Ronai and Ronai
AMERIKAI

O’Sullivan nagyon bekezdett Sheffieldben 2011. április 20. szerda 6:23 | AN Forrás: BBC

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
O’Sullivan nagyon bekezdett Sheffieldben

Sheffield – Szombaton vette kezdetét az 1.111 milló font összdíjazású 2011-es snooker-világbajnokság, melyet 17 napon át, egészen május 2-ig követhetnek figyelemmel a sportág szerelmesei. A leendő világbajnoknak összesen 71 frame-et kell nyernie a Crucible Színházban, de már az első fordulóban akadtak olyan kiemelt játékosok, akiknek erre biztosan nem lesz lehetőségük.

Közéjük tartozik a címvédő és első helyen rangsorolt Neil Robertson, aki a 21 esztendős Judd Trumppal szemben maradt alul 10-8-ra. Megjegyzendő, hogy az aktuális világbajnok nem volt egyértelmű esélyese a párosításnak, a 2011-es évben például nem tudott két mérkőzést nyerni egymás után. Ellenben fiatalabb kollégája tornagyőzelemmel (China Open) hangolt a sheffieldi nyitómérkőzésre, melynek délelőtti és esti szakaszát egyaránt 5-4-re hozta. Trump következő ellenfele a Marco Fu-Martin Gould párharc győztese lesz a második fordulóban – a hongkongi jelenleg 6-3-ra vezet az angol ellen.

“Összességében csalódott vagyok az eredmény miatt, mivel úgy érzem, jól játszottam,” mondta a 29 éves ausztrál, akinek búcsújával az is biztossá vált, hogy 15 év után idén sem lesz vb-címvédés. “Trump előtt le a kalappal, a nehéz szituációkat is könnyedén teljesítette. Azt azért nem hiszem, hogy idén világbajnok lesz, de soha nem lehet tudni…”

A vb eddigi legkiélezettebb végjátékát a Stephen Hendry-Joe Perry találkozó hozta. A skót már 6:3-ra elhúzott az angol ellenében, de Perry egyenlíteni tudott, így döntő frame következhetett. Hendry 53 pontjára riválisa 33-mal válaszolt, majd egy biztonsági csatát követően a hétszeres világbajnok kerekedett felül, akinek következő ellenfele így Mark Selby vagy Jimmy Robertson lesz. A 42 éves Hendry a mérkőzés után az esetleges visszavonulását is megszellőztette.

“Ha nyerek, ha veszítek, a nyáron mindenképpen át kell gondolom, hogyan tovább”, nyilatkozta Hendry, aki Perry elleni győzelmével elkerülte, hogy 1988 óta először kicsússzon a világranglista első 16 alkotta mezőnyéből. “Komoly döntés előtt állok, a szezon végén fontolóra veszem a visszavonulásom.”

[youtube tftRuZhGs0A]

A mentális problémákkal küszködő Ronnie O’Sullivant sokan féltették a torna előtt, ám egyelőre úgy tűnik, Dr. Steve Peters pszichiáter remek munkát végzett. A Rakéta becenévre hallgató angol zseni szeptember óta nem nyert mérkőzést pontszerző tornán, egészen a Dominic Dale elleni összecsapásig, ahol elsöprő játékot bemutatva 10-2-re múlta fölül a walesit. A mindkét kezével hatékony snookerista átlagban 16 másodpercet szentelt egy-egy golyó belökésére, ám ez is bőven elég volt ahhoz, hogy három száz feletti breaket prezentáljon. Az első ráadásul a 100. világbajnoki százasa volt, a jeles mérföldkövet rajta kívül csak Hendry és John Higgins érte el.

“Sokkal jobban élveztem a játékot, mint bármelyik más vb-mérkőzésemen”, mondta a meccs után a háromszoros világbajnok O’Sullivan. “Korábban soha nem éreztem magam elég jónak, ami kétségbe ejtett, így lépnem kellett. Mindig is imádtam ezt a játékot, harcos típus vagyok, ezért nem fogom feladni. Jelenleg úgy érzem, készen állok az újabb vb-címre.”

Ronnie-nak ehhez előbb azt a Shaun Murphyt kell legyőznie, aki mindössze egy frame-et engedett át a skót Marcus Campbellnek. Ha Murphynek sikerült volna 9:0 után megnyernie a tizedik partit is, akkor a világbajnokságok történetében másodszor lett volna “whitewash”, azaz 10:0 az eredmény – 1992-ben John Parrott “mosta le” Eddie Charltont.

A skót versenyzők egyébként hullottak az első fordulóban. Campbell mellett búcsúzott Jamie Burnett és Stephen Maguire is: előbbit a sokak által a vb-címre is esélyes kínai Ding Junhui ejtette ki (10-2), míg Maguire döntő frame-ben maradt alul az angol Barry Hawkinsszal szemben. A 24 esztendős Ding a pályafutása első vb-győzelmét arató Stuart Binghammel (10-8, Peter Ebdon) méri össze tudását, Hawkins pedig a még zajló Mark Allen-Matthew Stevens találkozó (4-5) nyertesével meccsel a folytatásban.

A két walesi, Mark J. Williams és Ryan Day összecsapása a kétszeres vb-győztes Williams magabiztos, 10-5-ös győzelmét hozta. A torna eddigi legmagasabb break-jét (137) is a magáénak tudó Williams az angol Jamie Cope-pal találkozik a legjobb 16 között, miután utóbbi 10-7-re diadalmaskodott a debütáló Andrew Pagett ellen. A Dave Haroldot 10-3-ra legyőző Ali Carter a Grame Dott-Mark King összecsapás továbbjutójára vár, ahol jelenleg a 2006-os világbajnok skót Dott vezet 6-3-ra.

A Ricky Walden-Rory McLeod mérkőzés szerdán, 4-4-ás állásról folytatódik, amikor egyúttal a háromszoros világbajnok John Higgins és az angol Stephen Lee is bemutatkozik a 2011-es megmérettetésen.

Az első forduló küzdelmei 10, a második és harmadik kör 13 nyert frame-ig tart; a döntőbe jutáshoz 17 játékot kell nyerniük a játékosoknak, míg a trófeáért 18 frame-et kell abszolválni.

Ami a pénzdíjakat illeti, a győztes 250 ezer, a második helyezett pedig 125 ezer angol fonttal gazdagodik. A legmagasabb break 10 ezer fontot ér – a korábbiakkal ellentétben a maximum (147) ugyancsak.

A világbajnokság ágrajza és a menetrend itt tekinthető meg.

N. Robertson (ausztrál, 1.) –Trump (angol) 8-10
Fu (hongkongi, 16.)–Gould (angol) 6-3
Dott (skót, 9.)–King (angol) 6-3
Carter (angol, 8.)–Harold (angol) 10-3
Ding Junhui (kínai, 5.)–Burnett (skót) 10-2
Ebdon (angol, 12.)–Bingham (angol) 8-10
Hendry (skót, 13.)–Perry (angol) 10-9
Selby (angol, 4.)–J. Robertson (angol)
Williams (walesi, 3.)–Day (walesi) 10-5
Cope (angol, 14.)–Pagett (walesi) 10-7
Allen (északír, 11.)–Stevens (walesi) 4-5
Maguire (skót, 6.)–Hawkins (angol) 9-10
Murphy (angol, 7.)–Campbell (skót) 10-1
O’Sullivan (angol, 10.)–Dale (walesi) 10-2
Walden (angol, 15.)–McLeod (angol) 4-4
Higgins (skót, 2.)–Lee (angol)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Berki Krisztián aranyérmes a tornavébén 2011. október 15. szombat

A tornagyőztes Mark Selby az új világelső 2011. szeptember 12. hétfő | AN

220 milliárd dollárba kerülhet a katari vébé 2011. szeptember 9. péntek | AN

Atlétikai vb: Pars Krisztián ezüstérmes 2011. augusztus 29. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos