Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orvosok: kívül tágasabb 2011. április 29. péntek 7:33 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orvosok: kívül tágasabb

Budapest – Jobb ellátást ígért a betegeknek Orbán Viktor, az orvosoknak pedig kiszámíthatóbb és a korábbinál kedvezőbb életpályát. Ehhez képest mindenki a saját bőrén tapasztalja, hogy mi a helyzet. Műtétek maradnak el, hosszabbodnak a várólisták, az orvoshiány pedig már olyan méreteket öltött, hogy vannak kórházak, ahol az ügyeletet sem tudják megszervezni. Az pedig, hogy a rezidensek itthon maradjanak, egyelőre csupán álom marad. Mertünk nagyot álmodni – de jó lenne már felébredni.

Méltányosságot kért az orvosi kamarától egy fiatal rezidens – akinek havi 95 ezer forintos kiadásai mellett 115 ezer forintos fizetése van -, hogy engedjék el a körülbelül húszezer forintos kamarai tagdíját, amely idén júniustól lesz kötelező, mert nem tudja kinyögni. Fintha Attila a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta: a kamaránál süket fülekre lelt. Ezt követően a honatyákhoz fordult. Szeretett volna felszólalni az egészségügyi bizottság ülésén, de nem voltak rá kíváncsiak.

A patológus szakorvosjelölt elmondta, az ő szakterületén nincs hálapénzre lehetőség, mely egyes területekre kumulálódik csak, ezzel együtt hozzátette, a paraszolvencia akkor sem lehetne kereseti forrásra jogalap, ha más területen dolgozna, mert etikailag elfogadhatatlannak tartja.

A Magyar Orvosi Kamara azzal utasította el Fintha Attila kérését, hogy az éves tagdíj 20 400 Ft, ami havonta 1 700 forintot jelent. Ennek felét kell csak fizetnie a rezidenseknek.

Csakhogy Fintha Attila esete erre nem vonatkozik, ugyanis a rezidens az egyetem befejezése után néhány évig kutatással foglalkozott, így a jelenlegi kamarai alapszabály szerint teljes tagdíjat kellene fizetnie, s a napokban kihirdetett rezidens-rendelet sem vonatkozik rá.

A kamarai tagdíj minden rezidens számára újabb, váratlan kiadás, s amennyiben ezt nem tudják kifizetni, a működési engedélyüket is visszavonják, s a szakképzést sem tudják befejezni – hívta fel a figyelmet Fintha Attila.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Orvosok: kívül tágasabb , 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Minek orvos , a magyarember nem göthös !
    ( Elég ha kijár focizni , az a jó szívnek , léleknek , véredényeknek. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Különben meg -most ne vessetek követ rám- de ők akarták !
    Az egész orvos-társadalom élesen MSZP-ellenes beállítottságú.
    ( Tisztelet a csekéjke kivételnek )
    A jogi vagy orvosi diploma nem feltétlenül jár együtt a politikai és társadalmi éleslátással !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. “Jó tett helyébe, jót nem várj!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Igenis, a fidesz betartotta kampány ígéretét! Az orvosoknak sokkal kiszámíthatóbb az életpályája. Ha elhagyják az országot, akkor meg tudnak élni tisztessegesen.
    Ja, hogy országon belül…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Mai hír, nem pontosan hallottam a rádióban, de a lényeg, hogy tervezik, hogy minden diplomásnak 15 évente újra kéne védenie diplomáját. Gondolom diploma munka, vizsga, stb. Természetesen ehhez fizetős oktatásokon is részt kell majd venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Tibor! Az Origon van a cikk róla, érdemes elolvasni!
    Nekem is kinyílt a zsebemben a bicska!
    Egyrészt, ha emlékezetem nem csal, amikor a büdös szoci kormány bevezette a tandíjkötelezettséget, akkor a fidesz volt a leghangosabb, most pedig ők akarják emelni a tandíjat, csökkenteni az államilag finanszírozottak számát. Most pedig újabb pénzforrás után néztek, hogy 10-15 évente újabb emlékeztető tanfolyamot kelljen végeznie annak, aki eddig is a szakmájában dolgozott! A szakmai gyakorlat nem számít?
    A taxisokat már megsarcolják, hiszen nekik is időnként szakvizsgával kell igazolniuk, hogy ismerik a területüket. Várom kíváncsian mikor kell majd a takarítónőknek is rendszeresen felmosásból újra vizsgázni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. És mi lesz Orbán visszavett diplomájával?
    Schmi t/T pacajka doktori oklevelével?
    Vagy hejesirásbol nem-e kel ujra vizsgázni? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. Ezt azt jelenti, hogy Tompika is újra fog államvizsgázni? Most kéne neki, míg ők vannak hatalmon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Jó ha az orvosok megtanulják a pályájuk kezdetén:

    1. A kapott éhbérbe bele van számítva minden amit egy orvos megkaphat. Ha a halottak, az ellenőrzött nyilvános WC-k vagy a tüdőszűrésen részt vevők nem adnak hálapénzt az az orvos külön pechje.
    2. Szakorvos vagy nagy doktor csak fizetős képzéssel lehet valaki. Ezt a fentiekből kell kikalkulálni.
    3. Orvos Magyarországon csak az egyszer már megszüntetett és újra visszaállított kamarai tagsággal lehet valaki. ( Ki is tiltakozott a kötelező kamarai tagság megszüntetése ellen? ) A tagdíjat a fentiekből kell fizetni.
    Akinek nem fogy el 30 éves korára a hivatástudata és a családja vagyona az mehet és vehet magának egy körzeti orvosi magánpraxist 400 km-re a szülőhelyétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Kedves Bíborka,
    Köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet az origo cikkére! Megkerestem. Hogy a rohadás essen beléjük! Ezt tudom mondani, ez az én véleményem.
    A következő lépés az lesz, hogy azok a diplomások, akik több mint 15 éve szerezték végzettségüket, veszítsék el örökre diplomájukat, hacsak nem végeznek el egy egyetemet, vagy főiskolát elejétől végéig? Indoklás, hogy a rendelet visszamenőlegesen érvényes, és a diploma megszerzése után 15 évvel lett volna lehetőség jogfolytonosan meghosszabbítani a végzettséget, 16, és annál több év után már csak az újratanulás lehet az elfogadható megoldás.
    Mindenki szakbarbárrá válik egy idő után. Hiába éri el a csúcsot a saját szakterületén, csomó dolog kiesik, amiből játszva vizsgázott le évtizedekkel korábban. Ettől jó szakember, nem lenne szabad megkérdőjelezni szaktudását. Elismerem, hogy eredeti szakirányomon már nem tudnék labdába rúgni, mert 20 éve elkerültem onnan, ellenben amit 17 éve folyamatosan gyakorlok, ahhoz úgy érzem megfelelő szinten értek. Csupán azért kelljen felnőtt képzésben részt vennem, hogy a felsőoktatási intézményeknek megfelelő számú fizető hallgatója legyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Így van, -Csupán azért kelljen felnőtt képzésben részt vennem, hogy a felsőoktatási intézményeknek megfelelő számú fizető hallgatója legyen?-!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Valamiből Éger Urat is el kell tartani!
    Mit képzelnek a rezidensek, otthonról hozzanak még pénzt!

    Hol érdekli ezeket a szemeteket, hogy ki miből tud megélni!
    De nehogy eszükbe jusson adót csalni mert még le is fogják őket csukni!
    Igaz kell a doki a sittre is!

    Ennek a kamarának mi a szerepe, főleg hogy kötelező!
    Be kéne vezetni a magyar állampolgársági kamarát is, kötelező tagdíjjal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. És mi lesz azzal, aki nem akar vagy nem tud belépni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Az szakápoló lesz, ott még nincs kamara!
    Vagy az állampolgársági kamarára gondoltál?

    Akkor eléneklik nekünk: …Elmehetsz vándor….nincs neked itt hazád!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Ahogy olvasgatom eme honlap cikkeit, egyre jobban latom, hogy az OPNI ujranyitasa egyre égetobb.. Lehetne kezdeni a Parlament Nandorfehervari termeben – ott boven van hely es jeloltek akut befektetesre..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Lárifári, hogy ismét a klasszikust idézzem.
    Mi a francért nyavalyogtok, nem értem. A rabszolgáknak mindig kuss volt. Most nem mindegy, hogy orvosnak vagy melósnak hivják, mikor mindenki azért született e Földre, hogy I.törpehitler fáraó piramisát épitse az ő legnagyobb üdvére???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Az Orbán Viktor és 8 éves ámokfutását és 2010-es fülkeforradalmát lelkesen támogató kamarák elnökei, hatalmuk növelése céljából, hálából kötelező kamarai tagságot kapnak ajándékul. Ennek árát, a nekik semmit nem adó orvosok, vállalkozók fogják, tagdíjak formájában megfizetni. A hű csatlósok pedig a megnövelt kamarai kasszák jóvoltából dőzsölhetnek tovább, a valós érdekképviselet helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Ezek már megint hoztak egy olyan rendelethalmazt amiből hiányzik pár ez és az. naná, a patológus akkor épp eszükbe se jutott,mert minek jutott volna? orvos mit keres halott közelébe szerintük??
    Az egész törvény egy merő lyuk. na persze a gazdasági joghézagokat mesterségesen gyártották mert csak úgy lehet lopniuk.
    Sírtak, zokogtak, hogy tönkreteszi az akkori kormány az egészségügyet. Holott a lejtőn már ők is gurították előtte.
    Mikola papa talán egyszer elmeséli hova is lett hajdanában a Mentőkórházból a márványburkolat. na meg persze a Mentőkórház bezárásos,átszervezéses ötletéből adódó rendkívűl mértékben megtakarított milliárdjai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Betegek büntiben 2011. április 27. szerda

Elhagyják Németországot a képzett törökök 2011. április 13. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos