Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kilencvenkét évesen futotta végig a maratont 2011. április 5. kedd 11:50 | MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kilencvenkét évesen futotta végig a maratont

Honolulu – Kilencvenkét évesen futotta végig a honolului maratonit egy asszony, aki e teljesítményével immár Guinness-rekorder.

Gladys Burrill nem a világcsúcsért szaladta, avagy inkább csak haladta – 9 óra 53 percébe telt – végig a csaknem 42 kilométeres távot, nem gondolta volna, hogy ezzel ő lesz a világon a legidősebb nő, aki maratonit teljesít. Hétfőn megkapta a hivatalos oklevelet is arról, hogy Guinness-rekorder.

.

Gladyst egyébként Gladyatornak becézik. Igencsak kemény fából faragták: pilóta, hegymászó, sivatagi túrázó volt maratonijai előtt, amelyek közül az elsőt 86 évesen futotta végig. Tavaly decemberi bravúrja már a hatodik volt. A legidősebb maratonit futó nő kategóriában egy skót matrónát körözött le, aki 90 esztendősen tette meg a távot Londonban, 2002-ben.

Gladyator egyébként hihetetlenül jó formában van, a múlt héten például 72 kilométer gyalogolt. Ennek ellenére az idén nem tervezi teljesíteni a honolului maratonit, inkább a célszalagnál akarja üdvözölni több barátját. Életereje titkaként a pozitív gondolkodást említette a sajtónak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Kapcsolódó cikkek

A zemútnyócgól 2013. október 13. vasárnap

Magyar futósiker Floridában 2013. július 21. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos