Ronai and Ronai
AMERIKAI

Beismerte a kormány, hogy elbuktuk a hiánycélt 2011. március 25. péntek 5:50 Forrás: FH

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Beismerte a kormány, hogy elbuktuk a hiánycélt

Budapest – Az feltételezhető, hogy a Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár által valószínűsített 4,2 százalékosnál is magasabb, 4,5-4,7 százalékos lesz a tavalyi bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított államháztartási hiány – állítják egyes elemzők.

Az államtitkár tegnap ismerte el, hogy 2010-ben a tervezett 3,8 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánycél nem teljesül, mert a kormányzati szektor 3,3 százalékos hiányához hozzáadódik az önkormányzati szektor 0,9 százalékos deficitje, így 4,1-4,2 százalék lehet a végleges eredményszemléletű deficit.

Szakértők szerint azonban még kiderülhet, hogy mind a kormány, mind az önkormányzatok “hiány része” magasabb lesz a vártnál. Így a mostani, 2011-re vonatkozó kormányzati célkitűzés sem “kőbevésett” szám.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Beismerte a kormány, hogy elbuktuk a hiánycélt, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Ez is a fidesz saját maga ellen kreált bumeráng!
    Többször leírtam már, de nem lehet elégszer emlegetni,hogy amikor Gyurcsány arra kérte az önkormányzatokat, hogy halasszák el a beruházásokat pár évre, mert nehéz helyzetben van az ország,az idióta Orbán csak azért hogy megmutassa, kijelentette, hogy nem halasztanak el semmit, majd megtalálják a módját, hogy megvalósítsanak minden elképzelést!Megvalósítottak! El is adósodtak devizában, aminek a következményei most megint bennünket terhelnek!Emlékezzen mindenki, hogy akkor a fidesz kezébe kerültek az önkormányzatok, kivéve Heves megyét!
    De még ez sem lett volna ennyire tragikus, ha nem vezetik be a 16%-os adózást!!!
    Vonják vissza sürgősen, mert ez minden évben lyukat üt a költségvetésben!
    Jövőre már nincs mit ellopni, mint az idén a manyupot!
    Vagy lehet hogy akkor a bankszámlák kerülnek lerablásra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Nagyon silány minőségű kőbe vésték a 3,8 százalékot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Orbán akciótervei a gazdaságban hatástalanok, mivel téves közgazdasági elképzelésekre épülnek. Matolcsy három kormánynak (Antal, Orbán I., Orbán II.) volt a gazdasági főideológusa, tanácsai és programjai mindhárom esetben jelentősen emelték az államháztartási hiányt.
    Kérdés, hogy a pénzpiacokat, a befektetőket és az EU-t meddig lehet az orránál fogva vezetni, meddig viselkednek úgy, mint a magyar választópolgárok, akik még mindig a FIDESZ-t juttaják újabb pozíciókhoz az időközi választásokon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Ezügyben a Matolcsy a főbűnös. Ez az ember egy életművész linkóci. Ájtatos dumájával megetett mindekit, de remélem, hogy nincs több ideje egy fél évnél. Amikor ki kell terítenie a Sz.K tervet, ki kell bukjon a bili.
    A másik rossz tanácsadó a Demján, aki az euro ellen beszél. Érdekes, hogy az önösérdekű rossz tanácsait megfogadja Orbánc vitéz, de a jót nem. Úgy látszik rossz a hallása. (Vagy tényleg fordítva ült fel a magas lóra.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Bizony, bizony! Talán csontváz-keresés helyett gondolkozni kellett volna. És talán nem lett volna annyira nagy szégyen, ha folytatják Gyurcsány (akit a Fidesz akadályozott meg permanensen) és Bajnai által elkezdett megszorító intézkedéseket. Mert a tett nem az elnevezéseken múlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. A tervezett hiánycél tudomásom szerint amúgy is 7% körül volt csak ebből lejön a nyugdíjtsz bevétele, ez tompította volna. Nagyon jó hogy még ezt se tudják tartani, ez kb olyan mint a 90′ es években, csak akkor a rendszerváltás után valóban káosz volt (keleti piac összeomlott). Hogy ezt egy kormány úgy tudja produkálni hogy a gazdasági fejlődik (elsősorban körülöttünk) az jelzi hogy ezek igazi idióták. A tapsolóknak jelzem, lehet hogy egyes fülkeforradalmárok még legyintgetnek de ennek nagy sírás lesz a vége. Az a helyzet az egész lakosságot rosszul fogja érinteni. Gratula a kontár munkához!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Semmi baj! Kevés volt a Magánnyugdíj vagyon, majd lecsapunk a lakossági bankszámlákra, ha az sem elég akkor a kis hazai bankokban rengeteg a tartalék (tudod: útba esik jövet, menet…”) Ha mind ez is kevésnek bizonyulna, hát akkora ramazurit csapunk, hogy beleremeg egész Európa. Különben is, megmondtam már rég, “merjünk nagyot álmodni”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. A bukás elkerülhetetlen, erre/ide vezetett a “forradalmi” kontárkodásuk ! Leteperték az egész országot,minden pozícióba beejtőernyőzték szimpla és harmadrangú”szakpolitikusaikat”.Ma már a fejlesztési források zöme kérdésessé vált,mert az informális és működőképes kapcsolatokat szétverték.
    Az EU szaktárgyalóinak nincsenek kompetens partnerei…
    A nyilatkozó már csak ugyan a háttérből locsog néha néha,de félreértés ne legyen, Ő is tettestárs(!),sőt minősített tettestárs (!) mert ő tudta,mert tudnia kellett,hogy ez kontárkodás hova vezet!
    Tessék csak elképzelni,hogy az elkergetett IMF a lekutypi…ott EU,úgy egészben és még a névszerint célzottan legyalázott Brüsszel milyen affinitással ül le ezekkel a semmirekellőkkel tárgyalni,ha egyáltalán leül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Az a nagy baj, hogy a buta embereknek elég, hogy azt mondják, hogy ez az örökség, hogy nem tudtak semmit tenni a legnagyobb jószándékuk ellenére. A boldog emberek meg nagyon sajnálják őket, hogy ilyen rettentő nehéz helyzetben vannak, és legközelebb is a nevük mellé teszik az “x”-et.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Orbán András Lajos

    No KONTÁROK levonni a következtetést, kevesek vagytok, mehettek Isten hírével, csak előbb az elqrt milliárdokat bepengetni a kincstárba……….MIKOR LESZNEK AZ ÚJ VÁLASZTÁSOK??????????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Tévedés! Nem mi, hanem ŐK bukták el el a hiánycélt, csak mi fizetjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Sajnos pontosan erre számítottam! A fityiszesek nem hajlandók elfogadni semmiféle kérést, külső tanácsot, nyomást. A jelmondatuk: “Ha fene fenét eszik is megmuztatom, hogy nekem lesz igazam!” Még ha rá megy az ország is! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Bajban vannak a fiúk.
    Varga eddig hallgatott, most Ő az ügyeletes bejelentő.
    Miért nem ” a Matolcsiné férje” jelenti be, hogy a hiány “nem jött be”?
    Bízzunk abban, hogy legalább az ELŐJELET el-el találják.
    PANCSEREK!
    Üdv. Gábor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. A gyerekek több, mint 20 %-a szegénységi küszöb alatt él. Csak 1/3-uk roma. Mi lesz az ő esélyeikkel? A jövővel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. … és most már nem számíthatunk sem az IMF, sem Bruxeles jóindulatára. Félő, hogy azok a súlyos március 15-i szavak beivódtak az uniós társak emlékezetébe.
    Szépen haladunk az “utánam a vizözön” projekt Orbán Viktor kikövezte útján a tengelytörés felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elszólta magát Rogán, vagy tud valamit? 2011. március 24. csütörtök

Matolcsy: menni kéne, menni kéne… 2011. március 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos