Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az első EU-ország, amely diktatúrává válhat 2011. április 26. kedd 4:54 Forrás: FH

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az első EU-ország, amely diktatúrává válhat

Budapest, London – A The Guardian: ”Magyarország lesz-e az első EU-tagállam, amely önkényuralmi állammá válik?” című írásában az alkotmány aláírása utáni magyar helyzettel foglalkozik. A legnagyobb baloldali brit napilap online kiadásában hétfő délután megjelent írás szerzője, Jan-Werner Mueller, aki az amerikai Princeton egyetemen oktat politikatudományt és a The Guardian rendszeres szemleírója. Hírünk a világban.

A Fidesz “természetesen nem így látja a dolgokat”. Az alkotmányról tartott múlt heti szavazás előtt “feltűnő módon” konzultált még a Velencei Bizottsággal is, amelynek ítészei a törvényesség uralmának védelmére és előmozdítására hivatottak – csakhogy a testület szakértői “soha nem látták igazán a teljes alkotmányt”, és végül “mélységes kételyeiknek” adtak hangot – áll a The Guardian írásában.

A Fidesz-politikusok igyekeztek elmagyarázni az amerikai kormánynak és az amerikai közvéleménynek is a Wall Street Journalben elhelyezett írásban, hogy az új alkotmány jelenti a kommunizmus végleges legyőzését, hiszen a régi alkotmány még 1949-ben, sztálinista dokumentum formájában született.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 15 szavazatból)
Az első EU-ország, amely diktatúrává válhat, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Gondolkodó embernek Orbán nem tudja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Az alkotmány tartalmához méltó hogy egy karrierista paprikajancsi írta alá. Az egész alkotmányosdi cirkuszra rámutat hogy Orbán már a “alkotmány vitájának” megkezdése előtt “Magyarország miniszterelnöke” pecsétet használt, az ünnepi bélyeg jóváhagyással, nyomtatással együtt 1 hét alatt alkészült, stb. Egyszerűen hihetetlen hogy tudják ezt az ország és a világ torkán lenyomni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  2. Nincs gond, 2012. jan. 1-től lesz egy Alkotmányunk és egy alaptörvényünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  3. Azért nem minden múlik Viktorkán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  4. -Hát igen tisztelt Balogh Lajos! (Balogh Lajos 2011. április 26. kedd 05:40 )
    Valóban, ehhez kell a nép is amelyik ha előnyt remél nem érdekli semmi, megszavaz bármit, bárkit!
    Csak akkor fogja fel, hogy mit tett ha ő kerül kiszolgáltatott helyzetbe! Akkor rájön, hogy csak a fülkében volt ember másik és a másik oldalt gyalázó mantrákban amiket addig olyan lelkesen kiabált mennyi volt az igazság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. El vagyok keseredve!
    Mi demokraták nem szeretünk hangosan kiabálni, nem szeretünk Parlamentet elfoglalni. Szép csendes, disztingvált tüntetéseket szervezünk, néha 200, néha 50.000 résztvevővel. A tüntetés után hazasétálunk, és várjuk a csodát. Várjuk a csodát, hogy a diktátor észhez tér, ha nem ő, akkor valamelyik bábja, vagy esetleg megsegít minket az EU, vagy az USA. Ha a csoda nem következik be, akkor meg nyakunkba vesszük az igát, és szenvedünk a diktatúrában, és kicsit (de szép halkan) elégedetlenkedünk. Véget kéne vetni a csodavárásnak! El kell zavarnunk a diktátort, és csatlósait! Ezt csak mi, a magyar nép tudjuk megtenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  6. “…a régi alkotmány még 1949-ben, sztálinista dokumentum alakjában született.”
    Hülyék ezek?? Szerintük tehát a mostani alkotmány változatlanul a ‘49-es? Netán a jelen államformánk is népköztársaság? És eszement minden alkotmányjogász, aki nyilatkozott ez ügyben?
    Nesze neked, íme a széles látókörű, nagytudású, rátermett elit! Bele a pofádba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. A Guardian egy tegnapi cikkecskéje arról ír, hogy jellemző a diktátorokra a könyvírás ingere. A Gaddafi “Zöld Könyv”-én kívül írt egyebek közt “Szökés a Pokolba” és “Az Űrhajós Öngyilkossága” címűt, de persze Saddam Husszein sem maradt el tőle a romantikus “Zabiba a Király” iraki bestsellerével, és ki ne hallott volna Hitler, Sztálin, Mao, Khomeini, könyveiről, de mindegyikükön túltett a kóreai KimJong-il, aki csak egyetemista korában 1500 könyvet írt !
    Hál’ Istennek, mindeddig a ” Rengéshullámok”, “Egy az Ország” és “A Történelem Főutcáján” könyvek elkerülték a szerző figyelmét…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Válhat? Hát nem egyértelmű még most sem a világnak, hogy mindaz amit Orbán tett eddig, az csak és kizárólagosan a diktatúráról szól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Tibor, valami hasonlóra gondoltam én is, de ezek ejnye-bejnyére nem
    akarnak elmenni. Talán másra is szükség lesz itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Az önkényuralom alapjainak lerakása
    - a meg nem harcolt fülkeforradalom győzelmének kihírdetése,
    - a III. Magyar Köztársaság Alkotmányának lenullázása, -
    - a független intézmények és közszféra teljes megszuállása,
    - az emberek magánnyugdíj-pénztári vagyonának elkobzása,
    - az önkormányzati választtási törvény hatalmi érdekekből manipulált módosítása,
    - a közintézmények és terek átkeresztelése
    és még egy csomó intézkedéssel teljesedett ki.
    Az emberek demokratikus alapjogainak elvétele, a FIDESZ világnézetének, gazdaságpolitikájának és erkölcsi felffogásának az egész társadalomra való rákényszerítése, azaz az Orbán-Alaptörvény megalkotása és ennek a “hőstettnek” közpénzen való megünneplése után, most kezdődhet az önkényuralom teljes kiépítése. Ez az országromboló megújulás a több, mint 70 sarkalatos törvény megalkotásával fog a csúcsra jutni. Az ország meg majd békaperspektívából nézheti a tőle egyre távolabb kerülő demokráciát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Kedves Barátaim!
    Érdekes, hogy egyikőtöknek sem tűnt fel (ha igen, akkor nem kommenteltétek) az a logikai bukfenc, miszerint ha a most felül/átírt “régi” Alkotmány úgymond sztalinista volt, akkor:
    a.) hogyan alakulhatott párttá pl. a Fidesz?
    b.) hogyan indulhatott egyáltalán EGYnél több párt az eddigi ogy.-választásokon?
    c.) mi a csodára esküdött föl Orbán mint ogy.-képviselő eddig HAT, mint miniszterelnök pedig KÉT alkalommal is?
    Na ezt magyarázza meg a Fidesz akármelyik külföldi (nem Belaruszra, vagy Észak-Koreára gondoltam) minőségi lapban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Lehetséges, hogy a jelenlegi alkotmány még sztálinista alkotmányként született. De azóta átalakult, és demokratikus lett.

    Magyarország ezer éve mint feudális állam született. De mindenki elfogadja, hogy átalakult, és demokratikus lett. Senki sem akarja csak azért eltörölni, és egy új országot alapítani a helyén, mert régen nem volt demokratikus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Az EU történelem könyvébe beírjuk magunkat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Tarlós István a maga bumfordi modorában nem tesz mást, mint egyértelműsíti, nyilvánvalóvá teszi a FIDESZ politikáját.

    Még a választások előtt feltett egy költői kérdést, miért szavaznának az emberek a magát Jobbiknak nevező pártra, amikor ugyanazt a FIDESZ-től is megkaphatják.

    Most rákapott a szimbolikus politizálás ízére. Csak rímeltetni akar a médiatörvényre és az alkotmányozásra, pardon alaptörvénykezésre. A nagy sürgés-forgásban először eltűnt a Szabadság, mára meg a Köztársaság……(tér).

    fromme

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kihívó nélkül marad a Fidesz elnöke 2011. április 27. szerda

Ady Endre így látta Széll Kálmánt 2011. április 26. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos