Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közterületet neveznek el Elvis Presleyről 2011. március 2. szerda 16:52 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közterületet neveznek el Elvis Presleyről

Budapest – A főváros díszpolgárává avatnák és közterületet neveznének el az egykori amerikai énekesről. Ezt mai sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester jelentette be. Hozzátette, Elvis azzal érdemelte ki az elismerést, hogy együttérzett az 1956-os forradalommal és támogatta azt.

Elvis Presley 1957. január 6-án Ed Sullivan tévéműsorában elénekelte a Peace In The Valley (Béke a völgyben) című dalt, amellyel együttérzését fejezte ki az 1956-os magyar forradalommal és egyben adománygyűjtésre szólította fel az amerikaiakat.

“Elvis egy nagy, magyar segélykampányt tervez. Fontos neki a magyarok megsegítése. És arra hívja fel a figyelmet, hogy azonnali segítségre van szükség. Arra kéri önöket, hogy minél előbb adják fel az adományokat az egyházaknak és a Vöröskeresztnek. Elvis pedig elénekel egy dalt, amivel a segélyezésre akarja buzdítani önöket.”

Ezt a műsort akkor 30-35 millió tévénéző látta Amerikában és végül 26 millió svájci frank értékű segítséget kapott Magyarország.

Azt, hogy melyik közterület kapja Elvis nevét még nem tudni. A főváros honlapján ma indult útjára a szavazás, melyen a látogatók 12 hely közül választhatnak, hogy melyik -eddig névtelen- területnek adják az énekes nevét. Tarlós István elmondta, hogy azért ezeket az eddig névtelen közterületeket választották, mert így az elnevezés nem jár majd külön adminisztrációval, vagyis nem kell például az ottaniak lakcímkártyáit átíratni.

A főpolgármester hozzátette: ő fogja javasolni a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Elvis Presley díszpolgári címet kapjon. Ha a testület ezzel egyetért, akkor június 19-én más díszpolgári címekkel együtt post mortem Elvis Presley is megkapja az elismerést. Tarlós István azt is elmondta: a közterület elnevezéséről szóló javaslat a március végi közgyűlésen várhatóan még nem, de valószínűleg az áprilisi közgyűlésen már napirendre kerül.

Érdekesség, hogy nem ez lesz az első, az énekesről elnevezett része Budapestnek, ugyanis a magyar Elvis Presley Fan Club már korábban az Elvis Presley Boulevard nevet adta egy – a főváros határában lévő – földes útnak.

Természetesen a névadás kapcsán, a “magyar Elvis”, Komár László is  megszólalt. Elmondta, nagyon boldog, hogy Elvis Presley megkapja Budapesten az őt megillető elismerést. Szerinte a kijelölt helyszínek közül a XII. kerületi Alkotás és Csörsz utca kereszteződése lenne a legjobb. Hozzátette, saját sikerének érzi, hogy példaképe megkapja Budapesten az őt megillető elismerést. Az énekes elmondta azt is: gyerekként maga is kapott azokból a csomagokból, amelyek az amerikai gyűjtés eredményeképpen érkeztek Magyarországra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Közterületet neveznek el Elvis Presleyről, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Budapesten lesz a FIFA-kongresszus 2011. március 4. péntek | MTI

Ringo Starr Magyarországon 2011. március 4. péntek | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos