Ronai and Ronai
AMERIKAI

Terrorelhárítási hazugságközpont 2011. április 7. csütörtök 17:54 | AN – Tardos János

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Terrorelhárítási hazugságközpont

Budapest – Az Audi Q7-esek pitiáner ügye élesen megmutatja az államigazgatásban, a Belügyminisztériumban, a rendőrségnél és a Terrorelhárítási Központnál (TEK) uralkodó morális állapotokat. Röviden szólva: ha egy újságíró vagy egy adófizető polgár kérdést tesz fel nekik, elhárítják azzal az első hazugsággal, amely éppen eszükbe jut. És ebben az sem zavarja őket, ha pontosan tudják: másnapra minden kiderül.

Persze ezen nem szabad meglepődnünk, hiszen tudjuk, hogy nem működik másképpen a Fidesz, a Miniszterelnökség, a Külügyminisztérium vagy magának a kormánynak a kommunikciója sem, akár a bel-, akár a külföldi fogyasztásra szánt, rövid szavatossági határidejű hazugságokról van szó. Ma mondunk valamit, ami beléjük forrasztja a szót, dérrel-durral kivonulunk a sajtószobából, aztán utánunk az özönvíz. (És valóban: az efféle kommunikációs gyakorlatból származó károk bátran hasonlíthatók ahhoz, amelyeket egy özönvíz képes csak okozni. Csakhogy ezt ők maguk hozzák a saját fejükre…)

Vegyük hát sorba azokat az információmorzsákat, amelyket Audi Q7-es ügyben elénk szórtak az utóbbi két-három napban! Először az újabban egyre élénkebb Blikk kezdte ekézni a terrorközpontot (valójában Orbán Viktor pretoriánus gárdáját) az Audi Q7-es luxusterepjárók beszerzése ügyében. A téma rendkívül hálás, hiszen bármelyik pillanatban át lehet váltani egy ilyen kocsi árát inkubátorra, akár 14 millióba, akár 40-be kerülnek darabonként ezek a német dzsipek. Ugyanis ez a két határösszeg szerepel a cikkekben – mint írják: felszereléstől függően. Másképp kifejezve: a TEK vagy bármely más hivatalos fórum még attól is óvakodik, hogy közzétegye a beszerzés pontos (vagy akár pontatlan) értékét, természetesen arra hivatkozva, hogy ebből az információból csak „a terroristák” profitálnának, és azt már mégsem engedhetik meg. Na ja.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a lapnak akkor azt mondta: a központ több eszközhöz jutott az elmúlt időszakban, és ezek a beszerzések a jogszabályi előírásoknak megfelelően történnek. (Ezt a szöveget egy néhány ezer forintos múlt századi fapados üzenetrögzítő sokkal több fantáziával és érzéssel felmondhatta volna.)

Akkor a Blikk közölt egy fotót egy Audi Q7-esről, mire a terrorlegények azonnal lesújtottak rájuk: nem is igaz, nekik nem ilyen van, hanem olyan, amelynek… és akkor halandzsáztak valamit. Hogy nem ott van a díszléc, vagy valami ilyesmit.

A TEK vezetője szerint a közelmúltban beszerzett Audi típusú terepjáró a feladataikra leginkább alkalmas jármű, amelyet egy 2010-es rendőri pályázat alapján választottak ki. Hajdu János szerint a gépkocsit nem a szervezet vezetői, hanem a bevetési állomány használja, így a kommandósok „tekintélyes mennyiségű” felszerelésükkel épségben és gyorsan juthatnak el egy-egy akció helyszínére. (Ha csak közbe nem jön egy fa.)

A központ főigazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy a környező országok hasonló egységei is ugyanilyen kategóriájú autókat használnak. Hozzátette: „ez nem kényelem és nem luxus kérdése, ez szakmai kérdés”. Hogy miben áll ez a szakmai kérdés, milyen szakmai követelmény kívánja meg a luxus kategóriába sorolt terepjárók használatát, azt nem részletezte.

Aztán kiderült – az újságírók kiderítették –, hogy az egyik Q7-es az átvétele után pár nappal balesetet szenvedett. Az anyagi kár jelentős. Annyit nem lehetett a terrorosokból kiszedni, hogy ez a forgalomban történt-e, vagy hogy más kocsi is részese volt-e a balesetnek – semmit. Aztán annyit mégis kinyögtek, hogy nem a forgalomban, hanem a telephelyükön történt az eset, „tolatás közben”. Hogy egy fának nekitolattak a több tízmilliós kocsival. De nyugi, csak a kocsi egyik oldala sérült, a kár pár százezer forintos lehet. (Én már akkor nem szerettem, hogy ha tolatás közben elcsapnak egy részeg fát, amely a tilos jelzés ellenére ment át az úttesten, akkor miért nem a kocsi hátulja – vagy legalább a hátulja is – sérül, miért az oldala. Dehát ezt a szokásos ködösítés számlájára írtam. Meg azéra, hogy nekik totál mindegy, mit mondanak, még ha abban semmi logika nincs is. Így működnek, oszt jónapot.)

A másik dolog, ami azonnal átfutott a fejemen, hogy nekem egy ócska, 11 éves Roverem van, de ha lealáznám az oldalát, akkor minimum százezreket kellene fizetnem a javításért – pedig lassan már az egész kocsi nem ér annyit. Hát egy Audi Q7-esért csak többet elkérnek a szakszervízben, nem?

Aztán nyilatkozott a TEK főigazgatója, ez a bizonyos Hajdu János, s leszögezte: nem igaz, hogy a központ egyik vadiúj terepjárója balesetben megsérült volna. Csak az az érdekes, hogy addigra már bejárta a magyar elektronikus sajtót egy fotó, amely a pórul járt Audi Q7-est ábrázolja.

Hogy ez a kocsi balesetet szenvedett, az az első pillantásra látszik. Ahhoz azonban már komolyabban kell szemrevételezni a fotót, hogy megállapíthassuk: valóban egy fekete színű Audi Q7-esről van szó. A luxusdzsip ugyanis totálkáros, egyetlen egy lemez nincs rajta, amely ne görbült volna meg, ne szakadt volna be vagy le. A kocsi eleje széttépve, a teteje benyomódott az utastérbe, a fotón látható oldala (a jobb) hullámzik, mint a Balaton vize valamely szirupos slágerben. Még a kocsi hátuljából is látható valami, persze csak azok az elemek, amelyek oldalra kikandikálnak, miután valamely borzalmas erő letépte őket eredeti tartózkodási helyükről.

Nos, ha ez a kocsi nekitolatott egy fának, ez a sajnálatos, nyilván figyelmetlenségből adódó esemény legalább óránként kétszáz kilométeres sebességgel történhetett – de még így sem érteni, mitől amortizálódott mintegy száz százalékban a kocsi eleje. (Végül is Hajdu Jánosnak igaza lehet: ezt a kocsit balesetet szenvedettnek minősíteni eufémizmus volna. Inkább azt mondhatnánk: átment rajta néhány gyorsvonat.)

Azt, hogy maga Hajdu János ült-e a volánnál a baleset pillanatában (persze tudatmódosító menedzsertabletták hatása alatt), vagy esetleg Orbán Viktor fia, aki csak pár kört akart vele menni a TEK udvarán – nos erről egyelőre csak találgathatunk. De még az is lehet, hogy nemsokára ez is kiderül. Például egy cáfolatból.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 32 szavazatból)
Terrorelhárítási hazugságközpont, 4.6 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    Most már itt az idő EL KELL ZAVARNI EZT AZ IMPOTENS, HAZUG, GYÜLEVÉSZ BANDÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  2. Karcos lett az autó, mi ezzel a baj? Még csak balesetnek sem lehetne nevezni, inkább csak kis fényezési hiba keletkezett a karosszérián.
    Azt amúgy elhiszem, hogy az adófizető állampolgárok elől el lehet titkolni, hogy mennyi Audit, milyen felszereléssel vettek, de ha a maffiát, vagy a terroristákat érdekli a téma, akkor már mindent tudnak a hivatalos tájékoztatás nélkül is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  3. Ejjnye no.Eltörött az újjáték ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  4. Nem számít, most kapott az Audi gyár 11milliárdot, majd kapnak másikat.
    Hogy az is a mi pénzünk?
    Az nem hatja meg az elvtársakat.
    De az már az tényleg vérlázító, hogy minden egyes szavuk hazugság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  5. Nem is úgy volt, ahogy el a akrják hitetni.
    Valaki nem akart “akinek nincs semmje, annyit is ér” semmiember lenni, hát kitalálták, hogy legyen neki valamije. Egy Audi Q7 pont megfelelt a célnak.
    Svájcból potom áron behoztak egy hasonló, de totálkáros roncskocsit és kicserélték a vadonatúj TEk-es Audi Q7-sel. Többen is jól jártak a buliban, mert többszörös csúszópénz nélkül ilyesmi nem megy.
    Remélem, a biztosító rájön a trükkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. Nem értem a vergődést.
    Ez egy kis polírpasztával kijön…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  7. Hazudnak tegnap, hazudnak ma, hazudnak holnap, mindne időben. És még ők szólták meg az MSZP-t Ezek azokon is túlteszke kb 100x. Én is sikeresen karamboloztam kb 100-al autóuton, amikor szembe jött velem egy X5 bömös. Na nem vala, mert azt elkerültem. De utána egy másikat már nem tudtam. Az én autómban így csak 2.5 millió volt a kár, pedig csak a bal eleje és első sárvédő, na meg az első futómű egyik fele sérült. Ennek a Q7-nek a javítása már nem lehetséges, mert munkadijjal többe kerülne, mint maga a kocsi új ára, tehát gazdasági totálkár. Hog ymenniyvel kell menni egy ilyen sérüléshez? Annyival a TEK udvarán nem lehet. Ehhez egy olyan bukfenc kell, egy frontális ütközéstől, amitől minimum súlyosan sérül a vezető, meg még aki bent ül, hiába van a légzsák. Az csak enyhit kicsit…. Nem hal meg. Mi van a T. TEK-es komával? Ezt derítsék ki. Vagy lent tartják az alagsorban elzárva? HIHI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. Karinthy Frigyes..Tanár úr kérem: Nincs iskola, nincs tanítás, kiemelték a kaput, nem lehet bemenni…Ezen a szinten folyik a hazudozás…Jó, hogy a Kelet Európai Partnerség találkozót sem Budapesten tartják.képzeljük el micsoda felfordulás, káosz lenne./Orbán V/.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  9. ühüm…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  10. observer: :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  11. Remelem nem kispolski volt akivel utkozhetett nagy sebesseggel, mert ez ugy nez ki mint aki nem adta meg a jobbkezszabalyt, es utkozes utan egy parszor nekiforgolodott mindennek!
    Vajon a fa tulelte? aki csak szemleloje lehetett csak az esetnek, nem reszese!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. Persze meg az is lehet, hogy terrorelharitok meg csak haritani tudnak, de meg nincs jogositvanyuk, viszont ezen tanulnak kisebb nagyobb /itt eppen nagyobb/ sikerrel
    ez a par millio mar igazan nem szamit, mit aggodunk es kicsinyeskedunk?
    majd veszunk nekik masikat de az majd pancelozottabb lesz es torhetetlenebb
    vagy…………. sok ameerikai filmet neznek, es uldozosdit jatszottak /gyakorlatoztak/ es tessek megnezni barataim, a filmekben is igy nez ki az uldozo autoja, mire utoleri a terroristat vagy mit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Emberek!
    Ne törjünk igazságtalanul pálcát senki fölött, mert ha visszamenőlegesen mégis kiderül, hogy a fák támadták meg a luxusautót, és a szerencsétlen terrorelhárítókat teljesen felkészületlenül érte a támadás, még vaskeresztet is akasztanak a nyakukba…
    És akkor – szintén visszamenőlegesen – rágalmazási pereket akasztanak a nyakunkba, hamis tényállásra hivatkozással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  14. Aszonta a hajdú jancsi,hogy nemisigaz,hogy összetörtek ők bármit is .Annyira látszott,hogy hazudott,hogy én szégyelltem magam.Biztos bableves evés közben tanult meg így hazudni.Bár zsaru volt,nem nehéz dolog ez neki.Gondolom havi 1 millát ő is kap,meg magáncélra a luxusaudit.Úgy diktatúra ez,ahogy van.Előbb utóbb az ellenzék fizetését is letiltják.Jaj,most adtam egy ötletet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  15. Különben is,tessék egy újra gyűjteni a néptől,rédly atya majd koordinálja hova menjen a lóvé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  16. Ki engedte a Viktort vezetni? Remélem a pilótáinak több esze van/lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  17. Tanulság: a párthűség nem pótolja a járművezetési rutint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  18. Úgy látszik, a próbaút megTÖRTént…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Ez itt egy fórum.A közszereplő meg kap annyi pénzt,hogy tűrje az anyázást,úgyse olvassa a véleményünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Zoli,
    Lehet, hogy ő nem olvassa. De a sajtófigyelői nagyon is.
    Igaz fityeszes pajtások? Ti ott a Miniszterelnökségnél leadjátok a drótot. A vezér nem fog változni a kritikák hatására. Csak a kubatov-lista fog bővülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  21. Látta valaki a kamuriportot a tréningruhás fegyvertelenről,akinél véletlen pont a terrorelhárítók találtak mindenféle hatástalanított cuccot.Annyira átlátszó hazug volt az egész.Tényleg,ha azt akarom hogy szenvedjek,megnézem a közszolgálati híradót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Most beszartam,rajta leszek a kubatov listán?phű ezekután ÉLJEN BÖLCS ÉS HATALMAS,BOCS ÁTLAGMÉRETŰ VEZÉRÜNK ZORBÁN ZIKTOR!!!PHŰ,MEGNYUGODTAM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Átlagméretű? :D ahhoz még kell egy kicsi. Talán ez az oka komplexusainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Abszolút hazafiatlan tőlem, de már alig várom, hogy végetérjen dicső EU elnökségünk. No nem azért, mert utána mégjobban elszabadul törpehitler fehérterrorja (sajtófigyelő fiúkák figyelem, adom a tippeket!), hanem azért mert piszkosul unom már a napjában többször végicsörtető szirénázó autókonvojokat az Andrássy út-Hösök tere magasságában. Irritálnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Caveman, a bakancsok csattogása az aszfalton jobb lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. A naponta felröppenő hírek sem tudtak megszólaltatni, pedig olykor én is ordítani szeretnék.Viszont dühöngök amikor naponta megaláznak a hazug,simlis,agybénító,agymosó híreikkel.Most ismét kiakasztottak,tehát kiírom magamból.Valóban azt hiszik a forradalmárok,hogy itt a honban is mindenki meghülyült?Teszik ezt azok akiket mi küldtünk magunk helyett képviselni a nagyon zsíros állásokba!Totál hülyének tartanak minket és ezt már leplezni sem próbálják!Sorozatban: PEN botrány,alkotmány,Audik,kettős beszédek,kimaradt mondatok a “fordításokból”,gondolkodó értelmiségek lejáratása,stb,stb…Lassan megszabják melyik vallásban lehetünk hívők,mit és hogyan gondolkozhatunk a zsidók megsemmisítéséről,a Horthy korszakról,történelmi személyeinkről,anyagi helyzetünkről,a világban elfoglalt helyünkről,tehát lassan mindenről.Az együttműködés jegyében, ami csak reánk kötelező,a “törvényalkotókra”természetesen nem. Hiszen akkor segítségért kiálthatna a 2/3-d..Most már eleget csóválta a farka a kutyát uraim..
    Ne tűrjük az embertelen megalázásaikat!Menjünk a”képgalériába”is”nézelődni”,ha már csak így lehet….”Mert ugatni még szabad!” Idézve elhunyt humoristánkat,
    akinek a humorát nagyon nem szerették..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. … a csudát, kedves Hanna! Sztem vagyunk itt még páran (százezrek? milliók?) ebben az országban, akik minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ne igy legyen. Példul most szombaton 11-től a Hősök terén, ami remélhetőleg nem lesz már annyira visszafogott mint a március 15-i.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. rigli,
    vigyázz, a végén te is “begyűjthetsz” magadnak egy rágalmazási pert. :)
    A mi Führerünk a világért sem adományozna birodalmi vaskeresztet. Kizárólag saját újrafejlesztésű Horthy-féle Corvin-keresztet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. bonhomme:
    Már megint rámtört a Dézsa-vű, ezúttal P.Howard felől támad:
    -
    ” És mondja uram -kérdezte egy szmokingos úriember a király fogadásán a tökéletesen kimosakodott és elegáns tengerésztiszti egyenruhát viselő Piszkos Fredtől : A Balmorali Udvari Lovagrend Nagykeresztjét mikor nyerte el ?
    -Nem nyertem uram, vettem. A Bolhapiacon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  30. Most igazán nem tudom mit van oda mindenki!? Látták a 24-et, teljesen megőrültek, hogy olyan játszóterük legyen mint Jack Bauernek, és körülbelül ugyanannyi kocsit is akarnak összetörni mint Jack meg Tony, ez az első próbálkozás ígéretesnek tűnik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  31. Remélem, halálest nem történt, azt is remélem, hogy csak egy szakaadékba
    zuhant. Még szerencse, hogy az utasvédelem tökéletes, mert még újra rendőr-
    temetés lenne a vége. Pénz nem számít. Van másik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Idézet a cikkből: “Csak az az érdekes, hogy addigra már bejárta a magyar elektronikus sajtót egy fotó, amely a pórul járt Audi Q7-est ábrázolja.”

    Van egy rossz hírem a szerkesztőségnek és az olvasóknak. Sajnos, vagy nem, de a kép hamis, vagyis ez az Audi Q7 nem az az Audi Q7, ami az előző cikkben is szerepelt: http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-tek-bazisan-tortek-ossze-a-q7-est.html

    Azért tudom nagy biztonsággal állítani a hamisságot, mert megtaláltam azt a képsorozatot, amin jól látható az Audit vontató utánfutó ukrán rendszáma és felségjele, ami UA. Két linket is mutatok a képekről.
    http://www.motorpasion.com/audi/como-es-un-audi-q7-siniestro-total
    http://www.goore.net/vb/goore51271.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kincs, ami nincs 2014. március 27. csütörtök

Szijjártó rejtélyes vagyongyarapodása 2014. február 12. szerda

Közbiztonság Szilárd egy napja 2014. január 14. kedd

Rettegés a Cinege utcában 2013. december 31. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos