Ronai and Ronai
AMERIKAI

Esztergom helyett a megye dönthet 2011. április 21. csütörtök 15:50

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Esztergom helyett a megye dönthet

Budapest – Az esztergomi polgároknak a helyi képviselő-testület feloszlatására irányuló kérésére Lázár János beterjesztett egy azóta elfogadott módosító indítványt, s ez alapján lehetségessé vált, hogy ha valamilyen oknál fogva működésképtelenné válik egy önkormányzat, akkor a képviselő-testület helyett a megyei vagy fővárosi kormányhivatal hozhat döntéseket – hívja fel a figyelmet az LMP.

“Nem egyszer tapasztaltuk, hogy a kormánypárt rövid távú érdekvényesítésre használja a törvényalkotást. Azt azonban álmunkban sem gondoltuk, hogy az ország legfontosabb törvényének elfogadásánál is előkészítetlenül, egyeztetés nélkül az utolsó pillanatban terjesszenek be egy olyan módosító indítványt, amely az önkormányzatiság alapjait rengeti meg - egy bukott fideszes polgármester és érdekkörének megmentéséért” – írja az LMP közleményében.

A párt szerint márpedig ez történt. “Az esztergomi polgároknak a helyi képviselő-testület feloszlatására irányuló kérésére Lázár János csattanós választ adott. A frakcióvezető által beterjesztett T/2627/167 számú, azóta elfogadott módosító indítvány alapján lehetségessé vált, hogy ha valamilyen oknál fogva működésképtelenné válik egy önkormányzat, akkor a képviselő-testület helyett a megyei vagy fővárosi kormányhivatal hozhat döntéseket” – részletezi az ellenzéki párt.

“Vagyis egy demokratikus országban egy demokratikusan megválasztott testület és polgármester helyett egy semmiféle népképviseleti felhatalmazással nem rendelkező politikai komisszár alkothat a helyiek életét alapvetően befolyásoló jogszabályokat, rendeleteket. Ilyen utoljára a Kádár-rendszerben volt, amikor a Népköztársaság Elnöki Tanácsa az Országgyűlés nevében hozott rendeleteket. A módosító indítvány beterjesztésének módja - konzultáció nélkül, pár órával a végszavazás előtt - tökéletesen jelzi, hogy a Fidesz mit gondol a társadalmi egyeztetésről” – olvasható az LMP közleményében.

“Az esztergomiak segítséget kértek a kormánytól. Abban reménykedtek, hogy a testület feloszlatásával és egy új választás kiírásával visszanyerhetik önkormányzáshoz való jogaikat. Segítség helyett azonban hatalmas pofont kaptak. Az üzenet egyértelmű: aki nincs velük, az ellenük van. Ha valaki felemeli a hangját jogaiért, ha nem simul bele a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, akkor csak rosszabbul járhat. A pofon most az esztergomi polgároknak szól, de senkinek ne legyenek illúziói. Ma Magyarországon mindenki esztergomi - más önkormányzatok ugyanígy célkeresztbe kerülnek, amint szemben találják magukat a Fidesszel” – írják.

Az LMP szerint a parlamenti kétharmad úgy érzi, hogy hatalmának nincs korlátja. “Úgy érzi, bármit megtehet, nem vonatkoznak rá a jogállamiság, a jogbiztonság a helyi demokrácia alapvető szabályai. Ez a sokadik merénylet közös értékeink, jogaink ellen” – teszik hozzá

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Esztergom helyett a megye dönthet, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Éljen a párt!
    Ezért kár volt annyit gyalogolni szegénynek.
    De hát ezt várhattuk a fidesztől és lúzer jánostól?
    Esztergom már tudja mi az a nenyi.
    Mindenki esztergomi, csak még nem tudja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. Taccsvonalon kívülre toltak egy egy egész városnyi akaratot.
    Remélem még köszönhetek Tétényi Évának úgy hogy : ” Kezeit csókolom kedves Köztársasági Elnök.asszony “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Geyza!
    Hogy a remény beteljesülhessen, ahhoz nemcsak az esztergomiak kellenek, hanem mindannyian. Remélem, hogy rövidesen elegen leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Az Unió Soros elnökének hathatós válasza, MINDENKINEK! KUSS! Majd én megmutatóm! Úgy táncoltok, ahogy fütyülök! A demokráciát én határozom meg!
    Elérkezik majd az idő, mikor a szóvivő tájékoztatóiról így jönnek a hírek!

    (Ismétlem!)

    Szijjártó belép a terembe! (Taps!) Megindul az emelvény felé. (Ütemes taps!) Fellép az emelvényre. (Éljenzés!) Igazit a mikrofonon. (Kis taps!) Sóhajt! (Taps!) Kezdi. Kormányunk, élükön Orbán Viktor Miniszter… ( szavait nem lehet hallani, a terembe mindenki felállva hatalmas éljenzésbe és viharos tapsolásba kezd !) Miniszter Elnök Úr üzeni,! Megszívtátok, osztjónapot! (Ismételt éljenzés és ütemes tapsolás!) A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  5. Mi van, fideszérek? Ennyire megfostatok Tétényi Évától ? Ti, akik huszáros nekifeszüléssel vagdaljátok – a védteleneket?
    Nem qrva nagy blama ez, cseppet sem tisztelt miazmák?
    Bár, a többi között elfér…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Rend lesz itt és nenyi, akár tetszik akár nem.A Fidesz inkább alkotmányt módosít, de nem enged ki egyetlen pozíciót sem a kezéből. Minden politikai akaratát egyszerűen beírja az alkotmányba.Botrány. Így maradunk jogállam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Kedves kiskorú honfitársaim, mér nem jó az nekünk,hogy az ovi bácsi megmondja, mit hogyan kivel és mikor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  8. Kedves Hanna,
    Csak azért nem jó nekem, mert mert már nagykorúnak érzem magam. Már anyucit sem szoktam megkérni, hogy segítsen popsit törölni. Büfiztetni sem kell már vacsi után. És különben sem szeretem ovi bácsit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Sajna igazam lett! Valamelyik nap megírtam, hogy szerintem az OVis nem segít, mert azzal beismerné a vereségét , és ő ilyet soha nem tenne, annál sokkal hiúbb ember. Nem tagadta meg önmagát! Na most aztán hogyan tovább Esztergomiak? Mit lehet itt tenni? Nem sokat! Maradna az, hogy a fél város kiköltözzön az esztergomi Széchenyi térre a polg.mesteri hivatal elé és vég nélküli tiltakozásba fogjon. Ez nem fog menni, mert sokan feladják majd a kilátástalan küzdelmet., no meg az OVis is úgy lenne vele, hogy majd megúnják! Ahhoz, hogy változás lehessen, meg kell dönteni az OVis uralmát! Ez pedig nem ma lesz, még csak nem is holnap. Elkeserítő mi van itt! Ha tehetném úgy itt hagynám ezt az országot, de úgy, de hová kell egy 60 feletti, beteg ember? A nyugdíjam Nyugat-Európában még kajára sem elég, nemhogy lakásra, orvosra. Mikor lesz itt változás? Érzésem szerint sok év múlva és nekem már nem igen vannak évtizedeim, hogy kivárjam. Szomorú, de diktatúrában születtem és nagyon úgy néz ki, hogy diktatúrában fogok meghalni is! Na ez a méreg, nem a cián!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. Fideszes ismerősöm kéretlenül magyarázni kezdte a bizonyítványt. Szenvedett nagyon de nem tudtam sajnálni. Kb. egy éve azt mondta, annyira szereti és tiszteli Orbánt, hogy mindenét rá merné bízni!
    Hát nem kell! Megbízás nélkül is elvisz mindent, de nem csak a pénzét, a két gyerekét is!
    Mehetnek külföldre ha szabad emberként, emelt fejjel, békében akarnak élni és nem harcolni az alapvető emberi jogaikért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Ezek GYurcsany idejeben sem alltak szoba senkivel sem,hiaba ajanlottak nekik targyalast,akkor most mire ez a nagy elvaras hogy majd megegyezunk.Itt nincs megegyezes,targyalas,itt csak utes lehet ,de akkora,hogy tobbet ne legyen kedvuk a hatalomhoz.Ezekkel nem lehet kesztyus kezzel banni,mar tobbszor bebizonyitottak.Ha te nem harapod le a fejuket,majd ok leharapjak a tied,oszt jonapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Hja a ” küldetés-tudat ”
    Az Isteni Elhivatottság érzettye megacélozza őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Mitol lett most mindenki olyan rettentoen vallasos?
    Ezeket a mai fiatalokat mi neveltuk, nem emlekszem hogy a vallas annyira benne lett volna az eletunkbe!
    Mikor indult es mivegbol ez a szinjatek,ez a vallasba menekules, ez a csak az a jo aki templomba jar, es hogy csak az a jo aki vallasosan eli az eletet es az hataroz meg mindent? Mi van ebben az orszagban?Ufok jartak? es beultettek minden masodik ember agyaba istenimadatot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Egyre több jel mutat arra, hogy hiába várunk 2014-re. A választópolgárok semmilyen lehetőséget nem kapnak arra, hogy változtathassanak. (Csak az a nagyon szomorú, hogy mindezt előre látni, tudni lehetett.)
    Köszönjük, fülkevakok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. T. Oláh Zsuzsanna, szerintem ugyanazért, amiért adott történelmi pillanatban rengeteg nácink, nyilasunk, majd elszánt kommunista ellenállónk lett! Valamint: a fekália fajsúlya a vízénél kisebb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Bohém,
    jól mondod:ÉL-JEN RÁKO-SI! Csak törpehitler és csatlós bandája ezerszer rosszabb. Nem lehet diktatúrában élni. Ezek csak az erőszakból fognak érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Választási bért kapnak a közmunkások 2014. március 27. csütörtök

Kincs, ami nincs 2014. március 27. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos