Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szudán nem nyugszik 2011. március 4. péntek 20:10 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szudán nem nyugszik

Genf  – Tízezrek menekültek el csütörtökön a szudáni Abyei városából, amely mostanra “szinte kiürült”, a város vitatott és olajban gazdag térségéért zajló fegyveres összecsapások elől – hívta fel a figyelmet pénteken az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű szervezet.

A nemzetközi segélyszervezet nyilatkozata szerint legnagyobb aggodalmuk az, hogy elérhessék és kezelésben részesíthessék minden páciensüket, pártatlan módon.
Az ENSZ szudáni békefenntartó ereje még csütörtökön közölte, hogy további kéksisakosokat küldtek a vitatott hovatartozású enklávéba, amely az egymástól elszakadni készülő északi és déli országrész között fekszik, miután a térségben zajló fegyveres összecsapásokban legkevesebb 70-en haltak meg az elmúlt három napban.
Észak- és Dél-Szudán kölcsönösen egymást vádolja az abyei fegyveres támadások támogatásával.
A feszültség nem csillapodik azóta, hogy a dél-szudániak elsöprő többségben a függetlenné válás mellett döntöttek a kérdésről megtartott januári népszavazáson, amelynek következtében várhatóan júliusban kettéválik az ország.
Abyeiben azonban bizonytalan időre elhalasztották a referendum megtartását, mivel nem sikerült megegyezni a Misszerija törzs részvételének kérdéséről. A nomád arab törzs vezetői a részvétel mellett kardoskodtak, mivel attól tartanak, hogy nem juthatnak be többé a térségbe, amennyiben az Dél-Szudánhoz csatlakozna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

Kartúm harca az olajért 2011. június 15. szerda | AN

Harcok egy szudáni városért 2011. május 22. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos