Ronai and Ronai
AMERIKAI

A hagyományos thai újévi fesztivál 2011. április 17. vasárnap 20:54 Forrás: utazáscentrum

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A hagyományos thai újévi fesztivál

Thaiföld- A hagyományos thaiföldi újévi fesztivál, a Songkran egy évszázadokra visszanyúló hagyomány, ráadásul a thai újév ma már az egyik legjelentősebb turisztikai esemény is egyben.

Április 13-15. között, nemzeti ünnep. Ez a hagyományos Thai Újév, mely korábban szintén a Hold-naptárhoz kötődött (az 5. Holdhónap tölte), de mára minden évben ugyanakkor kerül megrendezésre. Ez a nyár Thaiföldön és egyben a mezőgazdasági munkák vége is. Ekkor van idő egy “kis” ünneplésre. Hatalmas Vizi fesztivállal jelzik – azaz mindenki mindenkit vízzel locsol-, hogy ez a pihenés és szórakozás ideje. Vigyázat, a külföldieket sem kímélik a hideg víztől. Chiang Mai-ban már a hónap elején elkezdődik a locsolkodás, de az ünnep, melyet a kolostorokban a Buddhák vízszentelésével tartanak meg, 14-én zajlik. A családokban ekkor a fiatalabbak tisztelegnek az idősebbeknek azzal, hogy vízáldást-megtisztítást adnak nekik. Ezért is van az, hogy a lakosság nagy része az otthonában tölti az év legnagyobb ünnepét.

A színpompás Songkran vízi fesztivál évről évre több külföldi látogatót vonz a dél-kelet ázsiai országba: az elmúlt évben például 35 százalékkal több turista érkezett az ünnepek idején Thaiföldre, mint egy évvel korábban. Ezért döntöttek úgy a thaiföldi hatóságok, hogy minden más fesztiválnál hosszabb, 10 napos lesz a Songkran ünnep.

Idén becslések szerint több mint 500-600 ezer külföldi látogat el Thaiföldre a fesztivál idején. A fesztivál mintegy 400 millió dolláros bevételt generál a thai turisztikai ipar számára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Rádióba szerelték az iráni pokolgépeket 2012. február 22. szerda | AN

Az iráni bejelentés tovább mélyíti a válságot 2012. február 16. csütörtök | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos