Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Miért nem ordítotok? 2011. február 7. hétfő 7:47

  • Hozzászólások(298)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Miért nem ordítotok?

Balog Zoltán azt mondta Orbán úgynevezett évértékelője előtt, hogy „kilenc éve voltunk így együtt utoljára, hogy Magyarország miniszterelnöke beszélt” (szó szerinti idézet az MTI és a Népszabadság tudósításából). A YouTube felvételén még az is hallatszik, hogy Balog Zoltán hozzáteszi, a Polgári Együttműködés rendezvényén. De a hangsúly egyértelmű. Magyarország örökös miniszterelnöke. Senki nem volt a teremben, aki felállt volna, hogy ez már túlzás. Pedig ott ült egy volt köztársasági elnök, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és mások. Mi van ebben az országban? Nincs egy józan ember, aki azt mondja, hogy ebből elég?

Nem lehet eldönteni néha, hogy ez egy elmegyógyintézet vagy egy óvoda. Szólni kellene az egész országnak, hogy kikérjük magunknak, hogy totális hülyének nézzenek bennünket. Hogy megalázzanak azzal, hogy szervilis femberek akár hízelkedésből akár másból egy négy évre megválasztott köztisztviselőt ilyen misztikus szereppel ruházzanak fel. Hát kicsoda Orbán? Király? Egyszerűen döbbenetes, ami Magyarországon zajlik, és ebben a legdöbbenetesebb az, ahogyan a magyar nép viselkedik. Naponta elnézik, hogy egy Szijjártó nevű papagáj megalázza őket nyilvánvaló hazugságokkal, hogy nem tiszteli meg őket azzal, hogy valamiről épeszű módon beszél, érvel, kifejti a véleményét. Minden idők egyetlen magyar miniszterelnöke pedig, amikor el kellene mondania, mi lesz Magyarországgal, a munkanélküliekkel, az éhezőkkel, a magukat eltartani képtelen, reménytelen emberekkel, akkor előáll, mint egy falusi KISZ-titkár a Forradalmi Ifjúsági Napokon, és nevet ad a következő négy évnek. Ilyeneket: 2010 összefogás éve (mekkora hazugság), 2011 megújulás éve (a demokrácia maradékának felszámolása), 2012 elrugaszkodás éve (mint az óvodában), 2013 emelkedés éve (persze, a csillagokba), 2014 a gyarapodás éve (ekkor lesz megint választás, majd megint osztogatnak és eladósítják az országot). Úgy kellene hátsón billenteni egy miniszterelnököt egy ilyen beszédért, hogy felemelkedjen az égbe. Nekiáll cigányozni, tyúklopásról beszélni Magyarország miniszterelnöke? És ezt szó nélkül tűrik? Még tetszik is? Hát ezeknek a cigányoknak sincs semmi vér az ereikben, hogy ezt elnézik? Miért nem tiltakoznak?

De hol vannak a demokraták? Teli torokból kellene kiáltani, hogy az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó ország miniszterelnöke rasszista beszédet mondott. És már nem először. Ez az ország tényleg megérdemli Orbánt, megérdemli a sorsát, azt a pusztulást, ami vár rá. Felháborító, hogy a magyar sajtó nem borítja a fejére az asztalt egy ilyen embernek. Nekiállnak elemezni, értékelgetni, komolyan veszik. Őszintén mondom, hogy Friderikusz Sándor Gyerekszáj című műsorából egy-két értelmesebb gyerek ennél komolyabb és felelősségteljesebb beszédet mondana, mint ez a szélhámos. Nem az a baj, hogy Orbán Viktor a szabadságunkra tör, hogy egy gazember, hanem az, hogy ezt nem mondja meg neki senki. Hogy nem jelenik meg az újságok címlapján, hogy ez az ember hülye. És kikérjük magunknak, hogy bennünket is hülyének nézzen. Mitől vannak úgy megijedve? Mi lehet még ennél rosszabb? Elnézik, eltűrik, nem állnak ellene, és az lesz a vége, hogy amikor észbe kapnak, már későn lesz. Ez egy súlyosan beteg ember. Tévképzetei vannak. Amikor ezt a beszédet elmondta, látszott, hogy éppen lelkileg összeomlott állapotban volt, mert ha kiteszi a lábát Magyarországról, akkor minden napon percenként alázzák meg, rúgnak bele, bánnak úgy vele, ahogy megérdemli. Átnéznek rajta, félrelökik, semmibe veszik.

Nem látták a magyarok, hogy az Európai Parlamentben hogyan beszéltek vele? Így kell Orbánnal bánni. Ez az a hang, amit ő megért. Szégyen és gyalázat, hogy Magyarországon nincs egyetlen férfi, aki kiállna, és így beolvasna neki. Orbán Strasbourgban csak lesett, mint Pisti a moziban. Ezt az embert egyedül így lehet megállítani. Szép szavakkal, kenetteljes szövegekkel nem, mert abból nem ért. Ha nem szegezitek vele szemben az igazságot, az erőt, ha nem ordítjátok neki, hogy hazudik, és fejezze be, ez az ember néhány év alatt elveszi a vagyonotokat, a pénzeteket, a szabadságotokat, a jogaitokat, a nyugalmatokat, a megélhetéseteket, a gyerekeitek és az unokáitok jövőjét. Felállít egy olyan jogrendet, amelyben ha ki meritek nyitni a szátokat, ha tüntetni, sztrájkolni mertek, akkor mentek a börtönbe. Nevettek? Majd meghallgatlak erről benneteket három év múlva. Százezres demonstrációkat kellene tartani. A parlamentben kellene üvölteni vele, hogy mit képzel. A sajtóban megírni mindennapon, hogy egy diktátor. Mikor akartok ellenállni, magyarok? Amikor majd lesz egy új alkotmány, ami megtiltja nektek az ellenállást, a védekezést? Amely jogot ad neki arra, hogy felfüggessze a jogrendet, amikor akarja? Tűritek, hogy nem lehet konkrét kérdéseket feltenni nekik, mert erre mindegyik embere – legyen akár miniszteri vagy államtitkári rangban is – papagáj módjára ismétli, hogy aki ezt kérdezi, az nem tudja megemészteni, hogy ők kétharmaddal nyertek? Ez válasz? Elnézitek, hogy bolondot csinálnak belőletek? Elnyomhatnak, legyőzhetnek, megtaposhatnak, de legalább legyen bennetek annyi, hogy tiltakoztok, hogy a szátokat kinyitjátok, hogy nem nézitek ezt szótlanul és némán. A Biblia azt mondja, ha a szüzet megerőszakolják, és nem kiabál, akkor bűnös.

Féltek? Mitől? Azt hiszitek, ha gyáván meglapultok, akkor majd megússzátok? Ne reménykedjetek. Nem hallottátok, hogyan beszélt Daniel Cohn-Bendit Orbánnal? Így beszél egy szabad polgár. Ha Ti nem tudtok vagy nem mertek így beszélni, akkor már meg vagytok nyomorítva. Azt nevezitek Ti tüntetésnek, amit a sajtószabadságért a civilek tartottak? Azt a nyafogást? Egy egészséges értelmes mondatot nem lehetett hallani, amiben erő van. Láthattátok Strasbourgban, így beszélnek egy olyan emberrel, aki hazudik, aki be akarja fogni mások száját, aki eltiporja a szabadságot, aki elemi jogaidat veszi el, aki elveszi a más pénzét. Soroljam fel, miket mond ez az ember? És utána egyenként soroljuk fel, hogy ez is hazugság, az is hazugság, minden szava hazugság? Nézzétek meg, kik és miket írogattak neki a Facebook-on. Kik az ő tábora? Borzalmas népség. Kocsma színvonal. Ezek azt írták, hogy hol van már az elszámoltatás. Mikor veszik vissza az előző kormány embereitől azt, ami elraboltak? És mikor osztják szét azok között, akik nem kaptak belőle? Itt nyilván a levélíróra kell gondolni. Ezt szeretik ezek: vegyétek el tőlük, és osszátok szét nekünk. Mit mond erre a miniszterelnök? Hogy ez az igazságszolgáltatás dolga? Nem. Üzen az elszámoltatási kormánybiztosnak, a másik bérgazembernek, aki az ország legjobban fizetett embere, hogy iparkodjon, mert szükség van rá. Elképesztő. Egy miniszterelnök nem azt mondja, hogy a törvényes eljárásokat lefolytatják, és annak alapján felelősségre vonják azokat, akiket kell. Hanem majd leszállítják a megrendelésnek megfelelően a bűnbakokat, elveszik azoknak a pénzét, akik nem fideszesek, és akikre rá lehet mutatni, hogy miattuk van minden.

Nem tudjátok, miért csúszik egyre lejjebb ez az ország? Azért, mert ez az ember elhitette veletek, hogy amikor át akarták szervezni a működésképtelen országot, akkor csak meg akartak lopni benneteket. Hogy azért tartotok itt, mert benneteket megloptak. Nem lehet annyit lopni, emberek, amennyi hiányzik. Ennyit még a Fidesz se tudott annak idején ellopni, pedig rajtuk nehéz túltenni. Orbán rávette az országot, hogy utasítsák el a reformokat, de azt nem mondta meg nekik, hogy ettől tönkre fognak menni, és éhezni fognak. És amikor tönkrementek, senki nem mondja meg nekik, hogy ezt választottátok. Ez a Ti döntésetek volt. És ott áll Orbán, akinek nem marad lassan már kitől lopni, és ugyanazt kellene megtennie, amiről lebeszélte az országot, amivel meggyűlöltette a politikai ellenfeleit, és nem tudja, mitévő legyen. Ezért áll ott országértékelés címén, mint szamár a hegyen, és nem tudja, hogy mit mondjon. Nem tudja, hogy most mit hazudjon. Az egész világ azt várja, hogy a hónap végén bejelenti azokat a reformokat, amiket nyolc éven át akadályozott. Amiben partnere volt az MSZP belső ellenzéke. Nézzük most a kínlódását, milyen csavart talál ki, hogy meg is lépje azt, amit kell, de az ne is látszódjon annak.

Ez még személyes dráma is lehetne. De nem az. A drámában van valami nemes, valami fennkölt. De itt egy közönséges hazudozó vergődik saját hazugságaiban. Ne csináljunk úgy, mintha valami tisztességes és komoly dolog zajlana. Folyamatosan pfújoljuk, fütyüljük ki, nevessük ki, utasítsuk el, egy szavát ne higgyük el, ne engedjük, hogy a jól neveltségünket kihasználva csendben betörjön bennünket az igába. Ne engedjétek meg, hogy a demokratikus alkotmány helyébe, a szabadság alkotmánya helyébe a szolgaság, a rabság és a diktatúra alkotmányát helyezze. Tiltakozzatok! Ne hallgassatok! Ne csináljatok úgy, mintha valami elemzésre méltó dolog történne, ne statisztáljatok hozzá, az egészet utasítsátok el! Szégyen, hogy eddig is a külföldi újságok, politikusok, közéleti emberek hangja erősebb, nagyobb volt, mint a magyaroké. Mások jobban próbálták megvédeni a szabadságotokat, mint Ti magatok. Mitől vagytok lebénulva? Mitől féltek? Egyedül vagy? Menj ki az utcára, és kiálts egyedül az ellen, ami történik. Holnap már ketten lesztek, holnapután hárman. Ami Magyarországon van, az már most diktatúra, az nem demokrácia, az nem jogállam.

Megvárod, amíg elveszíted az állásodat, a munkádat, a reményedet, a családodat, a jövődet, vagy megelőzöd? Megvárod, amikor majd utcai csaták lesznek, amikor vér folyik, vagy időben megállítod a potenciális diktátort?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (444 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +636 ( 814 szavazatból)
Bartus László: Miért nem ordítotok?, 4.6 out of 5 based on 444 ratings

  • Hozzászólások(298)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

298 Reader’s Comments

  1. Proud to be a Hungarian living in Germany

    Elöttem levö hozzászoló irja “könnyü egy jóléti társadalamból ugy szavazni, hogy a következményeit nem kell, hogy viseljék”. Ez részben igaz, de ugyanakkor mi nyugaton élö magyarok olyan pozitiv élettapasztalattal is rendelkezünk ami nagyon hasznos lehet a magyarországi magyarok számára is. Minek nekünk nyugaton élöknek a magyar utlevél? Nyugati utlevelünkkel egyszerübb utazni még mindig a nagyvilágban mint magyar utlevéllel (sok esetben kevesebb országba kell vizum és hosszabb ideig lehet tartozkodni például egy német utlevéllel mint a magyar utlevéllel). Nekem arra jó a magyar útlevél, hogy a magyar állampolgárságot igazoljam vele majd akkor amikor a külföldön élö magyarok is választhatnak. Ezért utazom a következö honapokban én is Budapestre hogy kiváltsam a 10 évig érvényes chipes ujlenyomatot tartalmazo magyar utlevelet 14 ezer forintért amivel majd a jövöben élni fogok a küföldön élö magyaroknak megadott választó jogommal. Egy hozzászolo irta: “a nyugati magyar szervezetek egy folklorisztikus világfájdalmas operett”. A külföldiek szemében és a nagyrészt a nyugaton élö magyarok szemében Magyarország még mindig a Kálmán és Lehár operettek világa amire kifejezetten büszkék vagyunk. Ez Magyarország vonzóereje. Kedvenc szinházam Budapesten az Operett Szinház. Talán egy föváros sincs ugy tele a világon nemzeti jelképekkel még részben az Osztrák Magyar Monarchia idejéböl mint Budapest. Csodálatos látvány mind a külföldi turista mind a nyugati magyar számára. Csárdás, mulatság, magyar virtus, Gerbeaude kávéház sok finom süteménnyel, kiválo magyar ételek és italok, kiválo magyar szinházak müsora, élményfürdök, gyogyfürdök, Osztrák – Magyar Monarchia hangulata – ezt a Magyarországot keresi és találja meg a nyugati turista és a nyugaton élö magyarok nagy része is Budapesten. Ha meg esetleg problémás helyzet kezdene kialakulni, például koldulók hordája az utcán, akkor okosabb ha inkább idöben átmegyünk az utca másik oldalára és elkerüljük a konfliktust, legyen az Magyarországon vagy bárhol máshol a világon beleértve nyugati országokat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (32 szavazatból)
  2. Tisztelt Mindenki!

    Megpróbáltam írni Bartus Úrnak ezen a fórumon ez év május 2.-án. Amikor elküldtem megjelent a hozzászólások között. Másnap már nyomát sem láttam itt az oldalon. Szerettem volna látni a like-olókat és a dislike-olóket, ezért visszatértem megnézni, hogy van-e visszajelzés a beírásomra. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy törölték a hozzászólásomat. Körülbelül erre számítottam. Szerintem itt el is vesztett engem bartus úr és a külföldi szemita, magyar közösség. Kívánok mindenkinek további jó aggódást a Magyarországiakért, de leginkább szarják össze magukat a mi értünk való rettegésükben.

    Üdvözlettel
    Szabó László
    villamosmérnök

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -39 (85 szavazatból)
  3. Tisztelt Szabó László villamosmérnök,

    köszönöm megtisztelő bizalmát, de az Ön által feltett antiszemita kérésekre nem kívánok válaszolni. Ezt a levelét, amelyben a nem nác, hanme demokratikusan gondolkodó olvasókat velünk együtt szemita közösségnek nevez, csak azért közlöm, hogy mások is lássák az Ön alapállását és stílusát. Szabó Úr, az antiszemitizmus, az betegség. Kezelhető. A következményei rendkívül súlyosak, legutóbb 6 millió embert irtottak ki az Ön elvbarátai iparszerű körülmények között. Ennyi a válaszom. Levele további megjegyzéseivel nem kívánok foglalkozni, ezt a stílust a kuruc.info-n szeretik, civilizált társaságban nem értékelik.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (82 szavazatból)
  4. Tisztelt Bartus Úr!

    Szerintem ez az utolsó jelentkezésem ezen a fórumon. Számszakilag nem vagyok képben ki hányat nyírt ki a másikból, zsidók, németek, ruszkik, ameriakiak. Ön biztos a teljes biztos tudás birtokában van, ezért írja le a 6 milliót, amit a revizionista töténészek szeretnének vitatni, de Önök nem szeretnék és ezért egy holokauszt tagadás törvényt is sikerült kicsikarniuk több europai országtól. Nagyon ügyes, ahogy a kabaré tréfa is emliti. Szeretném, ha itt élne Magyarországon és itt rettegne értünk, nem szemita, nem antiszemita, keverék, sok elegyből összeálló magyarokért. Ha Önnek ez derogál, akkor tegye a dolgát ott kint és ne rettegjen értünk itt élőkért. Mi itt élünk, itt fizetünk szja-t, had éljük a saját életünk, ne aggódjon értünk.

    üdvözlettel
    Szabó László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -49 (81 szavazatból)
  5. T.Bartus úr! Tisztelettel és egyetértéssel olvasom cikkeit,melyek legnagyobb része szivem szerinti írás. A Szabó László nevű és hozzá hasonló nem teljesen embersza-básuakkal nem hiszem,hogy az Ön nívójához méltó szóbaállni.Ezek csak a dunamenti mongolia nevű elmegyógyintézetben érzik jól magukat Sajnos a Lipótmezőt már nem ajánlhatom nekik,mert bezárták.A mai világ értékeit egy ilyen balsorstól tépett,elmara- dott szerencsétlen nép nem tudja értékelni,mert soha még jó nekik nem volt . Soha nem tapasztalták meg az emberhez méltó életet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (44 szavazatból)
  6. Hogy lehet egyaltalan szambavenni egy olyan hozzaszolot mint Szabo Laszlo, aki tudja, hogy letezett Holokauszt, tudja mi a dicstelen szerepe a magyaroknak es alpari dumaval letagadja a dolgokat.

    Ilyen egy hazug ember es mint ilyen, megbizhatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (40 szavazatból)
  7. Szegeny “kikiricset” leminuszoltak ezerrel, pedig csak viccesen irt,senki nem ertette? /marcius9./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Sajnos egyet kell érteni Bartus Lászlóval. Miért nem ordítotok? De miért kellene ordítani? Ki hallaná meg? A világ számos pontján élő magyarok mennyire tudnak segíteni? Valóban birka nép a magyar, ez borzalom.
    Ha valaki komolyan felemelné a hangját és többen mellé állnak, biztos a börtön, hiszen Orbán Viktor és bandája könnyen azt fog az illetőre, amit akar. Lehet az illető bármilyen aktív, könnyen lázadónak titulálják és annyi.

    Orbán Viktor kiküldte a második levelét az embereknek. Pocséklás papírból, és rengeteg millió megy a szemétbe a postázással. Mert haszna nincs. Sajnos a Gyurcsány kormány is rengeteget tett azért, hogy az ország mindenét elveszítse, ész nélkül szórtál a pénzt. Az emberek 2/3 -a pedig a reményben hitt, hogy valóban jobb lesz. Persze a FIDESZ semmilyen programmal nem tudott előállni. Most sincs programjuk.
    Orbán Viktor beutazza a fél világot, mosolyog a német külügyminiszternek, de ha kezet csókol akkor sem fog Németország egyetérteni a politikájával. Jogosan.
    Orbán Viktornak hiába ír valaki levelet, van neki tanácsadója aki semmit nem ér és több millió Frt. De akkor sem válaszol mások leveleire. A köztársasági elnök meg “kéz kezet mos” akcióval mindent aláír amit Orbán Viktor akar. Az Alkotmánybíróság meg lassan megszűnik és Orbán bíróság lesz. Undorító és szégyen gyalázat a miniszterek ostoba, hozzá nem értő viselkedése. Azt gondolom a világ bármely ráján élő magyarok sokat segíthetnének, mert csak kívülről lehet a bentieket “rendre utasítani”. Egy belső rendteremtőt a jelenlegi kormány figyelmen kívül hagy, főleg ha az ő anyagilag jól álló állásaikat érinti. Nem nehéz az országot rendbe hozni, de radikális és azonnali segítség kell Európától, a világtól. Legalább Európának kellene jobban összetartania és nem engedni, hogy egyik Európa uniós államában így viselkedjen a kormány saját népével szemben.
    Arról nem beszélve, hogy Budapest főpolgármestere nagy sebességgel szidta elődjét, Demszky Gábort, most meg ő veri szét a fővárost és szórja a pénzt! Nem tudja mit kell tenni a BKV-val, de már a kórházakba akar beavatkozni ész nélkül. Nos miért nem fog össze a magyarság?! Szálló ige, hogy inkább megölik egymást egy kanál vízben, mint hogy segítsenek! Legyen már végre összetartás és nem négy évente új kormány és régi miniszterek új köntösben!!!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (39 szavazatból)
  9. Tisztelt Polgártársak !

    Olvassátok az alábbi verset és ámuljatok ,hogy semmit sem veszített aktualitásából.

    A NÉP NEVÉBEN
    Még kér a nép, most adjatok neki!
    Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
    Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
    Nem hallottátok Dózsa György hirét?
    Izzó vastrónon őt elégetétek,
    De szellemét a tűz nem égeté meg,
    Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
    Ismét pusztíthat e láng rajtatok!
    S a nép hajdan csak eledelt kivánt,
    Mivelhogy akkor még állat vala;
    De az állatból végre ember lett,
    S emberhez illik, hogy legyen joga.
    Jogot tehát, emberjogot a népnek!
    Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
    Isten teremtményén, s ki rásüti:
    Isten kezét el nem kerűlheti.

    S miért vagytok ti kiváltságosok?
    Miért a jog csupán tinálatok?
    Apáitok megszerzék a hazát,
    De rája a nép-izzadás csorog.
    Mit ér, csak ekkép szólni: itt a bánya!
    Kéz is kell még, mely a földet kihányja,
    Amíg föltűnik az arany ere…
    S e kéznek nincsen semmi érdeme?

    S ti, kik valljátok olyan gőgösen:
    Mienk a haza és mienk a jog!
    Hazátokkal mit tennétek vajon,
    Ha az ellenség ütne rajtatok?…
    De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
    Majd elfeledtem győri vitézségtek.
    Mikor emeltek már emlékszobort
    A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?

    Jogot a népnek, az emberiség
    Nagy szent nevében, adjatok jogot,
    S a hon nevében egyszersmind, amely
    Eldől, ha nem nyer új védoszlopot.
    Az alkotmány rózsája a tiétek,
    Tövíseit a nép közé vetétek;
    Ide a rózsa néhány levelét
    S vegyétek vissza a tövis felét!

    Még kér a nép, most adjatok neki;
    Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
    Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
    Nem hallottátok Dózsa György hirét?
    Izzó vastrónon őt elégetétek,
    De szellemét a tűz nem égeté meg,
    Mert az maga tűz… ugy vigyázzatok:
    Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

    (Pest, 1847. március.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  10. Hijjnye de undorító ez az ” Arvuckel “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  11. Nemelég hogy mocskolódik , még reklamál is.
    Hozzászokott ahhoz hogy a kis krokodilfészkében nekije mindent lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  12. A napi eseményeket szemlélve úgy tűnik, hogy Magyarországon a demokrácia utolsó “katonái”, védelmezői a katonák, a rendőrök, a tűzoltók, a börtönőrök és a többi hivatásos állományú. Ma már csak ők emelik fel szavukat, míg a nagy érdektelenség és irigység által övezve beléjük nem fojtja azt a hatalom. De ők legalább becsülettel éltek, s ha kell, akkor becsülettel halnak. Nem a jogaikért, hanem a hazájukért, a demokratikus rendért, melyre felesküdtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  13. De ordítunk! Csak éppen szervezetlenek vagyunk! Politikailag megosztottak, és ki kell mondani, hogy irigyek. Ma a lakoság nagy része kárörvendően figyeli, miként vonja vissza, törli el a kormány a már megállapított nem öregségi nyugdíjakat. De nem baj, hiszen az csak az egyenruhásokra vonatkozik. Meg ott sem mindekire. Hogy ez visszamenőleges hatályú törvénykezés? Nem baj! Azok ugyis lusta, dologtalan léhűtők.
    Csak azt nem jut el a tudatukig, ha egy kormány büntetlenül vonhat vissza, viszamenőleges hatállyal, járandóságokat, akkor ők is bármikor sorrakerülhetnek. Hiszen csak egy tollvonás. Mert a zemberek ezt akarták.

    Igen. Itt csak a nyugat, az EU segíthet.

    Egyetlen egy pozitív hozadéka van a dolognak. A szavazok másik fele is megtanulja: Hazug ember kezébe nem adunk hatalmat. Függetlenül attol, hogy a politikai paletta mely felén is helyezkedik el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  14. Remek cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  15. Üdv!
    A cikkben leírtakkal nagyjából egyet tudok érteni. Vannak ugyan benne olyanok, amikkel nem tudok azonusulni, illetve nem tartom igaznak, de nem akarok meddő vitákba bonyolódni sem a cikk szerzőjével, sem az elvbarátaival.
    Egyetlen dolog érdekelne: Vajon a cikk szerzője ez Orbán kormányzást megelőző érákról is megírta-e hasonló hangvételű cikkét vagy cikkeit? Írt az MSZP-SZDSZ kormányok és irányításuk mocskos dolgairól? A tolvajlásról, a korrupcióról, a szemfényvesztésről, a “trükkök százairól”, a folytonos hazugságról, pazarlásról, a madnem 90% adósságállományról, a tehetetlen kormányzásról – ha volt egyáltalán kormányzás, hiszen Gyurcsány maga vallotta be, “majd beledöglött”, hogy csak hazudtak és nem csináltak semmit.
    Még tovább is sorolhatnám, de nem teszem. De ha azokról is írt, és ilyen merészen és jól, akkor a szememben egy igazi Ember, és szívesen elolvasom azokat a cikkeket is, ha megadja, hol lehet, ha nem akkor ő is csak egy bértolnok, és ha Szíjjártó papgáj, akkor ő is az, csak a másik oldalé.
    Mert Orbán lehet, hogy arrogáns, nagyképű, dikatórikus hajlamú, de Gyurcsány és bandája semmivel sem volt jobb, és a demokrácia sem volt jobb állapotban az ő idejükben sem… “El lehet menni!”-mondta az MSZP dísz Ferikéje és még meg is verették a békés tüntetőket. Vagy már nem emlékszünk? Az nem fontos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (29 szavazatból)
  16. Tisztelt Admin!
    Annak ellenére, hogy igazad van Szabó László úr hozzászólásaival kapcsolatban, nem kellene ezt a válaszodban ilyen kellemetlen, lekezelő, lesajnáló és kioktató stílusban előadni… Tudod, sokan pont ezt nem szeretik, többet között én sem, mert jobboldali, konzervatív és értékőrző polgárként nem tartom magam sem hülyének, sem fasisztának sem öskövületnek, aki valamilyen régi korok csökevénye, sem antidemokratikusnak Viszont ahhoz ragaszkodom, hogy a vélemény szabad, de egy semmleges admin ilyen stílusban nem adhatja magát elő.
    Más: nem jelent meg a hozzászólásom ennél a cikknél, talán baj volt, hogy nem éppen helyeslő volt… Nem volt elég korrekt politikailag, vagy hogyan ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  17. Bocsi admin! Megjelent! Ezer bocsánat! :o )
    Már azt hittem, itt a Cenzné meg az ura… :o )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  18. Nem. Moderálásra vár. Mi tart ilyen sokáig? :o )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  19. Tisztelt Barta János,

    nem értünk egyet a következtetéseivel, a véleményével, a 2006-os események értékelésével, azzal, ahogy egyenlőségjelet tesz fasiszták és demokraták közé stb.. Egy másik hozzászólását, amelyben visszautasítja a rasszizmust, rasszista éle miatt moderálni kellett. Ön nem is tudja, nem is érzékeli, mi a rasszizmus. Rasszista szövegekkel utasítja el a rasszizmus vádját. Nem is szorulunk magyarázkodásra, de azért néhány cikket ajánlunk Önnek, hogy mi egyforma mércével mérünk. Az eredmény nem teljesen ugyanaz, mert különbség van a két oldal között, de a mérce ugyanaz. Admin

    http://laszlo.bartus.nepszava.com/2011/02/18/a-gyurcsanyi-ut/

    http://laszlo.bartus.nepszava.com/2010/12/12/orsos-new-yorkban/

    http://laszlo.bartus.nepszava.com/2010/12/12/a-valasztek/

    De:

    http://laszlo.bartus.nepszava.com/2010/12/12/magyar-onismeret/

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  20. Barta János 2011. május 20. péntek 11:42 -re: gondolatai, hangvétele azért engem mégis a netet (is) elárasztó szélsőjobbosok “érveire” és hangnemére emlékeztet inkább… Bár a ballibesek lustaságára és/vagy balogságára utal az, hogy öntevékenyen nem képes a cikkíró többi írását megtalálni, melyekben igencsak keményen ostorozza az mszp-t és Gyurcsányt is. Pedig nagyon könnyen megtalálhatók pár kulcsszóval Google-lal is, de még az AN felületén se túl nagy munka.
    .
    Ha valaki, én aztán nagyon haragszom az mszp-re, és mostmár Gyurcsányra is, és igen keményen bíráltam már sok helyen őket (pl. lásd a nevem alatti webcímen lévő postokat ). Csak egyetlen dolgot tudok mentségüknek tekinteni, de az elég jelentős: az mszp soha nem keltett országos hisztériát, sose uszította egészpályásan az egész országot az aktuális demokratikus rend ellen, segítségül híva-újraélesztve a fasiszta eszméket & szervezeteket, éveken át csatatérré változtatva országot, fővárost, féktelen bosszú- és hatalomvágyát kielégítendő. Igaz: nem is igen tett ez ellen semmit.
    .
    Ha egy nőt megerőszakolnak, mégis csak van némi különbség az erőszaktevő és a bámész szemlélő között, lásd még vétkes és cinkos viszonyát is. Ám a szememben mégis nagyobb a bűne a cinkosnak, ha a bámész semmittevő netán épp az erőszakot elszenvedő nő védelmével van megbízva. Csak ismételni tudom korábbi összefoglalómat e témáról: http://evita.nolblog.hu/archives/2010/02/14/Demokracia_20100213/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  21. Egyre többen ordítanak már, csak erről kevés média ad hírt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  22. Hogy a kutyaugatás nem hallatszik az égig? Valóban, egy kutyáé, 500-é talán nem, de, százezreké már igen! Ha, egyáltalán lesz eszmélés. Ha, nem, akkor megszívunk, Én-Te-Mi! Bartus László a fejemből szedte ki a gondolatokat, csak sokkal jobban fogalmaz nálam! Ne, hogy lekéssünk a sorsunk irányításáról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  23. Végre egy forradalmi hang és nem az önsajnáltató, a 2014-es választásokra váró (és a kivárásra buzdító) hang. Már nagyon várom, mikor robban az a bizonyos puskaporos levegő. Más országokban már rég hetek óta kint lennének a tüntetők, és a tüntetőkkel szolidárisak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Csak én látom így?
    Lehet, hogy rémeket látok? Szerintem a mai Magyar politikai valóság szerint, ma Magyarországon, már egyetlen demokratikus pártnak sem lehet igazi célja demokratikus úton, demokratikus választást nyerni. Miért is? Mert egy demokratikus párt, demokratikus választásokon bármekkora arányú szavazattal is nyer a győzelem arányától függetlenül, törvényes, és demokratikus kormányzásra képtelen párt marad. Mára ugyan is a Fidesz a hatalmi ágakat, a demokratikus intézményeket, a köz és államigazgatást oly mértékig szállta- szállja meg, hogy egy utána jövő hatalom, sorozatos és napi törvénysértések nélkül, a napi kormányzati feladatok ellátására is alkalmatlanná válik. Az az az a puszta élet irányítása érdekében is sorozatos törvénysértésekre szorul, az az elveszti demokratikus, törvény tisztelő működését.
    Szóval kedves mindenki, rémeket látok amikor azt mondom itt már a demokratikus út nem út többé?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. Bartus uram, akik itthin maradtak, másképpen élik meg ezt a mai időt (is), mint akik elmentek. Önöknek sem könnyű, nekünk sem. de minek kelleneordítani, amikor a magyarországi népességnek még mindig a legnagyobb hányadát alkotják az orbánisták? Majd elmúlik ez is, remélem, ahogy elmúlt a gyurcsányisták , korábban a hornisták többsége. Tudja, mi nem attól félünk, hogy mennie kell.e ennek a kis idiótának. Az biztos. Menni fog, elmeosztályra, ide – oda, ki tudja. Na de itt a nagy kérdés az, hogy KI JÖN UTÁNA??? Na, emiatt lehetne ordítani, attól tartok. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  26. Szép napot!
    http://www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Tisztelt Bartus úr!
    Minden szavával egyetértek ebben a cikkben, és a korábbiakkal is. Remélem, hogy nagyon sok emberhez eljutnak a gondolatai és minél hamarabb felnyílik a szeme a magyar embernek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. birkanépnek pásztor köll.

    orbánami pásztorunk, ésmiaző nyája.

    ammen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Vitéz Alfonz,

    az IP adress alapján a fenyegető levelét továbbítottuk a rendőrségnek. Ez az IP címe: 81.183.6.121 Az IDD kodja 36, a DSL szolgáltatója a Magyar Telekom PLC. Mezőkövesd szép hely? Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. Barta Janos! Meddig kell meg olvasni, hallgatni a buta szoveget, hogy Gyurcsany verette meg a tomeget????
    A kulombseg pedig annyi, hogy most az emberek maguktol tuntetnek es elegedetlenkednek, mig a Gyurcsany kormany ideje alatt levo tunteteseket megszervezettek, direkt zavargasok voltak Orban iranyitasaval, onos erdekbol termeszetesen!!!!!!! erre ment ra az orszag 80 %-ban!!!!! es ezt akinek esze van az vilagosan latja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  31. jaj!! kulonbseg /bocs. jav./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Isten áld meg A MAGYART

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  33. Isten áld meg A MAGYART.Orbáncz cigány elodeitt ugyan úgy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  34. Arvuckel(aljas szabó lászló)
    Amikor Bartus úr ról próbálod lehúzni a vizeslepedőt,akkor húzod magadat le a szaros wc .Te 1 nyomorult fasiszta szemét vagy.Az én családomat kiírtották,de jelen pillanatban odaállnék eléd és szeretnék elégtételt venni ököllel tőled.
    Hajrá Népszava,Hajrá Bartus úr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  35. Itt van egy Igaz Magyar Ember! Én kiáltok, de ki halja meg? Én kiállok, de ki lát meg? Bartus László, Te hallod? Ha igen, vedd fel velem a kapcsolatot, név és cím a szerkesztőségben van! Olyan riportanyagot szolgáltatok Neked, hogy kevés ilyennel találkozhatsz! Kezdjünk el tenni valamit közösen, de nem csak a papír és toll meg a szöveg, ténylegesen cselekedjünk, én, mi, partnerek vagyunk! Megkerestem az Amerikai Népszava/Kohányi Társaságot napokkal ez előtt levélben, együttműködést keresve, várom a válaszukat. Ma a baj az, hogy sokan sokfélét beszélnek, de igazán a cselekedetek elmaradnak, azok, amik építőek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  36. Én tegnap ordítottam:
    Viviane Reding
    Alelnök
    Jogérvényesülés, alapvető jogok és uniós polgárság

    Tisztelt Hölgyem!

    Az Európai Unió jogi, Emberi Jogi, és a magántulajdonnal összefüggő jogok kérdéseiben kérem szíves segítségét.

    Alulírott Ördög László kérdezem, hogy Hazám, a Magyar Köztársaság, része-e az Európai Unió egészének, jogi, politikai, és gazdasági értelemben? Hazámnak kötelező betartani az Unió előírásait, jogi, gazdasági, és politikai értelemben? Kötelezőek Hazámra nézve az eddig aláírt Emberi Jogi egyezmények, a magántulajdon védelme? Hazám valóban teljes jogú tagja az Európai Uniónak, jogok, és kötelezettségek tekintetében is?

    Várom válaszát.

    Tisztelt Hölgyem!

    Immár Ön előtt is nyilvánvaló, hogy Hazám, a Magyar Köztársaság, a jövő év elejétől új Alkotmányt vezet be. Az Unió különböző Bizottságai (Pl: a Velencei Bizottság) által végzett vizsgálatok nem tértek ki egy figyelemreméltó tényre: A Magyar Köztársaság új nevet választott: Magyarország. Ez 2012 január 01 napján lép érvénybe.

    Kérdezem: Hazámat ettől az időponttól kezdve kötelezik-e a továbbiakban is a jogelődökkel kötött megállapodások, aláírt egyezmények? Vagy az Ön meglátása szerint Hazám ettől kezdve az Európai Uniónak már nem lesz tagja?

    E kérdéseket Hazám jogi helyzetének tisztázásának érdekében tettem fel.

    Várom válaszát.

    Ha Hazám mégis az Unió teljes jogú tagja Ön szerint, és persze teljes kötelezettségű tagja, akkor újabb kérdéseim vannak ön felé.

    A Magánnyugdíj Pénztárak ügye:

    Ez a megtakarítási forma az egyén megtakarítása öreg korára, mely megtakarítást az egyén nyugállományba vonulása után használhat fel. A vonatkozó jogszabályok értelmében az egyén rendelkezhetett a befizetendő nyugdíjjárulékának egy részének nyugdíjpénztárba történő befizetéséről, ezáltal az ilyen pénztárba való befektetésének összege, annak nyeresége a tulajdonát képezte, mely halála esetén örökölhető volt. Tehát e megtakarítási formát érdekében állt fenntartani önmaga, és családja érdekében, hiszen e megtakarítás összegszerűen is követhető, visszakapható volt. Tehát e tőkefelhalmozás a hatályos Törvény értelmében is magántulajdon volt.

    Létezik-e az Európai Unióban olyan cselekmény, miszerint ha valaki, valakik, akár egy csoport, másokat javairól lemondására, érdekeivel ellentétes döntésre kényszerít, akár Törvénymódosítással, az büntethető cselekmény? Mert ha igen, akkor a Magyar Kormány ilyen cselekményt követett el, hiszen az érintetteket erőszakkal, Törvénymódosítással rábírta arra, hogy személyes érdekükkel ellentétes döntést hozzanak. A legtöbb pénztártag lemondott az eddigi jogállásáról, visszalépett az állami nyugellátás keretei közé, mert nem tehetett mást. Ez nem sokban különbözik az utcára kényszerített prostituáltakkal való bánásmódtól, hiszen őket is kényszerítik, hogy a megkeresett bevételük egy részéről lemondjanak. Erről nincs Uniós tiltás?

    Várom válaszát.

    A korkedvezményes nyugellátás ügye:

    A jövő év (2012 január 01) elejétől hatályos Alkotmány már most módosításra került. A módosítást elfogadta az országgyűlés egyéni képviselői indítvány benyújtása után. Az egyéni képviselői indítvány jogi formája nem teszi kötelezővé a módosítással összefüggésben a társadalmi vitát, így az érintettek kizárása a döntési folyamatból egyértelmű, mely eljárás megkérdőjelezi a demokrácia alapelveit.

    A változtatás értelmében “az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető”. Az indoklás szerint ez lehetőséget ad a már fennálló nyugellátások átrendezésére úgy, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött nyugdíjasok “a társadalombiztosítási vagy a szociális rendszer keretében, illetve a munkaerőpiacra való visszatérés lehetőségének megnyitásával a megélhetésükhöz hozzájáruló juttatásban részesüljenek” nyugdíj helyett.

    Ebben az esetben is szerzett jogról van szó, mely nem adomány, hanem a biztosított befizetése okán jár. A korkedvezményes nyugellátás feltétele nemcsak az egészségkárosító munkakörben töltött idő, hanem a biztosított részére külön befizetett plusz öregségi járulék, tehát ebben az esetben is megfizetett tulajdonjogról beszélünk. E jog ugyanolyan szintű, mint a bankszámla tulajdonjoga.

    A fent említett Alkotmánymódosítás sérti a szerzett joghoz fűződő jogot, a magántulajdonhoz fűződő jogot, és megsérti a visszamenőleges hatályú Törvényhozás tilalmát is, mert egy már létező jogállást tesz semmissé. Kérdezem, hogy az Európai Unió jogalkotásának megfelel ez a gyakorlat, és ha nem, akkor Ön mit kíván tenni?

    Várom válaszát.

    Kérdezem, hogy az Európai Unióban megengedett egyes csoportok hátrányos megkülönböztetése más csoportok javára? A fenti módosítás egyik benyújtója, Lázár János, a Magyar Parlamentben képviselői kérdésre elmondta: a visszamenőleges módosítás csak, és kizárólag a rendvédelemből nyugdíjba távozottakat érinti, másokat nem. Ez kifejezetten hátrányos megkülönböztetés egy társadalmi csoport kárára, mely a volt munkahelye alapján került hátrányos helyzetbe. Ezért a joguktól, magántulajdonuktól visszamenőlegesen megfosztják őket. Kérdezem, hogy az Európai Unióban ez elfogadott, követendő jogalkotás? Ha nem, Ön mit kíván tenni?

    Várom válaszát.

    A jelenleg, korkedvezményes munkakörben dolgozók világos, egyértelmű jogi környezetben vállalták el a munkakörüket. És bár még nem vonultak nyugdíjba, a befizetéseiket megkezdték, ezáltal jogosulttá váltak a későbbi nyugellátásra. A Magyar gyakorlat szerint a nyugellátás nem szociális adomány, hanem egy kötelező biztosítási forma, melyet a munkavállaló a befizetésével, a Nyugdíjfolyósító pedig a korhatár elérésekor teljesít. Egyértelmű jogviszony, melyet be kell tartani, mivel a munkavállaló a járulékot nem választhatóan fizeti, hanem a fizetéséből vonják le, kötelezően. A korkedvezményes munkakörök esetében a befizetendő járulék a többi munkavállalóval szemben több, mint a kétszerese. Így hát már ők is jogot szereztek, melyet a Kormány az említett Alkotmánymódosítással el kíván törölni. Ez egy már megszerzett jog elvétele. Kérdezem, Ön mit kíván tenni?

    Várom válaszát.

    Tisztelt Hölgyem!

    A fenti problémák megléte esetén az Európai Unió jogilag, gazdaságilag, Törvényileg egységesnek tekinthető? A munkavállalók jogai valamennyi tagországban teljesülnek, vagy csak ott, ahol úgy gondolják jónak? Példaként említem: az Unióban a törvényes munkaidő heti negyven óra. Ez valós, helyes? Mert Magyarországon a tűzoltók heti munkaideje Törvénnyel támogatva is negyvennyolc óra. Ezt jelenti az uniós jogharmonizáció? Kérdezem, ha az Ön hivatala, és személy szerint Ön helyesnek tartja a Magyar kormány tevékenységét, jogalkotását, akkor a közeli jövőben ezzel kell számolni az Unió összes munkavállalójának is?

    Kérdezem, hogy az Európai Unió, és az Unión belüli Törvényhozás egységesnek tekinthető-e a munkavállalók, választók, jogalanyok szempontjából? Mert ha igen, akkor a Magyar törvényhozás példája alapján a tagállamok antidemokratikus eszközökkel élve bármely mértékben megvonhatják a munkavállalók jogait, vagy korlátozhatják magántulajdonukban őket, továbbá a sorsukat érintő döntésekből kizárják a jogalanyokat, és a szakszervezeteket.

    Várom válaszát.

    Tájékoztatom, hogy levelem, és megtisztelő válaszát az Interneten nyilvánosságra hozom, ideértve a hazai, és uniós szakszervezeteket.

    Üdvözlettel:

    Ördög László, Budapest, XXXXXXXXX. .

    2011-06-24

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  37. 1942. okt. 6. Ledőlt egy szobor! De él az eszme!
    Áll a tyúkszobor. J, kiabálástól nem repül el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Jómagam becsülöm Bartus Lászlót és értékesnek tartom az Amerikai Magyar Népszava sajtótevékenységét… viszont arról sem lehet hallgatni, hogy Amerikából, amerikai szerverről demokratának lenni – ahhoz legalább annyi bátorság szükségeltetik, mint amikor a neonáci Kuruc.info (szintén amerikai szerverről) biztatja akcióegységre a magyarországi újnyilasokat.
    Nem vonom kétségbe Bartus Laci jóindulatát… Ő bizonyára őszintén híve a demokráciának – de itthon emberek százai halnak éhen, fagynak meg télen az utcákon, a munkanélküliség soha nem tapasztalt százalékban van jelen, az egészségügyi ellátás éppen csak haladja meg az afrikai viszonyokat…, a közállapotok tehát össze sem hasonlíthatók az általa élvezett helyzettel.
    Honnan gondolod, kedves László, hogy mi itthon nem ordítunk? (Kádár diktatúrájában közel nyolc évet töltöttem fegyházban a több mint kiabálásért – ha most Orbán diktatúrájában is ugyanezt kívánod tőlem, tőlünk, akkor talán gyere haza és kéz a kézben sétáljunk be a Gyűjtőbe. Te tudhatod a leginkább, hogy Magyarországon élve mennyire segítettem a valóban tiszteletre méltó újságírói tevékenységedet – de ez a Világ Végéről jövő biztatás nem túlzottan bajtársias megnyilvánulás Tőled…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Szemenyei-Kiss úr! várom annak a cikkének utánközlését, amelyben a 8 éves kiabálási büntetése előtt-alatt – netán után a Szabad Európa Rádió szerkesztőinek írt hasonló szöveget. A helyzet ugyanis ugyanaz volt: a hazai elnyomó, a médiákat a pártállami közlésekre kisajátító rendszerben az itthoni újságírók is ugyanígy a szemére vethették azoknak, hogy könnyű kívülről kiabálni.
    Pont az a lényeg: nem elérhetők. Tehát ne tessék hazai önkéntes börtönbetotyogásra buzdítani senkit. Ez ugyanis eléggé hitelteleníti a mondandóját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. ismeretlen Bartus László ,most olvastam a feszt. nekem 3 nap betegséget okozott.14 éves gyülekezeti hit élményeit sikerült felidézni. nem kellemes. és a többség fogva van.mindent éreztem de nem tudtam a belső titkokat.az Igazság Istene áldjon meg amiért a háztetőről hirdeted az igazságot.
    tisztelettel czifra lászló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Tisztelt Kollega!
    Ha itt élne köztünk megirta volna ezt a cikket? Igy irta volna meg? Melyik főszerkesztő adta volna le?
    Minket egyszer már lelkesitettek nyugatról, hogy hajrá! Csapjatok oda, irjatok bátran…!
    Nekem 5 évbe került, kirelkesztve a szakmából…
    Különben teljesen igaza van …orditani kéne…kórusba …és akkor mi van?
    Mekkora tömeg gyült össze legutóbb tüntetni a kidobott kollegák mellett? Még ők sem vonultak ki valamennyien önmaguk érdekében…
    Bizony csunya, gyáva dolog —– onnan nézve!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Nagyon egyetértek a cikkben foglaltakkal.. bár én nem az ordítást, hanem a csendesebb és kitartó ellenállást, demonstrációkat, a hazugságok és félrevezetések leleplezését valamint az önszerveződést, s mindenekelőtt a mások bajai irányába mutatott szolidaritást tekintem a követendőnek.. és eredményesnek.. Nem értek egyet azokkal, akik kizárólag külső segítséggel látják megvalósíthatónak alapjogaink visszaszerzését, további csorbításuk megállítását.. Ha mi nem tudunk saját érdekünkben fellépni, összefogni, akkor vereségre és a demokrácia teljes hiányára vagyunk kárhoztatva.. DE nem mások, a nem segítő külsősök, hanem saját impotensségünk miatt.. A sültgalambok már régen nem járnak errefelé.. elsősorban magunkra számíthatunk, nekünk kell a saját hibáinkat helyrehozni, korrigálni.. ami nem lesz könnyű, de úgy talán majd meg is becsüljük az eredményt.. Össze kell fogni, nem szabad bedőlnünk a megosztási kísérleteknek.. mert ebben a jelenlegi kormány/hatalom nagyon profi.. Nem saját egyéni, hanem közös és hosszútávú érdekeink mentén kéne dolgainkat rendezni.. Fogjunk össze! a mások jogos érdekeiért is!! Csak így lehetünk eredményesek!! Együtt többen vagyunk és erősebbek is.. így talán békésen is elérhetjük céljainkat.. egy élhető, fenntartható, minden állampolgárának hazát adó Magyarországot..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Kedves Bartus László! Okosakat ír,de mégis,miért nem itthon ordít? Könnyű az USÁ-ból Magyarországra jó tanácsokat küldözgetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Amit Bartus László jövendölt február 7.én mára pontosan bekövetkezett.Számonkérni rajta,hogy jöjjön haza és itt írjon hasonló stílusban irreális és bizonyos önfelmentő árnyalata van.Pont olyan,mint számonkérni az orvoson,hogy előbb legyen tüdőbaja és azután beszéljen róla.Önfelmentő,mert azt sugalja,hogy csak kintről lehet ordítani.Pedig bentről is lehetne,ha a gyávaság,vagy a fejeken lévő vaj megengedné.Hogyan beszél Kövér László az ellenzékkel?Mint a kutyákkal. És ők? “Tisztelt Elnök úr,tisztelt Miniszterelnök úr.Hogyan beszéltek a fideszesek ellenzékben a parlamentben és azon kívül???
    Régi mondás:”Gyáva népnek nincs hazája”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Két napja még itthon volt és egy hete itthon írt az AN-re. Köszönjük. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Carey200 !Mi külföldön élők ugyan ezt látjuk amit Bartus Úr itt megírt.Hajmeresztő Orbán ,de sajnos a mi hangunk elhal és nem fogjuk feladni biztos egzisztenciánkat azért hogy hazaköltözzünk a nyomorba és kilátástalanságba.Ehhez segítséget adok én pénzt küldök de harcolni nektek kell!Mert ez az ember ” bebetonozta ” magát a hatalomba örökre.Meg kell dönteni el kell űzni mert magától nem fog felállni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Hát ez az kedves Gyuricza és igen tisztelt “kiss” !
    Bartusnak mindenben igaza van, de ha itt járt, közelről láthatta a nemzetiszinü demagógia hatását az elbutitott tömegekre… ők kiorditozták magukat, kordont bontottak vezérük vezetésével, s most tort akarnak ülni azok felett, akik megfékezték a garázda csőcseléket…
    Ne költözzenek haza, ne küldjenek pénzt – de gyávának se nevezzenek minket, van nekünk elég bajunk…
    Sajnos az az igazság, hogy jelenleg nincs az a hangerő, amely eljut a süketek tömegéhez… nincs hiteles ellenzék, nincs hiteles ember….t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos