államokba, így tavaly augusztusban le is tartóztatták. Az ausztrál üzletember viszont felajánlotta információit az FBI-nak, hogy mentse az irháját: Tzvetkoffot végül óvadék ellenében szabadon engedték, a három nagy online pókercég ellen pedig eljárást indítottak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Bírósági engedéllyel ment kártyázni 2011. április 9. szombat | MTI

Megvan az Iránban eltűnt FBI-ügynök 2011. március 4. péntek | AN

Az FBI legnagyobb New York-i maffiafogása 2011. január 20. csütörtök | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos