Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közel 20 millióért vesz iPad-eket a kormány 2011. április 27. szerda 5:44 Forrás: FH/Világgazdaság

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közel 20 millióért vesz iPad-eket a kormány

Budapest – Néhány héten belül a helyettes államtitkári szintig iPad2 táblagépeket kapnak a magyar kormány tagjai – értesült a Világgazdaság.

Ez körülbelül 90 táblagép beszerzését jelenti, ami az átlagárak alapján összesen 16 millió forintos kiadást jelent a lap szerint.

A kormánylista alapján számított hozzávetőlegesen kilencvendarabos tétel az iPad2 modellek 140–240 ezer forint közötti hazai átlagárát tekintetbe véve mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak. Ennek a mennyiségnek a beszerzése ugyanakkor szállítási oldalról várhatóan nem okoz gondot, még akkor sem, ha egyébként az amerikai Apple a globális gyártási problémák miatt az eredetileg vártnál is szűkebben méri a magyarországi „iPad2-kvótát”.

A március végi magyarországi premier kapcsán a hazai forgalmazók eredetileg 10–20 ezer darabbal számoltak, végül kevesebb mint tízezer érkezett az országba. Azóta folyamatosan jönnek ugyan az újabb szállítmányok, de egyenként alig pár száz darabos tételekben. Az előállítási nehézségeket nem a rossz tervezés, hanem a Japánban bekövetkezett földrengés nyomán részlegesen leállt elektronikai gyártás okozza.

A táblagépek több komponensének a gyártása különféle okok miatt továbbra is Japánhoz kapcsolódik. Emiatt az ezt a piacot figyelő elemzők is kénytelenek voltak módosítani előrejelzésüket erre az évre. Az alma logójú táblagépekből az idén összesen négymillióval kevesebb, 39,7 millió juthat legfeljebb a világpiacra. Ebben az évben e termékek piacán az egyre növekvő számú versenytárs ellenére ugyanakkor még őrzi egyértelmű dominanciáját az Apple, trónfosztásra legkorábban 2012-ben kerülhet sor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Közel 20 millióért vesz iPad-eket a kormány, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. van itt még kiszórni,eltékozolni való pénz,a seggünk meg a nyelvünk kilóg,ezek mindent elvesznek,mi lesz itt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. éhség, nyomor, sötétség és anarchia, és szégyen, szégyen, szégyen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Nyugszik a gyerek, ha játszik! Bár jobb volna, ha a tökükön a szőrt számolgatnák…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    A csutinak iPad2 ne röhögtessetek a telefonját nem tudja bekapcsolni az ,,észkombájn,, Azt fogja hinni kapott egy szép rajztáblák…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. közben meg bejelentik, hogy megszorítások lesznek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ócsa: nem osztogatnak, hanem fosztogatnak 2012. december 14. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos