Ronai and Ronai
AMERIKAI

Diktatúrát épít a Fidesz Magyarországon 2011. április 26. kedd 9:11 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Diktatúrát épít a Fidesz Magyarországon

Budapest, Moszkva – A Kommerszant című orosz gazdasági napilap “Magyarország megszűnt köztársaság lenni” címmel közölt cikket kedden Alekszandr Reutov tollából. Az orosz lap cikke emlékeztetett rá, hogy Schmitt Pál államfő hétfőn aláírta az új alaptörvényt, “amely már széthúzást szított a társadalomban, és bírálatot váltott ki az Európai Unió részéről”.

A bírálók szerint az új alaptörvényt, amelyet a legrövidebb idő alatt dolgozott ki és fogadott el a parlament, a kormányzó jobbközép Fidesz saját pozíciói megerősítésére használhatja fel. Emellett a bírálók úgy vélik, hogy a 2012. január 1-jén életbe lépő alkotmány számos szabályozása az emberi jogok területén “nem felel meg az európai normáknak” – írja a lap.

Az új alkotmány kezdeményezője az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormányzó Fidesz volt, amelyhez egyébként az államfő is tartozik – írja az orosz lap. A fő érv az alaptörvény átdolgozása mellett, hogy Magyarország máig az 1949-ben kidolgozott alkotmány szerint él, s az “1989-es bársonyos forradalom óta a moszkvai diktátumra készült alkotmányt csupán kozmetikai javításoknak vetették alá” – emlékeztet a lap.

A Kommerszant szerint “a Fidesz tervei még a sietős előkészítő időszakban sok magyarban aggodalmakat váltottak ki. Az országon az alaptörvény általános megvitatását követelő tüntetések hulláma vonult végig. Ez a követelés azonban nem talált meghallgatásra” – írja az orosz napilap.

“Mint kiderült, az alkotmányos reform ellenfelei nem alaptalanul aggódtak. Magyarország már nem nevezi magát köztársaságnak, mint az elmúlt 62 évben. Az alkotmánybíróság jogosítványait jelentősen megnyirbálták, a végrehajtó szervek az eddiginél nagyobb hatalomhoz jutnak a bíróságok és a sajtó felett, a miniszterelnök pedig eszközhöz jut ahhoz, hogy nem bonyolult eljárással feloszlassa a parlamentet.”

“A Fidesz ellenfelei szerint mindez módot nyújt a kormányzó pártnak arra, hogy Magyarországon valóságos diktatúrát építsen ki. A liberálisok azzal is elégedetlenek, hogy az alkotmány rögzíti a fogantatás pillanatától kezdődő életet, amiben lényegében a terhességmegszakítás tilalmát látják. A bírálók az új alkotmányban a homoszexuálisokkal és más, nem hagyományos orientációjúakkal szembeni diszkriminációt is látnak” – mutat rá a lap.

A Kommerszant emlékeztetett rá, hogy nem csak országon belül hangoztattak aggályokat az új alkotmánnyal szemben. “A szöveg számos esetben hivatkozik Istenre, a kereszténységre és Szent István koronájára, s az utóbbi a középkori Magyarországra utal, amelynek területe a mainak közel háromszorosa volt. Ez komoly aggodalmat keltett a szomszédos országokban, amint annak rögzítése is, hogy Magyarország a magyar nemzet egységétől vezérelve felelősséget érez a határokon túl élő magyarok sorsáért” – írja a lap.

Emlékeztet arra is, hogy Magyarország határain túl több mint hárommillió magyar él, és rámutat: “Ez a szomszédokkal való reális konfliktusok veszélyét hordozhatja a határokon túli magyaroknak az Orbán-kormány politikája értelmében biztosított magyar útlevéllel együtt.”

“Az új magyar alkotmány 2012. január 1-jén lép életbe, ám igen erős nyugtalanságot idézett elő az EU-ban, ahol egyébként ebben a fél évben Magyarország tölti be a soros elnöki tisztséget. Májusban kezdi meg Budapesten tanácskozását az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének megbízásából az alkotmányjoggal kapcsolatos jogszabályok és  törvénytervezetek elemzésével foglalkozó bizottság, amelynek júniusban kell előterjesztenie következtetéseit arra vonatkozóan, hogyan felel meg az új magyar alkotmány a demokratikus normáknak” – fejezi be cikkét a Kommerszant.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Diktatúrát épít a Fidesz Magyarországon, 5.0 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Megszűnt… Élt 21 évet.De mi nem búcsúztatjuk, mert fel kell támadnia, és újjá kell születnie!Olyan szilárd demokráciát akarunk, amit senki, egy beteges elme sem tehet tönkre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Khmmm van egy sanda gyanúm, hogy ha az oroszoknak sem tetszik, akkor mindjárt Brüsszelben sem fog. Mert ott gáz van babám….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Temetni jöttem respublicat,
    nem dicsérni. a jó, mit tett.
    sírba száll vele?……..
    …….
    de Orbán mondá, hogy nagyokra tört
    és Orbán s mindnyájan derék férfiak,
    Csak egyszer nyújtsd a koronát neki,
    rögvest fejébe nyomja azt,
    Húh de nehéz ez a költészet, nem is megy nekem. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Kedves hiryu,
    Brüsszelnek már egy jó ideje nem tetszik. A közel múltban már ugyanitt olvasható volt arról is cikk, hogy a Der Standard című osztrák lap azzal is foglalkozott, hogy a Magyar Köztársaság lehet az EU történetében az első tagállam, akit kizárnak a közösségből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Tegnap sajnos össze voltam zárva valakivel, és sikerült azt mondanom, hogy “hacsak ki nem zárnak addigra az EU-ból”. Ebből sajnos olyan beszélgetés lett, amit nem kívántam egyáltalán. Az illető véleménye, hogy az a kiváló alaptörvény, amit most fogadott el kormányunk egyáltalán nem antidemokratikus. Ez csak a jogi alapját teszi le az erre épülő, és ezután megalkotandó törvényeknek. Nem szabad ítélkezni az alaptörvényről anélkül, hogy elolvastam volna (megjegyzem elolvastam), ne mondjam azt, hogy valaki lopni akar, ha lehetősége van rá. A “legszebb” gondolata az volt, hogy a médiák eddig hozzá voltak szokva, hogy politizálhatnak, és most az fáj nekik, hogy ezt elvették tőlük, és csak tudósíthatnak arról, hogy a politikusok politizálnak. A Der Standard cikkével kapcsolatban azt mondta, hogy az osztrákok rég óta szeretnék, ha a magyarokat kidobnák az EU-ból, de ez merőben képzelgés a sikeres elnökségünk alatt, hiszen mindenhol elismeréssel nézik a magyar kormány tevékentségét.
    Annyira elment a kedvem mindentől, mert természetesen nem lehetett semmivel meggyőzni az illetőt. A fejem is megfájdult, mert felidegesítettem magam.
    Sajnos el kell fogadnunk, hogy vannak akik hiszik, hogy jó irányba halad az ország. Neki még a fidesz alkotmány is jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Tibor,
    Fundamentalistával tök hiába vitatkozol, mert a meggyőződése nem érveken, hanem kizárólag hiten alapul. Ha a valóság nem támasztja alá a hitét, annál rosszabb a valóságnak.
    Máig emlékszem mennyire megdöbbentem, amikor a 90-es években kiderült, hogy Csurka III/III-as volt. Azt hittem, most annyi neki — erre másnap a követői ezt skandálták az ablaka alatt: “Nem baj, Pista!”.
    Nagy tanulság volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Amikor már az orosz sajtó is képes (p)ártónkról, (k)ormányunkról és az ö(k) orbánmányáról ilyen hangnemben írni, akkor ez már azt jelenti, hogy az oroszok “speciális” (sajátságos) demokrácia-felfogásukba sem lehet besúvasztani a kleptokratikus viktokrácia fasisztoid alapvetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Nem kellene egy kicsit harsányabban fellépni? Asszem a sajtón keresztüli üzengetéssel nem fog változni semmit a helyzet. Itt konkrét lépések kellenének, arra meg várhatunk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. hiryu

    Csak mi magyarok vagyunk olyan tokos gyerekek, akk, ha megfagyunk, akkor sem, akarommondani akkor is engedunk a negyvennyolcbol!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Kedves Myledon,
    A harsányabb fellépés az embargó, abból tanulna a fidesz kormány. Sajnos mi, a nép belegebednénk, de valóban ez lehet a megoldás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Tibor, nincs az az embargó, ami kártékonyabb a kontároknál!!! Ők lehet pont arra játszanak, és akkor majd elmondhatják, hogy minden 110% magyar, önellátó vérmagyar ország!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Azért ez már nem semmi!

    A kör kezd bezárulni!
    Már csak az hiányzik, hogy a testvéri Venezuela és szintén testvéri Észak Korea intse önmérsékletre Nemes Vezérünket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Emberek! Ki tudja hova tűnt Hanna?
    Már hiányérzetem van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Itt vagyok, Gusztávnagy, nem szabad aggódni. Kicsit nagyobb az, aki rám vigyáz, mint ezek a senkik, akiknek neki-, nekimegyek. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. Hanna, jó Neked! Ha vigyáznak rád…Nekem beígérték hogy megkeresnek…Igaz hogy nem most történt, de “gyanítom”, hogy dolgoznak rajta.Én meg válaszoltam.Keresetlen szavakkal,rám jellemző módon. Most dühösek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Rajongókkal vitába szállni, nem szabad. Woody Allen -el szólva, : idiótákkal ne állj le vitatkozni, mert leszállsz az ő szintjükre, és ott a rutinjukkal megesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Gyöngyöspata jó alkalom arra, hogy azt tegyék a jövőben amit akarnak. Igaz, eddig is azt tették, de láthatóan jól működik a figyelemelterelő hadművelet. Elterelni a figyelmet a demokratikus jogállam leépítéséről, a médiatörvényről, a nemzeti hitvallásról, a munka világáról, a gazdasági helyzetről. Nő a munkanélküliség, amit úgy kívánnak orvosolni, hogy 3 hónapra csökkentik a munkanélküli segélyt. Nő a gyógyszerek ára, aminek orvossága a gyógyszerkassza támogatásának csökkentése. A munkavállalók ellen tervezett intézkedések folyamatosan az átlag alatt, vagy a körül keresőket sújtják. Pedig ez a legszélesebb társadalmi réteg, ezért a sok kicsi fillér sok milliárdra megy. Az intézkedések,megújítások, megújulások töredéke miatt a Fidesz már rég az utcára vitte a tömegeket. Mire felébredünk, s felébrednek azok is akik rájuk szavaztak, vagy nem mentek el szavazni, lehet, hogy már késő lesz, mert lesz ok megtiltani a tiltakozást, lesz mód letörni az ellenvéleményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. “Májusban kezdi meg Budapesten tanácskozását az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének megbízásából az alkotmányjoggal kapcsolatos jogszabályok és törvénytervezetek elemzésével foglalkozó bizottság, amelynek júniusban kell előterjesztenie következtetéseit arra vonatkozóan, hogyan felel meg az új magyar alkotmány a demokratikus normáknak”
    - Sehogyan! – És ezt Józsi bácsi üzeni a kapanyél mellől, józan paraszti ésszel gondolkodva.
    A nagy tekintélyű bizottság meg hetekig tartó ülésezés után – talán – ugyanerre az álláspontra jut, de 160 oldalon fogják leírni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Hanna!Már megnyugodtam, köszönöm, nála is kerestelek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Kedves Bumburi, az Ö-rökkévalóra gondoltam :) Nincs külön testőr mellém rendelve. De hiszek az angyalokban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Kedves Gusztávnagy, nagyon jól esik, ahogy kiállsz mellettem, mégis, megkérnélek, hogy ne tedd! A cél érdekében :)
    Fontosnak tartom, hogy mindenki kiálljon az igazság mellett. De jobbnak tűnik nekem, ha ez nem személyhez kötött. Mert meggyőződésem, hogy minden rossz forrása az irigység. S vannak itt olyan kicsinyes emberek, akik még a like-olásaikat is számontartják, s összehasonlítgatják. S nem bírják elviselni, ha valakit mások kedvelnek, őket meg nem.
    Szóval, tessék okosan érvelni! :) Tessék bölcsen hallgatni! Vagy tessék személyesen ellenfeleket kreálni, ne az enyémeket elvenni! :))))
    A viccet félretéve: nem szeretném, ha rólam menne az eszmecsere a kommentekben. Van itt elég téma, amihez hozzá lehet szólni.
    De nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen vagy. Mert biztos vagyok benne, hogy aki ma itt megvéd egy zsidót vagy cigányt, vagy bárkit, akit fenyegetés ér, az iszonyúbb körülmények közt is vállalná mondjuk az életük megmentését.
    Ezért tiszteletem, köszönetem, s barátságom jár Neked.
    /Direkt nem az ominózus oldalon írok Neked, mert van szint, ami alá nem megyek. S aminek értelmét nem látom, az az ócska provokátorokkal való vitatkozás./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Figyeld a vezért ! Én ezt írnám a kép alá:

    Bástya elvtárs áll a bástyán, ő Európa Bástyája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Egy érdekes cikk.

    http://13keruleti-hirhatar.hu/hirek/nincs-hatalyos-alkotmanyunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Basszus, Levis501,
    ezt Brüsszelbe kell elküldeni!
    Érdekes kalamajka lesz, ha nemzetközi jogászok is megerősítik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos