Ronai and Ronai
AMERIKAI

Milliós per a Pécsi Egyházmegye ellen 2011. április 11. hétfő 20:02 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Milliós per a Pécsi Egyházmegye ellen

Pécs – Rájár a rúd a pécsi papságra: nem elég, hogy a volt püspök, Mayer Mihály ellen több ügyben is nyomoznak, most még Wolf Gyula, a püspökség volt vagyonkezelője is pert indított ellenük. A volt vagyonkezelő több millió forintot követel a munkaviszonya megszüntetésével kapcsolatban.

Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke az MTI-nek hétfőn megerősítette, hogy Wolf Gyula a közelmúltban keresetet nyújtott be a Pécsi Munkaügyi Bírósághoz az egyházmegyével szemben.

Az MTI úgy értesült: Wolf Gyula a május 11-én kezdődő perben azt kéri a bíróságtól, állapítsa meg, hogy jogellenesen szűnt meg a munkaviszonya, és ezért az egyházmegyét kötelezze több millió forint kártérítés megfizetésére.

Az egyházmegye tavaly szeptemberben közölte, hogy Wolf Gyula megromlott egészségi állapotára hivatkozva kérte felmentését gazdasági vezetői tisztsége alól Mayer Mihály megyés püspöktől. Ezt akkor maga Wolf Gyula is megerősítette a bama.hu internetes hírportálnak. A volt igazgató más munkakörben, de a püspökségnél dolgozott tovább, munkaviszonyát később, Mayer Mihály januári lemondását követően szüntették meg.

Az egyházmegye tavaly szeptemberben azután adott tájékoztatást a vezetői kört érintő személycserékről, hogy Wildmann János, az Egyházfórum főszerkesztője az Egyházfórum Alapítvány által az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül kiadott közleményében azt írta: hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a gazdasági igazgató és a püspöki iroda vezetőjének felmentése minden bizonnyal azon vizsgálat eredménye, amelyet a szentszék folytatott különböző visszaélések gyanújával a püspökség vezetése ellen.

A Pécsi Egyházmegye tavaly októberben is a figyelem középpontjába került, amikor az ügyészség nyomozást rendelt el, miután a feljelentők bűncselekményekkel, köztük pénzügyi, okirathamisítási és szexuális ügyekkel hozták összefüggésbe Mayer Mihályt és Wolf Gyulát. Az ügyben csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Az egyházmegyét az új püspök, Udvardy György kinevezéséig irányító Veres András apostoli kormányzó egy, a hívekhez intézett februári körlevelében azt írta: “a sajtóban is tárgyalt esetek nem mindegyikében érte alaptalanul vád az egyházmegyét”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Ejjnye no ez a klérus eza a klérus…cccö

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Én nem “a” klérust szidnám. Hiszen ők is itt éltek, velünk együtt, a mi társadalmunk termelte ki őket, Minden “szakmában” találunk ilyen embereket, de a papok mindenki orra előtt élnek.
    Nekem van – volt – két pap barátom is, aki 6, illetve 8 évet ültek, utána a hivatalos egyház nem vette őket vissza, – a Kádár-rendszerben nem hajoltak meg az egyház akkori magatartásához igazodva – a rendszer előtt.
    De az emberekhez fűződő viszonyuk, a segítőkészségük példás volt. Bár sok ilyen ember lenne. És ezek az emberek -titokban, további kockázatot vállalva – ilyen fiatalokat neveltek.
    Csak bizony a jó – és ez természetes – csöndben van. (no, bezzeg én! :-) )
    “Saját” forrásból tudom, hogy NEM Wildmann tett feljelentést. De az “Egyházfórum” c. lapnak állandó levelezőjeként tudtam, tudtuk, mert panaszkodtak, – természetesen nick-névvel, hogy hónapokig nem fizetik ki a hittantanárokat, a vidéki plébániákat vezető civil családok (van ilyen, mindent ellátnak, csak nem miséznek) gyerekeit a falu eteti, mert éheznek. Még azt a pici bért is hónapok múlva, töredékben kapják meg.

    Ugyanakkor 16 milliós PAX rendszámú Audit vétetett magának Mayer, 2002-ben pedig 6 millióért csináltatott új arany pásztorbot-fejet. Majd a székesegyház bejárata elé egy díszes bronzkapu került, mert ott éjszakáztak a hajléktalanok, este 8-kor bezárták. Ezt a kaput Orbán Viktor “szentelte fel” – és tudomásom szerint a pénzt is ők adták hozzá.

    És most? Az Egyházfórum, amely egy kiváló, liberális gondolkozású folyóirat,, nem kap cikkeket, mert NEM MERNEK CIKKET KÜLDENI!
    A megfélemlítés itt is működik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Cinikus ajánlat a pécsi pedagógusoknak 2011. április 4. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos