Ronai and Ronai
AMERIKAI

Időzített bomba az új alkotmány tervezetében 2011. március 12. szombat 6:28 Forrás: fn.hu, Republicon

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Időzített bomba az új alkotmány tervezetében

Budapest – A Költségvetési Tanács és a köztársasági elnök megfelelő feltételek teljesülése esetén együttes erővel bármilyen kormányt megválasztása után egy éven belül meg tudnak buktatni – olvasható a Republikon Intézet honlapjának blogjában.

Amilyen nagy vita övezte annak idején azt az épp emiatt már elvetett, korábbi ötletet, mely azt célozta, hogy Schmitt Pál feloszlathassa a mindenkori Parlamentet, ha megítélése szerint (az alaptörvényben nem is definiált fogalomként) “alkotmányos válsághelyzet” áll be, annyira nagy a hallgatás ennek visszacsempészett, új verziója körül. Pedig alig egy-két csavarral több csak a mostani modell, mint az előző, primitív javaslat.

A 2015-ös költségvetést előzetesen áttekinti a Költségvetési Tanács. Az a testület, amely három főből áll: a Schmitt Pál által kinevezendő elnökből, a Schmitt Pál által kinevezendő jegybankelnökből és a fideszes képviselőből számvevőszéki elnökké lett Domokos Lászlóból. A ma még a tanácsot elnöklő Járai Zsigmond a hírek szerint az MNB élére kerülhet (ergo marad a tanács tagja), az e téren eddig sem szégyenlős fideszesek pedig Schmitt Pál által egy újabb, nyilván a fentiekhez hasonlóan “független” tagot delegálnak.

Cikk küldése

Adja meg az alábbi adatokat és küldje el ezt a cikket ismerőseinek!

Megbuktathatja Járai és Schmitt a kormányt

A Költségvetési Tanács és a köztársasági elnök megfelelő feltételek teljesülése esetén együttes erővel bármilyen kormányt megválasztása után egy éven belül meg tudnak buktatni – olvasható a Republikon Intézet honlapjának blogjában.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 6 szavazatból)
Időzített bomba az új alkotmány tervezetében, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Tehát: ha az alkotmányban szerepel az adósság-plafon, és ennek túllépését a fideszes Költségvetési Tanács megállapítja, a főpecsételő szétrúghatja a parlamentet. Ügyes, mondaná erre Kohn bácsi!
    De szerintem ez csak egy a tákolmányba foglalandó gazemberségek közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Legyenek már a múlt, amit el kell törölni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Orbán nyugodtan aludhat ,míg, ilyen báboktól, függ a hatalma .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Hát persze, és majd addig szavaztatnak minket, amíg újra a felcsúti géniuszt ültetjük a trónra.
    Mert az neki jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. És még hány időzített bomba van benne?
    Már írtam máshol is, hogy az egyik legnagyobb sérelmem, hogy az új alkotmány szerint nem írható ki népszavazás az alkotmány módosításáról.
    A jelenleg hatályos Alkotmány szerint kiírható népszavazás a módosításáról, de ugye a meglévő módosításáról írható ki, nem a tervezetéről. A tervezet viszont tartalmazza, hogy onnantól kezdve már nincs népszavazás az alkotmány módosításról. Jogi bukfenc, vagy aljas spekuláció?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Hogy az alkotmányban minden buktató, azt borítékolni merem. A legnagyobb buktató a saját kormányunk! A 8 év erre kellett. Szakértőkkel megalkották az évezred legelfogadhatatlanabb alkotmányát!
    A nagy eszűek! Csak épp hogy az nincs benne, hogy hogy van szomszéd?
    A fontos dolgok meg kimaradtak.Ami nekünk fontos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. „Egy nemzet sem pattog úgy, s nem kevélykedik nemesség titulusával, mint a magyar, [ám] maga annak bizonyítására… semmit nem cselekszik.” Mit tud a magyar? „Pompáskodni… pipeskedni, egy paripát futtatni, egy szóval: esküdni, hazudni és semmi jót nem követni… Boldog Isten, hiszen nagy vilitas [hitványság] ez; s mi vagyunk a magyarok? Mi magyarok? De bár azoknak ne mondjuk magunkat.”
    Csúfsága lettünk a nemzeteknek és magunknak, ellenségünknek pedig, valahonnan jön reánk, prédájává”
    Zrinyi Miklós
    A hamis helyzetben lévő közösség közvéleménye kifejleszt bizonyos szólamokat, melyekkel a neki kellemetlen megállapításokat újból meg újból elüti vagy letorkolja… A közösségek életében az ilyen hamis helyzet és hamis világkép lassan tartós kontraszelekciót hoz létre: előtérbe hozza… az összeegyeztethetetlen dolgokat összeegyeztető formulák mestereit… akik… mögött valójában csak erőszakosság, ravaszság vagy csökönyösség van… A hisztérikus közösségekben mind erősebb a hamis önértékelésre való hajlandóság… kész örömmel fogadnak mindent, ami őket – a valóság rovására – felmagasztalja. Megjelennek a vágyak és a realitás diszkrepanciájának ismert tünetei: hatalmi túltengés és kisebbségi érzés… a valóságos teljesítmények értékének csökkenése, a puszta siker mértéktelen tisztelete, a nagy elégtételek keresése és a nem létező dolgok hangoztatásának – magyarul a propagandának – a mágikus erejében való hit.” (Bibo István: Az európai egyensúlyról és békéről. A politikai hisztériák természetrajza. In.: Válogatott tanulmányok. Budapest, 1986. Magvető. I. köt. 378–380. o.
    Orbán: “Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (1993)
    Kritikai reflexiók minden nép történelmi látásához hozzá kell tartozzanak, és a magyarok nagy része ezt még mindig nem tette meg csak sodródik az árral, és ez semmilyen elismerésre, megbecsülésre nem tarthat jogot! A magyarnak szembe kell néznie a múltjával, a jelenben fel kell tennie a kérdést ez miben tér el, jobb-e vagy rosszabb-e mint ami korábban volt.
    A k é p m u t a t á s és kertelés ideje már RÉGEN lejárt!
    Túl régóta zajlik és h i t e l t e l e n !!! Jogosan büszke néphez tartozni felemelő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a nemzeti jelmezbe öltöztetett, képmutató, kapzsi jobboldal.” Márai Sándor: Napló, 1944

    Magyarország, a Dózsa-parasztfelkelés leverését követő történelmi pillanatban, „kifarolt” a történelem főutcájáról. A temesvári vereséget – még korabeli mértékkel mérve is – elképzelhetetlenül kegyetlen megtorlás követte. Ám ez, a gyakran idézett mondás szellemében, „pusztán” bűn volt. Azzal azonban, hogy a bosszú légköre uralta nemesi Országgyűlés Werbőczy törvényeivel a parasztot „ura barmává alacsonyította és földjéhez bilincselte”, korábban fennálló, de a XV. században már elavult kiszolgáltatottságát a beláthatatlan jövőbe is kiterjesztette, helyrehozhatatlan kárt okozott. A jobbágy röghöz kötése – „rusticitas mera et perpetua” – az örökkévalóságig szólt. A törvény rögzítette a kizsákmányolás minden, személyi, terménybeli, valamint pénzbeli formáját, és kodifikálták a földesúri tulajdon kiterjesztését a jobbágyok földjeire. Ám a Werbőczy-törvények kényszerzubbonya nemcsak évszázadokra mozdulatlanságra kárhoztatta a magyar társadalmat, de egy különös „magyar mentalitás” – alacsony szintű autonómia-igény, a változásoknak való ellenállás, zárt gondolkodásmód – kiformálódására is vezettek.
    A magyar irodalomban rendre felbukkant ez a sors átkaként megjelenő mentalitás. Történelmi folytonosság fedezhető fel a reformkor írói és költői, majd Petőfi, később a századforduló Adyja, az 1930-as évek móriczi novellái, végül a 60-as évek Fejes-regénye a Rozsdatemető között. De erre utal Spiró György Tavaszi Tárlata is. Ebben Spiró a paraszti és a jobbágyi viselkedésmód tömör és megdöbbentően pontos leírását adja: „A paraszt az önző szerzésben érdekelt, a világot statikusnak fogja fel, ez még hagyján, de a jobbágytempó elviselhetetlen. A jobbágy lét rombolásban, közönyben, soha szembe nem nézésben, a minimális előrelátás hiányában, herdálásban, csökött tudatlanságban nyilvánul meg. A paraszt somolyog, a jobbágy vigyorog, mondta egyszer apja. A jobbágy kiutat nem lát, nem keres, nem hiányol, jövőtlenül parancsot vár. Odavetett csontért kutyamód hű. Aki egy kicsit is mást gondol, aki bármiben a szokásos ellen vét, azt megkövezik.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. ENNEK „következménye”, pl. az IS, hogy amikor 1911-ben a FORD művek, annak magyar főmérnöke közvetítése révén felajánlotta, hogy Magyarországon épít autógyárat (!)! EZT, az ajánlatot, az akkori magyar kormány elutasította! Ugyanez történt 1928-ban, amikor egy belga textilcég, mivel egy teljesen új műselyem gyártásra tért át, amire a már Kaposváron, addig is meglevő, előző gyára nem volt alkalmas, felajántta az akkori magyar kormánynak, hogy itt épít új üzemet! EZT, az ajánlatot, az akkori magyar kormány elutasította! Mire a cég, Franciaországban csinálta, meg a gyárat, amire innen vitte, ill. toborozta a a betanított, szakképzett munkásokat!! Az így „kikerült” munkások, ezzel, akkor (magyar!) körülmánykehez képest elképzelhetetlenűl sokkal jobb körülmények közé kerültek!! Ez, azonnal szemet szúrt, a magyar ”uraknak” és nemsokára letíltatták”, a toborzást!! Az így kijutottak közül, a kint eltöltött időszak alatt, ezek az emberek a csaláűdju számára hazaküldött bérükből, felépítettek Kaposváron, egy, mai is meglevő városrészt!! Sajnos, közben bekövetkezett, az 1929-30-as gazdasági válság, majd a háború, ennek ellenére, ezek az emberek nagyrészt, csak a háborús idők bekövetkeztekor, tértek vissza M-O.-ra!
    Ennyit, a magyar „mentalitásról”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. A cél: A fülkeforradalmároknak minden körülmények között örökös hatalmat kell biztosítani. Ezen dolgoznak, s meg is fogják teremteni a jogi lehetősgét ennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Orbán András Lajos

    EZT A TÁKOLMÁNYT ÉN NEM TARTOM MAGAMRA NÉZVE KÖTELEZŐNEK!!!!!!!!!!!!!!Ugyanúgy ahogy a csuti szemölcs se tartja magára nézve kötelezőnek a jelenlegi alkotmányt, ezt fennen hirdeti is!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Egy olyan köztársasági elnöknek akarnak döntési lehetőséget adni, aki a magyar nyelv alapvető nyelvtani követelményeit sem ismeri. Kik azok, akik ezt a kormányt kétharmados többséghez juttatták? Ezt a kérdést állandóan a szemünk előtt kellene tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Erkolcs es tisztesseg ma mar egy lejaratott fogalom, ez a nemzedek nott fel nelkule!!!!!
    Mi szulok /en is/ vagyunk a hibasak, mert nem vettuk eszre, mert gyermekeinket az uj szelek es a szabadsag szellemeben neveltuk, hogy talan megis szigorubb es kotottebb erkolcsokkel kellett volna nevelnunk, hiszen ezek a politikusok es korosztalyuk a mi gyerekeink!!!
    Talan a mi /en/ feleosegem is a most kialakult “mindentszabad “helyzet!!!!??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. nincsen itt az ideje új alkotmányozásnak.
    semmiképpen nem egy most induló dicstelen periódusában a Magyar Népköztársaság történetének
    ki emlékszik olyan problémákra a közelmúltból, amit az alkotmány hiányosságai miatt nem lehetett kezelni vagy megoldani? ilyen sohsem volt.
    ki hallott még olyat, hogy egyetlen maroknyi csoport, minden morális és szakmai tekintély nélkül hetet havat összehord egy szánalmasan együgyű dolgozatban, majd a pillanatok alatt összecsapott fércműre csakúgy rábiggyeszti az Alkotmány címet? nem, ez izléstelen bohóckodás.
    a magam részéről nem fogadom el a készülő alkotmányt, azt a magyar nemzet elleni megalázó bűntettnek tekintem, a tetteseket előre megfontolt szándékkal elkövetett felforgatásért felelősségre kell vonni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Ody! en sem fogadom el!!! de ha mas sem es meg egy csomoan nem? akkor?

    MIT LEHET TENNI???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

  16. komolyan tünődök azon mi lesz S.Pállal, ha az ország nevéből kikerül a köztársaság…akkor a köztársasági elnök minek? vagy olyan lesz mint annó H.Miklóa tengernagy tenger nélkül?l

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Új adók a kormányzati elvonások miatt 2011. március 23. szerda

Orbán gyáván falaz Schmittnek 2011. március 23. szerda

Közösen tüntetnek a szakszervezetek 2011. március 22. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos