Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyarok már nem akarnak európaiak lenni 2013. szeptember 2. hétfő 6:47 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyarok már nem akarnak európaiak lenni

Budapest – Ha lassan is, de beérett a gyümölcs, termő talajra hullott az Európai Unió elleni gyűlöletbeszéd. Amikor Orbán Viktor először hasonlította Brüsszelt Moszkvához, talpasai pedig magukat Békemenetnek álcázva azt skandálták, hogy nem leszünk gyarmat, még sokan felkapták a fejüket. Ma már a magyarok többsége másként látja.

A Tárki társadalomkutató intézet nyári, országos reprezentatív felmérése szerint jelentős azok aránya is, akik szerint a kérdés nem dönthető el egyértelműen. A magyarok 39 százaléka szerint az ország EU-tagsága inkább rossz, 32 százalékuk szerint viszont inkább jó, míg 22 százalékuk véli úgy, hogy nem értékelhető egyértelműen az uniós tagság Magyarországra kifejtett hatása.

Az ország 2004-es uniós csatlakozása óta egészen 2011-ig, az Eurobarometer ezzel kapcsolatos utolsó vizsgálatáig mindig azok voltak nagyobb arányban, akik szerint Magyarország számára az EU-csatlakozás egyértelműen pozitív (30-40 százalék) vagy se nem jó, se nem rossz, a tagságról csak tízből egy-két ember nyilatkozott negatívan.

Az elmúlt három évben azonban másfélszeresére nőtt a tagságot hátránynak tartók aránya. Jelentősen csökkent a tagságot vegyesen érékelők száma és kisebb mértékben ugyan, de mérséklődött az unióhoz pozitívan viszonyulóké.

A felmérés eredményeiből kiderül az is, hogy az iskolázottsági szint, valamint a jövedelmek emelkedésével nő a tagságot pozitívumként értékelők száma: a legfeljebb érettségivel rendelkezők között tízből hárman, a diplomások körében viszont már tízből öten tartják jó dolognak azt.

A legrosszabb jövedelmi helyzetben lévők alig negyede áll pozitívan az uniós tagsághoz, az anyagi gondok nélkül élők körében az arány 61 százalék.

Ugyancsak az átlagosnál több támogató van a foglalkoztatottak, a budapestiek, a dél-dunántúliak és az internetezők, valamint a politikailag aktívak körében.

Pártpreferenciák szerint csak az Együtt-PM szövetség tábora emelhető ki: az átlagoshoz képest csaknem kétszeres, 58 százalékos az EU-tagságot jónak tartók tábora körükben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
A magyarok már nem akarnak európaiak lenni, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. orbán népének még az is hízelgö, ha megkapja a besorolást a balkánra. megnézném a “diplomásoknak” azt a felét, amelyik úgy nyilatkozik, hogy az EU rossz és nem kívánatos magyarországnak. milyen “diplomájuk” van ezeknek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Nagy úr a kommunikáció! Nem hiába kebelezte be a hatalom a királyi TV-t és társait, az egész ország ezt nézi, és kikerülhetetlen a benne elhangzó Európa ellenes hangulatkeltés.
    Ezek pillanatnyi érdekeiktől eltekintve nem gondolnak a jövőre. Nem gondolnak arra, hogy az országot mennyire vetik vissza ezzel a ténykedésükkel. Az a fontos, hogy senki ne szóljon bele a fidesz-kdnp, és a jobbik tobzódásába,ami egy ánti világba veti vissza az országot.
    Egy pillanatig nem gondolják át, hogy mi lesz, ha a határ le lesz zárva, mi lesz az adó, és vám vonzata, és mi lesz a határainkon túl élő magyarokkal, pláne nem gondolnak a kb 500 ezer külföldön munkát vállaló magyar állampolgárral.
    Hülyítik, és butítják az arra kaphatóakat, és ebből a szempontból teljesen mindegy nekik, hogy az uniót ellenzők fel sem tudják mérni ellenérzéseik következményeit.
    A hatalom ezt a hordát fogja képviselni? Sőt! Erősíti bennük az unió ellenességet! Mert egyéni érdekeik azt kívánják, hogy határon belül azt tehessenek amit csak akarnak, és megerősítsék a fasiszta hatalmat, a sok kis zseb-nácival?
    Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, hogy ezt meg lehessen állítani! Nyílt sisakkal ha nem vállaljuk fel az ország érdekeit, akkor elvesztünk!Ideje lenne a “demokratikus” pártoknak ebben az ügyben komolyan lépni, még mielőtt az Alföldi által jelképes ráccsal bezáruló korona maga alá nem temet mindannyiunkat!
    Szégyen, hogy a terjedő fasizmussal szemben hallgat az ellenzék! Mikor lesznek hajlandók nevén nevezni a dolgokat? Vagy szerintük ez még nem aktuális?
    Értelmiség! Pfff! Ennyit értek, és értetek meg napjaink történéseiből?Gyalázat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. bezanne
    Occó – piaci!)))))
    -
    Csak a vekkeresből kell kiindulni a nagy EU ellenességéről….aztán a horvát tengerpartra, a nyaralójába tán útlevéllel szeretne utazni?!
    Amikor hülyíti a zembereket a saller osztogatással, akkor láthatnák, hogy közben a vigyort a képéről nem is tudja letörölni!
    Agyhalottakhoz szól, nem a gondolkodókhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Mi lenne a következménye annak ha zorbán kilépteti az únióból Mo-ot.

    Először is a beruházók lelépnének pánikszerűen.
    Az uniós pénzek elmaradása miatt 0 beruházás történne Mo-n.

    Határok lezárva, az uniós munkalehetőségek megszünnének, a most kinn dolgozó százezrek jöhetnének haza munkanélkülinek, vagy disszidálhatnak.
    Csak a hazai felsőoktatás maradna lehetőségként a továbbtanulni kívánóknak sok millió forintért, az orbán kormány nem szeretné látni az idegenszívüeket az egyetemeken, akinek nincs pénze az iskolára annyit is ér, kuss!
    Az ellenzéknek nem tárgyalni kellene huszadrangú kérdésekről, hanem minden nap 20-szor sajtótájékoztatót tartani az orbán kormány rombolásáról, tényekkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  5. “Nem leszünk gyarmat”
    Mondják ezt a képen látható cöf-ösök.
    Közben éppen egy gyarmati rendszert támogatnak, az orbáni gyarmatot.
    Orbán saját gyarmatot csinált Magyarországból. Ha tényleg nem akarunk gyarmat lenni, akkor le kéne őt váltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Ez a sok fan végig gondolta?

    Mit fog orbán ellopni, ha kélépnénk az eu-ból??

    Itthon már nem nagyon van mit!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. A náci karlenditésért nem lehet az első sort beperelni??

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Cöf-ösök!
    Nem támogatni, leváltani kéne Orbánt.
    Az lenne igazán a gyarmatmentesítés.
    Ne legyünk gyarmat, ne legyünk Orbán gyarmata!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. tfejszes
    Ha az ellenék a fidesz rombolását kezdené bemutatni, annak nagy haszna lenne.
    Mindenki listázhatná, hogy melyik intézkedés nem érinti, és mit kell majd “okosba” megoldania. Véleményem szerint mindegy mit csinál az ellenzék, marakodik, pocskondiáz, uszít, tényszerűen bemutat stb. Hol az alternatíva?

    A reformkor azért volt csodálatosan reform, mert ott, a nagyok, visszaadtak valamit a köznek, abból, amit a köztől vettek el. Hitelessé, emlékezetessé váltak azok a vezérek. Most mi a helyzet? Nem hinném, hogy az elmúlt 20 év politikusai és gazdasági vezetői ne tudnának egy alternatív politikai és gazdasági rendszert felépíteni a saját vagyonukból. Jó kis vállalkozás lehetne!
    Csak ez a rendszer olcsóbb, fizetést így is kapnak, nem az ő bőrük megy rá. 5 millió embert odadobni koncnak, hogy ők eljátszhassák az állam pénzén az ellenzéket, nem nagy áldozat részükről. Meg is érdemlik, hogy kiröhögjék, megzsarolják, megfélemlítsék őket. Ez csak a már említett fél országnak probléma, hisz az ő habos kávéjukat és mazsolás kalácskájukat nem érinti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Ez a kutatás csak, mint az ovi banda tevékenységéből fakadó károk felmérése részeként értékelhető és komolyan veendő!!! :(((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. *
    A történelem következő fázisában a közvélemény kutatók már azt fogják vizsgálni, hogy a magyarok közül ki, és hányad rész akar a kettéosztott Magyarország dunántúli és hányd rész akar a túlsó, sötétebb felén élni…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. *
    Balassagyarmat Fid SS önformányzata is magáévá tette ezt a bölcs – “nem leszünk gyrmat” – szlogent, és határozatba hozta, hogy ezentúl a várost egyszerűen Balassa néven kell emlegetni, gyarmat nélkül. (Állítólag Fehérgyarmat is készül már a hasonlóan undortodox felzárkózásra…)
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. “..Egy pillanatig nem gondolják át, hogy mi lesz, ha a határ le lesz zárva, mi lesz az adó, és vám vonzata, és mi lesz a határainkon túl élő magyarokkal, pláne nem gondolnak a kb 500 ezer külföldön munkát vállaló magyar állampolgárral…”
    .
    1, orKbán és nehézsúlyú bűnbandája nem fognak kilépni az EU- ból, mert akkor oda a zország legnagyobb külföldi bevételi forrása: az uniós pénzek. Akkor pedig nagyságrendekkel csökken a lenyúlható lóvé.
    .
    2, A lakosság persze hogy nem gondolta át a dolgot, de hogy is gondolhatnának át bármi9t is, hiszen gazdasági- politikai- pénzügyi műveltségük a nullával egyenlő. Így BÁRMILYEN állat alatti baromságot be lehet nekik adni, ha az nem hosszabb egy három szavas tőmondatnál.
    .
    3, Adó, vám; az meg mi, a többség max. valai zidegen trükknek tekinti ezeket is, amivel elvehetik a magyar földet, önállóságot (ami 500 éve nem létezik), meg mindent. Az adó meg a vám csakis valami zidegen, zsidó, vagy ájemef- bosszú, mivel annyira jók a magyarok, hogy ilyen módon kell büntetni őket. Főleg ha nem lesznek Uniós tagok.
    .
    4, Az 500.000 külföldi munkavállaló és az ezektől függő további százezrek: nem érdekesek, az hazaáruló mind, meg amúgy is, megérdemlik a nyomort, ha majd vissza kell jönni, mert minek mentek ki, ahelyett, hogy “itthon” gyarapították volna a dolgozók tömegét (hogy nincs munkaerőpiac magyarföldön, ez az 500.000 pont ezért lépett le, az senkinek nem jön le). Már csak azért is nyomort érdemelnek, amiért merészeltek jó fizetéseket kapni.
    .
    Na. Kb. így elmélkedik az átlag fitymesz- prostituált, és az átlag Unió- siker- mindengyűlölő, tehetségtelen, nagypofájú, saját hibájából lúzer zember.
    .
    De nem kell aggódni, nem lesz itt semmiféle kilépés, fentebb írtam, miért. De csakis azért. Majd megmondja legfeljebb orKbán, vagy valamelyik prostituáltja, hogy a Zájemef meg a Zunió kényszerrel tart bent minket, hogy továbbra is jól elvehesse, ami a magyaré.
    .
    Köpedelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  14. Eldrad
    Szépen kicsomagoltad a nagy magyar valóságot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Nincs itt semmi baj, népszavazást kell rendezni. De nem úgy mint a hugyosjózsik népszavazása volt a vizeletdíjról. Névvel, címmel! Ha kiléptetnek minket az EU-ból CSAK azok viseljék következményeit akik Európa ellen szavaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Magyarok többsége el sem hagyja az országot, a megyéjét, a faluját. Nem is érti, mi a f..z az, hogy eju, meg mit akarnak tőlünk? Hagggyá máá vazeg. Jól elvagyunk mi itt. Megmondta Viktor is. Azt sem értik, a falu önkormányzata, hogy működik. Annyit tudnak róla, hogy a tanácselnök jobban él, mint ők, és ott osszák a segélyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. anonyme:
    .
    - Rossz ötlet.
    .
    1, A nácik, EU- siker- mindengyűlölő lúzerek, és egyéb tenyészkretének büszkén, ordítva vállalják kilétüket. Nézd meg valamelyiknek a közösségi oldalát, nézz meg egy nyilas szennyoldalt, az ottani kommenteket… többnyire névvel, fotóval büszkélkednek.
    .
    Vezérük, az orKbán is EU gyűlöletre idomít mindenkit, így gondolod, hogy majd pont ezek fogják szégyellni kilétüket egy anti- EU népszavaáson (ami nem lesz, mondtam, miért)?
    .
    2, “…CSAK azok viseljék következményeit akik Európa ellen szavaztak…”
    .
    - Természetesen a legnagyobb kárvallottjai egy ilyen eseménynek a külföldi munkavállalók és családjaik lennének, nem azok a f…ngfújók, akik az EU ellen szavaznának, és kiléptetnék a Zországot. Ez pedig min. egymillió fő, bár egy kilépés esetében ezek egy része tuti, hogy menedékjogot kérne- és meg is kapnák szerintem.
    .
    Akik kiléptetnének, azok is alaposan ráb…sznának, mert oda lenne az összes fejlesztési pénzforrás (magyarföldön évek óta 98%- ban Uniós pénzekből megy bármiféle fejlesztési beruházás – aminek a nagy részét amúgy lenyúlják a mindenkori politikusbűnözők, de főleg ez a mostani szubhumán orKbanda).
    Ha pedig a fejlesztési pénzek oda lennének, ÉS visszajönnének a vámok, ÉS vízum kellene megint mindenhová, meg még a fene tudja, mi, a sok tenyészkretén egyből a szokásossal jönne:
    .
    Mindez a Zunió, a zsidókok, a Zusákok, meg a Zájemef bosszúja, oszt’ ezzel el is intéznék a dolgot.
    .
    De még egyszer mondom:
    .
    - OrKbán és bandája nem fogja kiléptetni a Zországot az EU- ból, a hatalmas összegű, lenyúlható támogatások miatt. És csakis ezért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. “Az elmúlt három évben azonban másfélszeresére nőtt a tagságot hátránynak tartók aránya. Jelentősen csökkent a tagságot vegyesen értékelők száma és kisebb mértékben ugyan, de mérséklődött az unióhoz pozitívan viszonyulóké.” -Ide beszúrtam 1 t betűt, ami hiányzik.

    Ez magáért beszél, valóban így van. Korábban nem volt ez a nagy EU és IMF ellenesség, de ahogy az emberek “puhaagyú” részének be lehetett a Fidesz bélyegzővel nyomatni azt : “Gyurcsány a hibás” így ez a “bántják a magyart”, bántják Orbán Viktort az Eu-ban” szöveg is beégetődött. Azok agyában, ahol az értelmet elnyomja az érzelem – hiszen erre épít a mostani kormány. Ilyen módszerrel hülyítik a társadalom erre fogékony részét, akiknek meg kell mondani, mit gondoljon – mert önálló gondolkodásra képtelen. Persze van még egy kisebb réteg, akik pusztán érdekből, meggazdagodás céljából képesek akár saját elveik háttérbe szorításával követni a vezért – aljas, huncut és önző megfontolásból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Természetesen a sok csúnyaság, amiket írtam, nem vonatkozik arra, aki nem olyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Nekem azért az a gyanúm, hogy miközben a Fidesz-KDNP médiauralma és a gátlástalan agymosási hadjárata bizonyosan érezteti a hatását a hivatali tekintélytől hasra eső, a polgári öntudat nélkül éldegélő és a nemzeti érzelgéssel foglyul ejtett magyarok között, a Tárki pont az egyike azon a közvélemény kutatóknak, amelyek a Fidesz zsebében vannak. Ezért em lennék meglepve, ha a fent közölt, a növekedést kihangsúlyozó adatok ugyanazon pártlogika szüleményei lennének, mint a Fideszt támogatók táborának a bemutatása. Ez ugyanis vélhetően azt akarja a magyarok “szerencsétlenebbjei” számára sugallni, hogy:
    “Hát kérem, itt a drágaságos Orbán Viktorunk, meg a többiek bölcs, gondviselő és szabadságharcos uralma alatt minden rendben megy szemben a megelőző “gyalázatos nyóc, meg a tévutas huszonegy évvel, kivált képpen a 44 éves ‘kommunista’ uralommal! Hiszen láthatod, hogy a Fidesz-hatalom támogatói folyamatosan túlsúlyban vannak, tehát a sokaság tudja, érti és helyesli mindezt, így a személyes aggodalomra semmi okod, te buta fráter!”
    Ugyanakkor persze mélységesen elszomorító, hogy a hivatalos politikai ellenzék mennyire béna, mennyire fantázia nélküli és belenyugvó, amikor az élet ezer és ezer érvet kínál fel nap-nap után a számára ahhoz, hogy Orbánék hazug alapokra épített, torz, anakronisztikus és kisajátító rendeltetésű hatalmát leleplezze a magyar társadalom nyitottabb, többségben lévő fele előtt!
    Úgy tűnik fel a szemlélődő számára, hogy a közemberek kb. 50 %-a mélységesen közömbösen, teljesen kívülálló módon viseltetik a környezete emberi viszonyait érintő tényezőivel kapcsolatban, „él mint a dudva az árokparton”, és büszkén (!) apolitikus. Ők a választásokat utálják és kerülik, vagy ha mégse, akkor az X-t éppen oda teszik, amilyen alsó neműt vettek fel aznap. A közemberek egy negyede valamilyen oldali elfogult, akiket az érvek meg nem ingathatnak, mert kizárólagosan és csakis az érzelmi azonosulásuk foglyai.
    Tán csak a fennmaradó egy negyednyi közember az, aki az értékrendszere, az érdekei és a preferált politikai oldal szava hihetősége, kormányzási teljesítményei, és annak nemzetközi megítélése alapján, jobbára észérvek mérlegelése alapján képes, egyben hajlandó is a választói elvárásoknak megfelelni, sőt a választó jogát egyben kötelezettségének is tekinteni. A demokratikus ellenzéknek pont ez a döbbenetes alacsony aktivitási részarány képezi az egyik legfőbb akadályt, míg a retrográd, álszent és hazug Fidesz-KDNP-k még ez az arány is túlontúl magas.
    Mindenesetre, a demokratikus ellenzék veszíteni fog, ha az elkövetkező kampányt nem arra az alapra helyezi, hogy (1) 2014-ben a demokratikus erők fognak összecsapni az antidemokratikus erőkkel! Ha nem arra építenek, hogy (2) a fikciónál nem több, hangzatos maszlag “magyar nemzet” helyett a “magyar identitású népet” tekinti a szolgálandó sokaságnak, valamint ha nem arra koncentrálnak, hogy (3) egyértelműen bemutassa azt, hogy a magyar nép, a magyar állam és az állampolgárok tömegei mit köszönhetnek annak, hogy Európa népeihez közelebb kerültek, és élvezik az EU tagság előnyeit! (4) De elismerve és elmagyarázva e mellett azt is, hogy miben tévedtek a demokratikus hatalomgyakorlók a múltban, és mit tesznek majd másként, tanulva a múlt hibáiból és a bűnös mulasztásokból!
    Mert belőlük sajnos messze több volt az elfogadhatónál, aminek a levét isszuk közösen és majd mindannyian. Remélhetőleg csak 2014. tavaszáig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Undorító miniszterelnök, hányingert keltő csicskásaival. Mikor jön már el itt is Targoviste?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Mielőtt valaki rámutatna a kommentben megmutatkozó, a részarányokat érintő ellentmondásra, mindjárt jelzem is, hogy a “magyar társadalom nyitottabb, többségben lévő fele” alatt csak a közügyekre aktívan figyelők és meggyőzhetők körét értettem, de az is lehet, hogy ez csak egy kényszeredett személyes óhajt fejez ki leginkább, és nem tükrözi a valóságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. “…a hivatalos politikai ellenzék mennyire béna, mennyire fantázia nélküli és belenyugvó, amikor az élet ezer és ezer érvet kínál fel nap-nap után a számára…”
    .
    - Na, hát ez, amitől lábrázást tudok kapni, és amiért én nem is megyek szavazni.
    .
    Így van; naponta történnek olyan dolgok, amiket teli pofával kellene ordítani a világba, nemzetközi fórumokra vinni, amit lehet, nemzetközi fórumokon, bíróságokon jelenteni, stb.
    .
    Ehelyett: melyik súlytalan noname alak legyen a vezér, ezen marakodnak – elveszítve a maradék támogatóikat is.
    .
    Hogy ennek az “ellenzéknek” és törpepártjaiknak semmiféle programja nincs, még nagy vonalakban sem, az pedig már a kegyelemdöfés. Mert az nem program, hogy orbánnakmenniekell, meg hogy mindentrendbehozunk, szavazzatokránk.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. http://www.portfolio.hu/gazdasag/korrigalt_a_tarki_megsem_utaljuk_annyira_az_eu-t.3.188546.html

    Ennyit a közvélemény kutatók hitelességéről és arról ,milyen szerepük van a lakosság befolyásolásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. A Dunántúl és a XIII. kerület ( Margitszigettel együtt) maradjon az EU-ban
    az összes többi maradjon ki ( fideszesek és jobbikosok kötelező áttelepitésével).
    Én benne vagyok!!! Mi az ,hogy ,nagyon is. Felcsútot meg mint egy skanzent,téglánként pakolják át Turulfalva néven valahova a kunságba.
    Mészáros Lőrinccel együtt. Istenem ,de szép is lenne. Aztán megnéznénk pár év múlva………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Eldrad

    Tisztában vagyok az ötlet abszurditásával. Ennek ellenére az anyagi következményeket vállalják az esetleges ellenzők. Ami a vámokat illeti, már régen bevezette az Orbán kormány, Csak most különadónak, útdíjnak stb. nevezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. anonyme:
    .
    - OK, én értem. De a vámok akkor még plusz terhet jelentenének a különféle állammaffia- tarhálások mellett (ezeket nevezik magyarföldön mostanság “adónak”).
    .
    Olvastátok, hogy sz…rgyártó asszonta: “nekünk a válaszunk a válságra a “keleti nyitás”?
    .
    Ami hivatalosan is bukás, hiszen amerre ez az állat, és légiónyi ingyenélő kísérője elhalad, a még addig meglévő minimális keleti gazdasági kapcsolatok is súlyosan visszaesnek – nem mintha azok a piacok eddig bármiféle hasznot is hoztak volna, egy kis aprópénzen kívül, mármint éves költségvetési viszonylatban.
    .
    Keleti nyitás a s…ggem, az. Ahelyett, hogy a skandinávokkal, Izraellel, NY Európával próbálnának meg valamit alakítani. Nekik az ultrabrutális szinten korrupt kína, oroszország, azerbadzsán, meg a többi közép ázsiai vadállat diktatúra kell.
    .
    Azt, mindegyikbe. Sz…rgyártóba, és a többibe is. De főleg azokba, akik ezt a rendszert, ezt a bűnbandát boldogan, a gyönyörűségtől hörögve fenntartják, miközben teli pofával szidnak mindent és mindenkit, aki sikeres, és/vagy valami értelmes célért kűzd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Eldrad!

    Idézet tőle: ” Hogy ennek az “ellenzéknek” és törpepártjaiknak semmiféle programja nincs, még nagy vonalakban sem, az pedig már a kegyelemdöfés. Mert az nem program, hogy orbánnakmenniekell, meg hogy mindentrendbehozunk, szavazzatokránk.”

    Ha orbánnak sikerült, akkor másnak is is sikerülhet! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Tévedett a Tárki, nem utáljuk annyira az EU-t
    “A kutatócég felcserél két számot, ezért helytelen adatokat jelentetett meg múlt hét pénteken. Nem fordult meg az eddigi trend, nem utáljuk annyira az EU-t…..
    A kutatócég ma jelezte közleményben, hogy a pénteken közölt felmérés anyaga hibás, mert két számot felcseréltek………”

    http://privatbankar.hu/makro/tevedett-a-tarki-nem-utaljuk-annyira-az-eu-t-260906

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Akkor Orbán még keményebben fogja tarhálni az EUt mert kell a pénz az EU elleni szabadságharchoz.
    .
    Valószínűleg azért hasonlította az EUt Szovjetunióhoz nemrég, csak éppen várni kellett egy pár hónapot amíg a valós címzettek jó magyar agyáig eljut a dolog. Gyors felfogásúak, pár hónap és beérett a gyümölcs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. http://www.nepszava.hu/m/articles/article.php?id=674164

    Kifarolt a közvélemény-kutató: Mégsem rühellik a magyarok az EU-t

    Kódolási hiba okán hitte azt a Tárki, hogy a magyarok nagyobb részének elege van az Unióból.

    A Tárki 2013. augusztus 30-án 14:24-kor kiadott sajtóközleményébe sajnos hiba került, írj a közvélemény-kutató cég. Az eredmények elemzése során elkövetett egyszerű kódolási hiba miatt a magyar lakosságnak az ország EU-tagságának megítélésével kapcsolatos véleményét ismertető cikk helytelenül mutatta be a tényeket.

    A kérdés, amelyre a Tárki júniusi lakossági adatfelvétele rákérdezett, a következőképpen hangzott: Ön hogy látja, általában Magyarország tagsága az Európai Unióban összességében jó dolog, se nem jó se nem rossz, nem jó dolog, vagy nem tudja megítélni?

    A megkérdezettek 32 százaléka szerint jó Magyarországnak az EU-tagság és mintegy 7 százalék azok aránya, akik ezt nem tudják eldönteni. Ezek az adatok helyesen szerepeltek a közleményünkben.

    Az EU-tagságot nem jó dolognak tartók aránya helyesen a magyar lakosság 22 százaléka, míg 39 százalék azok részesedése, akik szerint se nem jó, se nem rossz Magyarországnak az EU-tagság. Ez utóbbi két adatnak a közleményben történt felcserélése okozta a hibát.
    tarki.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Közben a Tárki módosított a Klubrádió tudósítása szerint: a 39% azok aránya, akik nem tudtak egyértelműen válaszolni, 22% az EU-ellenesek, tehát a két adat megcserélődött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Látom közben, többen már megelőztek… Mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. ” tehát a két adat megcserélődött.”
    .
    Az adatok nem szoktak cserélődni, azt valakinek meg kell cserélni tévedésből vagy szándékosan és ki kell javítani ha akarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Ez lehet a gond a franya partszimpatia adatokkal is! Azok a mocsok adatok allandoan helyet cserelnek.
    Az is lehet, hogy a DK adat helyet cserelt a fidesz adattal! Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. A KUBATOV LISTÁK JELLEGZETESSÉGE
    .
    Egy hölgy ebben a pillanatban telefonál a Klub-rádióba, és elmondja, hogy Orbán az ő lakás címére küldött egy köszönő levelet, hogy “hozzájárult magyarország győlelméhez”. A címzett személy viszont az ő 15 éve – 1998-ban – meghalt (!) 1 hónapos unokája…
    .
    Azért még annyit ehhez, hogy a műsorveztő kérdésére kijelenti, hogy nem tesz hivatalos lépéseket, nem akar [jogi] folytatást, itt ezen a csatornán csak fel akrta hívni a figyelmet…
    .
    Mert a magyarok csak a panaszkodás szintjéig mernek elmenni, a hivatalos úttól félnek.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  37. >
    Asszongya a Tárki illetékes asszonya a Klubrádió hírei között, hogy “ahol emberek dolgoznak, ott a tévedés is előfordul, ezért ilyen kis hibát(!) nem kellene ennyire felfújni”…
    >

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Eagle: Én nem akarok sugallni semmit, a puszta tényeket írtam le saját megfogalmazásban.

    málnaszőr: Mégis mit tudna tenni? Amit Vicsek mondott az sem lesz úgy, nem fognak elnézést kérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Nem szorosan kapcsolódik ide, de összefügg a Nemzeti Elmebeteg Rendszer (NER) egész alapvetésével amit ez a Nemzeti Lókupec és aljas bandája művel az ország népével. A linket annak apropójából tettem be, hogy Mesterházy kispajtás köszöntötte a vén, horthysta Borosst 85. születésnapja alkalmából. Ídézet a riportból:

    “Ma a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökeként igyekszik tenni azért Boross Péter, hogy történelmi örökségünket méltó módon ápoljuk és őrizzük. A jelenlegi politikai-gazdasági helyzetről pedig így gondolkodik: úgy tűnik sikerült stabilizálni egy romlásnak indult országot. A magyar közvéleménynek tudomásul kell vennie: ha nincs növekedés, akkor nem ringathatja magát ábrándokba. Sajnos alacsony az infláció, ami az állami költségvetésnek bevételi nehézségeket okozhat. A trafikügy periferiális, igaz bekerültek a végrehajtásba hibák, de nem ez a sorskérdés Magyarországon.” És ez volt miniszterelnök? Íme a link:
    http://rd.hirkereso.hu/rd/16742855?partner=kapu&url=http://www.sonline.hu/cikk/513632

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Lee Majors !
    .
    Azért egy halott csecsemőt listán tartani, mint aktív, politikus állampolgárt, potens Fidesz szavazót, akire még számítani is lehet enyhénszólva tragikomikus és morbid magatartás egy ország fejétől.
    Maga az ilyenfajta listázás önmagában is felháborító és szerintem jogtalan, hisz az ilyen “levél” és levelezés tulajdonképpen nyílt választási propaganda és nem adminisztratív szükségszerűség, mint aminek a Fidesz beállítja.
    A hölgynek ha – ahogy mondani szokás – van vér a pucájában, akkor minimum elküldi több baloldali, v. liberális lap szerkesztőségének, hogy azok fújják föl és csináljank belőle akkora durranást, amelyet Orbánnak ez a pofátlansága is megérdemel… Úgy, hogy az már az illemszabályokat sértő módon a kipellengérezés érzését keltse.
    Mert Illyés szerint is “csak tetézi, ki elfödi a bajt”.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Pontosan így gondolom én is, amellett, hogy van egy olyan sanda gyanúm, hogy a sok félrement levél egy szándékos manipuláció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Azt hiszem az EU tagság olyan, mint az egészség. A hiányát észre vennénk. A mai magyarországi egészségügyi intézményeket nézve, jobb az egészség.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. A magyar ember viszont köztudottan szereti rongálni az egészségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Málnaszőr, a Péterfalvi Attila azt mondta a rezsicsökkentést aláíró halottak és csecsemők hozzátartozóinak, hogy nem tudják kivizsgálni, adminisztrációs hiba, stb.
    Bíróságra is hiába megy, mert az is fidesz fennhatóság alatt áll. A kör itt be is zárult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. A Tárki felcserélte az adatokat… ??!?!
    http://www.hirhatar.hu/hir/tevedett-a-tarki-nem-utaljuk-az-eu-t
    .
    A helyes eredmény a kérdésre, hogy jó-e az EU-tagság::
    32%: jó
    7%: nem tudja eldönteni
    22%: nem jó
    39%: se nem jó, se nem rossz
    .
    Az utolsó két adatot cserélték fel.
    “Ez azt jelenti, hogy az ország EU-tagságának megítélésében nem történt változás az elmúlt években.”
    A joboldalon abba lehet hagyni az örömödést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Balogh de nem balga

    Elképesztő, szőrmók Endre még meg is magyarázta a hülyeségüket.
    Hogyan lehet ilyen lényeges adatot ellenőrzés nélkül kiadni, vagy valami másról volt szó? Felelősség nuku, Ja csak a honpolgár felelős mindenért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Kedves Balogh!
    Tudtommal Sík Endre nem ugyanabban a kutatócsoportban dolgozik. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Málnaszőr: “Mert a magyarok csak a panaszkodás szintjéig mernek elmenni, a hivatalos úttól félnek.”
    Esetleg elmennek Amerikába és onnét tépik a szájukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Ezt az adatot csak a lézeres Brüsszelben lezajló tárgyalása után, szept. 10-én lehetett volna kiadni!
    Miről akar tárgyalni, ha a magyarok utálják az EU-t?!
    Hoppá!
    Most visszakoznak…..aztán majd kilencedike után kiadják, hogy mégis igaz az előző eredmény!)))
    Ez már nagyon jól mutatja, hogy az általuk készített statisztikát mennyire lehet elhinni!
    Ilyen a 2%-s infláció (élelmiszerek ára min. 15% emelkedtek), és mennyire vezet még mindig a Fidesz!!!!!
    Mindenesetre ezzel rávilágítottak a kapkodásukra, melyet a félelmük vezérel….kicsit előreszaladtak az eseményeknek, ha mégsem jönne össze lézeres sikeres tárgyalása a nekünk járó pénzekről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

Orbán elrendezte a csillagok állását 2014. március 29. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos