Ronai and Ronai
AMERIKAI

Navracsics megvezette a Velencei Bizottságot is 2011. március 7. hétfő 16:12 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Navracsics megvezette a Velencei Bizottságot is

Budapest – Navracsics Tibor azt állította a Velencei Bizottság tagjainak, hogy az ellenzéki pártok csupán belpolitikai megfontolásból, politikai haszonszerzés miatt nem vesznek részt az alkotmányozásban. Szerinte a Velencei Bizottság elégedett az alkotmányozás irányelveivel és alapelveivel, amit – mint tudjuk – még csak most jelöl meg a nép, de már készen van. Nagyjából a pártoknak is ennyi beleszólása lett volna az Orbán-alkotmányba, mint az embereknek, akikre hivatkoznak. Navracsics azt a látszatot keltette, mintha  az alkotmányozás előkészítése 1995 óta zajlana.

A Velencei Bizottság elnöke és Magyarországon tárgyaló tagjai jónak tartják az alkotmányozás irányát, alapelveit, ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki a feszes menetrend miatt – állította Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn a Parlamentben, miután megbeszélést folytatott az Európa Tanács alkotmányozási kérdésekben tevékenykedő tanácsadó szervezetének delegációjával.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter közölte: az Európai Unió alapjogi chartájának a magyar alkotmányba való átültetéséről, valamint az Alkotmánybíróság (Ab) hatásköréről egyeztetett a Velencei Bizottság tagjaival. Hozzátette, a tárgyalást azért kezdeményezte, mert a nagy tekintélyű, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező testület iránymutatást tud adni az alkotmányozáshoz.

Az unió alapjogi chartájáról szólva elmondta, hogy mivel annak nyelvhasználata eltér a megszokottól, a jogalkotók számára problémát jelenthet átültetése egy nemzeti alkotmányba. “A magyar alkotmány, amennyiben ez a döntés születik, az első lesz a világon, amely az Európai Unió alapjogi chartáját átveszi, illetve erre alapozza az emberi jogi fejezetét” – jelentette ki.

Az Ab hatásköréről szólva elmondta: két, a szakmai közvéleményt is megosztó kérdésről egyeztettek. Az egyik az előzetes normakontroll bővítése volt, a másik az, hogy ma Magyarországon bárki jogi érdek nélkül az Alkotmánybírósághoz fordulhat egy törvény alkotmánysértőnek nyilvánítását kérve. Hogy erről mit mondott a Velencei Bizottság, és mit képvisel az Orbán-kormány, nem szól a jelentés.

A Velencei Bizottság – Navracsics Tibor elmondása szerint – biztatónak találta azokat az alapelveket és intézményi megoldásokat, amelyek az új alkotmányban a tervek szerint megjelennek. A testület tagjai ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki a feszes menetrend miatt, úgy találva, hogy “a másfél hónapos intenzív időszak az ellenzéki pártoknak okozhat kényelmetlenséget” – ismertette a miniszterelnök-helyettes, megjegyezve: egy új alkotmány megalkotásának szükségessége 1995 óta időről időre fölvetődik, így erről másfél évtizede vita folyik. Vagyis, Navracsics az alkotmány előkészítésébe beleszámítja az 1995 óta tartó időszakot. Eszerint az alkotmányozás nem két hónap alatt történik, hanem 1995 óta zajlik. A Velencei Bizottság ezt hallva, nyilván elégedett volt.

Navracsics hozzátette: az MSZP és az LMP távolmaradását az alkotmányozástól nem a rendelkezésre álló idő feszessége, hanem belpolitikai megfontolások indokolják. Mint mondta, “a baloldali ellenzéki pártok merev elutasítását” annak tudja be, hogy bár az alkotmányban rögzíteni kívánt megoldások többségével egyetértenek, a politikai haszonszerzés miatt úgy gondolják, jobban megéri, ha nem vesznek részt a folyamatban, és később ezzel kampányolnak.

Navracsics ezért arra a kérte a Velencei Bizottság delegációját, hogy “mivel úgyis Schiffer Andráshoz, az LMP kiváló frakcióvezetőjéhez mennek, esetleg próbálják meg meggyőzni arról, hogy az ő jogi tudására is szükség van ahhoz, hogy egy minél jobb alkotmány szülessen Magyarországon”.

Azzal kapcsolatban, hogy Gulyás Gergely, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának tagja egy interjúban arról beszélt, véleménye szerint – hatáskörének tavaly novemberi korlátozása után – az Alkotmánybíróságnak vissza kell kapnia teljes felülvizsgálati jogkörét, Navracsics Tibor azt mondta: a kormány nem vesz részt az alkotmányozás folyamatában, csak szakmai segítséget nyújt a frakcióknak. Hozzátette: ahogy Gulyás Gergelynek, neki is van magánvéleménye erről a kérdésről, amelyet az Országgyűlésben megvitatnak és amelyről a parlament fog dönteni. “Magam is országgyűlési képviselővé, csak országgyűlési képviselővé lényegülök át az alkotmányozás vitája során” – fogalmazott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Csak ámulok-bámulok, csodálkozom.
    Ennyi sületlenséget hogy lehet összehordani? Ezek semmitől sem félnek? Nem gondolják, hogy nem mindenki olyan hülye, hogy nem lát át a szitán?
    Még hogy 1995 óta készítik elő az alkotmányt, meg az ellenzék politikai haszonszerzésből marad távol….
    Azt hiszi, hogy nem merül fel a Velencei Bizottság tagjaiban az, ha tegyük fel politikai haszonszerzés lenne az ok, de persze egyetértenének vele, mármint az új alkotmánnyal az ellenzék képviselői, akkor mi az a politikai haszonszerzés?
    Egy jó alkotmányt miért nem támogat az ellenzék? Attól miért kellene távol tartani magukat?
    Mondjuk az a politikai haszonszerzés, hogy abszolút ellenzik, mert tökéletesen rossznak tartják, és főleg fölöslegesnek. Ez az ember mindenkit hülyének néz, és megmagyarázza a magyarázhatatlant. Ehhez értenek dumálni mindenféle képtelenségről, minél zagyvább, annál jobb, mert akkor nem derül ki, hogy nem értenek hozzá. Gondolják!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  2. “a kormány nem vesz részt az alkotmányozás folyamatában, csak szakmai segítséget nyújt a frakcióknak. ”
    Értjük ugye?
    Orbán mint kormánytag nem szól bele, de Orbán mint frakciótag vidáman vezényel.
    Teljesen hülyének néznek mindenkit, de amit idehaza megettek a birkák, azt kint nem eszik meg.
    Meg hogy 95 óta folyik az alkotmányozás. A politikai hazugságot kéne hogy büntesse az alkotmány, akár életfogytiglannal is. Hiszen egy politikus egy egész országot vezet félre, csap be mikor valótlant állít.
    Ezek egyszerűen hazaárulók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  3. Gyimesi László

    Orbán úr egyik legjobb tanitványa, harcostársa Navracsics úr.
    Nem véletlen, h egymásra találtak.
    A választók jelentős részének figyelmét a napi megélhetési gondok kötik le, igy szinte bármit elhisznek amit ügyesen beadnak nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Navracsicska(nem úr) hazudik mint aki könyvből olvassa, gusztustalan hiteltelen, jellemtelen hazug fráter!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nincs mit mondani erről a nem emberről!!!!!!!!!!!!!Remélem a nem túl távoli jövőben, felelősségre lesz vonva, és kelőkép megbüntetve!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  5. Ezek világosan látják, hogy az emberek nagy többsége a megélhetésért küzd, eközben nem látják, nem hallják sem navracsicsot, sem lázárt, sem a szíjgyártót. Így a nagy többség feje felett elereszthetik a hazugságaikat. Az a kevés aki hallja, látja (mint mi) pedig hőzönghet, ki törődik vele!
    A tömeghez el kéne jutni az ellenzéknek röviden, lényegretörően és világosan. Sokszor számokkal, megalapozott számokkal. És ha majd eljutnak az agyakig, és a hangulat felizzik, akkor mehetünk az utcára. Megyünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. A rohammunkában elkészített és április 18.-án a cuclista munkaversen jegyében elfogadni tervezett “TÁKOLMÁNY” kapcsán összehordott rakás hazugságért, hajánál fogva előrángatott össze-vissza érvelésért Navracsics úrral az élen az egész csipet csapatot bőséges fizetségben részesíteném.
    Mogyorófavesszővel fizetnék nekik, de sokat! Egésze addig, míg el nem érik az országhatárt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Navracsicsmegvezette…..? Ugyan, tette a dolgát ez a jellemtelen disznó, hazudott.
    A velencei bizottság, megy az EU különféle a magyar népet vezetik meg, , hogy
    megpróbálják elhitetni, hogy tesznek valamit . A nyilvánvaló hazugságokhoz
    szemérmetlenül aszisztálnak. L Médiatörvény, , a nyugdíjak ellopása stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. A bőr nem sül le a pofájáról….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Ez a Navracsics a a szemünk láttára, látványosan vált úriemberből fidesznyikké… Már neki sincsenek erkölcsi normái.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Ha meglátom, ahogy ez a fityma bazsalyog, föláll a szőr a hátamon. Mert gügyén bazsalyog, mint pék kutyája a meleg zsömlére! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Mikor jön rá végre a sok forradalmár, hogy hazudnak reggel, délben, este és szerintem álmukban is! Csak azért, mert ők éjt nappallá téve dolgoznak a zemberekért! Nekik mindent lehet, pofátlan fizetést felvenni, pofátlan szerződéseket kötni, pofátlanul kormányozni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Latyapatya!
    “A tömeghez el kéne jutni az ellenzéknek röviden, lényegretörően és világosan”

    Ezzel tök igazat szóltál. Csak az a baj, hogy az is igaz, hogy kéne(nem kéne, hanem kell!), de nem jut el! Mármint az ellenzék a néphez. Az ellenzék csak “úri” módon sunnyog. Marakodnak a koncon., folyik a hatalmi harc, ezzel vannak elfoglalva, nem a néppel! A “nép” csak a Hír TV-t nézi (no meg a Való Világot), Magyar Hirlapot és Nemzetet olvas. Ezekben pedig az ellenzéknek nevezettek nem jutnak szóhoz, nekik marad az ATV, meg a Népszava, de sajnos ezek nagyságrendekkel kevesebb “néphez” jutnak el,mint az előbbiek. Tenni kéne (látható csak kéne!) valamit, hogy elérjék őket, de senki nem tesz semmit, mármint ebben az ügyben, mert azért tesznek, hogy megmaradjanak maradék pozícióikban!
    Mitől, kitől várjuk a változást? Ezektől? Ezek olyan messze vannak az ellenzékiségtől, mint én a pápaságtól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Navracsics..sima modorú gazember. Azt a benyomást kelti , hogy tisztességes úriember, valójában maga a Lucifer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Navracsics azt teszi, amit a 8 év ellenzékiség alatt tett. Ez a vak végrehajtó akkor is rezzenéstelen arccal mondta mindekinek a képébe a FIDESZ PR elvárásainak megfelelő szövegeket, függetlenül attól, hogy azoknak milyen mértékben volt köze a valósághoz. Kérdés, a Velencei Bizottság is olyan sóhivatal-e, mint a magyar Alkotmánybíróság, vagy az EU médiaügyi biztosa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. teheti mindaddig, amíg itt pár hozzászólás van és nincs szavahihető, megbízható csapat vele szemben. Azemberek csak azt tudják, hogy a politikust utálni kell (mondent meg is tesznek érte) de fogalmuk sincs, hogy honnan szedhetnének elő egy másik csapatot. Tetszik tudni: kis ország vagyunk, nekünk csak egy söpredékünk van – Örkény. Ezt a söpredéket kell szépen elosztani a pártok és a szimpatizánsok között. Hamupipőke cdak a mesében van, kiválogatni pedig irányított médiával, megvesztegetett osztályvezetőhelyettesekkel, stb. nem könnyű

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Azért, mint Lucifer, tiltakozom, hogy Navracsöcsüvel hasonlítsanak össze.
    Ugye Úristen, én ilyen aljas, mocskos nem vagyok?
    Az Úr hangja: Nem fiam, nem, nyugodj meg. Te is az én teremtményem vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Próbáljunk meg fideszül gondolkodni…
    Vannak időszakok, amikor a zember nem ugyanaz, aki egyébként…
    Plö: választási időszakban egészen más, mint hatalomgyakorlása idején. Aztán megint egészen más ellenségiségben. Más amikor külföldön osztja a tisztességet, és különbözik előzőségétől, amint itthon eltagadja, amit kint harsogott…
    Más felmosórongyként, és rá se ismernétek, amikor rongyrázó…
    Ugyebár, amikor otthon melegágyban duggat, nem miniszterelnök, hanem kéjsóvár hím…
    Ha mindezt tudomásul vesszük, akkor innen már könnyen megyen a megértés.
    Orbán parlamenti képviselőként a zemberek gondolatolvasója.
    Felkentként pedig a zemberek óhajainak megvalósítója.
    Természetes, hogy gondolatolvasóként csak az alkotmányozással foglalkozik, hiszen annyi kiolvasnivalója van, amit be kell építenie az alkotmányba, mint a tenger.
    Miniszterelnökként viszont nem foglalkozhat az alkotmányozással!
    Egyrészt azért, mert ha a csicskása kijelentete, hogy a kormány nem foglalkozik az alkotmányozással, akkor nem hagyhatja hazugságban a csicskását. Másrészt meg azért, mert annyi írásban visszaküldött szempontot kell neki áttanulmányozni, ami a kormány által kiküldött viszontválaszokban érkezik, hogy ideje se marad másra.
    Nagyon nagy dolog a nép szolgálata.
    Majd megtudnátok tik is, ha olyan fideszül tudnátok gondolkozni, mint Viktormihály.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Ezek már olyan ravaszok, hogy saját magukat is átvágják. Egészségükre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. valóban a ” néphez ” még nem elegendő az a hir amit eljuttatnak az ellenzéki oldalról.olyan sokáig mosták tartósan az agyát a fülke lakóknak hogy sok időbe telik amire rájönnek mennyire hülyére vették őket. az ellenzéknek össze kell fogniuk még akkor is ha az lmp-nek nem mindig tetszik.csak és kizárólagosan úgy tudják letőrni a fityeszesek szarvát. remélem még megélem hogy a saját hozott törvényük csattan majd rajtuk. vissza menőlegesen kell elitélni mindet aki mint látjuk a maga posztján több mint hazaáruló! az itélet is arról kell majd szóljon.aki a nép felhatalmazását saját érdekeire használja fel nem mást tesz,mint elárulja a választó polgárokat. Ez kimeriti a hazaárulás fogalmát. maximálisan. annak mértéke szerint vissza menőlegesen kell számon kérni rajtuk is.hisz ezt ők hozták rendeletbe. nekik igazán nem szabad ezalól kibújniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Megkaptam a kérdéseket az alkotmányról. Többet nagyon hiányolok.
    Azokat, hogy
    1./ Szükségesnek tartja az új Alkotmány megalkotását?
    – A válaszom NEM!
    2./ Egyetért azzal, hogy képviselői indítványok alapján módosítsák akár naponta az Alkotmányt ? – A válaszom NEM!
    3./ Egyetért-e azzal, hogy a törvényeket, jogszabályokat előzetes (tárcaközi) egyeztetés, szakmai konzultációk nélkül önálló képviselői indítványok alapján alkossák meg a Parlamentben? – A válaszom NEM!
    3./ Egyetért-e azzal, hogy a képviselőknek más főállású munkaviszonya is vagy tisztségviselői jogviszonya is lehessen? !
    – A válaszom NEM! .
    4./ Véleménye szerint a Magyar Köztársaság még jogállam? Netán még demokrácia? – A válaszom NEM! NEM!
    Nem megyek tovább 12 kérdésig, de ezeket nem találtam a közpénzért kiküldött kérdőíven. Így vissza se küldöm.
    Nélkülem készül az új ORBÁN ALKOTMÁNY.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Teszteltük a kérdőívet…..,mit is mondjak túl keménynek bizonyult,s lehúzni is nehéz volt.Maradok a hagyományos WC papírnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megfélemlíti a Fidesz az újságírókat 2013. október 31. csütörtök

Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes! 2013. október 31. csütörtök

Semjén Zsolt megmondja, hogyan nyaraljunk 2013. október 30. szerda

Orbán Viktor, az élő isten 2013. október 29. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos