Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sólyom kiakadt az új alkotmány tervezetén 2011. március 27. vasárnap 6:00 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sólyom kiakadt az új alkotmány tervezetén

Budapest, Bukarest – A Romániában vendégeskedő Sólyom az MTI bukaresti tudósítójának adott telefonos nyilatkozatában úgy vélte: ez az utolsó alkalom, hogy el lehessen kerülni, hogy az új alkotmány súlyos visszalépés legyen a jelenlegi alkotmányos helyzethez képest.

Sólyom László egyetért a Velencei Bizottsággal abban, hogy az Alkotmánybíróságnak vissza kell kapnia teljes hatáskörét. Szerinte a politikai, gazdasági és társadalmi életnek nem lehet olyan területe, amelyen az alkotmányossági kontroll nem érvényesül, tehát bármit meg lehessen tenni, azt is, ami nem alkotmányos, anélkül, hogy erre fény derülne, vagy orvosolni lehetne.

Ezen kívül van néhány olyan tétel, amelyet ugyancsak figyelembe kellene venni – mondta a volt köztársasági elnök. Sólyom szerint kár lenne, ha megszüntetnék a jelenlegi ombudsmani pozíciókat. “Példát mutatunk a világnak azzal, hogy működik nálunk a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. Semmi nem indokolja ennek a posztnak a megszüntetését.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 15 szavazatból)
Sólyom kiakadt az új alkotmány tervezetén, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Ez az ember csak üzengetni tud haza? Amikor itthon van nem meri kinyitni a száját?
    Neki mint alkotmányjogásznak már rég fel kellett volna rázni a demokratákat, hogy mit akar elkövetni ez a gátlástalan Orbán a csapatával együtt!
    Miért ilyen puha gerincűek jutnak nekünk mindig???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  2. Igenám, de ha kinyitná a száját, rögvest elveszítene minden apanázst. Túlságosan hozzászokott a jóléthez, és van jól felfogott saját érdekeit érvényesítő képessége. Az ilyen “kiakadásai” pont Orbánnak szólnak. Hogy aszongya: “Viktorom, megbízhatsz bennem, csak ott szólok látszatra ellenedre , ahol semmi értelme nincs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. Nem csak Ő akadt ki….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. Pontosan: teli torokból kéne ordítania ennek a hazaárulónak.
    Ő tudja a legjobban mi folyik itt, hogyan tiporják sárba a 89-es alkotmányunkat.
    Egyetlen alkotmányjogász nélkül készítik el az új alkotmányunkat, amire ráadásul senki sem hatalmazta fel a fideszt és tulajdonosát a disznó pásztort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  5. Sólyom László, késő bánat eb gondolat. Mondja a közmondás. Sólyom László mikor alkotmánybiró volt mindent megtett, ha az alkotmánybiróság hatalmát kiterjessze. Mikor meg Köztársasági Elnök volt, hasonló módon mindent megtett , ha hatalmát kiterjessze. Ez a fajta hatalom gyakorlás nagyban segitette Orbán úr hatalomra kerülését. Sólyom Lászlónak előbb kellett volna meggondolnia azt , h kit segit a hatalomba. Jó , nem panaszkodhat a napi betevő falatja biztositott. Lehet könyveket irni jogászkodni. Oszt jó napot, Sólyom úr ennyi volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  6. Tehet, mondhat amit akar, a gerince már nem nő vissza!
    Marad, ami volt, percember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Nehogy már madár elvtársnak zsíroskenyéren meg csurgatott levesen kelljen tengődnie! AB elnökként is kapott az államtól (a mi adónkból) egy szép házat, meg KE-ként egy másikat, no meg meg feltételezem mielőtt felvitte az isten a dolgát, sem a Margit-híd alatt lakott. Nyilván olyan nyugdíjat kap, amit a pór nyögdíjasok 99.9%-a kezét-lábát összetörve örömmel elfogadna. Van tehát neki bőven miből megéljen öreg korában.
    Szeretném hinni, hogy madár elvtársnak legalább elalvás közben s után (amikor a jobbik énje uralkodik el rajta és pallosa nem csak balra hord) gyakorta van erős lelkiismeretfurdalása, hogy miért asszisztált ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk hatalomra jutásához?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Solyóm úr erkölcsi érzékét nem zavarja a fülkeforradalmárok demokratikus intézmények elleni támadása. A magukat teljesen lejárató alkotmánybíróságért aggódik, de nem emel szót a FIDESZ teljhatalom kiépítése, a kétharmad téves értzelmezése és az ennek alapján hozott, alkotmányellenes törvények ellen. Kár féltenie az önmagában is hatástalan alkotmánybíróságot. Solyíom Lászlónak nagy felelőssége van abban, hogy az a III. Köztársaság ebbe a kilátástalan helyzetbe jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. A mi sólymunk nem egy sasmadár!
    A léte határozza meg a tudatát.
    Orbán kellően megleckéztette, hogy: „ A mór megtette kötelességét, menjen a francba! Neki nincs szüksége ilyen okoskodó ürgére!”
    Sólyom, most sem a közért, hanem a saját presztízséért nyavalyog. Elsődlegesen azt látja csorbulni.
    Az új “alkotmány” egyéb részei nem zavarják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Soha nem kedveltem, a volt államfőt, de ezt az üzenetét pozitív megnyilvánulásként értékelem. Igaz, hogy jobban fogok örülni, ha április 16-án 15 órakor a rész vesz a hatályos ( bár a Fidesz által megnyírbált, de még mindig demokratikusabb jogokat tartalmazó) Alkotmányunk védelmében szervezésre kerülő rendezvényen. Remélem nem fog elbujkálni, mint az előfordult az elmúlt években. Lehet, hogy Ő is kezdi érezni felelősségét abban, hogy ide jutott szeretet országunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Nem késő egy kicsit az a “kikadozása”? Túl sok időt elfecsérelt abbéli reményében, hogy ő marad a köztársaság elnöke. elfelejtette, vagy nem is tudta, hogy a sün is beismerte tévedését leszálván a drótkeféről és utánna nem a kefegyárat szidta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Orbán András Lajos

    Előbb megágyazott az 5éves működésével a fityisznek, most meg különféle aggályait adja elő, hiteltelen, hazug, becstelen mankó………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Ez a “csúcstudós” túrista nem hőzöngött, amikor teljesen törvénytelenül “választotta meg” az Orbán-geng, amikor a konkrét fasiszták az ablaka alatt “zászlósanyáztak”.
    Mi az ami miatt átlag-, normál-, magyar egyáltalán felnézhet rá ?
    Érdemben semmi különbség a nemzet olimpiai bajnoka és a köztársaság (antiradarista) túristája között.
    Minden népnek olyan vezetői vannak, amilyet érdemel.
    Európa meg csak néz kifele a fejiből.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Sólyom remélhetőleg egyszer utoljára kiáll a nemzet elé, és elnézést kér, amiért kétharmaddal a nyakunkra szabadította ezt a csürhét. Már, ha szembe mer nézni vele, mit is csinált akkor, amikor hatalom volt a kezében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Akadtál volna ki pár évvel korábban aljas kis BÁBÚ.
    Lehet ma nem tartanánk itt.
    Most csak mossa kezeit a féreg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Attól ,hogy üzenget ,még nem lesz., a szemembe ember ,azt ugyanis eljátszotta, 5 év Orbán nyalással . Most mondhat ,írhat amit akar ,a felcsúti magas ívbe tesz rá . Embernek kellett volna maradni ,nem talpnyalónak ,akkor talán hiteles is lenne amit mond .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Hogy nem szakad rá az ég!? Ennek a pasinak egy őszinte szava nem volt politikai működése alatt.
    Mindig azt gondoltam, hogy csak szakbarbár. Dehát az alkotmányjog talán a leghumánusabb tudomány. Lehet valaki annak a szakbarbárja? Aztán rá kellett jöjjek, ha ő kifogást emelt valami ellen mint AB elnök, azt mindig a baloldal ellenére tette, vagyis szakbarbár az nem, de elfogult az nagyon is volt a jobboldal javára…. A zengői bazsarózsa iránti mérhetetlen elkötelezettsége nagyobb volt, mint az állampolgárok védelme – a légitámadásokkal szemben – című törvény adta kötelessége a Hadsereg főparancsnokaként.
    És, hát az ablaka alatt lejátszott fasiszta eskü komédia az mindennek a teteje. Ha ő valóban humanista, de engedjük meg neki, hogy nem az. Akkor a szakbarbár alkotmányjogász köztársasági elnök, a fegyveres erők főparancsnoka kinyitja az ablakát és szóbeli parancsot ad, hogy fasiszták takarodjatok… De ez a cs…ó m…ó eltűrte, hogy a magyar szélsőjobb fegyveres szárnya mint az éjjeli lepke metamorfózisa ismét szárnyra kapjon a magyar ugaron. Ma már többen ott ülnek közülük is a “parlamentben”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Sólyom pont azért nem köztársasági elnök már, mert a fülkeforradalom után rájött, hogy kiknek a kezébe került a hatalom. Próbált tenni az elhatalmasodásuk ellen, de akkor már késő volt, félre lett állítva.
    Jahh! Nem kellett volna előtte 5 évig mindent megtenni az aktuális kormány ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Kedves Tibor, ha Sólyom nem abban a pillanatban döbbent rá legélesebben, hogy kik jelentik a fideszt, amikor őt közársasági elnökké csaltszavazták, akkor vak is, hülye is, és jellemtelen is.
    Ha szorult volna belé egy cseppnyi tisztesség, ő saját maga vétózza meg azt a szavazási lebonyolítást.
    (Az persze más téma, hogy az ellenjelöltje jellemtelenségben vetekedett vele, és nem abban, hogy az ország javát és népét kell szolgálnia.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Sólyom László egy nagy nulla. Ha azt hiszi, hogy bármilyen üzenete számít, akkor téved. Ő már egy senki. Elkésett.Egyébként süllyedjen el szégyenében, legyen erkörcsi válsága, és ne üzengessen, hanem vagy harcoljon teljes erejével, vagy hallgasson és utazgasson a Júdás pénzen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Rigli, 2005-ben Sólyom a saját érdekeit nézte, az önös érdekektől nem látta, hogy kikkel paktált le. Ez sajnos azt mutatja, hogy annyira megvezethető, mint azok, akik 2010-ben a fidesznek teljhatalmat szavaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Jön föl a Jobbik, mint a talajvíz 2014. február 12. szerda

Az interneten árulják az alkotmányokat 2012. július 15. vasárnap | AN

Maszatol és mellébeszél a kormány 2012. április 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos