Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bevezetné a Fidesz a tandíjat 2011. március 10. csütörtök 4:34 Forrás: NSZ

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A Népszabadság értesülései szerint az államilag támogatott képzésben részt vevő hallgatóknak végzésük után, már munkavállalóként kellene visszafizetniük a képzésük árát, ez a lényege a bevezetni tervezett utólagos képzési hozzájárulásnak.

A lap szerint a kormány az utólagos tandíj bevezetését, és az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek radikális csökkentését fontolgatja, legalábbis egyebek mellett ezek is szerepelnek a kormány által lehetségesnek tartott intézkedések között. A tervek között van a finanszírozott helyek akár ötvenszázalékos csökkentése is.

A megvitatandó lehetőségek között szerepel az is, hogy a hallgatók utólag fizessenek tandíjat az államnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Hát persze miért is ne.Emlékszik valaki ki csinált kuplerájt az egyetemi képzésből. Bizony a fidesz amikor boldog boldogtalannak lehetett egyetemet nyitni, a képzés szinvonalának ellenőrzése nélkül. A bokros 2000 Ft-hos havi tandija ellen kikeltek tüntettek a fiatalok. Valkiknek meg kell fizetni ezt az eszetlen költekezést, na meg a gazdagok támogatását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Ha valaki vállalkozásba kezd, az se megy befektetés (előkuporgatás) nélkül. Aki továbbtanul, az arra vállalkozik, hogy abba fekteti be képességeit, amit ki akar tanulni. Amikorra kitanulja, diplomájának a hasznát nem kell megosztania senkivel.
    Ha a magánvállalkozások beindításainak terheit nem lehet az összes adófizetőre szétteríteni, igazságtalan teljes ingyenességet biztosítani (közpénzekből hozzájuttatni) a továbbtanulást.
    Tehát Gyurcsányék nagyon is igazságosan álltak ehhez a kérdéshez, amikor a tandíjak kérdéskörét elővették. Akkor a Fidesz lángba borította az országot.
    Ami most van készülőben, soxorosan több terhet rak továbbtanulók finanszírozóira.
    Ez a következő lépcső ahhoz, hogy a kevésbé tehetősek egyetemek környékére se juthassanak. Majd a Kubatov-lista szortíroz.
    Volt idő, midőn iskolába lépéstől ott volt a jel, ki tanulhat tovább, ki nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Affenének kell tanulni, elég 15 éves korig az iskolapadban ülni, utána már semmire nincs szüksége senkinek! Aki tanulni akar, nyugodtan nézzen körül külföldön, ott létezik az adok-kapok című társasjáték, és ha felsőfokú iskolába megy valaki a pénzéért, az nem a középiskolai tanulmányait ismétli meg egyetemnek, főiskolának csúfolt intézményben – mint itthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. A Hungary’s Structural Reform Programme 2011 – 2014 Based on the political thesis of the Széll Kálmán Plan Ministry for National Economy
    címen a befektetőházaknak megküldött Orbán-csomagban a következőt olvashatjuk: “4. Higher education The Hungarian education system is far from meeting the actual demands set by the economy and the labour market. We have been financing an education system with significant public resources that does not serve the interests of the economy, does not create value and, as a whole, increases public debt.”; vagyis azt, hogy a magyar oktatás az elmúlt időszakban nem szolgálta az ország érdekeit. Kérdés akkor, hogy a FIDESZ miért akadályozott meg minden reformelképzelést?
    Most rákényszerülnek a változtatásra, de nincs bátorságuk, hogy egyenes gerinccel kiálljanak a fiatalok elé, s közöljék velük, hogy hamis látszatpot keltve megtévesztették őket azért, hogy szavataikat elnyerjék a választásokon. Orbán Viktornak és társainak óránként kellene elmondaniuk a saját és valódi öszödi beszédüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. erdekes metamorfozison esett at a fidesz, vagy en butultam el ennyire? mintha a vilag legnagyobb bunenek kialtottak volna ki az elozo kormany eziranyu probalgatasait

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Egy újabb fideszes, aki Istennel beszélget 2011. március 14. hétfő | AN

Visel-e Ön kokárdát? 2011. március 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos