Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kutyának se kell a villanyautó 2011. március 4. péntek 13:18 | RR Forrás: Green.autoblog.com

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kutyának se kell a villanyautó

Detroit – Egyelőre totális bukás a Chevrolet és a Nissan árammeghajtású négykerekűje. Ha meg nem felezik az árat, alighanem az is marad.

A Chevrolet alighanem maga is szégyelli az eredményt, legalábbis az eladási adatokat sokadszorra átolvasva sem bukkanunk rá arra, hány darabot adtak el február hónapban a nagy garral beharangozott Chevy Voltból. A cég részletes PDF-táblázatából már kihámozható az adat: 281 darabon sikerült túladniuk. Érthető, hogy ennek a számnak úgy kell utánakeresni. Nem olyan, amivel a Chevrolet dicsekedhet. És a januári eladás sem. Akkor 321 darabot sikerült értékesíteni a Voltnak elnevezett nyuszibuszból.

Óriásit koppant a Nissan is a Leaf névre keresztelt vállalkozással, nem csoda, hogy a gyár sajtóközleménye mélyen hallgat a villamos taliga népszerűségéről, ami még a Voltét is alulmúlja. Januárban még 87, a múlt hónapban viszont már csak 67 darabot adtak el belőle. Ezek után érdemes megnézni, mi ment el a két elektromos fűnyírógépből összesen? Nos, a Voltból 928, a Leafből 173 darab – állapítja meg kétségbeesetten az Autoblogreen.com, és rögtön fel is teszi a kérdést: vajon miért. Talán mert gyenge a villanymotor a benzineshez képest? Vagy az amerikaiak szemléletével van nagy baj?

Laikusként megpróbálunk találgatni: sok egyéb mellett az árral lehet a probléma. A Voltot eleinte 40 ezer, később 30 ezer dollárért akarták a környezettudatosokra rásózni válságidőszakban; de a Leaf ára is 20-25 ezer dollár volt. Miközben azonos kategóriájú, benzines Subaru Imprezzát már 17, Volkswagen Jettát 19, de még C osztályú Mercedest is már 34 ezer dollár körül dobnak a vevő után.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A kutyának se kell a villanyautó, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. miezittenkérem?

    Az a fránya akkumulátor tehet az egészről… Villanymotort ugye sokkal egyszerűbb gyártani, mint belsőégésűt, de az akku drága és többnyire nehéz.
    Valamit pedig tenni kellene, mert akinek egyszer a fenekére szorult az autó, az nehezen mond le róla, de így a dolog tarthatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Orbán András Lajos

    Ezek az elektromos autók még nem az igaziak, arra még várni kell kicsit……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Mert még nem trendi. A tömegeknek mindig is nagy volt a tehetetlensége…
    birkák…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Az ár szándékosan magas, az akkuk teljesítménye és kapacitása városi használatra teljesen megfelelő ! A cél az olajhoz való ragaszkodás illetve függőség fenntartása, ha egyszer vezethetne egy ilyen autót akkor soha többet nem akarna beleülni a belsőégésű motorral hajtott járművekbe. Ne a trendeket kövesse, az önre és a családjára nézve is igen káros : ))) Szebb jövőt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kína büntetővámmal sújtja az amerikai autóipart 2011. december 15. csütörtök | RR

Meghosszabbították az autóipari kollektív szerződést 2011. szeptember 15. csütörtök | RR

Nem gond többé az áramszünet 2011. augusztus 5. péntek

Átadta nyolcéves fiának a volánt a részeg apa 2011. augusztus 1. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos