Ronai and Ronai
AMERIKAI

Zenetörténelmet ír a U2 2011. április 10. vasárnap 7:34 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Zenetörténelmet ír a U2

Sao Paolo – A U2 vasárnap este letaszítja a legsikeresebb zenekarok listájának első helyéről a Rolling Stonest. Az ír zenekar a brazíliai Sao Paolóban lép fel és a koncertre eladott jegyekkel átlépi az egy turné alatt elért 558 millió dolláros bevételi rekordot, amit a brit banda állított fel 2005 és 2007 között.

Az amerikai Billboard magazin összeállítása szerint a U2 2009-ben indult “360° Tour” címet viselő koncertsorozata ráadásul itt nem áll meg. A turné utolsó állomása július 30-án lesz a kanadai Moncton városban és a bevételek addigra várhatóan elérik a 700 millió dollárt.

A két éven át tartó koncertsorozat során az ír együttes összesen 110 európai, észak- és dél-amerikai, ausztráliai, új-zélandi és dél-afrikai fellépést tartott és tart még a turné végéig. A koncertekre több mint hétmillió belépőjegy kelt el, ami azt jelenti, hogy a U2 turnéja egyben a legnagyobb érdeklődésre számot tartó koncertsorozat is a zenei történelemben.

A “minden idők legnagyobb turnéja” cím, “valami olyasmi, amire nagyon büszkék vagyunk” – mondta a zenei magazinnak Paul McGuinness, az együttes menedzsere, hozzátéve, hogy ráadásul hátravan még 20 fellépés. “Ez azt jelenti, hogy ez egy olyan rekord, amit talán soha nem szárnyalnak túl” – mondta a menedzser.

A legtöbb bevételt hozó turné eddig a Rolling Stones “A Bigger Bang Tour” elnevezésű koncertkörútja volt. A 2005 és 2007 közötti turné 144 koncertjén csaknem 4,7 millió ember vett részt, 558 millió dolláros bevételt hozva a zenekarnak.

A sikeres turnék listájának harmadik helyén az AC/DC 2008 és 2010 közötti turnéja áll, amelyet Madonna 2008 és 2009 közötti, “Sticky & Sweet Tour” című koncertkörútja követ. Az öt legsikeresebb turnéba tartozik még a U2 korábbi, 2005 és 2006 közötti, “Vertigo Tour” című fellépéssorozata, de az első tízben három másik Rolling Stones turné is szerepel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

9800 tojás a húsvéti fán 2011. április 11. hétfő | AN

Nyolcvanöt évesen tutajozott át az Atlanti-óceánon 2011. április 7. csütörtök | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos