Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az első szerb-koszovói közvetlen tárgyalások 2011. március 8. kedd 14:15 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az első szerb-koszovói közvetlen tárgyalások

Belgrád – Első magas szintű megbeszélését tartja Szerbia és Koszovó, mióta utóbbi állam három esztendeje egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét. A keddi megbeszélésektől azonban valódi áttörés aligha várható.

A tárgyalásokban az Európai Unió közvetít, így annak helyszíne Brüsszel lesz. Megegyezés, vagy egymás kölcsönös elismerése azonban nem várható, inkább technikai jellegű kérdések kerülnek napirendre, mint a határátkelések, vagy a légi közlekedés szabályozása. Ennek ellenére az európai államok remélik, hogy a két ország elindul ezzel a közeledés irányába. Ha ez így lesz, az mind Belgrádnak, mint Pristinának pozitív hatással lehet az unióhoz való viszonyában.

Szerbia akkor vesztette el az ellenőrzést Koszovó felett, mikor 1999-ben a NATO légitámadásokkal avatkozott be az ott folyó etnikai tisztogatásokba. A két millió lakosú tartomány 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét, amivel a világ más országait is sikerült megosztania. Még az Európai Unió sem egységes, hiszen vannak államok, amik a mai napig nem ismerték el Koszovót szuverén államként. Így a kis és fiatal ország az ENSZ-hez sem tudott ez idáig csatlakozni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Megin’ báncsák a magyart 2014. január 27. hétfő

Lovas István: Seggfejek, egyetek szart! 2013. október 30. szerda

A magyarok már nem akarnak európaiak lenni 2013. szeptember 2. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos