Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kansasba viszik WikiLeaks közlegényt 2011. április 20. szerda 17:27 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kansasba viszik WikiLeaks közlegényt

Ft. Leavenworth – Az eddig a virginiai Quantico tengerészgyalogos bázisának börtönében raboskodó Bradley Manninget rövidesen átszállítják a közép-nyugati államba, közölte a védelmi minisztérium.

A több százezer bizalmas dokumentumot a Julian Assange vezette WikiLeaksnek bagdadi állomáshelyéről kiszolgáltató volt hírszerzési elemző átszállítását Jeh Johnson, a Pentagon főtanácsadója közölte. Az indoklás szerint a tárgyalás előtti vizsgálati időszak túlságosan hosszúra nyúlik, ezért úgy ítélik meg, Manning az eddiginél megfelelőbb elhelyezést nyer Fort Leavenworthben.

Johnson a kurtára szabott tájékoztatásban nem magyarázta meg a homályosnak tűnő indoklást. A védelmi minisztérium arra nézve sem adott információt, mikor költöztetik a 23 éves Manninget, csak annyit mondtak: „hamarosan”. Johnson szerint a tárgyalásig még több hónap is eltelhet.

Korábban olyan vádak érték a hadsereget, hogy Quanticóban embertelen körülmények között tartják, valósággal kínozzák a volt tizedest, aki diplomáciai táviratok százezreit szolgáltatta ki a WikiLeaksnek.

Manninget néhány hete még az alsónadrágjától is megfosztották, amikor kijelentette, akár azzal is öngyilkosságot követhetne el. Napi huszonhárom órán át magánzárkában van, állandó megfigyelés alatt. Még aludnia is csak meztelenül szabad, és éjszaka is több alkalommal, rendszeresen felverik, hogy ellenőrizzék az állapotát.

A Pentagon csak azt ismerte el, hogy szigorúan vigyáznak Manningre, de azt állították, az éjszakai ébresztésre nem rendszeresen, csak egy-két alkalommal került sor, a bánásmód egyebekben korrekt, és ilyen lesz Fort Leavenworthben is, ahol egyébként szintén magánzárka várja a súlyos vádak elé néző egykori katonát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Kansasba viszik WikiLeaks közlegényt, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kiszivárgott a rabnyilvántartás 2011. április 25. hétfő | AN

WikiLeaks: Amerika pénzelte a szír ellenzéket 2011. április 18. hétfő | RR

Elindult a Wikicountability.org 2011. április 4. hétfő | AN

Eddig bírta, távozik a mexikói főügyész 2011. április 1. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos