Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Barca és a Real is hozta a kötelezőt 2011. március 19. szombat 23:59 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Barca és a Real is hozta a kötelezőt

Madrid – Továbbra is öt pont a különbség a spanyol labdarúgó-bajnokság két éllovasa között: a listavezető Barcelona a Getafét fogadta, és nyert 2-1-re, míg a Real Madrid az Atletico Madrid vendégeként győzött ugyanilyen arányban.

Barcelonában az erőviszonyoknak megfelelően alakult a mérkőzés képe: a hazaiak kellően megnyomták az első félidőt, melynek végén egygólos előnnyel mehettek pihenőre.

A Getafe nagyobb hátrányba is kerülhetett volna, de Lionel Messi ollózása elakadt a kapusban, David Villa buktatása után pedig elmaradt egy tizenegyes, ám a két helyzet közötti Dani Alves-villanásra már nem volt ellenszere a vendégeknek. A brazil jobbhátvéd egy középre kifejelt labdára érkezett lendületből, amit mintegy húsz méterről, elemi erővel zúdított a kapuba.

A második hazai találatot Bojan Krkic jegyezte: a fiatal csatár a tizenhatoson belül vállalkozott lövésre, a labda az előtte sorakozó védők egyikén megpattanva hullott a hálóba. A hátralévő játékidő kevés lehetőséget hozott, ám a Getafe így is izgalmassá tette a hajrát. A 88. percben del Moral szépített, majd Albín az egyenlítő találatot is megszerezhette volna, de a helyzet végül kimaradt.

2-1-es sikerével a Barca tovább növelte bajnoki veretlenségét, immár 27 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ami egyszersmind új klubcsúcs.

A Real Madridra némileg komolyabb feladat várt szombaton, hiszen a városi rivális Atletico stadionjába látogatott, igaz, utoljára 1999-ben kapott ki a matracosoktól.

A nagyobb iramot diktáló vendégek már az első tíz percben több gólveszélyes akciót vezettek, mielőtt Karim Benzema révén előnybe kerültek. A francia támadót  Sami Khedira ugratta ki a leshatáron, majd elegáns mozdulattal átemelte a kifutó David de Gea kapust.

Az Atletico gyorsan válaszolhatott volna, de Sergio Aguero, Diego Godín és José Antonio Reyes sem tudott túljárni a remekül védő Iker Casillas eszén. Nem úgy a túloldalon, ahol Marcelo passzát Mesut Özil helyezte okosan a hazai hálóba.

A második játékrész csendesen csordogált egészen a 86. percig. Ekkor Aguero egy szép összjáték után hozta lázba a Vicente Calderón közönségét, többre azonban már nem futotta csapata erejéből, így 2-1-re nyert a Real Madrid.

További eredmény:

Real Mallorca-Real Zaragoza 1-0 (0-0)
g: De Guzman (67.)
kiállítva: Doblas (64., Zaragoza)

Primera División, 29. forduló

1. Barcelona 78
2. Real Madrid 73
3. Valencia 54
4. Villarreal 51
5. Espanyol 43
6. Athletic Bilbao 42
7. Atlético Madrid 39
8. Sevilla 39
9. Mallorca 38
10. Real Sociedad 35
11. Getafe 34
12. Osasuna 32
13. Levante 32
14. Deportivo 31
15. Zaragoza 30
16. Santander 30
17. Sporting Gijón 29
18. Almería 26
19. Hércules 26
20. Málaga 26
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Euro-2012 – Még időben vannak az ukránok 2011. március 21. hétfő | AFP/MTI

Az MTV is élőben adja a magyar-hollandot 2011. március 21. hétfő | MTI

Tovább nőtt az MU előnye 2011. március 19. szombat

Győrött is kikapott a Ferencváros 2011. március 19. szombat | AN/MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos