Ronai and Ronai
AMERIKAI

Visszatáncolt az óbudai önkormányzat 2011. március 3. csütörtök 18:05 Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – Az érintett lakók megkérdezése után mégsem módosítja a III. kerület képviselő-testülete az utcaneveket Óbuda-Békásmegyeren – tájékoztatott csütörtöki közleményében az önkormányzat.

A változtatást a Jobbik Magyarországért Mozgalom III. kerületi önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki az óbudai képviselő-testület január végi ülésén 11, “a munkásmozgalomhoz és a kommunista diktatúrához köthető” utcanév megváltoztatását javasolta.

A képviselő a Koltói Annáról, Lukács Györgyről, Hollós Korvin Lajosról, Pablo Nerudáról, Fényes Adolfról, Váci Mihályról, Arató Emilről, Bálint Györgyről, Teszársz Károlyról, Madzsar Józsefről és Ságvári Endréről elnevezett utcák esetében indítványozta az átnevezést.

Bús Balázs polgármester módosító javaslatára a testület úgy döntött: az utcanév-változtatást csak abban az esetben támogatja, ha azzal az érintett, állandó lakcímmel bejelentett lakosok több mint fele egyetért. A lakosság véleményét személyre szóló levélben kérte az önkormányzat. A kiküldött 7077 levélre 1400-an válaszoltak március 1-jéig. A nyilatkozatok közül 218 támogatta, 1182 elutasította az utcanevek módosítására vonatkozó kezdeményezést. Ezért az önkormányzat nem kezdeményezi az utcanevek megváltoztatását – áll az önkormányzat közleményében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Visszatáncolt az óbudai önkormányzat, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    A lakosok valamennyi költségét a hős harcos BÚS BALÁZS fizeti remélem………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. A tények makacs dolgok, ezért az előző commentelőt szeretném tájékoztatni, hogy normálisan indult és zajlott le a cikkben szereplő eset.
    Valóban kaptunk levelet az érintett területen lakók.
    Lehetett a változtatásra szavazni és aki nem küldte vissza a válaszlevelet, azt
    a változtatás elleni szavazatként tekintették Bús Balázsék. A válaszlevél költségét az önkormányzat állta.
    Az igaz, hogy a jobbikos képviselő szerint a Tanácsköztársaság idején legalább 300-600 áldozat volt, és szerinte ez indokolta volna a névcseréket.
    Az ezt követő időszakban a vitéz Nagybányai H.M. tiszti különítményesei áldozatainak számát még az interneten lévő keresztény gimnázium honlapján is legalább 1.200 főre teszik.
    Én személy szerint örülök, hogy nem kell az adataimat megváltoztatni. Holtak, tárgyak, történelmi tények ellen nem kellene harcolni. Inkább építkezni kellene, s nem rombolni, a történelmet átírni.
    De a is igaz, hogy ettől a Jobbik és a ebben az esetben kivételesen helyesen cselekvő FIDESZ nem vált kedvencemmé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos