Szávay sikere Indian Wellsben 2011. March 11. Friday 12:28 | MTI

Szávay sikere Indian Wellsben

Indian Wells – Szávay Ágnes két játszmában nyert a hazai közönség előtt szereplő Jill Craybas ellen az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyének első fordulójában.

Az öthónapos kihagyás után visszatért Szávay villámrajtott vett, 21 perc alatt elhúzott 5:0-ra. Ezt követően azonban megtorpant, és Craybas három gémet nyert egymás után. A kilencedik játék ismét a 22 éves magyaré volt, s így 43 perc alatt nyerte meg az első szettet.

A második és egyben utolsó felvonásban 3:3-ig fej fej mellett haladt a két teniszező. Ezután Szávay brékelte riválisát, nagyon simán hozta saját játékát és négy meccslabdához jutott, amelyek közül az utolsót sikerült értékesítenie. A mérkőzés a viadal honlapja szerint másfél óráig tartott.

“+83 ezer fok+ meleg volt, azt hittem, nem élem túl ezt a meccset. Ennek is volt a következménye, hogy 5-0 után kipukkadtam”, mondta Szávay. “Ezzel együtt nagyon boldog vagyok, hiszen ez a győzelem hallatlanul fontos volt a visszatérésem szempontjából.”

A hosszú sérüléshullám után visszatért Szávay a következő körben a 22. helyen kiemelt orosz Alisza Klejbanovával találkozik. Eddig kétszer mérkőztek, s mindkét alakommal Klejbanova győzött, legutóbb tavaly Szöulban 6:3, 6:2-re.

A viadal másik magyarja, Arn Gréta a szerdai játéknapon 6:6-os állásnál feladta az olasz Sara Errani elleni találkozóját.

Eredmény, egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Szávay Ágnes-Craybas (amerikai) 6:3, 6:3

Tags: ,

Kapcsolódó cikkek

Majdnem megpofozták Rónai Pétert 2013. September 19. Thursday | AN

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. September 11. Tuesday | AN

Novak Djokovics a US Open bajnoka 2011. September 13. Tuesday | AN

US Open: bombameglepetés a női döntőben 2011. September 12. Monday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók