Ronai and Ronai
AMERIKAI

Cenzúrázzák a Simpson-családot Németországban 2011. március 28. hétfő 16:43 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Berlin – A Simpson-családot sugárzó német televízió a Japán atomkrízis miatt nem adja le az amerikai rajzfilmsorozat atombalesetekkel foglalkozó részeit – közölte hétfőn a televízió szóvivője. Azt is hozzátette, hogy eddig nem találtak problémás epizódokat. Hasonló lépéseket tettek svájci és osztrák televíziók is. A sorozat egyik producere erre reagálva közölte: “teljesen megérti”, hogy most nem akarják leadni az érintett részeket.

A Pro7 német kereskedelmi televízió ellenőriz minden részt, és nem adják le azokat, amelyekben nukleáris katasztrófa a szatíra tárgya – közölte a televízió szóvivője, az AFP francia hírügynökséggel. A szóvivő elmondása szerint eddig még egy rész bemutatását sem tolták el egy későbbi időpontra.

Az ORF osztrák közszolgálati televízió viszont két részt már le is vett a műsorról, nyolc rész bemutatását pedig elhalasztották – írta a Hollywood Reporter című amerikai filmipari szaklap.

A legendás rajzfilmsorozat családfője, Homer Simpson biztonsági felügyelőként dolgozik a városi atomerőműben, ahol rendszeresen elalszik munka közben, és figyelmetlensége visszatérő poénnak számít. A Springfield Atomerőmű már többször is közel került a leolvadáshoz, és legalább egyszer már felrobbant.

A sorozat egyik producere az Entertainment Weekly (EW) című amerikai lapnak nyilatkozva elmondta: “teljesen meg tudja érti”, ha néhány részt nem adnak le, a japán atomkrízis miatt. Al Jean emlékeztetett arra, hogy a szeptember 11-ei terrortámadás után nem adtak el egy négy évvel korábban készült, New York-ban játszódó részt, mert szerepelt benne a támadásban lerombolt World Trade Center.

Jean közlése szerint a sorozatot készítő cég az amerikai televízióknak átadott egy listát azokról a részekről, amelyek a japán katasztrófa árnyékában érzéketlennek tűnhetnek. Ez megszokott gyakorlatnak számít hasonló helyzetekben – írta cikkében az EW.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy harmadszor is nekifut 2014. március 20. csütörtök

Mesterházy újból vitára hívja Orbánt 2014. március 17. hétfő

Heller Ágnes válasza Kumin Ferencnek 2013. október 26. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos