Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kubatov az FTC új elnöke 2011. február 25. péntek 13:09 | MTI

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kubatov az FTC új elnöke

Budapest – A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteki, rendkívüli ülésén Kubatov Gábort választotta az egyesület új elnökének.

Az FTC vezető testülete titkos szavazással, kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett.

Elődje, Kovács Miklós megnövekedett üzleti tevékenységeire hivatkozva múlt hétfőn mondott le, Kubatovot – aki az FTC delegáltja a Labdarúgó Zrt-be – hétfőn kérték fel a posztra. Ő – saját bevallása szerint – azt követően vállalta a feladatot, hogy tárgyalt a szakosztályvezetőkkel, a szurkolókkal és Ferencváros legendás alakjaival.

“Egyetlen dolgot ígértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából” – mondta az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón a klub új vezetője, akinek megbízatása 2014. november 2-ig szól.

Kubatov elmondta, hogy a szakosztályvezetőkkel folytatott megbeszélésen megállapodott velük, senki nem költhet többet, mint amennyi forrással rendelkezik, továbbá teljes jogi és gazdasági átvilágítás lesz öt évre visszamenőleg.

A labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság esetleges visszavásárlásával kapcsolatban elmondta, egyelőre tisztázni kell, ki is Berki Krisztián az FTC Zrt.-nél, mert ő adásvételi szerződést nem látott.

“Csütörtökön levelet írtam az FTC Zrt.-nek, melyben betekintést kértem a cég irataiba, továbbá azt, hogy az anyaegyesület részt vehessen az átvilágításban, melyet egy napja Berki Krisztián jelentett be. Szintén kértem, hogy mindennap küldjék át a pénztári bizonylatokat és szerződéseket” – mondta Kubatov, aki hozzátette, a tisztázatlan helyzet ellenére türelmesen várja Berki ajánlatát.

Berki csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően – ahol új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt.

Kubatov – aki a zrt. múlt csütörtöki rendkívüli közgyűlése után jelentette be, hogy az FTC visszavásárolná a labdarúgócsapatot – elmondása szerint az anyaegyesület ötszázalékos tulajdonrésze az FTC Zrt.-ben nem jelent elővásárlási jogot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn közölte: felügyelőbizottsága vizsgálja a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit. A szerződésben McCabe cége “feltétlen kötelezettséget” vállalt arra, hogy a Ferencváros stadionját két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. “Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem.”
    Hát az nem sok.
    Konkrétan: semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Az FTC akkor kezdett lecsúszni a lejtőn, amikor a kisgazdák bekebelezték. Csak reménykedni lehet abban, hogy a politika ismételt megjelenése nem még mélyebbre taszítja ezt a patinás klubot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Tisztesség??déjá vu kisgarázda párt.A remény hal meg utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Hm, tisztessége. Hogy is volt azzal a Kubatov-listával????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Százezer talpassal támad a Fidesz 2014. január 22. szerda

Papcsák megy, Kubatov és Zsigó marad 2013. október 2. szerda

Csalt a Fidesz Baján, oszt jó napot 2013. szeptember 26. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos