Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Moszkva tér is elesett 2011. április 27. szerda 16:26 Forrás: Hírszerző

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Moszkva tér is elesett

Budapest – Követi a kormány példáját a főváros önkormányzata: a fideszes többség, némi jobbikos hátszéllel súlyosbítva, valódi cselekvés helyett szimbolikus megoldásokkal próbálja meg elterelni a figyelmet a problémákról. Elesett a Moszkva tér, a Köztársaság tér pedig II. János Pál nevét kapta a keresztségben.

A Fidesz és a Jobbik szavazataival a közgyűlés elfogadta a közterületek átnevezéséről szóló előterjesztést. A döntés értelmében a Moszkva tér Széll Kálmán, a Köztársaság tér II. János Pál pápa, a Margit híd budai hídfőjénél található közterület pedig Elvis Presley nevét veszi fel.

A vitában Horváth Csaba MSZP-s frakcióvezető úgy fogalmazott: sokáig úgy gondolták, hogy a közterületek átnevezése pótcselekvés, amivel a városvezetés az érdemi tevékenység hiányát kívánja leplezni, mára azonban a szocialisták véleménye az, hogy az okozott károkat akarják elfedni. A szocialisták nem szavaztak az előterjesztésről.

Kaltenbach Jenő, a nemmel szavazó LMP-frakció vezetője szerint az átnevezések kampányszerűek, a múlt átírását és pártpolitikai célokat szolgálnak. Kaltenbach Jenő úgy véli: egy város identitását a hagyományai adják meg, s ha egy városban 20–30 évente átnevezik a közterületeket, annak a városnak nem lesz identitása. Az ugyancsak LMP-s Hanzély Ákos arra hívta fel a figyelmet, hogy amikor valakiről nevet kap egy terület, akkor a régi neve elvész. Szerinte ez a Köztársaság tér esetében a legproblémásabb.

A kritikákra reagálva György István főpolgármester-helyettes elmondta: a közterületeket történelmi időszakokban szokták átnevezni, a jelenlegi időszakról pedig sokan úgy gondolják, hogy most fejeződik be a rendszerváltás.

A közterületek átnevezése tíz kerületet érint. Az előterjesztést Tarlós István főpolgármester jegyzi; mint írja: a javaslat “lehetőséget teremt a múlt rendszer által preferált, azonban a rendszerváltás után 21 évvel már kevéssé elfogadható közterület-elnevezések megváltoztatására”.

A közgyűlés úgy döntött, hogy az I. kerületi Petermann bíró utca Nándor utca, a III. kerületi Ságvári Endre utca Sinkovits Imre utca, a Nagybátonyi utca Hidegkuti Nándor utca, a Koltói Anna utca Domján Edit utca, a Harsány lejtő pedig Kocsis Sándor út lesz. Újpesten egy névtelen közterület Esterházy János nevét veszi fel, a józsefvárosi Erdélyi utcát a jövőben Bauer Sándor utcának hívják majd.

A XV. kerületben három utca neve változik: a Gyalu utca Dalnoki Jenő utca, a Szőcs Áron utca Illyés Gyula utca, a rákospalotai temető és a laktanya közötti utca pedig Zala György utca lesz. A XVI. kerületi Bajcsy-Zsilinszky tér Tabódy Ida nevét kapja. A XVII. kerületi Mónus Illés park neve dr. Kósa Pál térre változik, a Wass Albert-szobornál lévő közterület pedig az író nevét veszi fel.

A XXI. kerületben négy közterület kap új nevet: a Bajáki Ferenc utcát Mansfeld Péterről nevezik el, a Ságvári Endre utcát Popieluszko utcává nevezik át, a Tanácsház utca Károli Gáspár utca lesz, az Áruház teret pedig Görgey Artúrról nevezik el. A XXII. kerületben a Sallai Imre utca neve Rudnyánszky utcára, az Anger Jakab utca Fáy Ferenc utcára, a Koltói Anna utca Romhányi József utcára, a Zalka Máté utca Simándy József utcára, az Andra János utca neve pedig Zakariás József utcára változik.

A közgyűlés a döntéssel felkérte a főpolgármestert arra, hogy javasolja a Földrajzinév-bizottságnak a Lágymányosi híd átnevezését Rákóczi hídra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
A Moszkva tér is elesett, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. Ha már az építéshez, fejlesztéshez nincs tehetségük, akkor legalább jó kommunista szokásként átneveznek mindent.
    Így megújul látszólag a főváros, ami már nem istálló.
    A 4-es metrót leállítják, de a Lágymányosi-hidat átnevezik.
    Ki a f@szom hatalmazta fel ezeket ilyenekre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Könyörgök, vegyük már észre, hogy az átkeresztelési őrület NEM ezeknek a pótcselekvése, hanem komoly üzleti vállalkozás (az utcanévtábláktól a kicserélendő dokumentumok halmazán át a közigazgatási szoftverek átalakításáig)! Megannyi visszaosztós, zsíros megrendelés a seggcsókolóknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Namostaztán jól kib…sztak a bolsevikoroszországgal !!!!!
    ( Gondolom a Tarlós fullajtárját szemberöhögték Putyinék , amikor odament nyalni hogy a Szovjet Hősi Emlékművet hadtegyék már máshová )
    Nade MI AZTÁN megint megmutattuk mi is az a turáni pusztai turulmadaras betyár-virtus !
    Namostaztán ríhat a ruszki , megint migyőztünk !
    ( És ez mostmár ezentúlis mindig igylessz , áldjon meg minket a jaú’sten )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Szél járja át a Moszkva teret! …Szél kele most, mint sír szele kél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Piszkálják csak az “orosz medvét”! Brummant egyet, igazat adva nekik, jobboldali fordulatot hajtat végre a ……………gázcsapokon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Tortenelmi idoszakokban kell az utcaneveket rendezni?
    Mi tortent most? melyik idoszakunkat eljuk? en az oregedeset!!! es nagyon nem tetszik, hogy mindent amit az ember megszokott es remek volt, azt most ez a kormany feldulja!!!!!
    En nem akarom, nem kertem, ellenzem!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Átnevezték. Akkor is “a Moszkva” marad. Hülyék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Ahol keresztapák az urak, ott sok a keresztelő!

    Csak tudnám hogy az a nem is első, hanem a második janus palonimusz mit tett Budapestért, vagy a magyarokért!
    Lassan úgy járunk ezzel az átkozott keresztelősdivel, mit a ruszkik Sztálin holttestével, ki-be hordták a Kreml falából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. Na és ha már keresztelünk akkor nekem is van egy javaslatom!
    Orbán a Nagy Nemzetépítő, meg az új búla tiszteletére.

    Eszembe jutott valami! Emberek ! Ha már annyi mindent át keresztelnek Budapesten, javaslom eme magasztos napon jelöljünk ki egy nevezetes helyet, mondjuk egy kilátót, ahonnan mindenki jól kiláthat és egyébként Orbán nevéhez és ténykedéséhez köthető, ugyanakkor jól kifejezi nagy nemzetépítő
    elgondolásait!
    Hogy ne csigázzam tovább, én meg is találtam a helyet!
    Szavazásra kellene bocsájtani!
    Tehát legyen Budapesten az Erzsébet téri Gödör neve mától “ORBÁN KILÁTÓ!”
    Ezután ha valaki le megy oda, tudni fogja kinek jóvoltából teheti, és ha szemeit az ég felé emeli, még jól ki is láthat belőle!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  10. Bohém: hehe :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Moszkva, Köztársaság, Erdély…
    Mind szükségtelen, nekik többé sose lesz ezekkel dolguk.
    Minket meg minél több oldalról tudjanak utálni, hogy sokkal egyenletesebb legyen, a mi pénzünkből, a mi érdekünkben.
    Ki be nem rúgtak még bele ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. Egy része elfogadható, de: aki úgy gondolja, hogy Ságvári, Koltói és Zalka nem érdemli meg, hogy közterületet nevezzenek el róla, az sem a magyar, sem az európai történelemmel nincs tisztában. Igaz, ahogy hallom, újraírják a történelmet is.
    Amúgy csak 43 éve foglalkozom történelemmel, tehát biztos én vagyok hülye az egészhez..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Szabad sírni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Javaslom hogy Adolf Hittler is kapjon teret.Ha Bajcsy-Zsilinszky nem jó nekik, a Führer tálán megérdemli. A jobbik számára már úgyis ünnepnap a születésnapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Remek Elvis ter! minek? olyan de olyan eroltetett!!! Szeretem Elvist, de minek nekunk?
    Sok fiatal azt sem tudja ki volt! De! annyi muvesz, kolto, politikus vagy tudos van akinek nevet meltan viselhetne orokke egy egy utca vagy ter.
    /ha mar ez az idiota valtoztatas mindenkeppen kell/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  16. Oláh Zsuzsa kedves!
    Te mindig oly egyszerűen tapintasz a lényegre,hogy csak csodálni tudlak érte.
    Az ember elolvas egy cikket,forr benne a vélemény ,megfogalmaz és leír,ám addigra ott van egy érthető, tömör találó Oláh Zsuzsa gondolat…
    Köszi érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. A helyzet az, hogy én Tarlós főpolgármesterből sok dolgot kinéztem (diktátori hajlam, agresszió), no de azt, hogy nincs teljesen birtokában a szellemi képességeinek, azt nem.
    Mert ez az egész átkeresztelősdi, azon kívül hogy talpnyalás és egyben parasztvakítás is, egyszerűen ostobaság! Bosszút állnak néhány utcanévtáblán? Ha már a múltat nem lehet meg nem történtté tenni?
    Ezt a töményen túlkompenzált kisebbségi koplexust!
    …. és még ezek kiabálták nekünk, hogy “merjünk nagyok lenni!” … kiscsoportosok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Ezek a pótcselekvők nem veszik észre, hogy ha bolsevik módon mindent átkeresztelnek, akkor ennek sosem lesz vége, mert az utánnuk jövők kötelessége lesz egyes történelmi helíszínek és neves magyarok utca- és térneveit visszadni.
    Például a Köztársaság tér, ha tetszik, ha nem egy történelmi helszín, amit a történelemből kitörölni még a fülkeforradalmárok sem tudnak. Ráadásul minden oldal számára történelmi hely, hiszen az itt harcolókat a valódi forradalmárok és a kommunisták leszármazottai is hősöknek tekintik. A Köztársaság mint államforma pedig csak időlegesen leváltható, mert biztos, hogy a demokrácia hívei a Nemzeti Együttműködés Rendszerének romjain, a FIDESZ által tervezett idő előtt fogják a IV. Magyar Köztársaságot létrehozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. gusztavnagy,
    “…legyen Budapesten az Erzsébet téri Gödör neve mától “ORBÁN KILÁTÓ!”…”
    Tetszik az ötlet!
    És ezt még lehet fokozni: van egy csomó barlangunk bányaaknánk, amit ugyancsak át lehetne keresztelni a Führer és főko lomposai nevére. :)
    Ad maiorem Dei – et Orbán – gloriam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Azt hiszem az Erzsébet térre tervezett nemzeti színház elkészült csökevénye, torzója, amelyet el kívánnátok nevezni a Nemzeti Rongyemberről, ezt nem érdemli meg! Nincsen az a trágyadomb civilizált területen, amely megszégyeníthető lenne a nevével! Nincsen olyan hitvány és értéktelen emberi alkotás, amely ilyen szégyenletes nevet megérdemelne, még a regnálása idejére sem! A nemzetből a nevének még az írmagját is ki kell irtani!
    Annak van igaza, aki a stabilitást és a politika mentességet vissza kívánja alakítani a régi nevekkel, mihelyt ez a szennyes hazaáruló társaság eltakarodik az ország vezetéséből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Keresztes S.,
    értékeld benne az iróniát!
    Majd a 4. köztársaság idején szépen vissza lesz keresztelve minden.
    Onnantól a Führerről csak zsákutca lesz elnevezve.
    Vagy, mint a Gyűrűk Urában: Kapzsi-vég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Kedves Barátaim!
    Ahogy én látom, itt arról van szó, hogy a “politikai” pólusok nem csak abban nem tudnak megegyezni, hogy mi legyen a Jövő, milyen a Jelen, de még abban sem, hogy milyen volt a Múlt!
    Pedig ami már megtörtént, azt mindenki tudhatná. Csakhogy egyesek ezt nem akarják tudomásul venni. Én a “nepszava.hu”-n olyan kommenteket olvastam már a témával kapcsolatosan, hogy csak a fejem fogtam. Néhány magukról megfeledkezett és a Moderátor által korlátozni nem merészelt ember fröcsögős kommentekben próbálta felülírni a Történelmet, s kimondatlanul bár de nyílvánvalóan azt siratták, hogy a II. Világháborút nem a szerintük megfelelő hadviselő fél nyerte meg (bár ha az a bizonyos “megfelelő” fél lett volna a győztes, az említett kommenteseknek már a szülei sem születtek volna meg!)!
    A “hivatalosságok” azonban ezt kimondani nem merik, nem nyíltan. Helyette “történészeket” fizetnek, akik “megmagyarázzák” … amit nem lehet megmagyarázni, a korabeli “ellenséget” pedig holtukban igyekeznek “legyőzni”!
    Pl. utcanevek megváltoztatásával(pl. az a “szemét” Roosewelt!), szovjet emlékmű áthelyezgetésével, stb.
    Ezekben az alakokban tombol a kisebbrendűségi érzés, a saját nemzetük alacsonyabb rendűnek képzelése és a legsötétebb indulat, ostobaság!
    Szegény Popper Péter! Ha élne, erről köteteket tudna írni … írt is!
    Helyette neofita ostobák, felfuvalkodott hólyagok, pszichiátriai esetek írnak, a “kurzus” megrendelésére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. A Köztársaság tér átnevezése világos. Nincs Köztársaság, semmi sem emlékeztethet többé erre. De nem úgy volt, hogy a Margit híd budai hídfője a lengyel vonatkozás miatt nem lehet Elvis tér? A Moszkva tér átnevezése hülyeség/az összes többi is az/. Ki az a Széll Kálmán? Egy sikertelen politikus? Gömbösről, Horthyról meg Szállasiról is neveznek majd el közterületeket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Bonhomme, egyetértek. Vissza kell majd nevezni mindent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Van egy ötletem.
    Amíg ez a Tarlós,vagy sarlós(?) az Oberbürgermeister,azaz főpolgármester,addig legyen fővárosunk új neve ideiglenesen Butapest.:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. EdCarping
    2011. április 28. csütörtök
    07:44

    A Köztársaság mint államforma pedig csak időlegesen leváltható, mert biztos, hogy a demokrácia hívei a Nemzeti Együttműködés Rendszerének romjain, a FIDESZ által tervezett idő előtt fogják a IV. Magyar Köztársaságot létrehozni.

    Két megjegyzésem van: 1. Azért nem csak a bolsevikok cserélték le az utcaneveket, sem Mo-n sem a világ más tájain. Azért, ha jól emlékszem, nagy divat volt az 1990 táján is. 1945-ben pedig kisgazdapárti parlamenti többséggel, kisgazdapárti miniszterelnökkel ment végbe a csere. De azért talán a sok Horthy-ért, Mussoliniért, vagy más díszpintyekért nem volt olyan nagy kár. Akkoriban legalábbis elég nagy volt ugyanis ebben a kérdésben az egyetértés.
    2. Valamint abban sem vagyok biztos, hogy a köztársaság nem leváltható, pontosabban nem cserélhető fel más államformával. Volt arra példa már az Ókorban is. A közelmúltban pedig Spanyolország a szomorú példa, ahol 1977-ben (!) hoztak létre egy királyságot. Ha a nép megszavazza, akkor bármi megváltoztatható egy országban. (Persze ehhez az is kell, hogy lehetőség legyen a szavazásra, nem úgy, mint most az alkotmányról!). Ezért én nem vagyok olyan derülátó.

    Remélem kommentem megjelenik majd a lapon, é nemjár úgy,int a tegnap késő esti (ca. 22:30), amely sikeresen eltünt a süllyesztőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. Hanna! Szép napot!
    Első brumm!
    “Leállítja májusban az üzemanyag-exportját Oroszország és minden eladását a hazai piacra irányítja, hogy megfékezze a napokban kialakult belföldi benzinhiányt – jelentette be Szergej Kudrjasov orosz energiaügyi miniszterhelyettes.”
    Hála, ennek semmi köze a Moszkva térhez, de jó lesz “sasolni!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. szendam
    2011. április 28. csütörtök
    09:51

    Teljesen igaz, amit írt. Nem szabad elfelejteni, hogy Mo-n még mindig nem történt meg az, ami pl.Németországban már igen: szembenéztek a fasiszta múltjukkal. Ma No-ban nemlehet hivatalos körökben éltetni a fasiszta korszakot. Magyarországon még azt sem szabad kimondani és még a balldal sem teszi meg, hogy a Magyar Királyi Hadsereg a nemzetközi FASISZTA koalíció oldalán harcolt, nem kis erőkkel és teljes odaadással. Ez nem elfogultság és nem megítélés kérdése. Ez történelmi tény, amit akkor, amikor történt senki sem tagadott. Sőt! Horthyék még büszkék is voltak erre. Amíg ez nem történik meg, addig nem lesz megnyugvás és nem lesz változás sem ebben a kérdésben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Spanyolország esetében a királyság a francoista fasizmust váltotta fel. Ott most demokrácia van. Az itteni királyság nem olyan lenne…vagy lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. bruckenbacker kapitány

    Vissza a jövőbe avagy a jövő elkezdődött….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. A Popieluszko utca név mindent visz! Vajon hány magyar tudja, hogy a lengyelben az “sz”-t s-nek ejtjük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Gregory, szerintem 3-ból egy ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Azok biztos nem akik úgy mondták, hogy “Dáriussz Mihálcsevszki” :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Dzsenkuje barco :) De kicsit túlbecsülöd honfitársainkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Nem tudom,hogy Moszkva /mint város/ mit vétett nekünk. Nekem személy szerint semmit. Tarlós és Orsós és bandája annál többet. Mikor veszik már észre,hogy ezekkel az elnevezésekkel nem veszik el a figyelmünket az igazán fontos kérdésekről. Nevezetesen arról, hogy az emberek többsége egyre nehezebben él. A cirkusz megvan, a kenyér egyre kisebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Miénk ez a tér, drága Moszkva tér…..

    ezután is így marad a dalszöveg, ha a fejük tetejére állnak akkor is!!!!!!!

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Valaki, ehhez mi nem értünk. Hagyni kell a vezér nagy álmait kibontakozni! Ő érti, mit miért tesz meg. Mi majd 10 millióan, nem is kapisgáljuk. Hagyni kell, hadd tisztuljon meg szellemileg az ország. Lemosni a múlt bűneit, bűneinek nyomait, annak nyomait, s mindent, ami annak nyomaira emlékeztet. Nem vállalni közösséget semmivel, ami kommunista vagy akár csak k betűvel is kezdődik.
    Mer nem hagyhatjuk, hogy a Moszkva tér dirigáljon nekünk! Ma különösen nem, mikor cigány és európai mind a mi magyarságunk veszélyezteti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  38. Jimbo
    2011. április 28. csütörtök
    12:20

    A királyáság akkor is királyság. Egy republikánus Európában semmi keresni valója. Nagy szegénységi bizonyítvány, ha már királysággal kell javítani a helyzetet egy országban. Egyébként pedig János Károly Franco unakaöccse…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. így épül szeb jövőnk, nem haljátok ti, elenség hangja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. csibeanyónak szeretettel:
    http://www.youtube.com/watch?v=OEWQPXTrha4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Nagyon szépen köszönöm, kedves Tibor!
    Hiába a mai sztárok felejtősek, de a Hobó az Hobó:)

    Egyébként Koltói Annát a nyilasok lőtték fejbe a saját lakásán 1944-ben.
    Ezért kellett elővenni Domján Editet így 2011 tájékán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Az orosz külügyminisztérium értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy döntés született a budapesti Moszkva tér átkereszteléséről – közölte Alekszej Szazonov, a minisztérium helyettes szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    Szazonov szerint “legalábbis értetlenséget” vált ki egy ilyen döntés akkor, amikor a magyar-orosz kapcsolatokat egészében véve a fejlődés jellemzi.

    A helyettes szóvivő úgy fogalmazott, hogy az orosz fél nem látott és nem lát a Moszkva tér elnevezésben ideológiai töltetet, az inkább más államok baráti érdeklődését testesíti meg Oroszország és Moszkva iránt.

    A hírügynökség utalt rá, hogy a Moszkva tér a magyar főváros egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. 1951-ben nevezték el Moszkva térnek. Ezt megelőzően Széll Kálmán néhai miniszterelnök nevét viselte. A Jobbik nevű szélsőjobboldali párt tavaly ősszel kezdeményezte a parlamentben, hogy a tér kapja vissza korábbi nevét – írta a RIA Novosztyi.

    drága, drága, drága Moszkva tér…
    Sokba lesz ez még nekünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. Domján Edit mégis csak öngyilkos volt, Elvis Presley meg drogos. Kellenek a példaképek! Nem is beszélve a névadó focistákról.
    Ezzel nem szerettem volna kétségbe vonni, hogy Domján Edit remek színésznő volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Nekem Moszkva tér marad. És hiszem, hogy 1x majd megint az lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. na ,de a katolikus vallás az öngyilkosságot , drogozást bűnnek tartja.Akkor hogy is van ez? Vagy most a papneveldében fogják az utcatáblákat festegetni bedolgozás gyanánt? Habár..pénzért mindent ott is.
    Amire inkább szerettem volna az előzőekben finoman célozni, az Koltói Anna halála, pontosabban akik megölték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Horváth,
    A Britek is monarchiában élnek, és nem ők az egyedüliek Európában.
    I. Juan Carlos, XIII. Alfonz Bourbon-házi uralkodó unokája. Alfonz volt előtte az utolsó király. Juan Carlos előtt polgárháborúk voltak, meg Franco rémuralma.
    És ennek a mostani királynak köszönhető a parlamentáris demokrácia az országban.
    A Mi királyunk nem ilyen lenne. A kettő között ég és föld a különbség.
    Nekünk kell a köztársaság, nálunk csak így működött a demokrácia. Máshol meg monarchia mellett. Ott tudták a módját, itt meg nem.
    Attól, hogy a spanyoloknak királya van, és nem palikája, még egy demokratikus ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Koltói Anna és Mónus Illés szociáldemokrata politikusok voltak. Koltói Anna halálát már előttem leírták. Mónus Illést is a nyilas puccs után hamar elfogták és kivégezték ahogy Bajcsy Zsilinszki Endrét is. Most a gyilkosokról kell utcákat elnevezni. Első Wass Albert, majd jön a többi náciról átnevezett közterület.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Ez már, brumm, brumm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Presser Gábort kell segítségül hívni!.
    …Miénk itt a tér! Miénk itt a tér!
    Mert mi nőttünk itt fel!
    Gorcsölnek hogy nyomuk maradjon, de:

    Ez a hatalom nem fog más nyomot hagyni mag után, mint hat almot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Ezek után már csak az a kérdés, hol lesz Szálasiról, Hitlerről elnevezve közterület. Ha utóbbit nem is meri megkockáztatni Orbán, de Szálasi tér/utca név már csak idő kérdése. De ha a fasiszták jönnek, akkor lesz Hitler tér is, nem kétséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tüntetési kisokos 2011. október 12. szerda

Elhunyt a Yukos egykori igazgatója 2011. október 4. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos