Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elindult a Wikicountability.org 2011. április 4. hétfő 10:52 | AN Forrás: New York Times

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elindult a Wikicountability.org

Steven J. Law, a Crossroads GPS elnöke – mely egy jól-megfinanszírozott konzervatív politikai csoportosulás, és melynek létrehozásában szerepet játszott George W. Bush volt elnök politikai tanácsadója Karl Rove is – nagy felismerésre jutott, amikor néhány hónappal ezelőtt megjelent a WikiLeaks.

„A WikiLeaks hirtelen egy mindenki által ismert ’háztartási’ névvé vált” – mondta Law.

Ebből a zseniális ötletből kiindulva a Crossroads múlt héten elindította a Wikicountability.org weboldalt, mely arra hivatott, hogy szabadon közzé lehessen tenni minden olyan információt és dokumentumot, mely alapos vizsgálat alá veszi az Obama-kormány tevékenységét.

Eddig számos hírcsatorna próbálkozott kihasználni a szociális hálók eszköztárait, hogy javítsa és népszerűsítse az általuk kiadott jelentéseket, azonban a Crossroads GPS kicsit másként próbálkozik: egy olyan rendszerrel, mely a megosztott felelősségen alapul, hiszen itt regisztrációt követően bárki megoszthat publikusan bármilyen információt és dokumentumot az Obama kormányzattal kapcsolatban.

A tény, hogy egy konzervatv szervezet átvette a wiki-márkát, árulkodó jele annak a felismerésnek, miszerint a hálón összegyűlő közönség jelentős erőt képvisel, legyen szó egy enciklopédia létrehozásáról, vagy egy olyan platformról, ahol akár a képviselők utazási költsége is felülvizsgálható.

„A WikiLeaks nem örvend túl nagy népszerűségnek a konzervatívok körében, de a Wikipedia legalább akkora márka, mint a Facebook vagy a Twitter, így nem volt nehéz embereket szerezni a Wikicountability.org létrehozására” – mondta Law.

Az oldal még kiépítési fázisban van: ugyan minden nap közöl új cikkeket, de a dokumentumot közzétevő látogatók száma még kevés.

Mr. Law úgy képzeli, hogy amikor beindul a platform, akkor jónéhány csoportosulás tekinti majd közösségének az oldalt és közzéteszi elemzéseit vagy dokumentumait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Assange Amerikától fél 2012. június 25. hétfő | AN

Ecuador ma dönt Assange sorsáról 2012. június 21. csütörtök | AN

Szeptemberre tűzték ki Manning tárgyalását 2012. április 26. csütörtök | AN

A vádak ejtését kéri Wikileaks közlegény 2012. április 25. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos