Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétmilliárdos állami támogatás utánpótlás-nevelésre 2011. április 5. kedd 13:40

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétmilliárdos állami támogatás utánpótlás-nevelésre

Budapest – A Magyar Labdarúgó Szövetségben ma történelmi jelentőségű támogatási szerződést kötött Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sportintézet főigazgatója – adta hírül az mlsz.hu. A háromoldalú támogatási megállapodás eredményeként összesen 2,2 milliárd forintos finanszírozáshoz jutnak a tehetséggondozásért felelős labdarúgó-akadémiák, nevelőegyesületek, és a Bozsik-programban résztvevő utánpótlás klubok.

Az állam által biztosított, a felhasználást tekintve az MLSZ és az NSI által felügyelt támogatási összeg két részből áll. A szövetség nevesítve az Utánpótlás-nevelési Programra 1,8 milliárd, az újrainduló Bozsik-programra pedig 400 millió forintot szán. Az állam az Utánpótlás-nevelési Program révén a labdarúgás kiemelt akadémiai központjainak finanszírozásához járul hozzá. A Bozsik-program országos utánpótlás-nevelési program, amely kisgyermekkortól segíti a fiúk és lányok futballozási lehetőségét. A támogatásnak köszönhetően biztosítottá válik a programban résztvevő sportszervezetek, szakosztályok, szervezeti egységek, valamint közoktatási intézmények szakmai feladatainak zökkenőmentes ellátása.

A rendelkezésre álló állami támogatás révén az utánpótlásműhelyek a legfontosabb feladatnak számító labdarúgóképzés és a versenyeztetés mellett számos oktatási feladatot is ellátnak majd. A méltó sportolói életpályamodell kialakítása éppoly fontos része lesz az akadémiák és egyesületek tevékenységének, mint a tehetségkutatás. A támogatásnak köszönhetően a magyar sporttehetségek kiválasztásának rendszerszerű háttere teremthető meg.

Ilyen nagyságrendű állami támogatással még nem gazdálkodhatott az utánpótlás-nevelés, és az igazolt magyar sportolók mintegy felét adó magyar labdarúgás.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 3 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Ez egy őrület! Gyerekek nem kaphatják meg a napi tejüket, mert nincs rá pénz,
    közben falábú kölykök idétlenkedésére dobjuk ki a pénzt.
    Meddig tűrjük még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Egyetértek Gonoszkával,
    “… Gyerekek nem kaphatják meg a napi tejüket, mert nincs rá pénz,
    közben falábú kölykök idétlenkedésére dobjuk ki a pénzt….”

    “..Meddig tűrjük még?..”
    Sajnos pesszimista vagyok, nincs ok lehetőségünk, a “terrorelhárítási egység ugrásra kész”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. A terroelhárítási egység önveszélyes. Ha itt forradalom lesz, márpedig az újságokat olvasva , (mors certa, hora incerta) csak az idő kérdés, ha aTEK a nép ellen fordúl, itt nem lesz kegyelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  4. ami a szomoru ,hogy a Nemzeti Kulturális Alaptol meg 1 puttony lovét levettek .Vajon mire csak nem uj Audikat kell megent vételezni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Előny a Manchesternél, sima Barca-siker 2011. április 6. szerda | AN

A Coca-Cola dobta Rooneyt 2011. április 6. szerda | AP

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos